ASAYİŞ - 27 Ekim 2024 Pazar 15:25

Sivas’ta otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 7 yaralı

A
A
A
Sivas’ta otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 7 yaralı

Sivas’ta meydana gelen trafik kazasında hafif ticari araç ile otomobilin çarpışması sonucu 7 kişi yaralandı.


Edinilen bilgilere göre kaza Sivas-Ankara karayolu Direkli Bedirli köyü yol ayrımında meydana geldi. A.U yönetiminde ki 58 ACN 983 plakalı Ford marka otomobil ile D.B. idaresindeki 34 RCT 98 plakalı Fiat marka hafif ticari araç kavşakta çarpıştı. Kaza da sürücüler ile araçların içerinde bulunan 7 kişi yaralandı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine sağlık, polis, jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.




Sivas’ta otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 7 yaralı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Başiskele’de Cumhuriyet Bayramı coşkusu başladı Başiskele’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu ve heyecanı "Türkülerle Türkiye Yüzyılı" programıyla başladı. Başiskele Belediyesi tarafından ilki geçen yıl gerçekleştirilen ve vatandaşlar tarafından beğeni toplayan Türkülerle Türkiye Yüzyılı programı, Cumhuriyetin 101. yıldönümünde de sahnelendi. Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen programa yoğun ilgi oldu. Programa Başiskele Kaymakamı Soner Şenel, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, STK’lar, amatör spor kulüpleri yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. "Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatacağız" Programda ilk konuşmayı gerçekleştiren Başkan Yasin Özlü, Türkiye’nin savunma sanayisinin lokomotifi TUSAŞ’a düzenlenen hain terör saldırısına değinerek, "Tam bağımsız Türkiye idealimizin timsali olan yerli ve milli sanayi atılımlarımızı sekteye uğratmak isteyen hainlere en güzel cevabı yine bir TUSAŞ mühendisimiz verdi. ’Hainlere inat var gücümüzle daha çok çalışacağız, daha fazla üreteceğiz’ diyen mühendisimiz gibi Türkiye Yüzyılı’nın mimarı olacak gençlerimiz ile güçlü bir Türkiye inşa etmeye devam edecek, Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ülkemizi taşımak için Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatacağız. Bizlere Cumhuriyeti miras bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere kahraman şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve özlemle anıyorum. TUSAŞ saldırısında şehit düşen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum" dedi. Yıllardır geleceğin müzisyenlerini yetiştiren Başiskele Müzik Okulları’nda görev yapan öğretmenlerin seslendirdiği kahramanlık türküleri, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Abdulsamed Yaylı’nın okuduğu kahramanlık şiirleriyle izleyicilere coşku dolu güzel bir müzik ziyafeti sunuldu. Cumhuriyet Bayramı coşkusu 29 Ekim Salı günü daha da artacak. Başiskele Kaymakamlığı koordinesi Başiskele Belediyesi’nin destekleriyle Cumhuriyetin 101. kuruluş yıldönümü kapsamında Başiskele Kent Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk sunumu yapılacak. İlçe protokolünün, ilçedeki resmi ve özel okul öğretmenlerinin ve öğrencilerinin katılımıyla Barbaros Semt Meydanı’nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlenecek. Aynı günün akşamında ise Başiskele Sahili’nde yine ilçe protokolü ve halkın el ele, omuz omuza vereceği Fener Alayı yürüyüşü yapılacak. Başiskele Sahil Kafe’den itibaren saat 19.30’da başlayacak yürüyüş iskelede sona erecek.HFV
Muğla Bodrum’da 345 dönümlük göletin sivrisinek sorunu çözüldü Muğla Büyükşehir Belediyesi Vektörle Mücadele ekipleri Bodrum Göltürkbükü Mahallesi’ndeki 345 dönümlük gölet, sazlık ve bataklık alanda yaşanan sivrisinek sorununu çözdü. Muğla’nın 13 ilçesi, 574 mahallesinde vektörle mücadele çalışmalarına veteriner hekim, ziraat mühendisi, kimyager ve biyologlardan oluşan 202 personel ve 61 araçla devam eden Büyükşehir Belediyesi uzun yıllardır sivrisinekle mücadele ettikleri mevkilerden birisi olan Göltürkbükü Mahallesi’ndeki 345 dönümlük gölet, sazlık, bataklık alanında ilaçlama yaptı. Büyükşehir ekipleri gölet alanının çok su tutan geniş bir bölge olması, son yıllarda sivrisinek popülasyon sayısının artarak merkez mahallelere de rahatsızlık vermeye başlaması nedeniyle bölgede 10 ekiple çalışma başlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın talimatı ile 345 dönümlük bölgede adım adım ilerleyen Büyükşehir Belediyesi vektörle mücadele ekipleri doğaya zarar vermeyen biyolojik ürünleri ile sorunu çözdü. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Bodrum Göltürkbükü ve çevre mahalleleri ilgilendiren vektörle mücadele çalışmalarını 1. Bölge İlçe Hizmetleri Genel koordinatörü Abdullah Engin Başol, Bodrum Belediyesi meclis üyesi İbrahim Özten, Büyükşehir Belediyesi 1. Bölge İlçe Hizmetleri Daire Başkanı Kadriye Erkal Yıldırım, Gölköy Mahalle Muhtarı Ahmet Barut’ta yerinde inceledi.