SAĞLIK - 18 Ekim 2024 Cuma 12:12

Son zamanların estetik trendi: ’Tilki göz’ ameliyatları

A
A
A
Son zamanların estetik trendi: ’Tilki göz’ ameliyatları

Kaşın, göz kenarının ve elmacık kemiği bölgesinin yukarıya doğru kaldırılmasıyla bakışları daha çekici hale getiren ’tilki göz’ (Fox eyes) estetik ameliyatları son dönemlerde popüler hale gelmeye başladı. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Emre Kıymık, "Bu tarz ameliyatları çok sık sayıda yapmaya başladık. Genellikle cerrahi olarak tatmin eden ameliyatlar oluyor" dedi.


Sosyal medya fenomenlerinin ve bazı ünlü isimlerin yaptırdığı "tilki göz" ameliyatları son günlerde popüler oldu. Samsun’da görev yapan Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Emre Kıymık, ameliyat hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Yapılan işlem hakkında bilgi veren Opr. Dr. Emre Kıymık, "Bu ameliyatlarda saçlı deri içerisinden 3 santimlik kesi açıyoruz. Bu açtığımız kesiden aşağıya doğru, göz kenarına ve orta yüz dediğimiz elmacık kemiği üzerine doğru bir planda ilerliyoruz. Kaş, göz kenarı ve elmacık kemiği bölgesi olan 3 alanı yukarıya taşıyoruz. Bu ameliyatta şunlara dikkat etmek gerekiyor; günlük hayatımızda çok fazla inanılmaz çekilmiş, gerilmiş bir görüntüde cerrahi sonuçlar görmekteyiz. Bunun en büyük sebebi; bu ameliyattan sonra ortalama yüzde 50’ye yakın bir gerilme sonrası düşme gözlemliyoruz. Biz bu ameliyatları yaparken olduğundan daha fazla gererek, düştükten sonra ideal konuma gelmesini beklemiş oluyoruz. Bu gördüğünüz aşırı gerilmiş veya çok fazla kalkmış alanlar cerrahi sonuçların erken dönemleridir. Bu cerrahilerin oturması için belli bir süreç vardır. Birinci aya gelirken ameliyat şişliğinin yüzde 70’i geriler. Gözle görülür daha iyi bir sonuç ortaya çıkmaya başlar. İdeal sonuçlar genellikle ilk 6 ayın arkasından gelmektedir. Bu tarz ameliyatların nihai şeklini alması 8 ile 12 ay sürmektedir. Cerrahi süresinin kalıcılığı ise kişinin vücuttaki yaşlanma dengesi ve kendine bakım ile birebir ilişkilidir. Vücut dengesine dikkat eden insanlarda bu tip cerrahiler daha uzun ömürlü olmaktayken, deri kalitesi daha düşük, çok ciddi manada ağır yüz dediğimiz ciddi sarkmaları olan kişilerde bu cerrahilerin ömürleri daha kısa olmaktadır" diye konuştu.



"Yorgun bakışa sahip olan kişilerde bakış canlılığı kazandırmak açısından çok değerli işlem"


Emre Kıymık ameliyat hakkında şunları söyledi:


"Bu tip ameliyatlar son zamanlar çok popüler olan ameliyatlar oldu. Çok sık sayıda yapmaya başladık. Genellikle cerrahi olarak tatmin eden ameliyatlar oluyor. Uzun dönem sonuçlarında belli bir miktar düşme olabiliyor. Hastalarımıza rutin olarak bunları anlatıyoruz. Özellikle yorgun bakışa sahip olan kişilerde bakış canlılığı kazandırmak açısından çok değerli oluyor. Yorgun bakış dediğimiz kişilerde de en önemli olay; göz kenarları göz içine göre daha düşük olan kişilerde, kaşları daha düşük olan kişilerde ve gözaltları daha boş olan kişilerde uygulamak doğru hasta seçimi oluyor. Daha genç yaşlarda yapıldığı zaman daha iyi sonuçlar elde edebiliyoruz."



