EKONOMİ - 22 Eylül 2024 Pazar 12:55

’Kanatsız uçak’ 4,5 ayda 200 binden fazla yolcu taşıdı

A
A
A
’Kanatsız uçak’ 4,5 ayda 200 binden fazla yolcu taşıdı

Hizmete girdiği günden bugüne kadar on binlerce kişi tarafından tercih edilen İstanbul-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattı 4.5 ayda 200 bin 186 yolcuya hizmet verdi.


Geçtiğimiz yıl Nisan ayında hizmete giren Sivas-Ankara Yüksek Hızlı Tren hattının ardından, 4 Mayıs 2024’te hizmete giren İstanbul-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattı da büyük ilgi görüyor. Özellikle karayolu ile İstanbul’a ulaşımın yaklaşık 13 saat sürmesine rağmen, yüksek hızlı tren ile bu süre 8 saate düşürülünce vatandaşlar daha çok treni tercih etmeye başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan alınan bilgilere göre, İstanbul-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattı, hizmete girdiği günden bugüne kadar sadece 4.5 ayda 200 bin 186 yolcuya hizmet verdi. Öte yandan, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattı da açıldığı tarihten bu yana toplamda 1 milyon 306 bin 159 yolcuya hizmet verdi. Yüksek hızlı tren ağının genişlemesiyle birlikte, yolcu sayısının daha da artması bekleniyor. Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun ve Akdağmadeni istasyonlarının ardından, yarın Yıldızeli ve Elmadağ istasyonları da hizmete girecek. Bu sayede daha fazla vatandaş, yüksek hızlı trenin konforundan faydalanabilecek.



’Kanatsız uçak’ 4,5 ayda 200 binden fazla yolcu taşıdı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Başkan Yılmaz’dan ailelere para uyarısı Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, yetim ailelerle bir araya gelerek taleplerini dinledi. Ailelere okullardan para istenmesi halinde vermemeleri konusunda uyaran Yılmaz, “Sizden temizlik, kitap, güvenlik isteyen olursa, 1 kuruş bile vermeyin. Eğer mecburiyet dayatması yapıp para isteyen okul müdürü olursa kapısına dikilirim” dedi. Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Yetim Koordinasyon Merkezi’nde yetim aileleri ile buluştu. Ailelerin sorunlarını dinleyen Yılmaz, çözüm için ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade ederken, yetim ailelere yönelik projelerini de duyurdu. “Para isteyen müdür olursa, kapısına dikilirim” Yılmaz’ın ailelerle buluşmasında değindiği ilk konu, devlet okullarında zorunlu algısıyla istenen paralar oldu. Yılmaz, “Bütün velilere sesleniyorum. Sizden okullardan, temizlik parası, kitap parası, güvenlik parası isteyen olursa bir kuruş bile vermeyin. Aslan gibi Milli Eğitim Bakanlığınız var, onlar karşılar. Okullar, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı değil mi? Tüm müdürlere de söylüyorum. Eğer bu şekilde mecburiyet yapıp, para isteyen müdür olursa kapısına dikilirim” şeklinde konuştu. “Yetim ailelere müjdeler” Yetim ailelere yönelik projelerinden de bahseden Başkan Yılmaz, mutlu bir Şehitkamil inşa etmek için çalıştıklarını belirterek, “1-2 aya kadar bizim Şek-Kartlarımız hazır olacak. Biz o kartlara dönem dönem örneğin okullar açılmadan önce 500 TL yükleyeceğiz. Ailelerimiz bu kartlara kırtasiyelere gidip ihtiyaçlarını karşılayabilecek. 100 TL süt parası yükleyeceğiz mesela, sadece bakkalınızdan süt almakta geçecek. 1000 TL et yardımı parası yatırdıysak, kasaptan gönül rahatlığıyla etinizi alabileceksiniz. İnşallah bu sıkışık günlerinizde biz bundan sonra hep sizinle birlikte olacağız” ifadelerini kullandı. “Yeni okuma salonları açacağız” Yetim Koordinasyon Merkezi binasının da çocuklara özel ders verebilir duruma getireceklerini anlatan Yılmaz, “Şehitkamil’imizin birçok noktasına da bunun gibi okuma salonları açacağız. Çocuklarımız öğretmenlerimizle güzel dersle vereceğiz” diye konuştu.