ASAYİŞ - 01 Ekim 2024 Salı 14:11

Samsun’da 510 kilo kaçak tütün ele geçirildi

A
A
A
Samsun’da 510 kilo kaçak tütün ele geçirildi

Samsun’da polisin takibi sonucu 2 araç içinde 510 kilo kaçak tütün ele geçirildi.


Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları takip sonucu Adıyaman’dan Samsun’a gelen 1 otomobil ve 1 hafif ticari aracı İlkadım ilçesinde durdurdu. Her iki araçta da yapılan aramada 510 kilo kaçak tütün ele geçirildi.


Olayla ilgili M.S.Ü.(39), A.B.(50) ve Y.T.(27) yakalanarak gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.



Samsun’da 510 kilo kaçak tütün ele geçirildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trendyolmilla’dan TEKNOFEST’e özel koleksiyon Trendyolmilla, 2-6 Ekim 2024 tarihlerinde Adana’da gerçekleştirilecek TEKNOFEST’e özel bir koleksiyon hazırladı. Trendyolmilla’nın, TEKNOFEST için yapay zeka kullanarak tasarladığı Milli Teknoloji Koleksiyonu toplam 4 bine yakın üründen oluşuyor. Koleksiyon, Türk teknoloji şirketlerinin son dönemde ses getiren ürünlerinden, Türk havacılık tarihinin başlangıcıyla özdeşleşen Hezarfen Çelebi’den ve ilk milli astronot Alper Gezeravcı’dan ilham alıyor. Türkiye’de teknoloji alanında öncü kurumların heyecan verici buluşlarını ve ürünlerini katılımcılarla buluşturan, gençlere yönelik teknoloji yarışmalarıyla yeni nesillere teknoloji geliştirme konusunda farkındalık kazandıran TEKNOFEST bu sene Adana’da düzenleniyor. Trendyolmilla, 2-6 Ekim 2024 tarihlerinde Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda gerçekleştirilecek TEKNOFEST için hazırladığı Milli Teknoloji Koleksiyonu’yla, festivalin oluşturduğu heyecana ortak oluyor. Koleksiyon, toplam 4 bine yakın üründen oluşuyor. Trendyolmilla, Türk havacılık tarihinin sembolü haline gelen Hezarfen Çelebi ve Galata Kulesi’ni, ilk yerli araç TOGG’u, dünyada en bilinen yerli ürün, insansız hava aracı Bayraktar TB2’yi, Türkiye Uzay Ajansı (TUA) ile ilk Türk astronot Alper Gezeravcı’yı ve seri üretime geçmeye hazırlanan Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı KIZILELMA’yı şık tasarımlarla Milli Teknoloji Koleksiyonu’na taşıyor. İnsan ve yapay zeka el ele hazırladı Trendyolmilla’nın TEKNOFEST’e özel tasarladığı koleksiyonda yapay zekadan yararlanıldı. Koleksiyonu sürecinde, Trendyolmilla tasarım ekibi, tasarıma konacak temaları yapay zekaya prompt’larla (yol gösterici komut) iletti ve yapay zekanın üretici tasarımlar oluşturmasını istedi. Yapay zeka tasarım trendlerine de dikkat ederek şık ve modern çizgide yüzlerce ürün tasarım alternatifleri geliştirdi. Ekip yapay zekanın oluşturduğu ürün fikirlerini inceleyerek koleksiyonu, 1 ay gibi kısa sürede üretime hazır hale getirdi. Her yaştaki teknoloji tutkunları için tasarlandı Trendyolmilla Milli Teknoloji Koleksiyonu 7’den 70’e tüm yaş grupları için tasarlandı. Koleksiyon, Trendyolmilla uygulaması ve TEKNOFEST etkinlik alanında kullanıcılarla buluşacak.
Samsun Özcan: “İtfaiye, 310 yıl öncesine dayanan kadim bir teşkilattır” SAMSUN (İHA) – Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ertan Özcan, itfaiyenin köklü geçmişi, disiplini ve tahammülü ile 310 yıl öncesine dayanan kadim bir teşkilat olduğunu söyledi. Vezirköprü ilçesinde İtfaiye Haftası kapsamında bir program düzenlendi. İtfaiye Grup Amirliği’nde düzenlenen etkinlikte Vezirköprü İlçe Kaymakamı Özgür Kaya, Samsun İtfaiye Daire Başkanı Ertan Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Kınay, İlçe Jandarma Komutanı Onur İstanbul, İlçe Emniyet Müdür Vekili Mutlu Toptaş ve itfaiye personeli bir araya geldi. “İtfaiye, 310 yıl öncesine dayanan kadim bir teşkilattır” Teşkilatlarının çok köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirten Ertan Özcan, “Can pahasına mücadele veren gönüllerin teşkilatı olan itfaiye teşkilatı, köklü geçmişi, disiplini, tahammülü, 310 yıl öncesine dayanan kadim bir teşkilattır. 