MAGAZİN - 30 Ağustos 2023 Çarşamba 05:56

Samsun’da Ekin Uzunlar konseri

A
A
A
Samsun’da Ekin Uzunlar konseri

SAMSUN (İHA) – Ünlü sanatçı Ekin Uzunlar Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu etkinliği çerçevesinde gerçekleştirilen konserde Samsunlulara 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu yaşattı.


Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) tarafından düzenlenen Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu etkinlikleri 29 Ağustos gecesi yapılan konserle başladı. Ünlü sanatçı Ekin Uzunlar’ın sahneye çıktığı konser, Samsunlulara unutulmaz bir 30 Ağustos Zafer Bayramı yaşattı. Konser öncesi Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu etkinliğine katılacak bisikletliler sahnede tanıtıldı. Ekin Uzunlar da sahnedeki ilk şarkısının ardından bisiklete bindi.


Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı Tütün İskelesi önünde yer alan Kurtuluş Yolu’nda yapılan konser büyük ilgi gördü. Samsunlular sanatçının sevilen şarkılarıyla eğlenmenin yanı sıra, 10. Yıl Marşı ve havai fişek gösterileriyle de 30 Ağustos coşkusunu doyasıya yaşadı. Ekin Uzunlar İstiklal Marşı’na kemençeyle eşlik etti.


SAMKON Genel Başkanı Hasan Kaya Aşçı, “Herkesin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Biz bu konserleri İstanbul’da yapıyorduk, şimdi burada devam edeceğiz. Siz gençlerle bir arada olacağız” dedi.


Ekin Uzunlar, “Bu organizasyonda olmaktan çok mutluyum. Çok büyük kalabalık vardı. Samsun’u çok seviyorum, Samsun da beni seviyor. Bu yıl içerisinde 4 kere Samsun’a geldim. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.



“İlk bisikletim kırık bir bisikletti”


Bisikletle tanışmasından da bahsederek bisiklet turuna değinen Uzunlar, "Benim 11-12 yaşlarında bisikletim olmuştu. Memlekette de vardı. Kırık bir bisikletti. Yama yapmıştık. Kırıktı tekrar birleştirmiştik. İlk bisikletim böyle oldu. O kırık bisikleti 3 kuzen birleştirip yapmıştık, üçümüzü taşıyordu. Onunla göllere yüzmeye giderdik. En uzun turum da köylerden dağlara, göllere gitmektir. 600 kilometre 5 şehir benim için çok uzun. Çok güzel bir spor güzel bir başarı bence. Ama finaline gelirim” diye konuştu.



“Kemençemizi Amerika’da da dalgalandıracağız”


Yoğun bir konser programı olduğunu anlatan Uzunlar, “Biz kaplumbağa gibiyiz. Sırtımızda çantamız dünyayı geziyoruz. Yeni turnemiz var, Amerika’ya gidiyoruz. Benim bir lafım var. Önce Karadeniz, sonra Türkiye, sonra dünya diye. Amerika turnemizde de Philadelphia, New Jersey ve New York’ta olacağız. Eylül ayında gidiyoruz. Orada da kemençemizi dalgalandıracağız” şeklinde konuştu.


Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu etkinliği, Milli Mücadele’nin simgesi olan Tütün İskelesi’nden 30 Ağustos sabahı saat 11.00’de yola çıkılarak 4 gün boyunca devam edecek. Rota, Samsun’dan başlayarak Havza, Amasya, Çorum ve Çankırı gibi tarihi ve kültürel değerlerle dolu bölgeleri kapsayarak Ankara’ya ulaşacak. 4 etapta 100 bisikletçi toplam 600 kilometre boyunca pedal çevirecek ve bisiklet turu Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde sona erecek.



