SPOR - 26 Ekim 2024 Cumartesi 16:30

Trendyol 1. Lig: Şanlıurfaspor: 0 - Iğdır FK: 0 (Maç devam ediyor)

A
A
A
Trendyol 1. Lig: Şanlıurfaspor: 0 - Iğdır FK: 0 (Maç devam ediyor)

Trendyol 1. Lig’in 10. haftasında Şanlıurfaspor, sahasında Iğdır FK ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk 25 dakikası golsüz eşitlikle tamamlandı.



Trendyol 1. Lig: Şanlıurfaspor: 0 - Iğdır FK: 0 (Maç devam ediyor)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Milletvekili Toy: “ Geminbeli korkulu rüya olmaktan çıkacak” Sivas Milletvekili Rukiye Toy, sürücülerin korkulu rüyası olan geçitte devam eden Geminbeli tüneli çalışmalarını yerinde inceledi. Toy, Geminbeli tünelinin hizmete girmesi ile birlikte geçidin sürücülerin korkulu rüyası olmaktan çıkacağını ifade etti. AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy, ulaşım lokasyonu itibarıyla önemli bir noktada bulunan Geminbeli Tünel’inde incelemelerde bulundu. Sivas’ın önemli ulaşım yatırımlarından olan çift tüp halinde toplam 9 bin metre uzunluğundaki Geminbeli Tüneli ile ilgili yetkililerden bilgiler alan Milletvekili Toy, büyük yatırımlara tam destek verdiklerini dile getirdi. Tüneldeki çalışmalar fiziki olarak tamamlandı Zaman zaman tünel yapımın geciktiği yönündeki eleştirilere, “Eser ve hizmet siyasetinin en iyi örnekleriyle yatırımlarımıza devam ediyoruz” diyen AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy, tüneldeki çalışmaların fiziki olarak tamamlandığı, elektronik-elektromekanik işleri ile bağlantı yolundaki çalışmaların ise hızla devam ettiğini dile getirdi. Sürücüler rahat bir nefes alacak Milletvekili Toy, Geminbeli Tüneli projesinin sadece bölgenin ulaşım altyapısını güçlendirmeyeceğini aynı zamanda ticaretin hızlanmasına ve vatandaşların daha güvenli bir şekilde seyahat etmesine katkı sağlayacağını belirtti. Geminbeli tünelinin hizmete girmesi ile birlikte Geminbeli geçidi sürücülerin korkulu rüyası olmaktan çıkacak. AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy’a Geminbeli Tüneli incelemesinde Karayolları 16. Bölge Müdür Yardımcısı Celil Gümüşer’de eşlik etti.
Ankara Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan: "İsrail nedeniyle yıllardan beri Orta Doğu’da kan var" Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Teknolojik üstünlüğü eline geçirmiş olan Amerika ve İsrail nedeniyle yıllardan beri Orta Doğu’da kan ve gözyaşı var" dedi. Yeniden Refah Partisi’nin Ar-Ge Yıllık Toplantısı, Ankara’da bir otelde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Yeniden Refah’ın lideri Erbakan, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın "Teknoloji, Cenab-ı Allah’ın insanlara rahmetidir. Teknoloji büyük bir nimettir" sözünü hatırlatarak, "Liderimiz bu sözünün yanında, merhum liderimiz bir akademisyendi, bilim adamıydı, icat yapan bilim adamıydı. Alman Leopar tanklarının motorlarını icat eden, dizel motorlarına yakıtın tutuşmasını matematiksel olarak formüle eden, Türkiye’nin ilk yerli ve milli dizel motor fabrikası olan Gümüş Motor’u kuran, iktidar ortağı olduğu dönemde 70’li yıllarda, Aselsan’ın kurulmasını sağlayarak Havelsan ve Roketsan’ı, bugün savunma sanayinde, yüksek teknoloji alanında geldiğimiz noktanın ilk temellerini atan bir kimseydi" şeklinde konuştu. Milli Görüş hareketinin iktidar olduğu dönemlerde Türkiye’nin çağ atladığını söyleyen Erbakan, şunları kaydetti: "Yeniden büyük Türkiye ne demektir? Katma değerli üretim yapan, katma değerli ihracat yapan, yüksek teknolojiye sahip olmuş ve teknolojik üstünlüğü ele geçirmiş bir Türkiye’dir. Böylelikle dış ticaret açığından kurtulmuş, dış borçlanmadan kurtulmuş, milli gelir artışını sağlamış, refah seviyesini yükseltmiş, ekonomik ve teknoloji bakımından güçlü, dışa bağımlılıktan kurtulmuş bir Türkiye. Bu saydığımız maddelerin her birinin gerçekleşmesinde Ar-Ge çalışmalarının önemi yadsınamaz." "Yeniden Refah lideri Erbakan: "İsrail nedeniyle yıllardan beri Orta Doğu’da kan var" Teknolojiyi zihni bozuk insanların ele geçirmemesi gerektiğini aktaran Yeniden Refah’ın lideri Erbakan, şu ifadelere yer verdi: "Günümüz dünyasında teknolojiyi ve Ar-Ge’yi elinde bulunduran zihniyetlerin bozuk olması, hakkı üstün tutan değil kuvveti üstün tutan zihniyetler olması nedeniyle bugün dünyada sömürü var, adaletsizlik var, zulüm var. Teknolojik üstünlüğü eline geçirmiş olan Amerika ve İsrail nedeniyle yıllardan beri Orta Doğu’da kan ve gözyaşı var. Elbette ki bu teknolojik üstünlüğün zihniyeti bozuk olmayan, bütün insanlığın saadetini, selametini, refahını, huzurunu isteyen ve adaleti, hakkı üstün tutacak bir zihniyetin elinde olması son derece büyük önem arz ediyor."
