GÜNDEM - 04 Ekim 2024 Cuma 15:17

’Pati Şenliği’nde can dostlar ilgi odağı oldu

A
A
A
’Pati Şenliği’nde can dostlar ilgi odağı oldu

Samsun Büyükşehir Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde "Pati Şenliği" düzenledi. Şenlikte minik kedi ve köpekler, öğrencilerin ilgi odağı oldu.


Atakum ilçesinde bulunan Kent Park’ta düzenlenen ‘Pati Şenliği’ne ilgi yoğun oldu. Alanda bulunan minik kedi ve köpekleri seven öğrenciler eğlenceli vakit geçirdi. Yüz boyama, palyaço gibi etkinlikler programa renk kattı. Tüm hayvanseverlerin eğlenceye doyduğu etkinlikte, Büyükşehir Belediyesi tarafından misafirlere çeşitlik ikramlar yapıldı.


“Biz onları en güzel şekilde yaşatmak ve onlara yardımcı olmak zorundayız”


Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmi Çamaş, “Samsun Büyükşehir Belediye Hayvan Bakımevi çalışanlarımız bu konuda emek sarf eden emekçilerimiz. Çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamak, farkındalık oluşturmak için güzel bir etkinlik planlamışlar. Yeryüzünde Allah’ın yarattığı bütün varlıkların yaşama hakkı vardır. Biz onları en güzel şekilde yaşatmak ve onlara yardımcı olmak zorundayız. Büyükşehir Belediyesi geçmişinden bugüne kadar Türkiye’ye örnek uygulamalara onlara hep ev sahipliği yapmıştır” dedi.


“Çocukların hayvan sevgisi ile büyümesi çok değerlidir”


Samsun Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürü Savaş Kasap, “4 Ekim Dünya Hayvanları Korumu Günü, dünyada yaşayan bütün hayvanlar için farkındalık oluşturma, onlarla sevgi, bağlılık, şefkat ve iyilik bağı kurmak için planlanan bir gündür. Çocukların hayvan sevgisi ile büyümesi çok değerlidir. Getirdiğimiz kedilerimiz, köpeklerimizle onlar vakit geçiriyorlar. Onlara dokunmanın, onları sevmenin duygusunu yaşıyorlar. Katılım fazla. Bizim için güzel bir etkinlik oldu” diye konuştu.


Çocuklar ise ortamı çok eğlenceli bulduklarını, kedi ve köpeklerle ile çok güzel zaman geçirdiklerini söylediler.