Samsun’da Ekin Uzunlar konseri

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Artvin İki üniversite bitirip hayali kaymakamlık olan genç çobanlık yapmaya başladı Artvin’de, en büyük hayali kaymakam olmak olan iki üniversite mezunu genç, hayalini gerçekleştiremeyince memleketine dönerek çobanlık yapmaya başladı. 12 koyunla başladığı çobanlık serüveninde 4 yıl içinde sürüsünü 100 koyuna çıkardı. Ankara’da yaşayan Mustafa Özer (32), Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümlerinden mezun olduktan sonra, ikinci üniversitesini Sosyoloji bölümü mezunu olarak tamamladı. Bunun üzerinde 6 ay yurt dışında dil eğitimi de aldı. En büyük hayali kaymakamlık olan Özer, bu hayali için girdiği sınavda mülakat aşamasında elenince memleketi Artvin’in Yusufeli ilçesine dönerek tarım ve hayvancılıkla uğraşmaya başladı. 2020 yılında 12 koyun alarak başladığı hayvancılık faaliyetlerinde, 4 yıl sonra sürüsünü 100 koyuna çıkardı. Hem koyunlarını otlatıyor hem de kaymakamlık sınavlarına hazırlanıyor İlçeye bağlı Çevreli Köyü’ndeki 2 bin 100 rakımlı Çamlıbel Yaylası’nda koyunlarını otlatan genç çoban, kaymakam olma hayalinden vazgeçmedi. Mustafa Özer, hem sürüsünü otlatıyor hem de kaymakamlık sınavlarına hazırlıklarına devam ediyor. Mustafa Özer, kaymakamlık hayalini hala sürdürdüğünü ve tarım ile hayvancılığa da büyük bir sevgi beslediğini belirterek "Ankara doğumluyum. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunuyum, aynı zamanda Sosyoloji bölümü mezunuyum. 6 ay yurt dışında İngilizce dil eğitimi aldım. En büyük hayalim kaymakam olmaktı, fakat nasip olmadı. Bir memleket sevdasıyla köyüme döndüm. Tarım ve hayvancılığa aşıktım. 2019 yılında traktörümü aldım. 2020 yılında ise 12 koyunla başladığım hayvancılığa, bugün 100 civarında koyunla devam ediyorum" dedi.
Hatay ’Amerikan ordusunda askerim’ diyen kadın hesabı üzerinden dolandırıldı Hatay’da bir kişi, sosyal medya üzerinden tanışıp sohbet ettiği, ’Maria Miles’ ismiyle kendini Amerikan ordusunda görevli çavuş olarak tanıtan kadın hesabı tarafından 24 bin 321 TL dolandırıldı. Altınözü ilçesi Yarseli Mahallesi’nde yaşayan 34 yaşındaki özel güvenlik görevlisi Hilal Hüner, sosyal medya üzerinden ’Maria Miles’ isimli bir kullanıcıyla iletişime geçti. Kadın fotoğrafı kullanan hesapla İngilizce başlayarak Türkçe mesajlaşmayı sürdüren Hüner, kadının kendisine aşık olduğu yalanı karşısında sohbet etmeye devam etti. Bir süre sonra Amerikan ordusunda çavuş olduğunu ve Yemen’de görev yaptığını söyleyen hesabın yurt dışına 2 külçe altın ve 700 bin dolar para kaçırmak için maddi yardıma ihtiyacı olduğunu söylemesi üzerine Hüner, hesap tarafından gönderilen hesap numarasına 24 bin 321 TL kargo ücreti altında para gönderdi. Parayı yatırdıktan sonra dolandırıcıların tuzağına düştüğünü anlayan Hüner, Babatorun Jandarma Karakol Komutanlığına giderek kendini dolandıran şahıslar hakkında şikayetçi oldu. Dolandırıcıların tuzağına nasıl düştüğünü anlamayan Hüner, başkalarını da bu şahıslar tarafından tuzağa düşmemesi için uyardı. "700 bin dolar ile 2 külçe altınla Türkiye’ye gelip burada yatırım yapacağını ve beni ortak yapacağını söyledi" Sahte hesapla mesajlaşmaya başlama sürecinden bahseden Hilal Hüner, "Maria Miles adında biri bana tanışmak için Instagram’dan mesaj attı. Yemen’de olduğunu ve askeri barış gücü ekibinde olduğunu söyledi. Orada büyük bir ganimet ele geçirdiğini ve bu ganimetleri kargo aracıyla ülke dışına çıkarmak istediğini söyledi. 