ASAYİŞ - 14 Ekim 2024 Pazartesi 16:42

Deprem hasarlı araçları change yapıp sattılar: 22 kişi tutuklandı

A
A
A

Tekirdağ Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği’nin çalışmaları sonucunda, deprem hasarlı araçlar başta olmak üzere ağır hasarlı araçları "change" (çenç) yöntemiyle kopyalayarak haksız kazanç elde eden suç örgütü çökertildi. Bulgaristan uyruklu şahısların da dahil olduğu operasyon, 11 ilde eş zamanlı yapıldı.

Türkiye’ye getirilen çok sayıda aracın, suç örgütü tarafından şasi ve motor numaralarının kopyalanarak "change" işlemi yapıldığı tespit edildi. Satış yapılan araçlara GPS cihazı takılarak, daha sonra araçların geri çalınıp parçalandığı ortaya çıktı. Bu yöntemle 147 vatandaşın mağdur olduğu ve toplamda 114 milyon TL haksız kazanç elde edildiği belirlendi.

Deprem hasarlı araçları change yapıp sattılar: 22 kişi tutuklandı

04 Ekim 2024 tarihinde yapılan operasyonlarda, 2’si Bulgaristan uyruklu olmak üzere toplam 26 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. 35 "change" araca el konuldu. Adli mercilere sevk edilen 26 şüpheliden 4’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 22 kişi tutuklandı.