Etkinliğe ayrıca Samsun Emniyet Müdürlüğü Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) polisleri, Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü personeli, Samsun Veteriner Hekimler Odası üyeleri ve öğrencileri katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Can dostlar 4 Ekim’i en güzel kıyafetleri ile kutladı Osmangazi Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü için kutlama etkinliği düzenledi. Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’ndeki can dostların, birbirinden renkli kıyafetler giyerek minik misafirleri ile bir araya geldiği etkinlik, adeta bayram havasında geçti. Doğaya, çevreye ve hayvanlara büyük değer veren Osmangazi Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nü Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nde düzenlenen etkinlikler ile kutladı. Barınakta yer alan kedi, köpek ve keçiler, kendileri için özel olarak dikilmiş olan birbirinden renkli kıyafetleri giyerek, minik ziyaretçilerini ağırladı. Her biri bir birinden sevimli olan can dostlar, etkinliğe katılanlar tarafından uzun süre sevildi. Can dostları ile vakit geçirme imkanı bulan öğrenciler, barınakta kalan kedi ve köpeklerin kulübelerini boyadı. Birbirinden güzel kıyafetleri ile misafirlerini ağırlayan kedi, köpek ve keçiler sevgi dolu bir gün geçirmenin keyfini yaşadı. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında düzenlenen etkinliğe, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın belediye başkan yardımcıları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. “Güzel bir Bursa, Türkiye ve dünya olsun diye mücadele edeceğiz” Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, yaptığı konuşmada, “Sadakat ve sevgileriyle insanlar var olduğundan beri birlikte yaşadığımız bu can dostlarımızı sadece 4 Ekim’de değil, yılın her günü düşünmemiz ve onların da bir can taşıdığını unutmamız gerekiyor. Çocuklarımızı bu düşünceyle büyütmemiz gerekiyor. Belediyemizin tesisi olan Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi, Türkiye’nin hatta Avrupa’nın en modern hayvan barınaklarından bir tanesi. Avrupa’dan ödüllü bir tesis. Burada, 60 personel ile can dostlara hizmet vermekteyiz. Tesisimiz 900 hayvan kapasitesine sahip. Kediler için özel villalar dahi var. Can dostlarımıza, Bursa ve Osmangazi’de güzel bir gelecek kuralım. Onları sahiplenelim. Her canlı gibi onlar da bir aileye sahip olduklarında mutlu oluyorlar. Çocuklarımızın hayvanları, doğayı ve yeşili sevip korumaları geleceğimiz için çok önemli. Güzel bir Bursa, Türkiye ve dünya olsun diye mücadele edeceğiz” dedi. Başkan Aydın, programın sonunda etkinliğe katılan öğrencilere ‘Hayvan Dostu Sertifikası’ verdi.
Karabük Rektör Kırışık, sanayi temsilcileri ile görüştü Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük’te faaliyet gösteren firmaları ziyaret ederek, iş dünyası temsilcileri ile bir araya geldi. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, son dönemde gerçekleştirdiği ziyaretlerle bölgedeki sanayi kuruluşlarıyla iş birliğini güçlendirme çalışmalarına devam ediyor. Kırışık’a bu ziyaretlerde Rektör Danışmanı Doç. Dr. Nihat Yılmaz, Demir Çelik Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Recep Demirsöz ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Durdane Yılmaz Güven eşlik etti. Ziyaretler çerçevesinde Kırışık, sırasıyla Salih Yılmaz Beton Yönetim Kurulu Başkanı Salih Yılmaz, Mescier Genel Müdürü Avni Kırıkoğlu, Serhat Demir Çelik sahipleri Suat ve Osman Büyükbektaş, VECA Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Vergili, Rolmak Döküm Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Gedikoğlu, Işık Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Pehlivan Baylan, Aygünsan Demir Çelik Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Aygün ve Topçugiller Demir Çelik firma sahiplerinden Bayram Demir ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşmelerde üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi ve teknolojik yenilikler ile AR-GE çalışmalarının artırılması konularına değinildi. Görüşmeleri değerlendiren Rektör Kırışık, bölgedeki sanayi ve üniversite iş birliğinin güçlendirilmesi ve yapı malzemeleri ile beton teknolojileri alanındaki ortak AR-GE çalışmalarına dair fikir alışverişinde bulunulduğunu, bu tür ziyaretlerin inovasyon ve bölgesel kalkınma için büyük önem taşıdığını vurguladı. İş insanları da üniversitenin bilgi birikiminin iş dünyasına katkı sağlayacağına dikkat çektiler.
