GÜNDEM - 18 Ekim 2024 Cuma 14:17

Van Emniyet Müdürlüğüne yeni araçlar teslim edildi

A
A
A
Van Emniyet Müdürlüğüne yeni araçlar teslim edildi

Van Emniyet Müdürlüğünde kullanılmak üzere İçişleri Bakanlığınca gönderilen 110 yeni araç, düzenlenen törenle hizmete alındı.



İçişleri Bakanlığı tarafından Van Emniyet Müdürlüğüne 110 araç tahsis edildi. Asayiş ve trafik ekiplerince kullanılmak üzere birimlere dağıtılan araçlar için Van Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Van Valisi Ozan Balcı, devlet olarak bir numaralı görevlerinin emniyet ve asayişi sağlamak olduğunu belirterek, “Amacımız vatandaşlarımızın can, mal ve namus emniyetlerini sağlamaktır. Eğer vatandaşlarımız cadde ve sokaklarda rahat bir şekilde yürüyorsa, bahçelerinde, fabrikada rahat bir şekilde çalışıyorsa, işlerine, okuluna rahat gidiyorsa, başını yastığa koyduğunda başına bir iş gelmeyeceğinden eminse bu bizim için önemli. Allah’a şükür Van’ımız da bir huzur şehridir. Gece yarısına kadar insanlarımız cadde ve sokaklarda gezebiliyor, alışveriş yapabiliyorlar. Bu konuda en büyük katkı polis ve jandarma teşkilatımızındır. Ben hepsine bu anlamda teşekkür ediyorum. Terörle mücadeleden huzur ve asayişin sağlanmasına, kaçakçılıkla mücadeleden siber güvenliğin sağlanmasına kadar hayatın her anlamında varlar. Allah eksikliklerini vermesin, Allah hepsini korusun” dedi.


Yaklaşık 2 yıl önce yine emniyet ve jandarmada kullanılmak üzere 143 aracın teslim edildiğini hatırlatan Vali Balcı, “Şimdi de emniyetimizde kullanılmak üzere 110 araba daha geldi. Bu arabaların sağlanmasında, ilimize kazandırılmasında emeği olan Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya ve ekibine teşekkür ediyorum. Bunun yanında bu işlere katkı sağlayan Vanlı iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. Bu arabalar daha çok trafik ve devriye hizmetlerinde kullanılacak. Ben arabalarımızın Van’ımızın huzuruna çok katkı sağlayacağını düşünüyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.


Van Emniyet Müdürü Murat Mutlu ise huzur ve emniyetin olmadığı yerde; demokrasi, özgürlük ve ekonomik katkının olmadığına vurgu yaparak, “Güçlü devletin birinci şartı güvenliktir. İlimizin güvenliği ile ilgili en ufak bir taviz vermeden hukuk ve demokrasi çerçevesinde çalışmalarımıza hassasiyetle devam edeceğiz. Bu çalışmalarımıza özverili ve nitelikli personelimizle birlikte devam edeceğiz” diye konuştu.


Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından araçların anahtar teslimi yapılarak, kurban kesimi ve duanın yapılmasıyla tören son buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Battalgazi’de Aile Hekimleri ve Hastane Hekimleri buluşması Battalgazi İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Aile Hekimleri ve Hastane Hekimleri Buluşması” toplantılarının ilki, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erhan Berk’in başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, sağlık hizmetlerinde iş birliği ve iletişimi güçlendirmeye yönelik önemli konular ele alındı. Battalgazi Devlet Hastanesi’nde gerçekleşen buluşmada konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Erhan Berk, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun hekimler arası iletişime verdiği önemin altını çizdi. Dr. Berk, “Aile hekimliği ve hastane hekimliği, sağlık sisteminin iki temel direğidir. Bu iki hizmetin etkin iş birliği, toplum sağlığının korunmasında ve hastalıkların tedavisinde kritik bir rol oynar. Hekimler arasındaki güçlü iletişim, hem sağlık sorunlarının hızlı çözülmesini sağlar hem de sistemin verimliliğini artırır” ifadelerini kullandı. Koruyucu sağlık hizmetlerine özel bir vurgu yapan Sağlık Müdürü Berk, aile hekimlerinin bu alandaki çalışmalarına hastane hekimlerinin de destek vermesi gerektiğini belirtti. Aşı ve NTP (Tüberküloz Kontrol Programı) reddi vakalarındaki artışa dikkat çeken Berk, bu konuda bakanlıklarla il müdürlüklerinin iş birliği içinde hareket ettiğini ve aşıların güvenli şekilde üretildiğini ifade etti. Hastane performansının hasta sayısına göre değil, yapılan nitelikli ameliyatlar ve sunulan hizmetlerle değerlendirilmesi gerektiğini belirten Berk, “Poliklinik başvuru sayısı bir performans göstergesi olmamalı, bizi ilgilendiren nitelikli hizmettir” dedi. Toplantıların düzenli aralıklarla yapılmaya devam edeceği belirtilirken, aile hekimleri ve hastane hekimleri arasındaki iş birliğinin güçlenmesiyle sağlık hizmetlerinin kalitesinin artacağı vurgulandı.
İstanbul İstanbul’un en büyük temizlik filosu Esenyurt’ta hizmete başladı: Günde bin 100 ton atık toplanıyor Esenyurt Belediyesinin hayata geçirdiği Temizlik İşleri Atık Lojistik Merkezi, çalışan 740 personeli, 114 araçlık filosu ve günlük bin 100 ton atık toplama kapasitesi ile İstanbul’un en büyük atık lojistik merkezlerinden biri oldu. Esenyurt’u daha modern ve temiz bir ilçe haline getirmek amacıyla Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer tarafından hayata geçirilen Temizlik İşleri Atık Lojistik Merkezi faaliyete başladı. Akçaburgaz Mahallesi’nde yer alan tesis 740 personel, 114 yeni araç ve bir çöp toplama istasyonu ile Esenyurtlulara hizmet verecek. Günlük toplanan bin 100 ton evsel atık, merkezde biriktirilerek gün sonunda büyük araçlarla İBB’nin katı atık aktarma merkezlerine transfer edilecek. Hem zamandan hem de yakıttan tasarruf saylayacak bu uygulama ile Esenyurt temiz bir görünüme kavuşacak. “En büyük temizlik filosuna sahibiz” Tesisin açılışını gerçekleştiren Başkan Özer, Esenyurt’un temizliği için özveriyle çalışan ekip arkadaşlarına teşekkür ederek, birlikte ilçeyi çöp dağlarından kurtardıklarını söyledi. Temizliğiyle anılan bir ilçe haline geleceklerini belirten Prof. Özer, “Burada 740 çalışanımızla yani Esenyurt’un kahramanlarıyla gece gündüz demeden çalışıyoruz. 114 tane aracımız var ve günde 1 ton çöp topluyoruz. En büyük temizlik filosuna sahibiz ve en kapsamlı temizlik operasyonunu yürütüyoruz. Belediyecilikte en önemli hizmet temizliktir. Çöpü bir gün toplamazsak bu şehir hasta olur. Bu yüzden siz, bu şehrin gerçek kahramanlarısınız” dedi. “tüm İstanbul Esenyurt’un temizliğini konuşacak” İmamoğlu’nun ilçenin temizliği konusunda kendisini tebrik ettiğini ifade eden Başkan Özer, “Başkanınız olarak her zaman yanınızdayım. Sizin bu kente sahip çıktığınızı biliyorum. Ben de size sahip çıkacağım. Şimdi filomuza yeni araçlar takviye edeceğiz ve herkes İstanbul’da Esenyurt’un temizliğini konuşacak. Sayın İmamoğlu da bu konuda beni tebrik ederek, ‘Siz gelmeden önce buralarda çöp dağları vardı. Siz geldikten sonra Esenyurt çok şükür tertemiz oldu’ dedi. Ben de kendisine ‘Bu benim değil, çalışanlarımın sayesinde olan bir şey’ dedim. En kıymet verdiğim ekip sizsiniz. Hepinizin emeklerine, ellerine sağlık diyorum. Bundan sonra bu yolu birlikte yürüyeceğiz” ifadelerini kullandı. “Pırıl pırıl bir Esenyurt’u hep birlikte inşa edeceğiz” Konuşmasının sonunda Esenyurtlulara çağrıda bulunan Başkan Özer, “Kısa zamanda ‘Temiz Yurt Esenyurt’ sloganıyla bir seferberlik başlatıyoruz. Bu kampanyamız 6 ay sürecek. Temizlikle ilgili bir farkındalık oluşturarak, ilçemizi İstanbul’un bir numarası yapmak istiyoruz. Pırıl pırıl bir Esenyurt’u hep birlikte inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.