Bartın BARÜ öğrenci kulüpleri yeni takım arkadaşlarıyla bir araya geldi Bartın Üniversitesinde (BARÜ) yoğun bir katılımla gerçekleştirilen öğrenci kulüpleri tanıtım etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. Bartın Üniversitesinde (BARÜ) 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte başarılı çalışmalar yürüten öğrenci toplulukları üniversiteye yeni başlayanlar için stantlarını ziyarete açtı. Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı organizasyonunda Kutlubey Yerleşkesi Gölet Alanında gerçekleştirilen etkinlikte yeni takım arkadaşlarıyla bir araya gelen öğrenci kulüpleri, açtıkları stantlarda çalışmalarından ve hedeflerinden bahsetti. Kurulan stantlarda topluluklar hakkında bilgi vererek yeni kayıtları alan üyeler, BARÜ’nün farklı akademik birimlerinde öğrenimlerini sürdüren öğrencilerin serbest zamanlarını daha iyi değerlendirmelerini, yeni arkadaş ortamları oluşturmalarını; ayrıca sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler düzenlemelerini ve bu faaliyetlere katılmalarını sağlamak amacıyla sürdürdükleri çalışmaları da aktardı. BARÜ’de “Daha yeşil, çevreci ve sürdürülebilir bir yerleşke hayatı” çalışmaları kapsamında yağmur suları hasat edilerek oluşturulan doğal gölette Doğa Sporları Kulübü tarafından organize edilen kano gösterisi ile keyifli anlar yaşandı. Ayrıca Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı da (T3 Vakfı) gençlerin teknoloji ürünlerinin geliştirilme süreçlerine katılmalarını sağlamak amacıyla kurdukları stantta ziyaretçilerine bilgilendirmelerde bulundu. Öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği etkinlikte geleneksel hale getirilen pilav ikramı da yapıldı. BARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Çelik de öğrenci topluluklarının tanıtım stantlarını ziyaret ederek çalışmalarında başarılar diledi. BARÜ bünyesindeki 83 öğrenci topluluğu ile gençlerin hem sosyalleşmesi hem de ilgi alanlarına yönelik etkinliklere katılmasının sağlandığını vurgulayan Prof. Dr. Çelik, “Üniversitemizde birçok farklı alana yönelik öğrenci kulübü bulunuyor. Bu kulüpler kurumun sosyal, kültürel, bilimsel ve sanatsal hayatına değer katan önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. Her yıl ailemizin yeni üyesi olan öğrencilerimiz için, kulüpleri yakından tanımaları ve faaliyetleri hakkında detaylı bilgilere ulaşmalarını sağlıyoruz. Derslerle sınırlı olmayan bir öğrenme ortamında öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlıyoruz. Bu düşüncelerle öğrenci odaklı eğitim anlayışıyla nitelikli gençler yetiştirilmesi noktasında bizleri daima teşvik eden Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Orhan Uzun’a teşekkür ediyorum” dedi.