Bursa Bursa’da trafik düzenlemesi Bursa Büyükşehir Belediyesi, Beşyol Köprülü Kavşağı inşaat çalışmaları kapsamında hali hazırda kullanılan Beşyol sinyalize kavşağının 06 Ekim Pazar günü kapatılacağını, trafik akışının Beşyol Köprülü Kavşağına yönlendirileceğini duyurdu. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu cümlelere yer verildi; “UKOME Kurulu’nun 27 Eylül 2024 tarih ve 2024/174 sayılı kararı ile Beşyol Köprülü Kavşağı inşaat çalışmaları çerçevesinde hali hazırda kullanılan Beşyol sinyalize kavşağı 06 Ekim 2024 Pazar günü kapatılarak, trafik akışı Beşyol Köprülü Kavşağına yönlendirilecektir. Katlı kavşağın hizmete alınacağı süreç içerisinde ana yol güzergahı ile kavşak bağlantı kollarında 07 Ekim 2024 ile 11 Ekim 2024 tarihleri arasında gece 24.00-06.00 saatleri arasında asfalt kaplama çalışmaları sürdürülecektir." Düzenlemeler çerçevesinde sürücülerin dikkat etmesi gereken noktalar ise şöyle sıralandı; "1- İstanbul Yolu Caddesi Beşyol Hemzemin Kavşağı orta refüjü kapatılarak tramvay hattı ve İstanbul Yolu Caddesi kesintisiz hale getirilecektir. 2- Etibank Caddesini kullanarak Kuzey ve Doğu yönünde ilerleyen araçların kullanımı için Fatih Mahallesi 2. Adalet Caddesi Güney-Kuzey aksında tek yönlü olarak düzenlenecektir. 3- Altınova Mahallesi Murat Hüdavendigar Caddesi-Karınca Caddesi kesimindeki refüj açıklığı kapatılacaktır. 4- Murat Hüdavendigar Caddesi-Karınca Caddesi kesimindeki yaya geçitleri mevcut haliyle korunacak, yayalar için bas-geç sinyalizasyon sistemi oluşturulacaktır. 5- Halihazırda Beşyol hemzemin sinyalize kavşağını kullanan 3/İ, 18,18/B, 18İ,19/C,31/A, 43/A, 96 ve B2/C toplu taşıma hatlarının güzergahları katlı kavşağı kullanacak şekilde yeniden düzenlenecek olup, hat detaylarına https://www.burulas.com.tr/otobus/ linkinden ulaşılabilir."
İstanbul Avcılar E-5’te sürücü dehşet saçtı: O anlar kamerada İstanbul Avcılar’da üzerinden Amerikan Pasaportu çıkan Fas uyruklu bir şahıs, cip ile çok sayıda araca çarpıp kaçtı. 3 kişinin de yaralanmasına neden olan şahsın olayı yapma sebebi henüz öğrenilemezken, şahıs E-5 Yenibosna mevkisinde yakalandı. Olay, E-5 kara yolu Avcılar yan yolda saat 15.15 sıralarında yaşandı. Fas uyruklu üzerinden Amerikan pasaportu çıkan N.D. isimli şahıs, yol boyu birçok araca çarparak kaçmaya başladı. Vatandaşların önünü kapattığı şahıs araçtan darp edilerek indirilmek istedi. N.D. yakalanacağını anlayınca toplam 6 araca ve 2 motosiklete çarparak kaçmaya başladı. 3 kişinin de yaralanmasına neden olan şahıs Yenibosna E-5 kara yolunda polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Yaralılar olay yerine gelen ambulans ile hastaneye kaldırıldı, hayati tehlikelerinin olmadığı öğrenildi. Şahsın neden böyle bir şey yaptığı ise henüz öğrenilemedi. Dövülerek araçtan indirilmeye çalışıldı Yaşanan anlar çevrede bulunan vatandaşlar tarafından cep telefonu kameralarıyla kaydedildi. Görüntülerde N.D.’nin aracına sopa ve yumruklarla vurulup indirilmeye çalışılması, şahsın daha sonra ise araçlara çarparak kaçması yer aldı. Bayram Salman isimli bir görgü tanığı, “Ben kovaladım önünü kestim, zaten önünü kesmemle orta kapıma vurdu. Neden kaçtığını bilmiyoruz. 1 kişiydi. Nedir amacı, bilmiyoruz” dedi. Olayı gören bir taksici ise, “Haramidere’den itibaren araçlara vura vura geldi. Biz onu kovaladık, burada sıkıştırdık. Arabadan çıkarmaya çalıştık, emniyet kemerini bağlamıştı. Bir boşluk buldu, araçlara önden arkadan vurdu. Kafası iyi değildi zaten. Tek kişiydi, onu kovalayan da yoktu” diye konuştu.