ASAYİŞ - 07 Ekim 2024 Pazartesi 07:59

Bölücü Terör Örgütüne yönelik düzenlenen “Gürz-18” operasyonlarında 55 mağara, sığınak ve barınma alanı imha edildi

A
A
A
Bölücü Terör Örgütüne yönelik düzenlenen “Gürz-18” operasyonlarında 55 mağara, sığınak ve barınma alanı imha edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bölücü Terör Örgütüne (BTÖ) yönelik düzenlenen “Gürz-18” operasyonlarında 55 mağara, sığınak ve barınma alanının imha edildiğini açıkladı.


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Jandarma Genel Komutanlığı TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde; Şırnak İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar sonucu; Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando ve Güvenlik Korucuları Timleri tarafından Cudi Dağı bölgesinde “Gürz-18” operasyonları gerçekleştirildi.


Şırnak’ta BTÖ mensubu teröristlerin kırsalda eylem yapmak amacıyla mağara ve sığınaklara sakladıkları çeşitli silah, mühimmat ve patlayıcıların yok edilmesine yönelik düzenlenen operasyonlarda örgüte ait 55 mağara, sığınak ve barınma alanı imha edildi. Operasyonlar sonucu, 10 adet M79 Isı Güdümlü Tanksavar Füze Mühimmatı ele geçirildi. Bu mühimmat son dönemde ilk kez bu kadar çok ele geçirilirken ayrıca, 17 adet PKM Makineli Tüfek, 1 adet 12.7 mm Uçaksavar, 2 adet RPG-7 Roketatar Silahı, 1 adet Zagros Keskin Nişancı Silahı, 1 adet Dragunov Keskin Nişancı Silahı, 1 adet AK-47 Piyade Tüfeği, 5 adet TM 62 M Anti Tank Mayını, 123 adet Roketatar Mühimmatı, 600 adet Uçaksavar Mühimmatı, 3 bin 600 adet 7.62 mm PKMS Makineli Tüfek Mühimmatı, 5 bin 700 adet Hafif Silah Mühimmatı, 8 adet 81’lik Havan Mühimmatı, 500 metre saniyeli fitil ve EYP yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi.


