EĞİTİM - 24 Ekim 2024 Perşembe 14:08

Sinop’ta Uluslararası Karadeniz Eğitim Araştırmaları Kongresi

A
A
A
Sinop’ta Uluslararası Karadeniz Eğitim Araştırmaları Kongresi

Türkiye’de, eğitiminin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen “Uluslararası Karadeniz Eğitim Araştırmaları Kongresi”, alanında uzman 117 akademisyen ve eğitimcinin katılımıyla gerçekleştiriliyor. Kongre, eğitimdeki yenilikleri değerlendirmek ve yeni metodolojiler geliştirmeyi hedefliyor.


Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde düzenlenen kongrenin açış konuşmasını yapan Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı ve Kongre Düzenleme Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ali Yılmaz kongre hakkında bilgiler vererek, kongrenin başarılı geçmesi temennisinde bulundu.


Selamlama konuşması yapan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, kongreye katılan tüm akademisyenlere ve eğitimcilere başarılar diledi.


Protokol konuşmalarının ardından açılış konferansında Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayati Akyol, "Öğretim Programları ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" konulu sunumunu gerçekleştirdi.


Programın ardından "Sinop’un Renkleri" ve "Hayat Kısa Sanat Uzun" sergilerinin açılışı yapıldı ve katılımcılar sergi alanını gezdi.


25 Ekim tarihinde sona erecek olan Kongrede, yüz yüze ve çevrimiçi sunumlar gerçekleştirilecek. Ayrıca kongre programı arasında 2 poster sunumu ve 1 çalıştay da yer alıyor. Eğitim alanındaki güncel gelişmeleri ele almayı amaçlayan kongre, akademik iş birliğini artırmayı ve katılımcılara farklı bakış açıları kazandırmayı hedefliyor.


Açılış programına ayrıca Sinop Vali Yardımcısı Abdullah Yüksel, Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, akademik-idari personel, eğitimciler, davetliler ve öğrenciler katıldı.



