SPOR - 29 Ağustos 2024 Perşembe 23:54

Abdullah Avcı: "Taraftarlarımızdan özür diliyoruz"

A
A
A

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, St. Gallen maçının ardından duygusal ve üzgün olduklarını belirterek, taraftarlardan özür dilediğini söyledi.

UEFA Konferans Ligi Play-off Turu rövanşında normal süresi ve uzatma bölümleri 1-1 beraberlikle biten maçta penaltılarla St. Gallen’e 5-4 mağlup olan Trabzonspor’da Teknik Direktör Abdullah Avcı, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Avcı, "Oyunun ilk yarısında zaman zaman baskıları doğru yaptık. Zaman zaman yapamadık. Baskıdan kaptıklarımızla belki maçı erken koparma duygusu çabuk 2 ve 3 pasta kayıplar yaptık. Rakibinde organizasyonları vardı, oyuna ortak oldu. Taçtan da çıkardığımız topla ilk yarı itibarıyla gol yedik" dedi.

İkinci yarıda oyun formasyonunda değişiklik yaptıklarını belirten Avcı, "İkinci yarının tamamı baktığımızda erken golü de bulduk. Girdiğimiz fırsatlarda vardı. Değerlendirmediklerimiz var, sonuçlandıramadıklarımız var. Direkten dönen top var. Uzatmalarda dahil oyunun bütün kontrolü elimizdeydi. İlk maçta da bitirebilirdi, 1-1’den sonra bitebilirdi. Gerekli fırsatları da yakaladık. Uzatmalar ve penaltılarla kaybettik. Duygusalız ve üzgünüz. Oyuncularım da aynı şekilde çok üzgünler. Buna şanssızlık mı diyeceğiz, fırsatları değerlendiremedik ve penaltılarla kaybettik. Üzgünüz, taraftarlarımızdan özür diliyoruz. Pazar günü bir maç daha var ona en iyi şekilde hazırlanıp, doğru başlangıç yapmak istiyoruz. İki maçtır yukarı çıkan oyunumuzun karşılığını alamadık" ifadelerini kullandı.

