ASAYİŞ - 22 Eylül 2024 Pazar 13:34

Yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı: Mahalleli yangın bölgesine ayran taşıdı

A
A
A
Yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı: Mahalleli yangın bölgesine ayran taşıdı

Tekirdağ Kapaklı ilçesi Bahçeağıl Mahallesi’nde kimyasal boya üretimi yapan Goldfix isimli fabrikada çıkan yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı. Mahalle sakinleri, itfaiye ekiplerine destek için yangın bölgesine ayran taşıdı.


Alevler ve dumanlar gökyüzünü sararak çevrede paniğe yol açtı. Olay yerine sevk edilen çok sayıda itfaiye ekibi, yangını kontrol altına almak için çalıştı ve yangının çevreye yayılması engellendi. Yangın büyük ölçüde kontrol altına alınırken, mahalle sakinleri de itfaiye ekiplerine yoğun dumandan etkilenmemeleri için ayran taşıdı.


Jandarma ve polis ekipleri de alana gelerek geniş güvenlik önlemi aldı.


İtfaiye ekiplerince soğutma çalışmaları başlatıldı.



Yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı: Mahalleli yangın bölgesine ayran taşıdı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Ünlü sanatçı Metin Arolat son yolculuğuna uğurlandı İstanbul Kozyatağı’nda sahnede şarkı söylerken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 52 yaşındaki Metin Arolat Teşvikiye Camii’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Törene, ablası Fatoş Alkan, Ömer Barış Kılıç, Sevda Demirel, Bekir Aksoy, Esra Erol, Nilgün Belgün, Gülşen, Demet Sağıroğlu ve sanat dünyasından birçok isim katıldı. Ünlü sanatçı Metin Arolat, sevenlerinin gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Namazın ardından Arolat’ın cenazesi İzmir’e defnedilecek. “İyi bir insandı benim kardeşim” Metin Arolat’ın ablası Fatoş Alkan, “Cenazeyi ben aldım çünkü birinci dereceden akrabası olarak tek ben kaldım. Tabii çok seveni vardı. İyi bir insandı benim kardeşim. Herkes için iyilik düşünen bir insandı” diye konuştu. “Tiyatro oyuncularının keşke sahnede ölebilsek dediği bir şey vardır hayatlarında” Oyuncu Bekir Aksoy, “Gerçekten söyleyecek bir şey yok. Çok ani oldu. Bir sahne adamına nerede son nefesini vermek istersin deseler herhalde ‘sahne üzerinde’ der diye düşünürüm. Bütün tiyatro oyuncularının da keşke sahnede ölebilsek dediği bir şey vardır hayatlarında” şeklinde konuştu. “30 yıllık arkadaşımdı” Program sunucusu Arto, “Hiç beklediğimiz bir şeydi. Benim 30 yıllık arkadaşım. Hep kendi kendiyle yaşayan bir insandı. Hiç kimseye zararı olmayan bir insandı. Konuştuğu her şey pozitifti. Melek gibi bir çocuktu” ifadelerini kullandı. “Kol demek kalp demektir böyle bir riskle tekrar sahneye çıkılmaz” Şarkıcı Sevda Demirel, “Benim genç kızlığımdan beri hep bana güzel şeyler söylerdi. Canım Metinciğim nurlarda uyusun. Bir kahve içecektik olmadı. Bugün dedim kahvemle geleyim ama her şey yanlış anlaşılıyor. Bu yüzden elimde su ile geldim. Kahvemizi içemedik çok özür diliyorum. Sağ kolu uyuşmuş. Bu 5 yaşındaki çocuğun bile bileceği bir şey. Kol demek, kalp demektir. Böyle bir riskle tekrar sahneye çıkılmaz. Ben de onun yaptığı diyeti yapıyorum. Halsizim mesela bugün buraya nasıl geldim bilmiyorum. İyi bir şey değil ama maalesef diyet çok ciddi bir alışkanlık” dedi. “İlk duyduğumda inanmadım” Program sunucusu Esra Erol, “Dün sabah böyle bir haber duydum. İlk başta inanmadım uydurma haber sandım. Ama sonra bir bakıyorsun ki gerçek” diye konuştu.
İstanbul Ünlü sanatçı Metin Arolat son yolculuğuna uğurlandı İstanbul Kozyatağı’nda sahnede şarkı söylerken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 52 yaşındaki Metin Arolat Teşvikiye Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. İstanbul Kozyatağı’nda bir otelde sahne aldığı esnada kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden 52 yaşındaki ünlü şarkıcı Metin Arolat için Teşvikiye Camii’nde öğle namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. Törene, ablası Fatoş Alkan, Ömer Barış Kılıç, Sevda Demirel, Bekir Aksoy, Esra Erol, Nilgün Belgün, Gülşen, Gülben Ergen, Demet Sağıroğlu ve sanat dünyasından birçok isim katıldı. Ünlü sanatçı Metin Arolat, sevenlerinin gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Namazın ardından Arolat’ın cenazesi İzmir’e defnedilecek. “İyi bir insandı benim kardeşim” Metin Arolat’ın ablası Fatoş