Sinop’ta Uluslararası Karadeniz Eğitim Araştırmaları Kongresi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Manisa’da kantin ve yemekhanelere gıda denetimi Manisa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü gıda kontrol görevlileri tarafından öğrencilerin daha sağlıklı ve güvenli gıda tüketmesini sağlamak amacıyla okul kantin ve yemekhanelerinde gıda maddelerinin güvenilirliğine yönelik İl Genelinde eş zamanlı denetim ve kontroller gerçekleştirildi. Manisa’da 2024-2025 Eğitim-Öğretim döneminin başlamasıyla birlikte Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda kontrol görevlileri tarafından öğrencilerin daha sağlıklı ve güvenli gıda tüketmesini sağlamak amacıyla okul kantin ve yemekhanelerinde gıda maddelerinin güvenilirliğine yönelik İl Genelinde eş zamanlı denetim ve kontroller artırıldı. Tarım ve Orman Bakanlığınca yıl boyunca yapılan denetim ve kontrollere ilaveten farkındalığı arttırmak amacıyla okul ve yurtlarda bulunan kantin ve yemekhanelere yönelik eş zamanlı resmi kontroller başlatıldı. Denetimlere ilişkin açıklamalarda bulunan İl Müdürü Metin Öztürk; “Yapılan denetimlerde; resmi ve özel okul bünyesinde faaliyet gösteren kantin, yemekhane, kafeterya, büfe ve çay ocağı gibi gıda işletmelerin 5996 sayılı Kanun kapsamında ‘Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği’ ve ‘Okul Gıdası Hakkında Tebliğ’ine uygunluğu denetlenmektedir. Denetimlerde genel ve özel hijyen şartları, kantinlerde satılmasına izin verilen gıdaların kontrolü, ürünlerin muhafaza şartları ve son tüketim tarihleri gibi konularda kontrol görevlilerimizce incelemeler yapılmaktadır. Okul ve yurtlarda bulunan kantin ve yemekhanelerde, tüketime sunulan gıdaların güvenilir, sağlıklı, besleyici olması öğrencilerin tüketim alışkanlıklarında ve ileri yaşamlarında büyük önem arz etmesi sebebiyle Bakanlığımızca yıl boyunca yapılan denetim ve kontrollere ilaveten farkındalığı arttırmak amacıyla okul ve yurtlarda bulunan kantin ve yemekhanelere yönelik resmi kontroller başlatılmıştır. Gıda kontrol görevlilerince; yemekhane ve kantinlerin asgari teknik ve hijyenik şartları, kayıt belgeleri, personelin hijyen eğitim belgeleri, gıdaların muhafaza-pişirilme-sunum şartları, son tüketim tarihlerinin kontrolü ve hammadde izlenebilirliği kontrolü yapılmaktadır. Mevzuat ile belirlenen kriterlere uymaması halinde ise söz konusu işletme ve ürünlerine yönelik idari yaptırımlar uygulanmaktadır. En hassas tüketici gurubu olan öğrencilerimizin sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması geleceğimiz için büyük önem arz ediyor. Bu sebeple geleceğimizin teminatı çocuklarımızın daha sağlıklı ve güvenli gıda tüketimini sağlamak için okul kantin ve yemekhanelerinde gerçekleştirilen denetimler titizlikle sürdürülecektir. Ayrıca vatandaşlarımız karşılaştıkları sorunları İl/İlçe Müdürlüklerimize bizzat başvurarak veya Alo 174 Gıda Hattı’nı arayarak bildirebilirler” dedi. Manisa Sosyal Bilimler lisesinde gerçekleşen denetimlere; Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İl Müdür Yardımcısı Serdar Mersinli, Gıda ve Yem Şube Müdürü Dr. Defne Bacınoğlu ile kontrol görevlisi personeller katıldı.
Bursa Nilüfer’in gelir bütçesi 9 milyar 200 milyon lira Nilüfer Belediyesi’nin 2025 yılı performans programı ve bütçesi meclis toplantısında görüşülerek onaylandı. Nilüfer’in 2025 yılı gelir bütçesi ise 9 milyar 200 milyon lira olarak belirlendi. Nilüfer Belediye Meclisi, 2025 Yılı Performans Programı ve 2025 Mali Yılı Bütçesi’ni görüşmek üzere toplandı. Görüşmelere geçilmeden önce Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki Türk Havacılık ve Uzay Sanayi’ne (TUSAŞ) yönelik olarak gerçekleştirilen terör saldırısı nedeniyle yaşadığı üzüntüyü belirten Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, “Bu alçak terör eylemini lanetliyor; şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” dedi. Nilüfer Barış Meclisi’nde gerçekleştirilen toplantıda 2025 yılı performans programı oy çokluğu ile kabul edildi. Ardından 2025 Yılı Mali Bütçesi ele alındı. Rapordaki maddeler tek tek okundu. Yapılan oylamaların ardından AK Parti ve MHP Grubu’nun ret oylarına karşı, Nilüfer Belediyesi’nin 2025 Mali Yılı gider bütçesi 900 milyon liralık finansman (borç ödeme) bütçesine ayrılan pay sonrasında 8 milyar 300 milyon lira olarak kabul edildi. Nilüfer Belediyesi’nin gelir bütçesi ise 9 milyar 200 milyon lira olarak oy birliği ile onaylandı. Nilüferli Nilüfer’e sahip çıkıyor Başkan Şadi Özdemir, bütçe toplantısında yaptığı konuşmada, Nilüfer’deki beklentilerin diğer 16 ilçeden farklı olduğunu dile getirerek, “Burada hem duyarlı hem takipçi hem de sorumluluk üstlenen bir kitle var. Nilüfer; kültür, sanat, spor kenti. Toplumsal beklentiler açısından kültüre yaklaşımı da farklı” dedi. “Herkesin Sesi Hepimizin Nilüfer’i” anlayışı ile hareket ettiklerini dile getiren Şadi Özdemir, “Nilüferli Nilüfer’e sahip çıkıyor. Çok net bir şekilde bunu gözlemliyorum” diyerek 2025 yılı bütçesinin Nilüfer için hayırlı olmasını diledi.