Gökmen Şahin - Tolga Şahin

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman 300 yıllık geleneği sürdürüyorlar Adıyaman’ın Gerger ilçesinde yıllardır sürdürülen bir gelenek olan tulum peyniri ve çökeleklerin daha lezzetli olması için dağdaki mağaralarda saklama işi bu yıl da yapıldı. Buzdolabının olmadığı yıllarda özellikle soğuk ortamda saklanması gereken gıdalar için köylülerin yayladaki dağlık alanda bulunan soğuk mağaralarda eşyalarını saklaması sonrası ortaya çıkan bu gelenek Adıyaman’ın Gerger ilçesi Yeşilyurt (Wank) köyünde halen devam ettiriliyor. Köylülerin hazırladıkları keçi derisinin içine bastırılmış çökelek ve tulum peynirleri, zor bir yolculuk sonrasında Abacığ yaylasında bulunan mağaraların en derin noktalarında muhafazaya alınıyor. Yaklaşık 3 ay boyunca bu mağaralarda muhafaza edilen peynir ve çökelekler, havaların soğumasıyla tekrardan çıkarılarak tüketilmeye başlanıyor. 3 yüz yıllık geleneği gelecek nesillere de bırakmak istediklerini belirten Yeşilyurt Köyü sakinlerinden 72 yaşındaki Mehmet Ay, “Bu mağarayı, dedemden babama, babamdan da bana, sürekli burayı kullanıyoruz. Bu mağaraya yaklaşık 100 aile peynir ve çökeleklerini getirip koyuyor. Çökelekleri önce keçi derisine basıyorlar. Sonra da bu mağaraya getirip koyuyorlar. Burada 3 ay kalıyor. Kimse kimsenin erzaklarına karışmıyor. Bu da güzel bir gelenektir. İnşallah bu geleneği gelecek nesillere de bırakmak istiyoruz. Burası Allah’ın kendi kullarına bahşettiği doğal bir klimadır. Buraya getirdiğimiz çökelekler buradaki havadan da kıvamını alıyor. 3 ay sonra da kışın çıkarıp evimize götürüyoruz. Kendi ihtiyacımız kadarını alıp yiyoruz. Fazlasını da satıp ekonomimize, evimize katkı sağlıyoruz” diye konuştu.
Adıyaman 3 yüz yıllık geleneği sürdürüyorlar Adıyaman’ın Gerger ilçesinde yıllardır sürdürülen bir gelenek olan tulum peyniri ve çökeleklerin daha lezzetli olması için dağdaki mağaralarda saklama işi bu yıl da yapıldı. Buzdolabının olmadığı yıllarda özellikle soğuk ortamda saklanması gereken gıdalar için köylülerin yayladaki dağlık alanda bulunan soğuk mağaralarda eşyalarını saklaması sonrası ortaya çıkan bu gelenek Adıyaman’ın Gerger ilçesi Yeşilyurt (Wank) köyünde halen devam ettiriliyor. Köylülerin hazırladıkları keçi derisinin içine bastırılmış çökelek ve tulum peynirleri, zor bir yolculuk sonrasında Abacığ yaylasında bulunan mağaraların en derin noktalarında muhafazaya alınıyor. Yaklaşık 3 ay boyunca bu mağaralarda muhafaza edilen peynir ve çökelekler, havaların soğumasıyla tekrardan çıkarılarak tüketilmeye başlanıyor. 3 yüz yıllık geleneği gelecek nesillere de bırakmak istediklerini belirten Yeşilyurt Köyü sakinlerinden 72 yaşındaki Mehmet Ay, “Bu mağarayı, dedemden babama, babamdan da bana, sürekli burayı kullanıyoruz. Bu mağaraya yaklaşık 100 aile peynir ve çökeleklerini getirip koyuyor. Çökelekleri önce keçi derisine basıyorlar. Sonra da bu mağaraya getirip koyuyorlar. Burada 3 ay kalıyor. Kimse kimsenin erzaklarına karışmıyor. Bu da güzel bir gelenektir. İnşallah bu geleneği gelecek nesillere de bırakmak istiyoruz. Burası Allah’ın kendi kullarına bahşettiği doğal bir klimadır. Buraya getirdiğimiz çökelekler buradaki havadan da kıvamını alıyor. 3 ay sonra da kışın çıkarıp evimize götürüyoruz. Kendi ihtiyacımız kadarını alıp yiyoruz. Fazlasını da satıp ekonomimize, evimize katkı sağlıyoruz” diye konuştu.
Kars Ak Parti Türkiye Buluşmaları Kars’ta başladı AK Parti Türkiye Buluşmaları değerlendirme toplantısı düzenlendi. AK Parti Kars İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya, AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler, MKYK Üyesi Ahmet Arslan, Milletvekili Adem Çalkın, Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Erzurum Milletvekili Abdurrahim Fırat, Ardahan Milletvekjili Kaan Koç, MKYK Üyesi Burhan Çakır, Malatya Milletvekili Bülent Tüfekçi ve MKYK Üyesi Sümeyye Esenyel katıldı. Programın açılışında konuşan AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne göndermelerde bulundu. Güler, “25-30 yıldır siz Ege’mizin gözbebeği bir büyük şehrimizi yönetiyorsunuz. Ve şuan da İzmir körfezi atıksu, evsel atıklar, kanalizasyonların yüzde 95’ini arıtılmadan doğrudan boca edilen bir alan haline gelmiş. Bakın en son Bilim Kurulu bir inceleme yaptı. Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği akanlımız yetkilileriyle beraber, orada balıkların yaşayamaz olduğunu raporladılar. Sıfır oksijen, yok yani, oksijen yok. Adeta İzmir Körfezi bir fosseptik çukuruna dönmüş. Bu raporu gören bir insan, idarecinin, yöneticinin normalde ne yapması lazım. Önce özür dilemesi lazım. Ey aziz milletim, ey İzmir halkı bana verdiğiniz bir bütçe vardı. Ben bunu harcayamadım. İsraf ettim, hiçbir şey yapmadım. 25 yıldır İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne sormak lazım bunun bütesi nereye gidiyor? En basit belediye hizmeti olan ana gçörev sorumluluğunuzda olan bir kanalizasyon, atık su hizmetini yapamıyorsanız, bu bütçe nereye gidiyor sormak lazım. Tabi sormazlar, garip garip eylemde bulunurlar” dedi. Yapılan konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. AK Parti heyeti Kars’ta STK ve vatandaşlarla bir araya gelerek değerlendirmelerde bulunacaklar.