ASAYİŞ - 26 Temmuz 2024 Cuma 00:46

Tokat’ta havai fişek yangına neden oldu

A
A
A

Tokat'ta atılan havai fişeğin düştüğü otluk alanda yangın çıktı. Kısa sürede yükselen alevler evlere sıçramadan söndürüldü.

Yangın, 23.30 sıralarında Hac Dağı'nda başladı. İddiaya göre havaya fırlatılan havai fişek Hac Dağı eteğindeki otluk alana düşerek yangına neden oldu. Alevler kısa sürede büyüdü. Şehir merkezinden ateşi gören vatandaşlar durumu Tokat Belediyesi itfaiye ekiplerine bildirdi. Ekiplerin 1 saatlik çalışması sonucu alevler evlere sıçramadan söndürüldü. 

Yasin Kıras

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Hac Umre Seyahat Acentaları Derneği uyardı: “Ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri için son tarih 16 Eylül” Hac Umre Seyahat Acentaları Derneği (HURSAD), 2025 yılı hac ibadetini gerçekleştirmek isteyen adayların, kayıtlarını 16 Eylül’e kadar yeniletmesi gerektiğini konusunda uyarıda bulundu. Dernekten yapılan yazılı açıklamada, 2025 yılı hac ibadetini gerçekleştirmek isteyen adaylara kayıtların otomatik olarak yenilenmeyeceği ve hacı adaylarının 16 Eylül’e kadar kaydını yeniletmeleri gerektiği konusunda uyarı yapıldı. Açıklamada, “2025 yılı Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri, 5 Ağustos - 16 Eylül tarihleri arasında e-Devlet portalı üzerinden yapılmaktadır. Daha önce Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından duyurulduğu üzere, 2024 yılında kuraya katılan vatandaşlarımızın kayıtları otomatik olarak yenilenmeyecektir. HURSAD olarak bu konuda kamuoyunu çeşitli vesilelerle bilgilendirmiş bulunmaktayız. Ancak, kayıt yenileme için son tarih olan 16 Eylül’e çok az bir zaman kalmış olmasına rağmen, hala kaydını yeniletmeyen vatandaşlarımızın bulunduğu görülmektedir. Bu nedenle, vatandaşlarımıza önemli bir hatırlatma yapmak istiyoruz. Kayıtlarını yeniletmeyen vatandaşlarımızın Hac kurasına katılması mümkün olmayacaktır. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına, vatandaşlarımızın e-Devlet Portalı üzerinden hiçbir bedel ödemeden kayıtlarını yenilemelerini önemle hatırlatır, kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız” ifadelerine yer verildi.
Aksaray Kafede oturan adama kurşun yağdıran kadın tutuklandı Aksaray’da kafede oturan bir adama kurşun yağdıran ve o anların güvenlik kamerasına yansıdığı korkunç olayda kadın çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay dün akşam saatlerinde Aksaray-Ankara karayolu Çiftlik Mahallesi’nde bulunan bir kafede yaşandı. Edinilen bilgiye göre, B.S. (36) isimli kadın, kendisiyle ilişkiye girdiği ve adını çıkardığı iddiasıyla A.B. (39) isimli adamı takibe aldı. Şahsın bir kafede oturup yakınıyla çay içtiği anda kafeye giren kadın çantasından çıkardığı tabancayla onlarca kişinin içinde A.B. isimli şahsa ateş etmeye başladı. Neye uğradığını şaşıran adam yaralanmasına rağmen can havliyle kaçmaya çalışırken, kafede bulunan diğer müşterilerin de kimisi kaçtı kimisi de masanın altına saklandı. Yaşananlar kafenin güvenlik kamerasına yansıdı. Yaklaşık 7 el ateş eden kadın daha sonra hiçbir şey olmamış gibi tabancasını çantasına koyarak kafeden çıktı. 3 kurşun isabet eden adam çevredeki vatandaşlar tarafından haber verilmesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Yardım ekiplerince Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan adamın sağlık durumunun ciddi olduğu öğrenilirken, yaşadığı olayı kameralara anlatarak, "Aldatıyormuşum, onunla ilişkiye giriyormuşum. Öyle bir şey yok. Benimle ilişkiye girdiğini söylemiş kocasına" dedi. B.S. isimli kadın polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Kadının üzerinde yapılan aramada suç aleti tabanca da ele geçirilirken emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adli makamlara sevk edilen kadın tutuklanarak cezaevine gönderildi. (YC-