EKONOMİ - 26 Ekim 2024 Cumartesi 16:27

Muş: “Birinci gündemimiz Samsun-Ankara hızlı tren projesi"

A
A
A
Muş: “Birinci gündemimiz Samsun-Ankara hızlı tren projesi"

Ankara hızlı tren projesi" dedi.


Samsun Milletvekili Mehmet Muş, Samsun’a yapılacak yatırımları ve gündemi değerlendirdi. Samsun Büyükşehir Belediyesi Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon’da düzenlenen toplantıda açıklamada bulunan Muş, merak edilen konular hakkındaki soruları da cevapladı.



“1,6 milyar dolar ihracatımızı, Türkiye ihracatının yüzde 2’sine çıkartmamız lazım”


İhracat payının artması için sanayi alanlarını genişlettiklerini ve yeni OSB’ler kurduklarını ifade eden Milletvekili Mehmet Muş, “Turizm, sanayi, tarım alanlarında bitirmek istediğimiz projeler var. Samsun’u bu alanlarda daha da ileri taşımak istiyoruz. Başlayan ve devam edenlerin yanı sıra başlayacak projeler var. 2028’e kadar ne hedeflediysek hayata geçirmiş olacağız. Tekkeköy Merkez OSB 4 milyon metrekareye çıktı. Kavak OSB 10 milyon metrekareye çıktı. Bizim şehrin ihracatını arttırmamız lazım. 1,6 milyar dolar ihracatımız var. Bunu Türkiye ihracatından yüzde 1, sonra da yüzde 2’ye çıkartmak gerekiyor. Bunun için de büyük ölçekli sanayi yatırımlarına ihtiyaç var. Büyük sanayiler için de yer ve altyapı lazım. Bizim elimiz bu anlamla bir yerlere geldi ve epey bir yerimiz var. Bu anlamda tahsislerine başladık. Kısa bir zaman içerisinde Havza OSB’nin de planları bitmiş olacak. Yakakent’te bir ihtisas OSB var, Vezirköprü’deki tamamlandı. Bazı OSB’lerde genişlemeler olacak. Bunların şehrimize üretim olarak katkısı var” dedi.



"En hızlı biten hastanelerden birisi olacak"


Yapımı devam eden, duran ve yapılması düşünülen sağlık yatırımlarındaki son durumdan bahseden Mehmet Muş, “Samsun Şehir Hastanesi, Aralık ayı itibariyle tamamlanacak. Temizlik, yatakların gelmesi, cihazların taşınması bir süreç alıyor. İnşallah 2025 Nisan ayında belki Mayıs’ta hizmet vermeye başlayacak. En hızlı biten hastanelerden birisi olacak. Hizmete de girmiş olacak. Atakum Devlet Hastanesi’nin de ihalesi yapıldı. İtiraz geldi, bakanlık itirazı reddetti. Onun sonucunu bekliyoruz, tekrar itiraz olacak mı diye. İhale kesinleşince de sözleşme yapılıp, yapım ihalesine başlamak istiyoruz. Başladıktan 2 yıl içerisinde de bitirmek gibi hedefimiz var. Atakum Devlet Hastanesi’ne ihtiyaç vardı, o bölge hızlı büyüyor. Yakakent-Alaçam Hastanesi’nde temel atıldı ve ilerliyor. Orayı daha hızlı bitireceğiz. Tekkeköy Devlet Hastanesi ikmale gitti. Mevcut yüklenicinin sözleşmesi feshedildi. İkmal ihalesine gitti. Oradaki kalan metraj hesaplanıyor. Onlar da bittikten sonra hızlıca ihale yapıp, önümüzdeki yıl orayı bitirmek istiyoruz. Bunlar bittiği zaman Samsun yatak kapasitesi olarak ihtiyacını karşılamış oluyor. İlerleyen zamanlarda bir planlama belki mevcut hastanelerin yenilenmesi ile alakalı olabilir. Onun haricinde Samsun’un çok büyük bir ihtiyacı kalmayacak. Yine Şehir Hastanesi ve Eğitim Araştırma Hastanesi’ne raylı sistem gelecek. Projelendirme yapılıyor. Projesi bittikten sonra ihale yapılıp, başlanacak. İlkadım içerisinden geçip bir kolu Eğitim Araştırma, bir kolu da Şehir Hastanesi’ne gitmiş olacak. Ayrıca gelecek araçlarla raylı sistem mevcut kapasitesi de arttırılmış olacak” diye konuştu.