Alkan, “Cenazeyi mecburen ben aldım çünkü birinci dereceden akrabası olarak tek ben kaldım. Tabii çok seveni vardı. İyi bir insandı benim kardeşim. Herkes için iyilik düşünen bir insandı” diye konuştu. “Tiyatro oyuncularının keşke sahnede ölebilsek dediği bir şey vardır hayatlarında” Oyuncu Bekir Aksoy, “Gerçekten söyleyecek bir şey yok. Çok ani oldu. Bir sahne adamına nerede son nefesini vermek istersin deseler herhalde ‘sahne üzerinde’ der diye düşünürüm. Bütün tiyatro oyuncularının da keşke sahnede ölebilsek dediği bir şey vardır hayatlarında” şeklinde konuştu. “30 yıllık arkadaşımdı” Program sunucusu Arto, “Hiç beklediğimiz bir şeydi. Benim 30 yıllık arkadaşım. Hep kendi kendiyle yaşayan bir insandı. Hiç kimseye zararı olmayan bir insandı. Konuştuğu her şey pozitifti. Melek gibi bir çocuktu” ifadelerini kullandı. “Kol demek kalp demektir böyle bir riskle tekrar sahneye çıkılmaz” Şarkıcı Sevda Demirel, “Benim genç kızlığımdan beri hep bana güzel şeyler söylerdi. Canım Metinciğim nurlarda uyusun. Bir kahve içecektik olmadı. Bugün dedim kahvemle geleyim ama her şey yanlış anlaşılıyor. Bu yüzden elimde su ile geldim. Kahvemizi içemedik çok özür diliyorum. Sağ kolu uyuşmuş. Bu 5 yaşındaki çocuğun bile bileceği bir şey. Kol demek, kalp demektir. Böyle bir riskle tekrar sahneye çıkılmaz. Ben de onun yaptığı diyeti yapıyorum. Halsizim mesela bugün buraya nasıl geldim bilmiyorum. İyi bir şey değil ama maalesef diyet çok ciddi bir alışkanlık” dedi. “İlk duyduğumda inanmadım” Program sunucusu Esra Erol, “Dün sabah böyle bir haber duydum. İlk başta inanmadım uydurma haber sandım. Ama sonra bir bakıyorsun ki gerçek” diye konuştu.
Denizli Türkiye Off-Road Şampiyonası heyecanı, Merkezefendi’de başladı Türkiye Off-Road Şampiyonası 4. Ayak yarışları, Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde özel olarak hazırlanan parkurda başladı. Türkiye Off-Road Şampiyonası’nın 4. ayağı, Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde özel olarak tasarlanmış parkurda başladı. Her yıl olduğu gibi, bu yıl da bölgeyi sarıp sarmalayan off-road heyecanı, yarışseverleri bir araya getiriyor. Özel dizayn edilmiş araçlar, zorlu parkurlarında pilotların yeteneklerini sergilemesi için ideal bir ortam sunuyor. Çamur, rampalar, derin çukurlar ve dar virajlar, yarışçılar için zorlu bir meydan okuma oluşturuyor. Pilotlar, bu zorlu şartlarda altında en iyi dereceyi elde edebilmek için büyük bir mücadele veriyor. Bu yarışlar, sadece bir rekabet değil, aynı zamanda off-road tutkunları için bir yaşam tarzını temsil ediyor. Sonuçlar merakla beklenirken, izleyiciler de her anı soluksuz takip ediyor. Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde böyle organizasyonların yapılmasının önemli olduğunu belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Off-Road yarışlarının 4. Ayağı Merkezefendimiz’de gerçekleştiriyoruz. Gerçekten Off-Road başka bir spor. Merkezefendimiz’deki yarış severleri, heyecan tutkunlarını ve adrenalin severleri burada yaşatmayı devam ediyoruz. Hem de bu sporu yapmalarını imkan sağlıyoruz. Güzel bir yarış oluyor. Pistimiz ve yerimiz çok güzel ve Federasyon tarafından da çok beğeniliyor. Off-Road tabi ulusal bir yarış olduğu için Federasyonla birlikte yaptığımız için ilçemizin tanıtımı anlamında bizim için çok değerli. Bugün bu piste İzmit’ten, Samsun’dan, Mersin’den yarışmacılarımız geliyor. Toplamda 7 ayaktan oluşuyor. Biz böyle sporları gönülden destek veriyoruz ve giderek arttırmak istiyoruz. Kazasız heyecanı bol güzel bir yarış olsun istiyoruz. Bugün şanslıyız havada çok güzel, sıcak da soğuk da değil. Seyirci katılımı da çok güzel oldu. Bütün yarışmacılarımızı başarılar diliyorum” dedi.