Son zamanların estetik trendi: ’Tilki göz’ ameliyatları

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van Emniyet Müdürlüğüne yeni araçlar teslim edildi Van Emniyet Müdürlüğünde kullanılmak üzere İçişleri Bakanlığınca gönderilen 110 yeni araç, düzenlenen törenle hizmete alındı.İçişleri Bakanlığı tarafından Van Emniyet Müdürlüğüne 110 araç tahsis edildi. Asayiş ve trafik ekiplerince kullanılmak üzere birimlere dağıtılan araçlar için Van Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Van Valisi Ozan Balcı, devlet olarak bir numaralı görevlerinin emniyet ve asayişi sağlamak olduğunu belirterek, “Amacımız vatandaşlarımızın can, mal ve namus emniyetlerini sağlamaktır. Eğer vatandaşlarımız cadde ve sokaklarda rahat bir şekilde yürüyorsa, bahçelerinde, fabrikada rahat bir şekilde çalışıyorsa, işlerine, okuluna rahat gidiyorsa, başını yastığa koyduğunda başına bir iş gelmeyeceğinden eminse bu bizim için önemli. Allah’a şükür Van’ımız da bir huzur şehridir. Gece yarısına kadar insanlarımız cadde ve sokaklarda gezebiliyor, alışveriş yapabiliyorlar. Bu konuda en büyük katkı polis ve jandarma teşkilatımızındır. Ben hepsine bu anlamda teşekkür ediyorum. Terörle mücadeleden huzur ve asayişin sağlanmasına, kaçakçılıkla mücadeleden siber güvenliğin sağlanmasına kadar hayatın her anlamında varlar. Allah eksikliklerini vermesin, Allah hepsini korusun” dedi.Yaklaşık 2 yıl önce yine emniyet ve jandarmada kullanılmak üzere 143 aracın teslim edildiğini hatırlatan Vali Balcı, “Şimdi de emniyetimizde kullanılmak üzere 110 araba daha geldi. Bu arabaların sağlanmasında, ilimize kazandırılmasında emeği olan Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya ve ekibine teşekkür ediyorum. Bunun yanında bu işlere katkı sağlayan Vanlı iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. Bu arabalar daha çok trafik ve devriye hizmetlerinde kullanılacak. Ben arabalarımızın Van’ımızın huzuruna çok katkı sağlayacağını düşünüyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.Van Emniyet Müdürü Murat Mutlu ise huzur ve emniyetin olmadığı yerde; demokrasi, özgürlük ve ekonomik katkının olmadığına vurgu yaparak, “Güçlü devletin birinci şartı güvenliktir. İlimizin güvenliği ile ilgili en ufak bir taviz vermeden hukuk ve demokrasi çerçevesinde çalışmalarımıza hassasiyetle devam edeceğiz. Bu çalışmalarımıza özverili ve nitelikli personelimizle birlikte devam edeceğiz” diye konuştu.Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından araçların anahtar teslimi yapılarak, kurban kesimi ve duanın yapılmasıyla tören son buldu.
Erzurum Erzurum Teknik Üniversitesi, eş zamanlı ICBES ve ICHER sempozyumlarına ev sahipliği yaptı Erzurum Teknik Üniversitesi, 17-19 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen 9. Uluslararası İşletme ve Ekonomi Çalışmaları Konferansı (ICBES) ile 9. Uluslararası Beşerî Bilimler ve Eğitim Araştırmaları Konferansı’na (ICHER) ev sahipliği yaptı. Sempozyumlar, çevrimiçi ve yüz yüze formatlarda eş zamanlı olarak düzenlenmiş olup, açılış töreni ETÜ Muammer Yaylalı Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını yapan ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, teknoloji