Adliye yatırımlarındaki son durum


İl genelindeki adli yatırımlardan da söz eden Mehmet Muş, “Aralık ayında Adli Tıp Bölge Başkanlığı tamamlanacak. Samsun haricinde civar illerin de buraya bağlanacağı bir bölge olacak. Şu an mevcut bir yerde hizmet veriyoruz. Aralık’ta teslim alınca o binaya taşınacağız. Bölge İstinaf Mahkemesi’nin de projesi bitti. Onu da Atakum’a yapmayı düşünüyoruz. İstinaf ve eski adliyede bulunan birimlerin hepsi Atakum’daki yeni yere gidecek. O alanı açıp tarihi adliye binasını da tekrar temizleyip, restore edip belki valilik belki başka bir şey olarak kullanıma açacağız. Yeşilkent Kavşağı’nı Aralık başında açacağız. O kavşak kesintisiz olarak çalışmış olacak. Kışın büyük zorluk oluyordu. Şimdi daha büyük bir alana yayılmış olacak. O da bizi ciddi anlamda rahatlatacak” şeklinde konuştu.


Çinli otomotiv firmasının ve BAYKAR’ın yatırım söylentileri hakkında da bilgi veren Muş, “Bazı işler netleşince konuşmak daha iyi olur. Çalışmalar devam ediyor. İş bittikten sonra detaylar verilebilir. Hükümet, bakanlık ve bizlerin gayreti var. Yakın takip ediyoruz. Yapılacak olan ne varsa biz bu taraftan yapıyoruz. Burada biraz bekleyeceğiz. Bazı işleri bitmeden konuşmak çok iyi değildir. Samsun ve Havza OSB’ye ilgi var. Bazı büyük firmalar ilgileniyorlar. Yerle alakalı ön tahsislerle alakalı görüşüldü. 1-2 ay sabra ihtiyacımız var. Samsun’daki firmalara da diğer şirketlerin ilgileri var. İlginin olması normal bir durum” ifadelerini kullandı.



“Birinci gündemimiz Samsun-Ankara hızlı tren projesi"


Enerjilerinin büyük çoğunu Samsun-Ankara hızlı tren hattı ve Atakum Çevre Yolu’na verdiklerine dikkat çeken Muş, “Şu anda Ankara-Samsun arasında bir otoyolumuz var. Ana gündemimiz, bütün odağımız tren, raylı sistem yani hızlı trenin yapılması. Öncelikli gündemimiz bu. Trafik ihtiyacı, yoğunluk artar, ihtiyaç hasıl olur Ankara-Samsun otobanı projelendirilebilir. Trabzon-Samsun arasında da Karadeniz Sahil Yolu var. Şu anda da işliyor. Onun haricinde ilave bir yol, çalışma gündemde yok. Böyle çok enerjimizi verdiğimiz bir yer değil. Enerjimizi daha çok saydığımız projelere vermek istiyoruz. Bizim için en kritik Samsun-Çorum-Ankara üzerinden Mersin Limanı’na inmek. Bizim için en önemli iş bu. Çünkü bu hem sanayiyi bu tarafa getirecek ve ulaşım anlamında bize çok ciddi kolaylık sağlayacak. Lojistik anlamında, yolcu taşımacılığının ötesinde bir şey bu. Birinci gündemimiz şu anda bu ve hayata geçirmek istiyoruz. Önümüzdeki yıl Batı Çevre Yolu ile bu bahsettiğimiz projenin ihalesini yaptırmak gibi bir hedefimiz var” açıklamasında bulundu.



“Sahillerin tamamını koruma altına alacağız, kaçak yapılaşmaya müsaade etmeyeceğiz”


İklim değişikliğine bağlı olarak yaz turizminin de gündeme alındığına değinen Muş ayrıca şunları söyledi:


“Karadeniz’deki en büyük iki temel problemimiz var. Birisi burada sezon kısa, fakat bu küresel ısınmadan dolayı süre uzuyor şu anda. Dolayısıyla bizim sahillere sahip çıkmamız lazım. Çarpık yapılaşma, plansız yapılaşma hiçbirine müsaade etmeyeceğiz. Bütün sahilleri koruyacağız. İkincisi bizim burada en büyük zorlayan şeylerden bir tanesi Karadeniz daha dalgalı olduğu için denize girme her zaman mümkün olmuyor, rahat olmuyor. Dolayısıyla deniz turizminin gelişmesinin önünde iki faktör var. Ancak mevsimlerden dolayı burada sezon uzayacak gibi duruyor. Dolayısıyla biz şimdi Büyükşehir belediyemizde 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planıyla beraber bu sahillerin tamamını koruma altına alacağız. Burada kaçak yapılaşmaya binaen hiçbirine müsaade etmeyeceğiz. Çünkü bu olursa o zaman koruyamayız orayı. Bütün bu insanların hakkı gasp edilmiş olur. Yani bu kayıt dışı, kanunsuz, nizamsız işin hiçbirini müsaade etmek istemiyoruz. Nerede bir hukuksuzluk varsa üzerine gideceğiz. Niye, çünkü o sahilleri koruyacağız ki daha planlı yatırımlar olursa o zaman burası işte deniz turizminde de öne çıkar. Eğer sahilini korursanız yarın öbür gün yatırımcıya yer verirsiniz, tahsis edersiniz gidip de herkes kafasına güzel yapı yapmaya kalkarsa elimizden çıkar. Buna müsaade etmeyeceğiz arkadaşlar."


Toplantıya ayrıca AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Tekkeköy Belediye Başkanı Mustafa Candal, partililer ve davetliler katıldı.