1714 yılında emme Tulumba’nın icadıyla temelleri atılan, meşalesi yakılan teşkilatımız o günden bugüne çeşitli evrelerden geçmiş, 25 Eylül 1923 yılında belediyelere devredilerek yeni bir döneme imza atmıştır. Bir şehirde gelişmişlik seviyesine bakmak isterseniz, o şehirdeki itfaiye istasyonlarına ve itfaiye istasyonlarının içindeki itfaiye araçlarına bakmanız gerekir. Biz de bu vesileyle geçen dönemde Vezirköprü bölgemizde tüm Türkiye’ye örnek olabilecek bir seviyede birçok itfaiye teşkilatını bizden talep ettiği Vezirköprü’müzü çok uzun yıllara taşıyacak bir itfaiye istasyonu yaptık. Canla başla çalışan Vezirköprü itfaiye ekibimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. İlçe İtfaiye Grup Amiri Salih Tanrıverdi ise “Sultan 3. Murat döneminde gönderilen fermanda yangınların önüne geçebilmek adına her haneden evinin önünde bir büyük fıçı dolusu su ve evinin damına kadar ulaşacak bir merdiven bulundurmasını istenmiştir. Yangından kaçılmamasını, yangınla mücadele edilmesi gerektiği de yazılmıştır. Bu bizim teşkilatımız adına ilk resmi belgemiz olarak kabul edilmektedir. Vezirköprü genelinde toplamda 2 adet istasyonumuz, 1 tane grup amirliğimiz, 1 tane kırsaldaki müfrezemiz, 5 tane yangın aracımız, 5 tanesi rütbeli olmak üzere toplam 25 personel, 10 tanesi şoför ve 15 yangın müdahale personeli ile 7/24 çalışma esasıyla hizmetinizdeyiz” diye konuştu. Kaymakam Kaya da ilçedeki orman ve diğer yangınlara çekinmeden müdahale eden itfaiyelerin haftasını kutlayarak görevlerinde başarılar diledi. Program anı fotoğrafının ardından son buldu.
Balıkesir Altıeylül’de parke taşsız sokak kalmayacak Altıeylül Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, kırsal ve merkez mahallelerinde yürüttüğü üstyapı çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, yıpranmış yol ve sokakları modern ve estetik bir görünüme kavuşturmak hedefiyle kilitli parke taşı döşeme işlemlerine devam ediyor. Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, göreve geldikleri günden bu yana ilçede yaklaşık 150 bin metrekare kilit parke taşı döşediklerini ve yılbaşına kadar bu rakamı 200 bin metrekareye çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Başkan Şehirli, “Hem kırsal hem de merkez mahallelerimizde kilit parke yapılacak tüm alanları belirleyip, ekiplerimizle birlikte yıpranmış yolları ve sokakları tespit ediyoruz. Komşularımıza en iyi şekilde hizmet sunmak için durmaksızın çalışıyoruz” dedi. Başkan Şehirli, Altıeylül’de yaşayan vatandaşların rahat, huzurlu ve keyifli bir yaşam sürmelerini sağlamayı amaçladıklarını ifade ederek, “Sokakların estetik ve kullanışlı olmasını, halkımıza yakışır bir hale getirilmesini çok önemsiyoruz. Bugün de Yakupköy’de çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Halkımızdan aldığımız olumlu geri dönüşler ve teveccühler bizleri olumlu motive ediyor” şeklinde konuştu. Başkan Şehirli, Altıeylül halkına hizmet etmeye ve ilçeyi daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için çalışmalarını hız kesmeden sürdüreceklerini vurguladı.
Adıyaman Bağbozumunda teknolojik aletler kullanılıyor Adıyaman’da Kerge adı verilen nostaljik bağbozumunda artık teknoloji kullanılıyor. Eylül ayında bağlardan toplanan üzümlerin kaynatılıp pekmez, pestil ve sucuğun elde edildiği bağbozumu (Kerge) geleneğinde modern aletlerin kullanılması, büyük kolaylık sağlıyor. Adıyaman merkez köylerinden biri olan Gökçay (Karikan) Köyü’nde de devam ettirilen bu gelenek, çiftçilerden Kemal Demir’in girişimleri ile alınan üzüm sıkma makinesi ile sürdürüldü. Köylüler sabahın erkan saatlerinde kalkarak bağlarda bulunan üzümleri toplayıp sandıklara yerleştiriyor. Daha sonra üzümler sıkılıp süzüldükten sonra elde edilen şire büyük bakır kazanlara koyulup kaynatılarak pekmez elde ediliyor. Ayrıca kış aylarının vaz geçilmezi olan pestil ve sucuk elde ediliyor. Köylerde yardımlaşma ile yapılan bağbozumunda kullanılan modern tarım aletleri, ailelerin tek başına bu geleneği sürdürmelerine de imkan tanıyor. Ailesiyle birlikte bağbozumu kültürünü yaşatan Kemal Demir, tarım aletlerinden faydalanarak işi kolaylaştırmaya çalıştıklarını ifade etti. Demir, "Eskiden bu üzümleri torbalara konularak ezilmek suretiyle şire elde ediyorduk. Ben o günleri iyi hatırlıyorum. O gün ile şimdiyi karşılaştırdığımızda şimdi çok daha rahat. Esas geçim kaynağımız tütündür ama bağcılık da olmazsa olmazımız. Ekonomik olarak tatmin etmese bile biz bu kültürü yaşatmak zorundayız. Bu makineleri yapanlara teşekkür ediyorum. İşimizi oldukça kolaylaştırdı. Bu sene istediğimiz verimi alamasak ta şükrediyorum. Üzüm taneleri fazla büyümedi inşallah önümüzdeki yıllarda daha iyi bakım yaparak daha iyi ürün elde edebileceğiz" diye konuştu.