Denizli Denizli’de konut satışları arttı Türkiye İstatistik Kurumu’nun yayınladığı konut satış istatistiklerine göre, Denizli’de geçen yıl Eylül ayında konut satışı bin 282 adet iken, bu yıl aynı ayda 499 adet artarak bin 781 adet oldu. Türkiye genelinde konut satışları Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %37,3 oranında artarak 140 bin 919 oldu. Konut satış sayısının en fazla olduğu iller sırasıyla 21 bin 314 ile İstanbul, 13 bin 205 ile Ankara ve 7 bin 612 ile İzmir olurken, en az olduğu iller sırasıyla 74 ile Hakkari, 82 ile Ardahan ve 106 ile Bayburt olarak gerçekleşti. Yabancılara Eylül ayında 2 bin 22 konut satışı gerçekleşti Yabancılara yapılan konut satışları Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %31,0 oranında azalarak 2 bin 22 oldu. Eylül ayında toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı %1,4 olarak gerçekleşti. Yabancılara yapılan konut satış sayısının en fazla olduğu iller sırasıyla 783 ile İstanbul, 548 ile Antalya ve 210 ile Mersin oldu. Denizli’de konut satışları arttı Türkiye genelinin ortalamasında olduğu gibi Denizli’de de konut satışları geçen yılın Eylül ayına göre artış gösterdi. Denizli’de geçen yıl Eylül ayında konut satışı bin 282 iken, bu yıl aynı ayda 781 adet artarak bin 781 adet oldu. Ege Bölgesi’nin diğer illerinden Manisa’da satışlar geçen yıl Eylül ayına göre bin 573 iken bu yıl 2 bin 279, Afyonkarahisar’da 786 iken bu yıl bin 98, Aydın’da 2 bin 174 iken bu yıl 2 bin 676, Uşak’ta 449 adet iken bu yıl 599, İzmir’de 5 bin 476 iken bu yıl 7 bin 612, Kütahya’da 484 iken bu yıl 804, Muğla’da bin 739 iken 2 bin 157 adet olarak gerçekleşti.
Gaziantep Gaziantep’te örnek protokol için imzalar atıldı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü iş birliğinde, Gaziantep Valiliği’nin onay kararıyla Hazine’ye ait taşınmazların devrini içeren kapsamlı bir protokol imzalandı. Protokolün amacı, Gaziantep Büyükşehir ile Şehitkamil Belediyesi’ne ait taşınmazların Hazine’ye devredilmesi karşılığında, Hazine’ye ait taşınmazların belediyelere kazandırılması. Bu takas işlemi, kamu yararını gözeterek belediyeler ve Hazine arasında karşılıklı olarak yürütülecek. Gaziantep Valiliği fuaye alanında imzaları atılan protokol çerçevesinde taşınmazların bir kısmı kamu hizmetleri için kullanılacak, diğer bir kısmı ise emniyet personeli için lojmana dönüştürülecek. Emniyet lojmanlarına dönüşecek Protokol kapsamında devredilecek olan taşınmazların büyük bir kısmı, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü personelinin kullanımı için lojman olarak tahsis edilecek. Tapu işlemleri tamamlandıktan sonra bu taşınmazların güvenliği ve teslim süreci Şehitkamil Belediyesi tarafından yürütülecek. “Huzur ve mutlu bir ortam için emniyet ve güvenin tesis edilmesi gerekiyor” Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, huzurlu ve mutlu bir şehir tesis etmek için öncelikle emniyet ve güvenin sağlanması gerektiğini belirterek, “Biz Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve belediye başkanları olarak lojistikçiyiz, işi kolaylaştırıcıyız. Tesisleşmede ön açıcıyız. Bu bir süreçti. Daha öncesinde İç İşleri Bakanımız yerinde alanı görmüştü, Rıdvan Başkanımızla başlayan süreçti. Umut Başkanımıza teşekkür ediyorum. Sürdürülebilirliği sağladı, ihtiyacı gördü. Şu anda mevcut lojmandan daha fazla lojmanı dağlayan bir protokol. Bu protokol bizim ve şehrimiz açısından Gaziantep Modeli’ni ne anlama geldiğiniz göstermek açısından çok mühim. Kendi çalışma arkadaşlarımız gerekli teknik altyapıyı oluşturdu ve birlikte başardık. Gaziantep Modeli, ‘Birlikte rahmet var kudret var modeli.’ Bunun sonunda daha fazla polisin buraya gelmesi, tecrübeli polislerimizin burada kalmasına yol açacak. Önleyici-koruyucu tedbirlerin alınması için çok önemli bir protokol oldu bu. ‘Emniyetli ve güvenliyseniz, huzurlu ve mutlusunuz’ demek istiyorum” dedi. Protokolün bizlere verdiği çok fazla mesaj var Gaziantep Valisi Kemal Çeber ise bu protokolün kendisini çok mutlu ettiğini ifade ederek, “Bu protokolün içerisinde bu şehre verilen çok fazla mesaj var aslında. Birazdan imzaladığımızda biz o mesajların, mutluluğun her birini, şehre sahip çıkma, huzur şehri, birlikte bir şeyleri başarma gibi tüm kavramları kullanabildiğimiz bir protokolü imzalamış olacağız. Önemli bir eksiğimizin giderilmesi için adım atacağız. ‘Huzur Şehri Gaziantep’ için mücadele ediyoruz. 621 adet sadece konut değil, anaokulu, dükkan gibi birleşenleri olan çok kıymetli bir alanı bugün itibariyle emniyet teşkilatına kazandırıyoruz” ifadelerini kullandı. “Bu kentin huzurlu yaşaması için elimizden geleni yapacağız” Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz huzurlu bir şehirde yaşamanın herkesin hakkı olduğunu ifade ederek, “Biz bu kentin huzurlu yaşaması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Huzurumuzun sağlanmasıyla ilgili canını feda eden emniyet mensuplarının, polisin her zaman yanında olacağız. Valim, göreve geldiğimiz günden bu yana tam 6 aydır her gün bu protokolün bir an önce imzalanmasıyla ilgili çabalarıma şahitsiniz. Valimizin önderliğinde Büyükşehir Belediye Başkanımızın eşliğinde bu protokolü imzalayacağız. Kentimize, emniyet mensuplarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. Gaziantep İl Emniyet Müdürü Celal Özcan da protokol hakkında bilgi vererek, emeği geçenlere teşekkür etti.