ASAYİŞ - 30 Eylül 2024 Pazartesi 11:40

Denizde kaybolan şahsı arama çalışmaları sürüyor

A
A
A
Denizde kaybolan şahsı arama çalışmaları sürüyor

Samsun’da balıkçı teknesinin alabora olması sonucu denizde kaybolan 1 kişinin arama çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor.


Olay, Bafra ilçesine 20 kilometre mesafede bulunan Koşu Limanı girişinde dün akşam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Orhan Çorbacı ve Cengiz Liman, balık tutmak için tekne ile denize açıldı. Geri dönen balıkçıların içinde bulunduğu balıkçı teknesi, Koşu Limanı girişinde dalgalar nedeniyle alabora oldu. Alabora olan teknede bulunan Cengiz Liman yüzerek karaya çıkıp yardım isterken, Orhan Çorbacı(35) ise batan tekne ile birlikte Karadeniz’in sularında kayboldu. Yüzerek denizden çıkan Cengiz Liman, tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı. Kayıp balıkçıyı bulmak için bölgede Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, AFAD, Sahil Güvenlik, jandarma ve polis ekipleri tarafından arama çalışması başlatıldı. Gece geç saatlere kadar yapılan arama çalışmalarına bugün de devam ediliyor.


Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri olumsuz hava şartlarına rağmen, Orhan Çorbacı’yı bulma çalışmasını havadan helikopterle, denizden de botla sürdürüyor.



