GÜNDEM - 01 Temmuz 2024 Pazartesi 12:00

Şırnaklı engelli kardeşlere akülü araç yardımı

A
A
A
Şırnaklı engelli kardeşlere akülü araç yardımı

Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği Şırnak’ın Uludere ilçesi Andaç köyünde ikamet eden ihtiyaç sahibi ağır engelli özel gereksinimli olan 2 vatandaşa akülü araba ve manuel tekerlekli sandalyeyi hediye etti.


Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu, Şırnak’ın Uludere ilçesi Andaç köyünde ikamet eden yüzde 99 engelli Ferdi Ölmez ve yüzde 95 engelli Mihrivan Ölmez için 1 adet akülü araba 1 adet manuel tekerlekli sandalye desteğinde bulundu. Yapılan destek ile ilgili açıklamalarda bulunan Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu hayırseverlerin desteğiyle temin ettikleri akülü araba ve manuel tekerlekli sandalye ihtiyaçları olan Ferdi ve Mihrivan kardeşlere araçların teslim ettiğini söyledi.


Ferdi ve Mihrivan Ölmez’in aileleri ise kendilerine ulaşan Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneğine ve hayırsever vatandaşlara teşekkür etti.



Şırnaklı engelli kardeşlere akülü araç yardımı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun 8 yıldır ülke içi göç alıyor Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Samsun’un, 2016 yılından bu zamana kadar aldığı ülke içi göç, verdiği göçten fazla oldu. Son 8 senede toplam 389 bin 167 göç alan Samsun, 352 bin 732 de göç verdi. 1 milyon 377 bin 546 nüfusa sahip Samsun, TÜİK verilerine göre 2008 yılından 2016 yılına kadar olan dönemde ülke içi göçte verdiği göç, aldığı göçten hep fazlaydı. 2016 yılından itibaren ülke içi göç almaya başlayan Samsun, bu yıldan itibaren 2024 yılına kadar toplam 389 bin 167 iç göç aldı. Bu 8 yılda 352 bin 732 iç göç veren Samsun’da şehre yerleşen net kişi sayısı da 36 bin 435 oldu. En fazla iç göç 65 bin 364 kişi ile 2023 yılında yaşandı Samsun’da 2008 yılından 2016 yılına kadar ülke içi göç hızı hep eksi oldu. 2016 yılında artışa geçen şehirlerarası iç göç şu şekilde oldu: 2016 yılı alınan iç göç 41 bin 687, verilen göç 41 bin 187 (Göç hızı 0,3) 2017 yılı alınan iç göç 43 bin 709, verilen göç 42 bin 422 (Göç hızı 0,9) 2018 yılı alınan iç göç 53 bin 228, verilen göç 48 bin 543 (Göç hızı 3,5) 2019 yılı alınan iç göç 45 bin 973, verilen göç 45 bin 20 (Göç hızı 0,7) 2020 yılı alınan iç göç 43 bin 54, verilen göç 35 bin 442 (Göç hızı 5,63) 2021 yılı alınan iç göç 47 bin 471, verilen göç 45 bin 795 (Göç hızı 1,2) 2022 yılı alınan iç göç 48 bin 681, verilen göç 43 bin 757 (Göç hızı 3,6) 2023 yılı alınan iç göç 65 bin 364, verilen göç 50 bin 570 (Göç hızı 10,8)
Konya Atlama Milli Takımı’nda hedef Avrupa Gençler Atlama Şampiyonası’nda finale kalmak Türkiye Yüzme Federasyonu Atlama Milli Takımı, 8-14 Temmuz’da düzenlenecek Avrupa Gençler Atlama Şampiyonası’na Konya’da hazırlanıyor. Milli takım, şampiyonada finallere kalabilmeyi hedefliyor. 8-14 Temmuz’da Polonya’da düzenlenecek Avrupa Gençler Atlama Şampiyonası için Türkiye Yüzme Federasyonu Atlama Milli Takımı, Konya’da kampa girdi. 8 gün sürecek olan kamp sonrasında milli sporcular final ve altın madalya için farklı kategorilerde yarışacak. 2024 yılına güzel bir başlangıç yapan Atlama Milli Takımı, Avrupa Gençler Atlama Şampiyonası’ndan sonra ise Balkanlar Gençler Şampiyonası’na katılım sağlayacak. Şen: "Polonya’da düzenlenecek olan Avrupa Gençler Atlama Şampiyonası’na katılacağız" Türkiye Yüzme Federasyonu Atlama Kurulu Başkanı Sercan Şen, kamp süreçlerinin devam ettiğini belirterek, "8 gün boyunca Konya’da kampımızı tamamlayacağız. Buradan Polonya’da düzenlenecek olan Avrupa Gençler Atlama Şampiyonası’na katılacağız. Onun hazırlıklarını sürdürüyoruz. Burada hazırlanan 6 sporcumuz var. Bu sporcularımız Ankara, İzmir ve Samsun’dan. Polonya’daki şampiyonaya Genç A ve B kategorilerinde katılım sağlayacağız" dedi. "Polonya’daki turnuvada hedefimiz finale atlamak" Atlama branşı olarak bu yıl içerisinde güzel başarılar elde ettiklerini hatırlatan Sercan Şen, "Atlama branşı olarak bu yıl içerisinde Dünya Büyükler Şampiyonası’na, Avrupa Büyükler