Deprem hasarlı araçları change yapıp sattılar: 22 kişi tutuklandı

Halil Dağ


 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Ünverdi’den 29 Ekim mesajı Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, “Büyük Önder Atatürk’ün, en büyük emanetim dediği Cumhuriyetimizin ikinci asrında daha güzel yarınlar için birlik ve beraberlik içinde çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi mesajında, 19 Mayıs 1919’da Büyük Önder Atatürk’ün önderliğinde başlayan Kurutuluş Mücadelesinin destansı kahramanlıklarla Cumhuriyete giden yolu açtığını belirtti. Aziz Türk milletinin vatan, bayarak, istiklal ve istikbali için canını ortaya koyarak verdiği şanlı direnişin en güzel hediyesi olarak, Başkomutan Atatürk’ün aziz milletimize Cumhuriyeti armağan ettiğini belirten Ünverdi, “Aziz atalarımız tarih boyu çok büyük imtihanlardan geçmiş, hiçbir zaman esarete boyun eğmemiştir. Zorluklar ve yokluklar içerisinde millet olma bilinciyle canı pahasına büyük bedeller ödemiştir. ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi’ diyerek dünyanın en gelişmiş ordularına karşı verilen Kurtuluş Mücadelesinin neticesinde kazanılan büyük zaferin ardından, Cumhuriyetin ilanı ile egemenlik kayıtsız şartsız millet iradesine geçmiştir. O günden buyana hep gelişen ülkemiz için Cumhuriyetimizin aydınlığında ilerlemek, ülkemizi çok daha müreffeh bir noktaya ulaştırmak hepimiz için bir bayrak yarışı, nesilden nesile bir ödev ve sorumluluktur. Dünyada ve özellikle bölgemizde savaşın yayıldığı ve gözyaşının akmaya devam ettiği kaotik ortamda atalarımızdan aldığımız ilham ve cesaretle, tarih boyu bizi büyük zaferlere taşıyan ve en büyük gücümüz olan birlik ve beraberliğimize her zamankinden daha fazla sahip çıkmalı ve kenetlenmeliyiz. Büyük Önder Atatürk’ün, ‘Türk kuvvet ve zekasının yenmediği ve yenemeyeceği güçlük yoktur’ sözleri ile aziz milletimize duyduğu inanç, bizim için en büyük cesaret ve özgüven kaynağıdır. Biz bu şiarla, ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ anlayışını kalbine yazmış, Çanakkale’de, Sakarya’da, Antep’te şehit düşmüş, gazi olmuş ama bayrağı yere düşürmemiş bir milletiz. Bundan sonra da Cumhuriyetimizin aydınlık yolunda ilimle, bilimle daha fazla çalışacak ve ülkemizi her alanda dünyanın en güçlü ve gelişmiş ülkelerinden birisi haline hep birlikte getireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatan uğruna toprağa düşmüş tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Cumhuriyetimizin 101. kuruluş yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.
Muğla Muğla’da Bilardo Turnuvası sona erdi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen Muğla’da düzenlenen 3 Bant Bilardo Turnuvası’na 32 sporcu katıldı. Çekişmeli geçen karşılaşmalar sonunda dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi. 23-27 Ekim 2024 tarihleri arasında Gençlik Spor İl Müdürlüğü tesislerinde gerçekleştirilen turnuvaya sporcular yoğun katılım gösterdi ve maçlar büyük ilgi gördü. Turnuvada 27 Ekim’de oynanan final maçları sonunda Harun Kara şampiyon oldu. İkinci Hasan Altınbağ olurken, üçüncülüğü Mustafa Tekin ve Baha Berberoğlu paylaştı. Turnuva sonucunda Muğla Karya Bilardo Spor Kulübü başkanı Metin Bulut yaptığı konuşmada, “Turnuvanın yapılmasında ve tesisin Muğla’ya kazandırılmasında emeği geçen başta Gençlik Spor İl Müdürümüz Musa Kazım Açıkbaş ve ekibi olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Yoğun ve çok güzel bir turnuva oldu. Bilardo hem zihni hem bedeni çalıştıran ülkemizde ve dünyada çok sevilen bir spor. Muğla’da Gençlik Spor Müdürlüğünün de desteğiyle bilardo sporunun özellikle gençler arasında yaygınlaşması ve gelişmesi için çalışmalarımız önümüzdeki günlerde artarak devam edecek. Antrenörlerimizle birlikte gençlerimizi spora yönlendirmek ve dijital bağımlılıktan kurtarmak amacıyla yeni projeler yapma hedefindeyiz” dedi. Şampiyon sporculara ödülleri takdim edildikten sonra söz alan ve turnuvaya Göcek’ten katılan bilardo sporcusu Mustafa Tekin de “Bizler bu turnuva için Göcek’ten geldik. Misafirperverliğiniz için teşekkür ederiz. Gençlik Spor’a da tesis desteği için teşekkür ederiz. Daha nice güzel organizasyonda buluşmak üzere dereceye giren sporcularımızı kutluyorum” diye konuştu.
Gaziantep Tahmazoğlu, 29 Ekim mesajı Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yıl dönümünü kutladı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 101. yılında tüm Şahinbeylilerin, Gazianteplilerin ve aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum. Kadim kentimiz Gaziantep’te, Şahin Bey’in şehit edilmesi ile başlayan vatan savunmasında binlerce şehit verdiğimiz gibi, zamanla tüm yurda yayılan savunma hattımız dünyada emsali az görülür bir kurtuluş mücadelesine dönüşmüştür. Milletimizin kurtuluş mücadelesinde tüm dünyaya büyük bir inançla gösterdiği istiklal ve istikbal tutkusu, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetimizin ilanı ile taçlanmıştır. Millet ve devlet olarak, son zamanlarda varlığımızı korumak için büyük bir mücadele sürdürdüğümüz ortadadır. 15 Temmuz hain darbe girişimi ve terör örgütlerinin saldırılarından bu mücadelenin devam ettiğini görmekteyiz. Her şartta yokların ve yoklukların üstesinden gelen, tüm zorlu süreçleri aşan aziz milletimiz, tarihinden aldığı güçle, hiçbir hain girişime boyun eğmeden, dünyadaki tüm mazlumların yanında olmaya devam edecek ve geleceğe aynı kararlılıkla yürümeye devam edecektir. Bizler de tarihimizin ve değerlerimizin bize yüklediği bu sorumlulukla, Şahinbey’imizi vizyon projelerimizle geliştirecek, büyütecek ve çok çalışarak aydınlık geleceğe hep birlikte erişeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm gazilerimizi, şehitlerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.