Şanlıurfa Trendyol 1. Lig: Şanlıurfaspor: 3 - Iğdır FK: 3 Trendyol 1. Lig’in 10. haftasında Şanlıurfaspor evinde karşılaştığı Iğdır FK ile uzatmada bulduğu golle 3-3 berabere kaldı. Maçtan dakikalar 45. dakikada topla birlikte sol taraftan ceza sahasına giren Kayode’nin şutunda kaleci Furkan topu kornere çeldi. 48. dakikada Regattin’in ceza sahası içerisinde düşürülmesi sonrası hakem beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Regattin, takımını öne geçirdi. 0-1 58. dakikada Esseric’in kullandığı köşe atışında Hasan Hatipoğlu kafa vuruşunda defansın uzaklaştırmaya çalıştığı topa dokunan Burak Altıparmak, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 0-2 61. dakikada Hasan Hatipoğlu ceza sahası içerinde topa elle dokununca hakem penaltı kararı verdi. Beyaz noktanın başına başına geçen Muhammed Gönülaçar, topu filelere yolladı. 1-2 72. dakikada Esseric’in vuruşunda direkten dönen topa Liço ağlara gönderdi. 1-3 87. dakikada topla buluşan Miraç Acer’in sert şutunda top filelere gitti. 2-3 90. dakikada ceza sahasına gönderilen topa defans kafayla vurdu. Penaltı noktası üzerinde topla buluşan Forsell, göğsüyle yumuşattıktan sonra şutunu çekti ve meşin yuvarlak filelerle buluştu. 3-3 Hakemler: Batuhan Kolak, Ali Tuna, Kadir Beyaz Şanlıurfaspor: Abdulkadir Sünger, Burak Can Çamoğlu (Mehmet Coşkun dk.83), Fatih Eren (Ofosu dk. 63), Malle, Kayode, Hakan Erçelik (Forsell dk. 63), Hasan Hüseyin Acar, Atakan Aybastı Nafican Yardımcı dk. 84), Muhammed Gönülaçar, Miraç Acer, Amar Begiç (Ahmet Gökbayrak dk. 83) Yedekler: Enes Kalyoncu, Mahmut Küçük, Stafen Ashkovski, Efe Arda Koyuncu, Salih Şen Teknik Direktör: Erkan Sözeri Iğdır FK: Furkan Köse, Alim Öztürk, Hasan Hatipoğlu, Esseric, Regattin, Burak Çoban, Ahmet Emin Engin, Mert Çölgeçen (Da Silva dk. 84), Guima (Liço dk. 46), Thuram (Aleksic dk. 90), Burak Altıparmak Yedekler: Alp Arda, Alperen Selvi, Ömer Hasan Şişmanoğlu, Kerim Avcı, Yusuf Can Esendemir, Halil İbrahim Sönmez, Niemann Teknik Direktör: Yalçın Koşukavak Goller: Regattin (dk. 48 pen.), Burak Altıparmak (dk. 58), Liço (dk. 72) (Iğdır FK), Muhammed Gönülaçar (dk. 62 pen.), Miraç Acer (dk. 87), Forsell (dk. 90+3) (Şanlıurfaspor) Sarı kartlar: Hakan Erçelik, Malle, Hasan Hüseyin Acar, Kayode, Miraç Acer (Şanlıurfaspor) Mert Çölgeçen, Guima, Alim Öztürk, Hasan Hatipoğlu, Liço, Da Silva (Iğdır FK)
Ankara Tartıştığı eşinin bıçağı kendi kalbine saplayarak intihar ettiğini iddia eden koca tutuklandı Ankara’da tartıştığı eşinin bıçağı kendi kalbine saplayarak intihar ettiğini iddia eden ve cinayet şüphelisi olarak gözaltına alınan şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Edinilen bilgiye göre, Mamak ilçesinde S.C. (65) isimli şahıs, polis merkezi amirliğine giderek, tartıştığı eşi A.C.’nin önce kendisine bıçak doğrulttuğunu, ardından da aynı bıçağı kendi kalbine sapladığını söyledi. S.C.’nin beyanı üzerine kavganın yaşandığı eve giden polis ekipleri, mutfakta A.C.’nin cansız bedeni ile karşılaştı. Olayla ilgili soruşturma başlatan cinayet büro amirliği ekipleri, olayın intihar değil cinayet olduğunu tespit etti. Olayla gözaltına alınan şüpheli koca S.C. ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. S.C. hakkında çıkarıldığı mahkemece tutuklu yargılanma kararı verildi. "Bence saldırgan eşin söyledikleri yalan" Konuyla ilgili konuşan komşu Dilber Demirci, "Kocasının öldürdüğünü ve bıçakla doğradığını duydum. Kadın ölmeden bir gün önce eşiyle tartışmışlar, hatta kadın darp raporu almış. Ertesi gün de bu olay olmuş. Kadın zaten kanser hastasıydı. Olay günü, saldırgan adam çok öfkeliymiş. Evin her yerini kapatmış. Ölen kadın komşularına eşiyle arasının iyi olmadığından bahsederdi. Bence saldırgan eşin söyledikleri yalan. Duyduğuma göre, ‘üzerime bıçakla yürüdü, ben de ona bıçak salladım’ demiş.”