Muş: “Birinci gündemimiz Samsun-Ankara hızlı tren projesi"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Milletvekili Toy: “ Geminbeli korkulu rüya olmaktan çıkacak” Sivas Milletvekili Rukiye Toy, sürücülerin korkulu rüyası olan geçitte devam eden Geminbeli tüneli çalışmalarını yerinde inceledi. Toy, Geminbeli tünelinin hizmete girmesi ile birlikte geçidin sürücülerin korkulu rüyası olmaktan çıkacağını ifade etti. AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy, ulaşım lokasyonu itibarıyla önemli bir noktada bulunan Geminbeli Tünel’inde incelemelerde bulundu. Sivas’ın önemli ulaşım yatırımlarından olan çift tüp halinde toplam 9 bin metre uzunluğundaki Geminbeli Tüneli ile ilgili yetkililerden bilgiler alan Milletvekili Toy, büyük yatırımlara tam destek verdiklerini dile getirdi. Tüneldeki çalışmalar fiziki olarak tamamlandı Zaman zaman tünel yapımın geciktiği yönündeki eleştirilere, “Eser ve hizmet siyasetinin en iyi örnekleriyle yatırımlarımıza devam ediyoruz” diyen AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy, tüneldeki çalışmaların fiziki olarak tamamlandığı, elektronik-elektromekanik işleri ile bağlantı yolundaki çalışmaların ise hızla devam ettiğini dile getirdi. Sürücüler rahat bir nefes alacak Milletvekili Toy, Geminbeli Tüneli projesinin sadece bölgenin ulaşım altyapısını güçlendirmeyeceğini aynı zamanda ticaretin hızlanmasına ve vatandaşların daha güvenli bir şekilde seyahat etmesine katkı sağlayacağını belirtti. Geminbeli tünelinin hizmete girmesi ile birlikte Geminbeli geçidi sürücülerin korkulu rüyası olmaktan çıkacak. AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy’a Geminbeli Tüneli incelemesinde Karayolları 16. Bölge Müdür Yardımcısı Celil Gümüşer’de eşlik etti.
Ankara Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan: "İsrail nedeniyle yıllardan beri Orta Doğu’da kan var" Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Teknolojik üstünlüğü eline geçirmiş olan Amerika ve İsrail nedeniyle yıllardan beri Orta Doğu’da kan ve gözyaşı var" dedi. Yeniden Refah Partisi’nin Ar-Ge Yıllık Toplantısı, Ankara’da bir otelde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Yeniden Refah’ın lideri Erbakan, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın "Teknoloji, Cenab-ı Allah’ın insanlara rahmetidir. Teknoloji büyük bir nimettir" sözünü hatırlatarak, "Liderimiz bu sözünün yanında, merhum liderimiz bir akademisyendi, bilim adamıydı, icat yapan bilim adamıydı. Alman Leopar tanklarının motorlarını icat eden, dizel motorlarına yakıtın tutuşmasını matematiksel olarak formüle eden, Türkiye’nin ilk yerli ve milli dizel motor fabrikası olan Gümüş Motor’u kuran, iktidar ortağı olduğu dönemde 70’li yıllarda, Aselsan’ın kurulmasını sağlayarak Havelsan ve Roketsan’ı, bugün savunma sanayinde, yüksek teknoloji alanında geldiğimiz noktanın ilk temellerini atan bir kimseydi" şeklinde konuştu. Milli Görüş hareketinin iktidar olduğu dönemlerde Türkiye’nin çağ atladığını söyleyen Erbakan, şunları kaydetti: "Yeniden büyük Türkiye ne demektir? Katma değerli üretim yapan, katma değerli ihracat yapan, yüksek teknolojiye sahip olmuş ve teknolojik üstünlüğü ele geçirmiş bir Türkiye’dir. Böylelikle dış ticaret açığından kurtulmuş, dış borçlanmadan kurtulmuş, milli gelir artışını sağlamış, refah seviyesini yükseltmiş, ekonomik ve teknoloji bakımından güçlü, dışa bağımlılıktan kurtulmuş bir Türkiye. Bu saydığımız maddelerin her birinin gerçekleşmesinde Ar-Ge çalışmalarının önemi yadsınamaz." "Yeniden Refah lideri Erbakan: "İsrail nedeniyle yıllardan beri Orta Doğu’da kan var" Teknolojiyi zihni bozuk insanların ele geçirmemesi gerektiğini aktaran Yeniden Refah’ın lideri Erbakan, şu ifadelere yer verdi: "Günümüz dünyasında teknolojiyi ve Ar-Ge’yi elinde bulunduran zihniyetlerin bozuk olması, hakkı üstün tutan değil kuvveti üstün tutan zihniyetler olması nedeniyle bugün dünyada sömürü var, adaletsizlik var, zulüm var. Teknolojik üstünlüğü eline geçirmiş olan Amerika ve İsrail nedeniyle yıllardan beri Orta Doğu’da kan ve gözyaşı var. Elbette ki bu teknolojik üstünlüğün zihniyeti bozuk olmayan, bütün insanlığın saadetini, selametini, refahını, huzurunu isteyen ve adaleti, hakkı üstün tutacak bir zihniyetin elinde olması son derece büyük önem arz ediyor."