Gaziantep Makine Halısı Tasarım Yarışması’nda dereceye girenler ödüllendirildi Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği ve Gaziantep Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen Makine Halısı Tasarım Yarışması’nda dereceye girenler ödüllendirildi. Dereceye girenlerin ödüllendirildiği gecede yeni nesil halı tasarımları da tanıtıldı. Bu yıl 10.kez düzenlenen Tasarlayın Dokuyalım, Makine Halı Tasarım Yarışması ödül töreni GAİB hizmet binasında düzenlenen ödül törenine Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Av. Umut Yılmaz, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, Halı Sektör Kurulu Başkanı ve TİM Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Kaplan, İstanbul Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Hayri Diler, davetliler ve sanayiciler katıldı. Üretimin başkentiyiz, halı modasında da belirleyiciyiz GAİB hizmet binasında sergilenen finalistlere ait dokunmuş halıları inceleyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve protokol üyeleri tasarımcılarla uzun uzun sohbet ederek başarılarından dolayı kutladılar. Dünya halı üretiminin merkezi konumundaki Gaziantep’in aynı zamanda dünya halı modasının belirleyici haline geldiğini ifade eden Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, “Halı, kültürel mirasımızın önemli bir parçası ve aynı zamanda ülkemizin ekonomik dinamiklerinin güçlü bir göstergesidir. Türkiye, zengin tarihî geçmişi ve sanatsal yetenekleriyle halı üretiminde dünya çapında bir üne sahiptir. Gaziantep halı üretiminin ana şehridir” dedi. “Sektör başarısında tasarımlar büyük rol oynuyor” Halı sektörünün başarısında tasarımın önemli rol oynadığına da dikkat çeken Başkan Kaplan, “Günümüzde küresel ölçekte yükselen enflasyon, ülkelerin uyguladığı sıkılaştırma tedbirleri ve jeopolitik krizler, uluslararası ticareti zor bir konjonktüre sokmaktadır. Bu zorlu ortamda, uluslararası rekabet gücümüzü korumak ve sektörümüzü daha ileri seviyelere taşımak için katma değeri yüksek, kaliteli ve özgün ürünler sunmanın önemi daha da artmaktadır. Bu anlamda, üretim, AR-GE ve tasarım birimlerimizin rolü her zamankinden daha fazla önem kazanmaktadır. Ulusal ve uluslararası pazara sunulabilecek, makine halıcılığı sektöründe moda oluşturabilecek özgün tasarımların ortaya çıkarılması, müşterilerin beğeni ve tercihlerine doğru ve zamanında cevap verilebilmesi firmalarımızın sahip olduğu bu uluslararası rekabet avantajlarını koruyabilmeleri açısından özgün tasarımlar üretebilmek önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı. “216 tasarım dereceye girmek için yarıştı” Tasarım yarışmasına her geçen gün ilginin arttığına da dikkat çeken Başkan Kaplan, bu yıl toplam 216 eserin yarışmaya müracaat ettiğine dikkat çekerek, “Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği ve Gaziantep Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen Makine Halısı Tasarım Yarışmaları, sektördeki genç yeteneklerin keşfedilmesi ve desteklenmesi adına önemli bir adım olmuştur. Bu yıl yarışma Gaziantep Üniversitesi’nden katılanlar ve diğer üniversiteden katılanlar olmak üzere 2 kategoride düzenlenmektedir. Yarışma her yıl olduğu gibi bu yıl da ilgiyle karşılandı. Gaziantep Üniversitesi’nden katılanlar kategorisinden 65, diğer üniversitelerden katılanlar kategorisinde ise 151 olmak üzere yarışmaya toplamda 216 farklı tasarım başvurusu alınmıştır. Bu başvurular alanında uzman isimlerden oluşan deneyimli jüri üyelerimizle titiz bir şekilde değerlendirilmiştir. Değerlendirme süreci sonucunda Gaziantep Üniversitesi’nden katılanlar kategorisinde 5, diğer üniversitelerden katılanlar kategorisinde ise 15 olmak üzere toplan 20 tasarım finale kalma hakkı elde etmiştir. Finalistlerin, Gaziantep Üniversitesi’nde gerçekleştirilen oryantasyon programı ile halı sektörünün dinamikleri hakkında bilgi sahibi olmaları sağlanmıştır” ifadelerine yer verdi. “Genç yetenekleri halı sektörüne kazandırıyoruz” Halı sektörünün bir çok alanına genç yeteneklerin kazandırıldığına dikkat çeken GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan değerlendirmesine, “Halı tasarımı alanında atılan bu adımlar hem katılımcıların yeteneklerini geliştirmeleri hem de sektördeki yenilikçi fikirlerin hayata geçmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Tüm bu çabalar, Türkiye’nin halı sektöründeki uluslararası prestijini artırmak ve dominant pozisyonunu perçinlemek, sektörü daha parlak bir geleceğe taşımak ve genç tasarımcıların yolunu açmak için yapılmıştır. Yarışmamıza katılarak bizleri gelecekle ilgili umutlandıran bütün yarışmacılarımıza gelecek hayatlarında başarılar diler, emeği geçen sektör paydaşlarımıza teşekkür ederim” şeklinde konuştu. Şampiyon finalistlere ödül yağdı Yapılan konuşmaların ardından dereceye girenlere ödülleri Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Av. Umut Yılmaz, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, Halı Sektör Kurulu Başkanı ve TİM Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Kaplan, İstanbul Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Hayri Diler ve Kuru Meyve İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz ile protokol üyeleri takdim etti. Bu yıl Gaziantep Üniversitesi’nden katılanlar ve diğer üniversitelerden katılanlar olarak iki kategoride gerçekleştirilen yarışmada dereceye giren finalistler para ödülü alırken finale kalan tüm yarışmacılar Grafik Tablet almaya hak kazandı. Gaziantep Üniversitesi kategorisinde dereceye girenler Mustafa Enes Osanmaz / Deja Vu, Ayşenur Özdemir / Doğanın İlmeği, Zeynep Hilal Karademir / Zenith İniş ve Çıkışlar oldu. Diğer üniversiteler kategorisinde dereceye girenler Zeynep Kübra Köroğlu / Ruh Motifi, Esra Şahin / Aztec Spirit, Halil Çelik / Kozmoperspektif, Gülin Rodoplu / Silent Storm, Ceren Kurtuluş / Namütenahi oldu. Dereceye girenlerden yarışmanın şampiyonları 90 bin TL, ikinciler 70 bin TL, üçüncüler 50 bin TL, dördüncüler 40 bin TL, beşinciler 30 bin TL almaya hak kazandı. Yarışma finalistlerinin tasarımları dokunmuş halı olarak GAİB hizmet binasında yılsonuna kadar sergilenecek.