Turnuvası’na katılım sağlandı. Özel müsabakalarda madalyalarımızı aldık. Polonya’daki turnuvadan sonra da Balkanlar Gençler Şampiyonası’na katılım sağlayacağız. Bu da 5. yurt dışı müsabakamız olacak. Her turnuvadan sonra da madalyalar ile geri dönüyoruz. Polonya’daki turnuvadaki hedefimiz finale atlamak, ilk 12’ye girip çocuklarımızın daha da gelişmesini sağlamak ve daha da ileriye gidebilmektir" şeklinde konuştu. Erzincan: "Umarım kendimi finalde görürüm" Atlama Milli Takımı kaptanı Ece Şevval Erzincan (18) ise, "Bu spora eski cimnastik hocamın önerisi ile başladım. Eski cimnastik hocam şu anki hocamın en yakın arkadaşıydı. Bu vesile ile başlamış oldum. 9 yıldır da atlama sporu ile uğraşıyorum. Bu süre zarfında Avrupa Gençler Şampiyonası’nda finale atladık. Türkiye şampiyonlarında rekorlarım var. Bir sürü yurt dışında yarışmalara katıldım. 5 senedir de milli takımdayım. Şu anda da milli takım kaptanıyım" diye konuştu. Hedefinin olimpiyatlar olduğunu aktaran Erzincan, "8-14 Temmuz’da düzenlenecek Avrupa Gençler Atlama Şampiyonası’nda hedefim finale atlamak. Umarım kendimi finalde görürüm. Bu sporda ise hedefim her sporcu da olduğu gibi olimpiyatlara gitmek" ifadelerini kullandı.
Bursa Öğrencilerden ’Ecollectiv’ projesine destek Yeşim’in Uludağ Soroptimist Kulübü iş birliği ile “Her ilmek bir hayat, her hayat bir değer!” sloganıyla Karapınar Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezi’nde yürüttüğü Ecollectiv’e gençlerden destek geldi. Türk Eğitim Derneği ve ABD Ankara Büyükelçiliği ortaklığı ile yürütülen Access Projesi kapsamında Bursa Uludağ’daki “Geleceğin Yıldızları” kampına katılan öğrenciler, sosyal sorumlulukla ilgili saha çalışması yapmak üzere Karapınar Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezi’ne geldi. Sürdürülebilir kalkınma hedeflerini temel alan, döngüsel ekonomiye, kadın istihdamına ve kadının güçlenmesine katkı sağlayan Ecollectiv projesinin bir parçası olan gençler; gönüllülük, toplumsal cinsiyet eşitliği ve sürdürülebilirlik kavramlarını da öğrenme fırsatı buldu. Kadın Dostu Markalar Platformu tarafından Kadın Girişimci ve Kadının Güçlenmesi kategorisinde farkındalık ödülüne de layık görülen projenin saha çalışmasına, Türkiye’nin farklı illerinden 100’e yakın öğrenci katıldı. Karapınar Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezi’nde gerçekleştirilen organizasyonda sürdürülebilir üretim bakış açısına uygun olarak tekstil atıklarının değerlendirilmesi hedeflendi. Yeşim Grup’un Uludağ Soroptimist Kulübü ve Karapınar Kadın Kooperatifi ile bir araya gelerek hayata geçirdiği Ecollectiv projesi kapsamındaki saha çalışmasına katılan gençler, Yeşim’in üretim fazlası olan kumaş kırpıntı ve şeritlerini renklerine göre tasnifleyip ayırarak üretime hazır hale getirdi. Bu materyallerle süs eşyaları, çanta, yastık, sepet, bileklik ve anahtarlık gibi çeşitli ürünler üretip satan Karapınarlı kadınlar, böylelikle hem ekonomik olarak güçleniyor hem de atık kumaşlardan yapılan ürünlerle sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor. Program ilk olarak Yeşim Grup Kurumsal İletişim Şefi Gizem İskeçeli’nin, Yeşim’in sosyal sorumluluk alanındaki yaklaşımı ve Ecollectiv projesi ile ilgili bilgileri paylaşan konuşması ile başladı. Kadın istihdamını destekleyerek toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık oluşturmayı ve atık kumaşların değerlendirilmesiyle sürdürülebilirliğe katkı sağlamayı hedefleyen projeye dahil olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Karapınar Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezi Başkanı Emine Enginçayır Kök de misafir öğrencilere yapılan çalışmalarla ilgili bilgi vererek projenin bir parçası oldukları için teşekkür etti. Program sonrasında Ecollectiv markalı el yapımı çanta ve bileklikler öğrencilere hediye edildi.