dünyasındaki hızlı değişimlerin sosyal bilimler üzerindeki etkilerini vurgulayarak disiplinler arası iş birliğinin önemine değindi. ICHER’in açılış konuşması, Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Kacıroğlu tarafından "İlkelliğin İhtişamı" başlıklı sunumla yapılırken, ICBES’in açılış konuşmasını İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Yılmaz Kaplan, “Endüstriyel Toplumdan Ekolojik Topluma Geçişte Döngüsel Ekonominin Önemi” başlıklı konuşmasıyla gerçekleştirdi. Sempozyumlar boyunca, İİBF ve Edebiyat Fakültesi’nde düzenlenen oturumlarda ekonomi, işletme, sosyoloji, edebiyat, tarih ve eğitim bilimleri gibi farklı disiplinlerden 119 bilim insanı 85 bildiri sundu. Toplamda 20 oturum gerçekleştirilmiş olup, etkinlikler çevrimiçi platformlar üzerinden de takip edildi.
Ordu Hasadı biten fındıkta kırma ve kavurma dönemi Ordu’da fındık sezonunun bitmesinin ardından üreticiler mahsullerinin büyük kısmını satarken, çerezlik fındıklarını ise kurulan tesislerde kırma, kavurma ve paketleme yaptırarak çerezlik ihtiyaçları için hazırlıyor. Teknolojinin gelişmesi ile fındıklar artık geleneksel yöntem olan sobalarda değil, fındık kavurma makinelerinde kavruluyor, sonrasında ise bozulmaması için vakumlanarak saklanıyor. Fındık üretiminde yerel işletmelerin artmasıyla, Karadenizli fındık üreticileri artık ürünlerini yerel işletmelerde işleyerek katma değer sağlıyor. Farklı illerde yaşayan vatandaşlar bulundukları yerde fındık kırma ve kavurmaya uygun ortam bulunmadığı için Ordu’nun birçok ilçesinde bulunan fındık kırma, kavurma ve vakumlama tesislerini tercih ediyor. Altınordu ilçesinde bulunan tesis sahipleri, randevu sistemi ile çalıştıklarını ve talebin çok fazla olduğunu belirtiyor. “Randevulara yetişemiyoruz” Tesis sahibi Murat Şen, eşi ile birlikte özel sektörü bırakarak böyle bir tesis kurduklarını söyledi. İnsanların getirdikleri kabuklu fındıkları kırıp, kavurup paketli bir şekilde kendilerine teslim ettiklerini söyleyen Şen, “İnsanlar için kolay oluyor. Markette kavrulmuş fındığı pahalı fiyata satın almak yerine kendi taze fındıklarını daha uyguna yemiş oluyorlar. Onlar için de güzel bir hizmet. Talep şu anda çok fazla, randevu sistemi ile çalışıyoruz. Ordu genelinde 2-3 tane tesis vardı, şu anda 100 civarında tesis var. Randevulara yetişemiyoruz, 2-3 hafta sonrasına gün verebiliyoruz” dedi. Ev kadınlarına iş kapısı Eşi ile birlikte tesisi çalıştıran Cemre Şen ise ev kadınlarına da istihdam sağladıklarını, insanların kendi fındıklarını yedikleri için mutlu olduklarını kaydetti. “İnsanlar kendi fındıklarını kolay bir şekilde kuruyemiş haline getiriyor” Tesiste çalışan Serap Bordanacı, hem hane ekonomisine katkı sağladıklarını hem de insanların kendi fındıklarını kolay bir şekilde kuruyemiş haline getirdiklerini söyledi. Vakumlanan fındıkların bir yıl kadar saklanabildiğine dikkat çeken Bordanacı, dileyen müşterilerin fındık ezmesi yaptırabildiklerini de sözlerine ekledi. “Hazır paketlenmiş fındığa göre maliyeti düşük” Rabia Bordanacı isimli tesis çalışanı da bu şekilde hazırlanan fındıkların fabrikalarda paketlenen ve kavrulmuş olarak satılan fındıklara göre daha az maliyetli olduğunu kaydetti.