Denizde kaybolan şahsı arama çalışmaları sürüyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Kahverengi kokarca, evlerin içerisine kadar girdi Ordu’da fındık başta olmak üzere tarım ürünlerine zarar veren kahverengi kokarca evlerin içerisine kadar girmeye başladı. Fındık başta olmak üzere tarım ürünlerine ciddi zarar veren kahverengi kokarca, yaz mevsimi sonunda kışlamak için özellikle ev, depo gibi korunaklı alanları tercih ediyor. Ordu’da son günlerde özellikle Fatsa ve Perşembe ilçelerinin yanı sıra Altınordu, Ünye ve Gülyalı ilçesinde görülen kokarcalar, fındık hasat sezonunun ardından üreticiler tarafından sık karşılaşılıyor. Bir yıl ömrü olan, zirai tuzak ve mekanik mücadele edilen kahverengi kokarca, bıraktığı yumurtalar ile 300 kata kadar çoğalabiliyor. Kışlaklarını geçirmek için yer arayan kokarcalar, Ordu’da evlerin içerisine kadar girdi. Vatandaşlar, evlerinde rahat oturamadıklarını, sürekli olarak kokarca ile mücadele ettiklerini belirtiyor. “Huzurumuz yok, psikolojimiz bozuldu” Efirli Mahallesi’nde ikamet eden Miyase Sayharman, kahverengi kokarcanın kendilerini çok rahatsız ettiğini, evlerin içerisine, çamaşırlara kadar girdiğini söyledi. Kokarca nedeniyle psikolojilerinin bozulduğunu belirten Sayharman, “Huzurumuz yok, koku çok, astığımız çamaşırları tek tek kontrol ediyoruz. Bazılarında koku oluyor, yeniden yıkıyorum. Evin içerisine kadar giriyor, bütün psikolojimi bozdu. Bunun çaresine bakılması lazım. İlaçlama yaptık, o anda ölüyor ama sonradan yine geliyor” dedi. “Evde cam açık oturamıyoruz, tarım ürünlerimizden yiyemiyoruz” Gönül Kaya ise artık evlerinde pencere ve kapı açmaya dahi korktuklarını söyledi. Kaya, “Kokarca ilk olarak fındıkta etkili oldu, sonrasında sebze ve meyvelerde etkili oldu. Bütün ürünlerimiz ziyan oldu. Şu anda evlerimize hücum etmeye başladı, içeriye kadar giriyor. Fındık hasat zamanında vücudumuzu yara yaptı. Evde camları açıp oturamıyoruz, ürünlerimizden yiyemiyoruz” ifadelerine yer verdi. “Fındığımıza büyük zarar verdi” Efirli Mahallesi sakinlerinden Sezgin Kaya, kahverengi kokarca nedeniyle özellikle fındıklarının randımanının düşük olduğunu ifade etti. Kaya, “Bu sene randıman çok düştü. Fındığın sonrasında meyvelere de zarar verdi. Önümüzdeki sene mısıra dahi vuracak. Bu mücadelede devletimizin buna bir el atması lazım. Şu an evlerin içerisine kadar giriyor, akşamları oturamıyoruz, camlar sürekli kapalı” şeklinde konuştu.
İstanbul GetirAraç’ta rezervasyon dönemi başladı Yeni rezervasyon özelliğiyle günlük araç kiralama yapacak kullanıcılar artık istediği yer ve istediği zamanda aracını garantiliyor. Kullanıcılar, bu yeni hizmet ile ücretsiz olarak rezerve ettikleri aracı, bulundukları noktaya uygun olan en yakın lokasyondan alabiliyor. GetirAraç’ın yeni rezervasyon hizmeti, kullanıcıların araç kiralama ofislerine gitmeden ya da sayfalarca evrak imzalamadan, önceden belirledikleri yer, gün ve saatte ulaşabilecekleri şekilde araç kiralamalarını sağlıyor. Günlük paketlerde geçerli olan bu hizmet sayesinde kullanıcılar, ücretsiz olarak, bulundukları adrese yürüme mesafesindeki bir konuma aracı getirtebiliyor. Esnek rezervasyon ve ‘Adrese Teslim’ seçeneği Yapılan açıklamaya göre, rezervasyon hizmeti kapsamında, kullanıcılar en erken 3 saat, en geç 30 gün sonrasına rezervasyon yapabiliyor. Rezervasyon saatinden 3 saat öncesine kadar araç rezervasyonunu ücretsiz iptal edebilen kullanıcılar, farklı gün ve saatler için birden çok rezervasyon da yapabiliyor. Hizmet kapsamında ‘Adrese Teslim’ seçeneğini de tercih edebilen kullanıcılar ek ücret ödeyerek aracı bulundukları en yakın noktaya getirterek kiralamalarını başlatabiliyor, hizmet bölgesi içinde de diledikleri yerde bitirebiliyorlar. Yeni hizmetleriyle ilgili bilgi veren GetirAraç CEO’su Emre Ayyıldız, “GetirAraç olarak, kullanıcılarımızın hayatını kolaylaştıracak çözüm ve hizmetler geliştirmeye devam ediyoruz. Araç kiralama sürecini mümkün olduğunca sorunsuz, pratik ve hızlı hale getiriyoruz. Yakın zaman önce GetirAraç’a 12 aya varan taksit seçenekleriyle ödeme kolaylığı ekledik. Üstelik peşin fiyatına 3 taksit seçeneğini de kullanıcılarımıza sunuyoruz. Şimdi de rezervasyon hizmetimiz sayesinde kullanıcılarımızın planlı yolculuklarını gönül rahatlığıyla gerçekleştirmesini sağlıyoruz. Rezervasyon hizmetimizle kullanıcılarımıza her an yürüme mesafesinde araç garantisi veriyor, uygulama üzerinden kolaylıkla araç rezerve edebilme imkanı sunarak planlı ve uzun süreli kullanımlarda büyük kolaylık sağlıyoruz. Kullanıcılarımız rezerve ettikleri aracı bulundukları konuma en yakın lokasyona getirtebiliyor” dedi.
Amasya Fatma Betül Sayan Kaya: "Gittiğimiz illerde ’erken seçim mi var?’ diye soruyorlar” AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, “Gittiğimiz illerde ‘erken seçim mi var?’ diyorlar. Hayır. AK Parti bir seçimin arkasından ertesi gün sahaya çıkıp 5 yıl sonraki, bir sonraki seçimin hazırlığını yapan bir partidir” dedi. Amasya’da bir otelde düzenlenen Türkiye Buluşmaları programında açıklamalarda bulunan Fatma Betül Sayan Kaya, “Gittiğimiz illerde çay ocaklarında, esnaf kardeşlerimizle, farklı siyasi partilerden insanlarla bi araya gelip sohbet ediyoruz. ‘Erken seçim mi var?’ diyorlar. Hayır. AK Parti bir seçimin arkasından ertesi gün sahaya çıkıp 5 yıl sonraki, bir sonraki seçimin hazırlığını yapan bir partidir. Kurulduğu ilk günden beri bu böyle oldu. 23 yıl boyunca halka hizmet hakka hizmettir şiarıyla biz hizmet etmekten şeref duyduğumuz milletimize kesintisiz bir şekilde hizmet ediyoruz” diye konuştu. Bütün dünyanın karşı karşıya olduğu bir tehdit olarak değerlendirdiği cinsiyetsizleştirme projesine dikkat çekip bunun son örneğinin Fransa’da düzenlenen olimpiyat oyunlarında görüldüğünü hatırlatan Kaya, “Büyük bir rezaletle adeta bütün dünyanın gençlerini bir projeyle cinsiyetsizleştirme adı altında bütün gençleri istismar etmek isteyen bir anlayış var. Biz Türkiye olarak ailemiz bizim en değerli, toplumun temel taşı kurumumuz diyoruz. AK Parti olarak ailenin özellikle korunması için çok büyük hizmetler vermiş bir iktidarız” şeklinde konuştu. Toplantıya AK Parti Amasya milletvekilleri Haluk İpek ve Hasan Çilez, İl Başkanı Ekrem Toto ile parti yöneticileri de katıldı.