Bakan Yerlikaya yaptığı paylaşımda terörle mücadele kararlılık vurgusu yaparak, “Yılın 365 günü, 4 mevsim, 12 ay, gece gündüz demeden şehir içinde de kırsalda da operasyonlar düzenliyoruz. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecek” ifadelerine yer verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de 18 faili meçhul hırsızlık olayı aydınlatıldı: 22 şüpheli yakalandı Kayseri’de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda; meydana gelen 18 faili meçhul hırsızlık olayı aydınlatılırken, gözaltına alınan 22 şüpheliden 8’i tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından kent genelinde kamu düzeninin sağlanması için suç ve suçlularla mücadele kapsamında Asayiş Şube Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 30 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında çalışmalar yürütüldü. Yapılan çalışmalarda; 6136, 2521 ve 5729 Sayılı Kanuna muhalefet olaylarında; 4 adet ruhsatsız tabanca, 6 adet ruhsatsız tüfek, 2 adet kurusıkı tabanca, 1 adet kapsam dışı bıçak ve 90 adet fişek ele geçirildi. Hırsızlık suçu olduğu tespit edilen; 18 faili meçhul hırsızlık olayı aydınlatılırken, 22 hırsızlık şüphelisi yakalandı ve 8 şahıs tutuklandı. 2 adet çalıntı otomobil, 1 adet çalıntı bisiklet ve 3 adet çalıntı motosiklet ile birlikte, 800 bin TL değerinde hırsızlık malzemeleri ele geçirilirken, tam ve eksiksiz olarak sahiplerine teslim edildi. Kumar oynatıldığı tespit edilen; 2 işyerinde kumar oynatılması için yer ve imkân sağlayan 2 şahsa adli işlem yapıldı, kumar oynadığı tespit edilen 7 şahsa ise idari para cezası uygulandı. Toplamda 157 yıl 2 ay 10 gün hapis cezası bulunan 201 kişi yakalandı Yapılan çalışmalarda; toplam 157 yıl 2 ay 10 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 201 şahıs yakalanırken, 63 şahıs adli makamlarca tutuklandı.
Bursa Gürsu Belediyesi Gıda Fuarı’nda stant açan tek belediye oldu Gürsu Belediyesi Bursa Food Point Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı’nda yer alan ilk ve tek belediye olarak, yeni tarım projelerini, yerli ve yabancı konuklara tanıttı. Yabancı heyetleri de standında ağırlayan Gürsu Belediyesi ilçedeki kooperatifler ile heyetleri de bir araya getirdi. Bursa Food Point Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı, Merinos Fuar alanında, 72 gıda firmasının katılımıyla gerçekleştirildi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nca, Bursa’nın sahip olduğu ekonomik ve beşeri zenginliklerin yeni işbirlikleri ile küresel pazarda sergilenmesi amacı ile geliştirilen Fuar’da, URGE programı çerçevesinde yüz yüze iş görüşmelerine de imkan sunuldu. Gürsu Belediyesi’nce oluşturulan stantda, ilçede üretilen ürünler doğrudan tüketici ile buluşturulurken, misafir edilen ticari heyet ve kurumlara da ürünlerin tanıtımı yapıldı. Yabancı alım heyetleri Gürsu’da ağırlandı “İlçemizi Marmara’nın tarımsal üretim merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz” diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Bu amacımız doğrultusunda Gürsu’muzu özellikle meyvecilikte bir cazibe merkezi yapmak istiyoruz. Bunun için ilk adımı attık. ARGE müdürlüğümüz bünyesinde kısa adı GÜRTAM olan Gürsu Belediyesi Tarımsal Araştırmalar Merkezi’ni kurduk. BTSO ile iş birliği yaparak ilçemizde kısa adı URGE olan Uluslararası Rekabeti Geliştirme Projesini başlattık. Arkadaşlarımız ilçemizdeki tüm çiftçilerimizi, soğuk hava depolarını ve tarımsal işletmeleri ziyaret ederek sorun ve önerilerini dinliyorlar. GÜRTAM üzerinden, Gürsu ovamıza, tarımla uğraşan çiftçilerimize ve işletmelerimize fayda sağlayacak birçok faaliyet gerçekleştireceğiz. Amacımız bölgenin tarımsal potansiyelini harekete geçirmek, sorunlara hep birlikte çözüm üretmek ve uluslararası rekabet gücünü arttırmak” dedi. Katar, Sudi Arabistan, Doha, İngiltere, Hollanda, Moldova, Kosova, Azerbaycan, Bosna Hersek’ten gelen firmalar fuar çerçevesinde Gürsu’daki kooperatifleri de ziyaret ettiler.
İzmir Bucaspor 1928, iç sahada kaybetmiyor Bucaspor 1928, bu sezon TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta oynadığı iç saha maçlarında 2 galibiyet 1 beraberlik elde ederek taraftarının önünde yenilgi yüzü görmedi. TFF 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Bucaspor 1928, 6. hafta mücadelesinde Giresunspor’u 2-1 mağlup etti. İç sahada bu sezon 3 maça çıkan sarı-lacivertliler, 2 galibiyet 1 beraberlik elde ederek taraftarının önünde yenilgi yüzü görmedi. Bucaspor 1928 Teknik Direktörü Uğur Balcıoğlu da hem Giresunspor karşılaşmasına dair hem de iç sahadaki performansı değerlendirdi. Öncelikle Giresunspor mücadelesinin zor geçeceğini tahmin ettiklerini dile getiren Balcıoğlu, “Genç ve devamlı koşan tempolu bir takım. Bu durumu kolaylaştırmamız için önde baskı yapıp hızlı bir gol bulmamamız gerekiyordu. Ama ilk yarı yüksek tempomuza rağmen golü bulamadık. Bu yüzden biraz stres yaptık. Bizler de devre arasında golün geleceğini oyun disiplininden kopmamamız gerektiğini oyuncularımıza belirttik. Hepsini performanslarından dolayı kutluyorum. Çok farklı bir galibiyet olabilirdi ama bu dönemde galip gelmekte önemliydi. Devre arasına kadar toplayabileceğimiz kadar puan toplamayı hedefliyoruz” diye konuştu. İç sahadaki oyunlarına da değinen Balcıoğlu, sözlerini şöyle noktaladı: “Taraftarımızla birlikte iç sahada güçlü bir ortam oluşturuyoruz. Bizim için itici güç oluyorlar. Onlar bize destek verdiği sürece evimizde çok güçlü bir takım her zaman görecekler. Bizi desteklemeye devam etsinler bizlerde sahada onların istediği Bucaspor 1928’i izletmeye çalışmaya devam edeceğiz.”