Bartın BARÜ öğrenci kulüpleri yeni takım arkadaşlarıyla bir araya geldi Bartın Üniversitesinde (BARÜ) yoğun bir katılımla gerçekleştirilen öğrenci kulüpleri tanıtım etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. Bartın Üniversitesinde (BARÜ) 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte başarılı çalışmalar yürüten öğrenci toplulukları üniversiteye yeni başlayanlar için stantlarını ziyarete açtı. Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı organizasyonunda Kutlubey Yerleşkesi Gölet Alanında gerçekleştirilen etkinlikte yeni takım arkadaşlarıyla bir araya gelen öğrenci kulüpleri, açtıkları stantlarda çalışmalarından ve hedeflerinden bahsetti. Kurulan stantlarda topluluklar hakkında bilgi vererek yeni kayıtları alan üyeler, BARÜ’nün farklı akademik birimlerinde öğrenimlerini sürdüren öğrencilerin serbest zamanlarını daha iyi değerlendirmelerini, yeni arkadaş ortamları oluşturmalarını; ayrıca sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler düzenlemelerini ve bu faaliyetlere katılmalarını sağlamak amacıyla sürdürdükleri çalışmaları da aktardı. BARÜ’de “Daha yeşil, çevreci ve sürdürülebilir bir yerleşke hayatı” çalışmaları kapsamında yağmur suları hasat edilerek oluşturulan doğal gölette Doğa Sporları Kulübü tarafından organize edilen kano gösterisi ile keyifli anlar yaşandı. Ayrıca Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı da (T3 Vakfı) gençlerin teknoloji ürünlerinin geliştirilme süreçlerine katılmalarını sağlamak amacıyla kurdukları stantta ziyaretçilerine bilgilendirmelerde bulundu. Öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği etkinlikte geleneksel hale getirilen pilav ikramı da yapıldı. BARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Çelik de öğrenci topluluklarının tanıtım stantlarını ziyaret ederek çalışmalarında başarılar diledi. BARÜ bünyesindeki 83 öğrenci topluluğu ile gençlerin hem sosyalleşmesi hem de ilgi alanlarına yönelik etkinliklere katılmasının sağlandığını vurgulayan Prof. Dr. Çelik, “Üniversitemizde birçok farklı alana yönelik öğrenci kulübü bulunuyor. Bu kulüpler kurumun sosyal, kültürel, bilimsel ve sanatsal hayatına değer katan önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. Her yıl ailemizin yeni üyesi olan öğrencilerimiz için, kulüpleri yakından tanımaları ve faaliyetleri hakkında detaylı bilgilere ulaşmalarını sağlıyoruz. Derslerle sınırlı olmayan bir öğrenme ortamında öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlıyoruz. Bu düşüncelerle öğrenci odaklı eğitim anlayışıyla nitelikli gençler yetiştirilmesi noktasında bizleri daima teşvik eden Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Orhan Uzun’a teşekkür ediyorum” dedi.
Şanlıurfa Trendyol 1. Lig: Şanlıurfaspor: 3 - Iğdır FK: 3 Trendyol 1. Lig’in 10. haftasında Şanlıurfaspor evinde karşılaştığı Iğdır FK ile uzatmada bulduğu golle 3-3 berabere kaldı. Maçtan dakikalar 45. dakikada topla birlikte sol taraftan ceza sahasına giren Kayode’nin şutunda kaleci Furkan topu kornere çeldi. 48. dakikada Regattin’in ceza sahası içerisinde düşürülmesi sonrası hakem beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Regattin, takımını öne geçirdi. 0-1 58. dakikada Esseric’in kullandığı köşe atışında Hasan Hatipoğlu kafa vuruşunda defansın uzaklaştırmaya çalıştığı topa dokunan Burak Altıparmak, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 0-2 61. dakikada Hasan Hatipoğlu ceza sahası içerinde topa elle dokununca hakem penaltı kararı verdi. Beyaz noktanın başına başına geçen Muhammed Gönülaçar, topu filelere yolladı. 1-2 72. dakikada Esseric’in vuruşunda direkten dönen topa Liço ağlara gönderdi. 1-3 87. dakikada topla buluşan Miraç Acer’in sert şutunda top filelere gitti. 2-3 90. dakikada ceza sahasına gönderilen topa defans kafayla vurdu. Penaltı noktası üzerinde topla buluşan Forsell, göğsüyle yumuşattıktan sonra şutunu çekti ve meşin yuvarlak filelerle buluştu. 