Ankara TİKA’dan Venezuelalı Arama Kurtarma Ekibine araç ve ekipman desteği Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), 6 Şubat depremleri sırasında arama kurtarma çalışmalarına destek için Venezuela’dan Türkiye’ye gelen ekibe 2 adet araç ve arama-kurtarma ekipmanları desteğinde bulundu. TİKA, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde arama kurtarma çalışmalarına destek için Venezuela’dan Türkiye’ye gelen ekibinin bir parçası olan UNACID arama kurtarma birimine 2 adet araç ve arama-kurtarma ekipmanları desteğinde bulundu. Temin edilen araçlar ve ekipmanlar başkent Karakas’ta gerçekleştirilen bir törenle, Karakas Büyükelçisi Aydan Karamanoğlu ve TİKA Doğu ve Güney Asya, Pasifik ve Latin Amerika Daire Başkanı Dursun Ali Yaşacan tarafından UNACID (Köpek Eğitimi ve Felaketlere Müdahale Birimi) personeline teslim edildi. Yapılan yardım kapsamında ekibe, afet ve acil müdahale gerektiren durumlarda hızlıca ve tam teçhizatlı şekilde bölgeye intikal edebilmeleri için 2 adet arazi aracı ile teknik kıyafetler, drone, telsiz ve köpek taşıma kafeslerinden oluşan bir dizi ekipman temin edildi. Karamanoğlu yaptığı açıklamada, Türkiye’de meydana gelen deprem felaketinde Venezuelalı grubunun gösterdiği özveriden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu bağışın kendilerine bir teşekkür niteliğinde olduğunu belirtti. Yaşacan ise Venezuelalı ekibin paha biçilemez bir iş yaptığını belirterek, kendilerine tüm Türk halkı adına teşekkür etti. Köpeği Kay ile birlikte Türkiye’de UNACID adına arama kurtarma faaliyetlerine katılan Genel Koordinatör Marcos Sequera ise Türkiye’yi kardeş ülke olarak gördüklerini ve zor zamanlarda verdikleri bu desteğin iki ülkeyi birbirine daha da yakınlaştırdığını belirtti. UNACID (Köpek Eğitimi ve Felaketlere Müdahale Birimi) hakkında Merkezi El Tocuyo şehrinde olan UNACID, 20 personel ve 7 köpekten oluşan sivil ve gönüllü bir ekip olmakla beraber, Venezuela’da profesyonel anlamda arama kurtarma faaliyetlerinde bulunan tek köpekli arama kurtarma ekibi olarak öne çıkıyor.
Bursa Kuyumcu çetin ceviz çıktı, soyguncuyu dükkana sokmadı Bursa’da gasp ettiği kamyonet ile kuyumcu soymaya kalkışan şahıs kuyumcunun direnci ile karşılaşınca aynı araçla kaçtı. İhbar üzerine harekete geçen polis soyguncuyu kısa sürede yakalarken çetin ceviz çıkan kuyumcunun soyguncuyu içeriye almamak için iş yerinin kapısına yüklenip, kilitlediği anlar kameralara yansıdı. Kuyumcunun dikkati, hayatını ve parasını kurtardı. Kuyumcu eli silahlı soyguncunun içeriye girmesini engellemek için kapıyı ölümüne tuttu. İçeri giremeyen soyguncu ise bölgeden uzaklaşırken kısa sürede Yıldırım Suç Önleme ve Soruşturma (SÖS) Büro Amirliği ekiplerine yakalandı. Olay, merkez Fethiye Mahallesi Eser Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, şüpheli bir şahıs kuyumcunun önüne hafif ticari araç ile gelerek beklemeye başladı. Bir süre bekleyen şüpheli, yanında getirdiği tabanca ile kuyumcuya girdi. Kuyumcu ise şahsın durumundan şüphelenerek canı pahasına kapıyı tuttu ve eli tabancalı soyguncunun içeriye girmesini engelledi. Kuyumcunun soygunu engellemek için ölümüne mücadelesi güvenlik kamerasında Kuyumcunun şüpheliyi önceden fark etmesi üzerine kapıyı canı pahasına tutarak eli silahlı soyguncunun girmesini engelledi. İçeri giremeyeceğini anlayan eli silahlı soyguncu, başarısız olunca geldiği araç ile bölgeden uzaklaştı. Kuyumcunun durumu polise bildirmesiyle şüpheliyi yakalamak için çalışma başlatıldı. Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Suç Önleme ve Soruşturma (SÖS) Büro Amirliği ekipleri ise Plaka Tanıma Sistemi (PTS) çalışması yaparak aracın anlık olarak yerini tespit etti. Polisin amansız takibi sonrası yakalandı Yıldırım SÖS Büro Amirliği’ne bağlı ekiplerin aracı amansız takibiyle 11 Eylül Bulvarı üzerinde kovalamaca sonucu şüpheli kıskıvrak yakaladı. Orada yaka paça gözaltına alınan şahıs, Yıldırım Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği’ne getirildi. Zanlının soyguna gittiği aracı yine silahla gasp ederek çaldığı ortaya çıktı. Kimlik tespiti yapılan şüpheli F.M.’nin (21) Yavuzselim Mahallesi’nde silah zoruyla aracı gasp ettiği ve oradan soyguna gittiği tespit edildi. F.M.’nin emniyetteki işlemleri sürerken ruhsatsız tabancaya ise el konularak muhafaza altına alındı.