Bursa Polis sokak sokak aradığı azılı hırsızı otostop çekerken yakaladı Bursa’nın Yıldırım ilçesini mesken altına alan ve 71 suçtan kaydı bulunan 17 yaşındaki zanlı otostop çekerken polis tarafından yakalandı. Azılı hırsız, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şahsın çanta ve motosiklet çaldığı anlar da kameraya yansıdı. Olay, merkez Yıldırım ilçesi Çınarönü Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Suç Önleme ve Soruşturma (SÖS) Büro Amirliği ekipleri suç ve suçluyla mücadelesini aralıksız sürdürüyor. Son olarak yapılan çalışmalarda, ilçeyi adeta mesken altına alan ve çok sayıda hırsızlık olayına karışan şüpheli Batuhan A.’nın (17) yakalanması için operasyon başlatıldı. 17 yaşındaki azılı hırsızın kaçma taktiği pes dedirtti Suç Önleme ve Soruşturma (SÖS) Büro Amirliği ekiplerinin takip etmesi üzerine Batuhan A. gecenin karanlığından yararlanacağını düşünerek tarlaya kaçtı. Burada çalılıklarla bütünleşen şüpheli daha sonra yola çıkarak otostop çekti. Polisler kovaladığı hırsızı otostop çekerken yakaladı Suç Önleme ve Soruşturma (SÖS) Büro Amirliği bölgeyi abluka altına alırken; polis ekibi yolda bir şahsın otostop çektiğini gördü. Kısa sürede şahsın Batuhan A. olduğunu tespit eden ekipler yanına yanaşarak yaka paça gözaltına aldı. Büro Amirliği’ne götürülen Batuhan A.’nın yapılan sorgusunda 18 hırsızlık olayından arandığı ve 71 suç kaydının bulunduğu tespit edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 17 yaşındaki suç makinası mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Batuhan A.’nın karıştığı çanta ve motosiklet çalma anları da an be an güvenlik kamerasına yansımıştı.
Antalya Balıkçıları en büyük balığın peşine takan yarışma sona erdi Antalya’nın Kumluca ilçesinde Kumluca Balıkçılar Derneği tarafından birincisi düzenlenen “Fishing Tournament” (Büyük Balığın Peşinde) yarışması ödül töreni ile sona erdi. Yarışmada 13.8 kilo grida balığı tutan kişi, fiber tekne ile ödüllendirildi. Kumluca Karaöz Beş adalar mevkiinde düzenlenen “Kumluca Fishing Tournament” organizasyonuna farklı illerden yaklaşık 50 tekne ve 150 yarışmacı katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan yarışma da 3 farklı kategoride 2 gün boyunca deniz üzerinde ter döken yarışmacılar, en büyük balık, en çok balık ve en çok yakala bırak kategorisinde birinci olmak için mücadele ettiler. İkinci günün sonunda Kumluca Karaöz koyunda ödül töreni düzenlendi. İki günlük yarışmalardan sonunda, En Büyük Yakalama Yarışma kategorisinde, 13.8 kilogram grida balığı yakalayan Yusuf Girgin birinci oldu. En Çok Balık Tutma kategorisinde 49 puanla Uğur Atan birinci oldu. Yakala Bırak kategorisinde 4.88 puan ile Can Ürem birinci oldu. Dereceye giren yarışmacılar çeşitli ödüller alırken en büyük balığı yakalama kategorisinde 13.8 kilogram Grida balığını yakalan Yusuf Girgin Fiber tekne ile ödüllendirildi. Törene Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir, Kumluca Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, yarışmacılar, yarışmacıların aileleri ve balık tutkunları katılırken, yarışmalarda dereceye giren av tutkunlarına ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Yarışmanın kadın erkek, çocuk yaşlı herkesi bir araya topladığını, yarışmanın amacına ulaştığını belirten Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir, “Bu tür programların artarak devam etmesini diliyoruz. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
Muğla Bodrum’da deniz üstünde sinema keyfi Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu yıl 12’ncisi düzenlenen Bodrum Türk Filmleri Haftası, unutulmaz bir finalle noktalandı. Denizin ortasına kurulan dev sinema perdesiyle izleyiciler, şezlonglarına uzanarak film izlemenin keyfini sürdü. Bir hafta boyunca Bodrum’un tarihi ve doğal güzellikleri arasında sinemaseverleri buluşturan etkinlik, Tarihi Değirmenler Tepesi’ne, Bodrum Kalesi’nden sahillere beyaz perde açıldı. Bitez sahilinde denizin üzerine kurulan beyaz perde, izleyenleri sinema keyfini deniz üzerinde sundu. Yerli ve yabancı turistler, dalgaların sesi eşliğinde, şezlonglarına yayılarak filmin tadını çıkardı. Sinemanın en sıra dışı sahnesi: Denizin ortasında film Türk Filmleri Haftası etkinliklerinin son günü, Bitez sahiline denizin ortasına kurulan dev sinema platformu 9 saatlik bir çalışmayla tamamlandı. Suya yerleştirilen ses sistemleriyle birlikte, devasa beyaz perdede “Efsane” filmi gösterildi. Ekip, son ana kadar hazırlıklarını sürdürdü. Film başladıktan sonra ise izleyiciler şezlonglara uzanıp filmin keyfini çıkardı. Güneş değil, film ışıltısı Şezlonglarda güneşlenmeye alışkın olan turistler bu kez, şezlonglarına uzanarak sinema izledi. Çok sayıda kişi eşsiz bir atmosferde, gökyüzü ve denizin buluştuğu noktada film izlemenin keyfine vardı. Türkiye’de ilk kez denenen deniz üzerindeki sinema, hem yerli hem de yabancı katılımcılara hafızalardan silinmeyecek anlar yaşattı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi’nin desteği, DenizBank’ın ana sponsorluğunda, Bodrum Sinema ve Kültür Derneği (BSKD) tarafından organize edilen etkinlik, denizdeki sinema gösterimiyle kapanışı yaptı. Bodrum Sinema ve Kültür Derneği (BSKD) Başkanı Cenk Sezgin, Bodrum’un en büyüleyici mekanlarında 30 film gösterimi yaptıklarını belirterek, "Bodrum’un her köşesinde film gösterimleri düzenledik. Bodrum Kalesi, Değirmenler Tepesi derken bugün de Bitez sahilindeyiz. Denizin üzerinde film seyretmek inanılmaz bir deneyim oldu. Seneye bu etkinliği daha da büyüterek devam ettirmeyi hedefliyoruz" dedi.