ÇEVRE - 13 Mart 2025 Perşembe 13:54

Sinoplu balıkçılar yunusları özgürlüklerine kavuşturdu

A
A
A
Sinoplu balıkçılar yunusları özgürlüklerine kavuşturdu

Sinop’ta bir balıkçı gemisinin ağlarına birden fazla yunus takıldı. Balıkçılar, yunusları güvenle kurtarıp özgürlüklerine kavuşturdu.


Sinop’un İnceburun mevkisinde avlanan bir balıkçı teknesi ağlarını çekerken, birden fazla yunusun ağlara takıldığını fark etti. Balıkçılar hemen harekete geçerek yunusları kuyruklarından halatla bağlayıp tekneye çıkardı. Sağ salim şekilde tekneye alınan yunuslar, balıkçılar tarafından özenle denize geri bırakıldı.


Geminin sahibi Salih Üçüncüoğlu, "Ağlarımızı çekerken yunusları fark ettik ve hemen müdahale ettik. Onları zarar görmeden kurtarmak için hızlıca hareket ettik. Doğaya zarar vermemek, onları sağ salim denize bırakmak bizim için çok önemli. Bir balıkçı olarak doğaya duyduğumuz saygıyı her zaman gösteriyoruz. Bu tür anlar çok özel ve önemli. Hem bizim için, hem de doğa için. Bizim görevimiz denizin ve canlıların korunması. Bizim gibi çalışanların doğaya saygı duyması gerektiğini göstermek istiyoruz" dedi.



Sinoplu balıkçılar yunusları özgürlüklerine kavuşturdu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Muhtarlar Derneği’nden darp edilen muhtara destek Odunpazarı Muhtarlar Derneği üyeleri, önceki gün özel mülk olan araziye çöp ve inşaat malzemesi dökülmesine engel olmaya çalışırken darp edilen Orhangazi Mahallesi Muhtarı Hüseyin Erdemir’e destek olmak için basın açıklaması yaptı. Odunpazarı’na bağlı Orhangazi Mahallesi’nde dün gerçekleşen olayda muhtar Hüseyin Erdemir, özel mülk olan araziye peyzaj işi yapan bir şirket çalışanlarınca çöp ve inşaat malzemesi döküldüğü ihbarını aldı. Çöp döken 4 şahsı uyarması üzerine küfürlerle cevap alan Erdemir, durumu zabıtaya bildireceğini söyledikten sonra sinirlenen 4 şahıstan 2’sinin saldırısına uğradı. Saldırı sonucu yaralanan muhtar Erdemir darp raporu alarak kendisini darp eden şahıslardan şikayetçi oldu. Odunpazarı Muhtarlar Derneği tarafından, konuya ilişkin açıklamada bulunmak ve muhtar Erdemir’e destek olmak amacıyla Odunpazarı Meydanı’nda bir basın açıklaması düzenlendi. Odunpazarı Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Gürdoğan, gerçekleştirilen saldırıyı kınayarak şu ifadelere yer verdi: "Muhtarlar, halkın sorunlarını dinleyip çözüme kavuşturma noktasında önemli bir görevi yerine getirmektedir. Hem vatandaşların hem de devletin en yakın temsilcisi olan muhtarlarımıza yönelik yapılan bu tür saldırılar, hem bireylerin hem de toplumun huzurunu bozan kabul edilemez bir davranıştır. Bu tür olayların, toplumsal barışa ve birlikteliğe zarar verdiği unutulmamalıdır. Bu vahim saldırıyı kınıyor, saldırganların bir an önce adalet önünde hesap vermelerini bekliyoruz."