Bursa Mudanya Belediyesi 2025 yılı bütçesi onaylandı Mudanya Belediyesi’nin 2025 Mali Yılı Bütçe ve Performans Programı, Ekim Ayı Belediye Meclisi toplantısında görüşüldü. Toplantıda, 1 milyar 337 milyon 290 Bin Türk lirası olarak belirlenen 2025 yılı bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi. Mudanya Belediye Meclisinin 2024 Yılı Ekim Ayı Toplantısı, 23 Ekim Çarşamba günü MUDAŞ’ta gerçekleştirildi. Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç’ın başkanlık ettiği toplantıda Mudanya Belediyesi’nin “2025 Mali Yılı Bütçe ve Performans Programı” görüşüldü. Toplantıda, 1 milyar 337 milyon 290 Bin Türk lirasıolarak belirlenen 2025 yılı gelir gider bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi. 2025 yılı mali bütçesinin hayırlı olmasını dileyen Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç,“Önceliğimiz belediyemizin ve iştiraklerinin borçlarını ödemek ve faiz yükünden kurtulmaktır.İller Bankası’ndan gelen bütçede, yüzde 41 civarında kesinti yapıldı. Göreve başladığımızda kasamızda paramız yoktu. Şimdi paramız var. Bir hizmet aldığımız zaman başımız dik bir şekilde parasını ödeyebiliyoruz. İki kreş, soğuk hava deposu, dernekler yerleşkesi başta olmak üzere projelerimiz ve çalışmalarımız devam ediyor. Halitpaşa Kapalı Pazar Yeri’ni Gençlik Merkezi’ne dönüştüreceğiz. Kamulaştırma ve restorasyon projelerimiz var. Bütçemizi halka ve hizmetlere harcayacağız” dedi. Meclis toplantısı boyunca kadın meclis üyeleri “Kadın, Çocuğa, Hayvana, Dokunma, Şiddete, Susma” yazılı dövizleri tutarak şiddeti protesto etti. Mecliste ayrıca Mudanya’ya güneş enerji santrali kurulması konusunda gerekli izinlerin alınmasına karar verildi.
Bursa BTÜ öğrencilerinden TUSAŞ’a yapılan terör saldırısına tepki Ankara Kahramankazan’da milli savunma sanayi tesisi TUSAŞ’a düzenlenen terör saldırısına Bursa Teknik Üniversitesinden (BTÜ) tepki geldi. BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar’ın da katılımıyla basın açıklaması düzenleyen öğrenciler, “Vatan savunmasının eli kalem tutan neferleri olarak, ordumuzun ve kolluk kuvvetlerimizin ayaklarına taş değmemesi için bu yoldan dönmeyeceğiz” dedi. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nin (TUSAŞ) Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki merkez yerleşkesine teröristlerce yapılan hain saldırıya, Bursa Teknik Üniversitesinden tepki geldi. BTÜ Uzay Havacılık ve Savunma Sanayii ile Makine Teknolojileri Robot ve Otomasyon Toplulukları öncülüğünde BTÜ’lü öğrenciler, yaptıkları basın açıklamasıyla terör saldırısını kınadı. Öğrencilerin düzenlediği tepki açıklamasına; BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sinan Uyanık ve Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, ASKON Bursa Şube Başkanı Emre Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri ile üniversite personeli de destek verdi. Basın açıklaması, saldırıda hayatını kaybeden şehit ve gaziler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. “Bu yoldan dönmeyeceğiz” Öğrenciler adına konuşmasını yapan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Zeynep Aktürk, “23 Ekim 2024 tarihinde TUSAŞ’a yapılan hain terör saldırısını kınıyoruz. Bu hain saldırıda şehit olan tüm vatan evlatlarına Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Bizler vatan savunmasının eli kalem tutan neferleri olarak, ordumuzun ve kolluk kuvvetlerimizin ayaklarına taş değmemesi için bu yoldan dönmeyeceğiz” diye konuştu. “Daha fazla çalışacağız, daha fazla üreteceğiz” Türkiye Cumhuriyetini ve Türk istiklalini muhafaza ve müdafaa etme sorumluluğunu her zamankinden daha fazla hissettiklerini dile getiren Zeynep Aktürk, “Mevcudiyetimizin ve istikbalimizin yegâne temeli olan bu amaçta, bize engel olmak isteyen dâhili ve harici bedhahlara geçit vermeyecek, daha fazla çalışacak ve daha fazla üreteceğiz. Yüce Türk milletimizin başı sağ olsun. Ne mutlu Türküm diyene” şeklinde konuştu.