GÜNDEM - 12 Aralık 2024 Perşembe 16:17

Türkeli’de “En İyi Narkotik Polisi Anne” semineri

A
A
A
Türkeli’de “En İyi Narkotik Polisi Anne” semineri

Sinop’un Türkeli ilçesinde, öğrenci velilerine yönelik “En İyi Narkotik Polisi Anne” semineri düzenlendi.


Türkeli Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen seminerde, uyuşturucu madde ile mücadeleye dair önemli bilgiler verildi. Ailelerin çocuklarını bu tür tehlikelere karşı nasıl koruyabileceği ve bilinçlendirebileceği hakkında önemli tavsiyelerde bulunulduğu seminerde ayrıca internet ve sosyal medya platformlarında karşılaşılan tehlikeler hakkında da uyarılar yapıldı. Seminerin sonunda, aile içi iletişimin önemi vurgulanarak, velilerin çocuklarını güvenli bir şekilde yetiştirebilmesi için üzerlerine düşen sorumluluklar hatırlatıldı.



Türkeli’de “En İyi Narkotik Polisi Anne” semineri

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir “Yukarı Sakarya Havzası Arazi Tahribatı Dengeleme Projesi” değerlendirme toplantısı Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde, Tarım ve Orman Bakanlığının FAO ortaklığıyla gerçekleştirdiği “Yukarı Sakarya Havzası Arazi Tahribatı Dengeleme Projesi” kapsamında değerlendirme amacıyla bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantı, Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş’ün proje kapsamında bugüne kadar yapılan uygulamalar hakkında bilgilendirici sunumu ile başladı. Gümüş; “İlk olarak bu projenin amacı suyu verimli kullanmak diğer taraftan aşırı gübreleme ile topraktaki tahribatın engellenmesidir. İl Müdürlüğümüzce Avrupa Birliği proje kapsamında uyguladığımız Nitrat Kirliliği İzleme Projesi ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı kapsamında İklim Değişikliğine Uyum Projesi ile birlikte birbirlerini tamamlamaktadırlar. Türkiye’de 2025-2026-2027 yıllarını kapsayan üretim planlaması dönemine geçildi ve Eskişehir’de 6 ilçede su kısıtı ilan edildi. Bu ilçeler proje uygulama alanı içerisinde yer almaktadır" dedi. Gümüş, proje kapsamında bugüne kadar yapılanları anlatarak, "Bu anlamda bize verdikleri destek için FAO’ya ve ciddi başarılı sonuç ortaya koydukları için çiftçilerimiz ve proje ekibimize özel olarak teşekkür etmek istiyorum.” dedi. Söz konusu toplantı, Proje Ekibi ve FAO yetkilileri arasında projenin uygulama aşaması kapsamında gelinen noktanın tespiti için karşılıklı bilgi alışverişi ve Uluslararası Bağımsız Ara Dönem Değerlendiricisi Francis Hurst ile projenin geleceği hakkında hedeflerin belirlenmesi konuları hakkında istişare yapıldıktan sonra sona erdi. Ardından toplantıda hazır bulunan heyet proje uygulama alanı olan Sivrihisar ilçesinde proje kapsamında yapılan yatırımları yerinde görmek ve çiftçilere yönelik olarak bilgilendirme gerçekleştirmek üzere proje uygulama alanlarında çeşitli faaliyetlerde bulundu.
Yalova Yalova’da "Sosyal Medyadan Sosyalleşmeye" paneli düzenlendi Yalova’da Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği (KATFA-DER) tarafından "İl Müdürleri Gençlerle Buluşuyor" programı çerçevesinde "Sosyal Medyadan Sosyalleşmeye" adlı panel düzenlendi. Yalova İl Özel İdaresi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak Sağlık İl Müdürü Osman Karakuş, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Naci Türker Yimsek, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde görevli Psikolojik Danışman Aliye İlkatmış ile İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Ahmet Cahit Akman katıldı. KATFA-DER Başkanı Nurten Anıl, "İl Müdürleri Gençlerle Buluşuyor" ve düzenledikleri çeşitli etkinliklerle sosyal medyanın olumsuz etkilerini göz önüne çıkarmaya çalıştıklarını anlattı. Kadına ve çocuğa yönelik şiddetin sosyal medyanın tetiklediğini belirten Anıl, gerçekleştirdikleri etkinliklerle gençleri ve öğrencileri sanattan spora birçok örnek kişiyle buluşturduklarını ifade etti. İl Sağlık Müdürü Osman Karakuş ise sosyal medya ve sanal alemin iyi ve kötü yönleri olduğunu dile getirdi. İyi yönlerini takip etmenin kişisel gelişim sağladığına vurgu yapan Karakuş, kötü yönlerinin takip edilmesi durumunda insanların değer yargılarını yitirdiğini söyledi. İl Emniyet Müdür Yardımcısı Naci Türker Yimsek ise teknolojinin getirdiği olumlu yönlerinin yanı sıra zararlı içeriklere de ulaşılmasını da kolaylaştırdığını söyledi. Yimsek, sanal dünyada birçok içeriğin bulunduğunu ve bunların çoğunun da oyun olduğunu belirterek, "Bizim için önemli bir husus da dijital güvenlik. Özellikle şiddet fiziksel ortamda olmuyor. Zaman zaman oyunların içeriğinde de şiddet var. Çocuklar, gençler ve hatta yetişkinler için de bazı konularda algıyı değiştirebiliyor. Şiddet içerikli oyunlar, karşı taraftaki kişide empati yapma yeteneğini engelleyecek hale geliyor. Karşı tarafa vurduğu zaman canı acımayacak gibi düşünüyor. Bu oyunlar olsun, zararlı içerikler olsun, siber zorbalık özellikle bizim alanımızda. Bunların tespiti yönünde sanal ve siber devriyelerimiz var, bu devriyelerin çalışmaları var. Tespit ettikten sonra yasal mevzuata göre gerekli işlemleri yapıyoruz" dedi. Yimsek, Emniyet Teşkilatı olarak çocuk, genç ve yetişkinleri bilinçlendirmek için dijital farkındalık eğitim ve seminerleri de düzenlediklerini sözlerine ekledi. Psikolojik Danışman Aliye İlkatmış ise Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün sunduğu hizmetler ve sosyal medya bağımlılığının bireyler üzerindeki etkileri hakkında bilgiler paylaştı. İş ve Meslek Danışmanı Ahmet Cahit Akman de internetin iş alanına ulaşması noktasında önemli katkılar sağladığını söyledi. Akman, mesleklerin tanıtımları, açılacak kurslar ve iş imkanları için gençlerin İŞKUR’u takip etmelerini istedi.