Trabzon Sel mağduru ilçelerde çalışmalar sürüyor Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sel ve heyelanların yaşandığı Araklı, Arsin, Sürmene, Yomra ve Vakfıkebir ilçelerinde yoğun çalışma yürütüyor. Heyelan ve menfez temizliğinin yanı sıra ilçe merkezlerindeki tüm okulların bahçeleri yıkanarak eğitim öğretime hazır hale getirildi. İlçelerde ulaşılamayan mahalle kalmadı, yolu tamamen açılamayan bazı mahallelere alternatif yollarla bağlantı sağlandı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi İçme Suyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TİSKİ), Yol Bakım ve Onarım, Park ve Bahçeler, Çevre Koruma ve Kontrol ile İtfaiye Daire başkanlıklarına bağlı ekipler, ilçelerde meydana gelen heyelan ve su taşkınlarının ardından hayatı normale döndürebilmek için aralıksız çalışıyor. Araklı’da su baskınına uğrayan Bayram Halil Devlet Hastanesi temizlenirken, hastanede birkaç gün içinde sağlık hizmetlerine yeniden başlanacağı belirtildi. İlçe merkezlerindeki tüm okullarda da temizlik çalışması yapıldı, yüksek mahallelerdeki okullarda temizlik çalışmaları sürüyor. Ulaşılamayan mahalle kalmadı Yol onarım, heyelan ve menfez temizliği çalışmalarının devam ettiği Araklı, Arsin, Yomra ve Sürmene ilçelerinde, ulaşılamayan mahalle kalmadı. Çökmeler nedeniyle yolu tamamen açılamayan bazı mahallelere ulaşım alternatif yollardan sağlanıyor. Kayıp vatandaşı arama çalışmaları sürüyor Sürmene’nin Aşağı Çavuşlu mahallesinde sel sularına kapılmış olabileceği değerlendirilen ve kendisinden halen haber alınamayan 65 yaşındaki Ali Kemal Demir’i arama çalışmaları da Polis, Jandarma, Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı Su Altı Arama ve Kurtarma ekipleri tarafından sürdürülüyor. Ekipler, evinin yakınındaki dere yatağı ve menfezde bulunamayan Demir’i denizde de arıyor. Arama çalışmalarına helikopter ve eğitimli köpeklerle destek sağlanıyor. Ekipler seferber oldu Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, ilçelerde okulların eğitime hazır hale getirildiği vurgulanarak, "İlçelerimizde meydana gelen sel, heyelan ve su taşkınlarının ardından harekete geçen ekiplerimiz, büyük bir gayretle çalışmalarını sürdürüyor. İlçelerimizde hayat büyük oranda normale döndü, kalan aksaklıklar da en kısa sürede giderilecek. Bunun için ekiplerimiz, ilçe belediyelerimiz ve kamu kurumlarımızla seferberlik halindeyiz. Vatandaşlarımız olumsuz bir durum yaşadıklarında, Trabzon İletişim ve Koordinasyon Merkezi’nin (TİKOM) Alo 153 hattından bizlere ulaşabilirler” denildi.
Bursa Sporseverler, yeşile pedalladı ’Yeşile pedalla, yeniden yeşile pedalla’ temasıyla 16’ıncısı düzenlenen ’Tophane-Nilüfer-Mudanya Bisiklet Turu’ bu yıl da bine yakın bisiklet tutkununu buluşturdu. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir de tura katılarak fosil yakıtı en az kullanan ulaşım araçlarının tercih edilmesi çağrısında bulundu. Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi’nin katkılarıyla düzenlenen ’Tophane-Nilüfer-Mudanya Bisiklet Turu’ bu yıl da bine yakın bisikletlinin katılımıyla gerçekleştirildi. Bisiklet turu, Tophane Tarihi Surlar Bölgesi Saltanat Kapısı’ndan başladı. CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Elifhan Köse Çal, etkinliğin başlangıcında yer aldı. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir de, Nilüfer Belediyesi’nin alternatif ulaşım aracı olarak hayata geçirdiği Nilespit projesinde kullanılan bisiklete binerek, turu başlattı. Nilüfer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Bisikletli Zabıta ekibi de turda yerini aldı. Avrupa Hareketlilik Haftası içinde gerçekleştirilen bisiklet turunda sağlıklı ve güvenli ulaşıma dikkat çekildi. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, etkinlikte yaptığı konuşmada, fosil yakıtı en az kullanan ulaşım araçlarının tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Bu konudaki farkındalığın daha da artması gerektiğini dile getiren Başkan Şadi Özdemir, “Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi, Mudanya Belediyesi, Mudanya Kent Konseyi’nin yanı sıra ve bu defa doğaya çevreye saygılı bir Bursa yönetimi olunca Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kültür AŞ. de buraya destek vermeye başladı. Her yıl daha kalabalık oluyoruz. Önümüzdeki yıl da umarım daha çok kişi burada buluşacak” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, bisikleti günlük yaşamda sürekli kullanılması gereken bir araç haline getireceklerini dile getirerek, “Yakın zaman içerisinde bisiklet yolu güzergahları ile sizlerin daha güvenli bir şekilde bir yerden bir yere ulaşmanızı sağlamayı hedefliyoruz.Daha çok bisiklet kullanan, karbon salınımı yapmayan araçları kullanan bir kent olmak istiyoruz” diye konuştu. Nilüfer Metro İstasyonu, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerinden geçen bisiklet turu, Mudanya Mütareke Meydanı’nda son buldu.