700 bin dolar ile 2 külçe altınla Türkiye’ye gelip burada yatırım yapacağını ve beni ortak yapacağını söyledi. Benden çok hoşlanmış. Fotoğraflarımı görüp çok hoşlanmış. Bu tür işlere inanmam ama bağlandım ve mağdur durumdayım" dedi. Erkek şahıs hesabına 24 bin 321 TL para gönderdi Gönderilen Mehmet K. isimli erkek şahıs hesabına 24 bin 321 TL para yatırdıktan sonra dolandırıldığını anlayan Hilal Hüner, "Aşk yok. Bir türlü aşık olamadım. Bana durmadan mesaj atarak kargo ücretini atmamı istedi. Ben de kargo için 24 bin 321 TL ödeme yaptım. Sonra dolandırıldığımı hissettim. Başkaları dolandırılmasın, canı yanmasın ve mağdur olmasın. Bunlar çete veya şebekenin en kısa zamanda başkalarının canı yanmasın diye yakalanmasını istiyorum. Başıma bunların geleceğine inanmayan birisiyim ama maalesef başımıza geldi. 24 bin 321 TL param gitti. Kargo parası diye ödemeye gittim. Şirket hesabına yatırmam gerekirken ben gidip şahsi hesaba yatırmışım. Maria Miles’e ulaşamıyorum. Hesabını kapatmışlar ve sahte hesap kurmuş" ifadelerini kullandı.
İstanbul Kuruyemiş yerken dikkat: Dişlerinizden olabilirsiniz Kuruyemiş tüketirken diş kırılması şikâyetiyle hekimlere başvuran hasta sayısı arttı. Özellikle çiğneme sırasında dişlerin zarar görmesi, diş hekimlerinin alarm vermesine neden oldu. Uzman Diş Hekimi Nur Çatalbaş, “Kuruyemişler, sağlıklı atıştırmalıklar olarak bilinse de diş sağlığı üzerinde beklenmedik olumsuz etkiler oluşturabilir. Kırığın çok büyük olduğu durumlarda dişin çekilmesi gerekebilir” dedi. Kuruyemişlerin içerdiği besin öğeleri açısından oldukça sağlıklı olsa da sert yapıları dişler üzerinde baskı oluşturabileceğini belirten İstanbul Gelişim Üniversitesi Diş Hastanesi’nden Uzman Diş Hekimi Nur Çatalbaş, “Özellikle ceviz, fındık ve fıstık gibi sert kuruyemişler, dişlerin kırılmasına neden olabilecek riskler taşıyabilir. Diş hekimleri, dişlerde oluşan bu tür sorunların, çoğunlukla dayanıklılığını kaybetmiş dişlerle ilişkili olduğunu belirtiyor. Özellikle kanal tedavisi görmüş, kaplamalı veya büyük dolgulu dişler, sert kuruyemişlerle çiğnendiğinde kırılma riski artabilir” açıklaması yaptı. Uzman Diş Hekimi Nur Çatalbaş, diş kırılmalarını önlemek için bazı temel önlemleri sıraladı: “Diş sağlığını koruma: Öncelikle, sağlığını yitirmiş ve dayanıklılığını kaybetmiş dişlerin güçlendirilmesi gerekli. Bu yüzden düzenli diş hekimi kontrolüne önem verilmeli. Ayrıca, dişlerimizdeki mevcut sorunlar, diş sıkma veya diş gıcırdatma gibi alışkanlıklarımız varsa, bu durumları diş hekimine bildirerek gerekli tedaviyi yaptırmalıyız.” “Beslenme alışkanlıkları: Kabuklu kuruyemişler ve zeytin çekirdeği gibi dişlerimize fazla sert gelen besinlerden kaçınılmalı. Bunların çiğnenmesi dişlerde hasara yol açabilir.” “Diş koruma yöntemleri: Diş sıkma ve diş gıcırdatma gibi alışkanlıklar diş kırılmalarına neden olabilir. Bu durumda, gece plakları kullanmak önemli bir koruma yöntemidir. Eğer bu plaklar yeterli gelmezse ileri düzey tedavi yöntemleri değerlendirilmeli.” “Kırık çok büyükse dişin çekilmesi gerekebilir” Diş kırılması durumunda derhal bir diş hekimine başvurmak gerektiğini dile getiren Uzman Diş Hekimi Nur Çatalbaş, müdahale sürecini ise şöyle anlattı anlattı: “İlk muayene ve röntgen: Diş hekimi, kırık dişi ve çevresindeki canlı dokuları muayene eder. Gerekli görülürse röntgen çekilerek dişin iç yapısı değerlendirilir. Tedavi yöntemleri: Kırığın büyüklüğüne göre tedavi yöntemleri değişir. Dişin iç kısmındaki pulpa dokusu açığa çıkmamışsa sadece dolgu ile tedavi mümkün olabilir. Ancak diş canlı dokusuna kadar kırılmışsa, kanal tedavisi ve sonrasında dolgu veya kaplama uygulamaları gerekebilir. Bazı durumlarda, kırık çok büyükse dişin çekilmesi gerekebilir.” Tedavi sürecinin, dişin kırılma boyutuna göre değişiklik göstereceğini belirten Diş Hekimi Nur Çatalbaş, “Basit bir dolgu işlemi tek seansta tamamlanabilirken, kanal tedavisi ve kaplama gibi işlemler birden fazla seans gerektirebilir. İyileşme süreci de uygulanan tedaviye bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Kuruyemişler sağlıklı besinler olsa da diş sağlığına olan etkileri göz ardı edilmemeli. Diş kırılmalarını önlemek için dikkatli tüketim, düzenli diş kontrolleri ve gerekli koruyucu önlemler alınmalı” şeklinde konuştu.