3-3 Hakemler: Batuhan Kolak, Ali Tuna, Kadir Beyaz Şanlıurfaspor: Abdulkadir Sünger, Burak Can Çamoğlu (Mehmet Coşkun dk.83), Fatih Eren (Ofosu dk. 63), Malle, Kayode, Hakan Erçelik (Forsell dk. 63), Hasan Hüseyin Acar, Atakan Aybastı Nafican Yardımcı dk. 84), Muhammed Gönülaçar, Miraç Acer, Amar Begiç (Ahmet Gökbayrak dk. 83) Yedekler: Enes Kalyoncu, Mahmut Küçük, Stafen Ashkovski, Efe Arda Koyuncu, Salih Şen Teknik Direktör: Erkan Sözeri Iğdır FK: Furkan Köse, Alim Öztürk, Hasan Hatipoğlu, Esseric, Regattin, Burak Çoban, Ahmet Emin Engin, Mert Çölgeçen (Da Silva dk. 84), Guima (Liço dk. 46), Thuram (Aleksic dk. 90), Burak Altıparmak Yedekler: Alp Arda, Alperen Selvi, Ömer Hasan Şişmanoğlu, Kerim Avcı, Yusuf Can Esendemir, Halil İbrahim Sönmez, Niemann Teknik Direktör: Yalçın Koşukavak Goller: Regattin (dk. 48 pen.), Burak Altıparmak (dk. 58), Liço (dk. 72) (Iğdır FK), Muhammed Gönülaçar (dk. 62 pen.), Miraç Acer (dk. 87), Forsell (dk. 90+3) (Şanlıurfaspor) Sarı kartlar: Hakan Erçelik, Malle, Hasan Hüseyin Acar, Kayode, Miraç Acer (Şanlıurfaspor) Mert Çölgeçen, Guima, Alim Öztürk, Hasan Hatipoğlu, Liço, Da Silva (Iğdır FK)
Ankara Tartıştığı eşinin bıçağı kendi kalbine saplayarak intihar ettiğini iddia eden koca tutuklandı Ankara’da tartıştığı eşinin bıçağı kendi kalbine saplayarak intihar ettiğini iddia eden ve cinayet şüphelisi olarak gözaltına alınan şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Edinilen bilgiye göre, Mamak ilçesinde S.C. (65) isimli şahıs, polis merkezi amirliğine giderek, tartıştığı eşi A.C.’nin önce kendisine bıçak doğrulttuğunu, ardından da aynı bıçağı kendi kalbine sapladığını söyledi. S.C.’nin beyanı üzerine kavganın yaşandığı eve giden polis ekipleri, mutfakta A.C.’nin cansız bedeni ile karşılaştı. Olayla ilgili soruşturma başlatan cinayet büro amirliği ekipleri, olayın intihar değil cinayet olduğunu tespit etti. Olayla gözaltına alınan şüpheli koca S.C. ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. S.C. hakkında çıkarıldığı mahkemece tutuklu yargılanma kararı verildi. "Bence saldırgan eşin söyledikleri yalan" Konuyla ilgili konuşan komşu Dilber Demirci, "Kocasının öldürdüğünü ve bıçakla doğradığını duydum. Kadın ölmeden bir gün önce eşiyle tartışmışlar, hatta kadın darp raporu almış. Ertesi gün de bu olay olmuş. Kadın zaten kanser hastasıydı. Olay günü, saldırgan adam çok öfkeliymiş. Evin her yerini kapatmış. Ölen kadın komşularına eşiyle arasının iyi olmadığından bahsederdi. Bence saldırgan eşin söyledikleri yalan. Duyduğuma göre, ‘üzerime bıçakla yürüdü, ben de ona bıçak salladım’ demiş.”
İstanbul Trendyol Süper Lig: Kasımpaşa: 1 - Samsunspor: 4 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında Kasımpaşa, evinde karşılaştığı Samsunspor’a 4-1 mağlup oldu. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 68. dakikada sağ tarafta Emre Kılınç’ın pasında ceza sahası içi sağ tarafında topla buluşan Holse’nin uzak köşeye yerden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-1 71. dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazda kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Soner Aydoğdu, yakın köşeye yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-2 77. dakikada sol taraftan Zeki Yavru’nun paslaşarak kullandığı serbest vuruşta topla buluşan Holse, ceza yayı üzerinden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. 1-3 86. dakikada savunmada Opoku’nun yükselip vurmadığı top sol tarafta Dimata’nın önünde kaldı. Bu oyuncunun içeri çevirdiği pozisyonda altıpasın gerisinde Flavien Tait’in sağ ayağıyla yaptığı vuruşla kaleci Gianniotis’in solundan meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-4 Hakemler: Çağdaş Altay, Murat Temel, Mert Bulut Kasımpaşa: Andreas Gianniotis, Claudio Winck, Nicholas Opoku, Yasin Özcan, Ben Ouanes, Gökhan Gül, Mamadou Fall, Haris Hajradinovic (Antonin Barak dk. 75), Aytaç Kara (Cafu dk. 75), Josip Brekalo (Sadık Çiftpınar dk. 71), Nuno Da Costa (Sinan Alkaş dk. 82) Yedekler: Ali Emre Yanar, Şant Kazancı, Erdem Çetinkaya, Jhon Jairo, Lorent Sadiku, Taylan Utku Aydın Teknik Direktör: Sami Uğurlu Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Bedirhan Çetin, van Drongelen, Bola (Soner Gönül dk. 89), Soner Aydoğdu (Flavien Tait dk. 80), Ntcham, Emre Kılınç (Mustafa Tan dk. 89), Holse, Schindler (Gaetan Laura dk. 60), Mouandilmadji (Nany Dimata dk. 60) Yedekler: Halil Yeral, Taha Tosun, Nanu, Yunus Emre Çift Teknik Direktör: Thomas Reis Goller: Aytaç Kara (dk. 31) (Kasımpaşa), Holse (dk. 68 ve 77), Soner Aydoğdu (dk. 71), Flavien Tait dk. 86) (Samsunspor) Sarı kartlar: Ben Ouanes, Aytaç Kara, Haris Hajradinovic, Nicholas Opoku (Kasımpaşa), van Drongelen, Ntcham (Samsunspor)