ÇEVRE - 30 Eylül 2024 Pazartesi 14:51

Bursa’daki baraj doluluk oranları açıklandı

A
A
A
Bursa’daki baraj doluluk oranları açıklandı

Bursa’nın içme suyunu sağlayan Doğancı ve Nilüfer barajlarının doluluk oranları açıklandı. BUSKİ sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Doğancı Barajının yüzde 52, Nilüfer Barajının ise yüzde 12 dolu olduğunu paylaştı.


BUSKİ, tarafından yapılan paylaşımda ’kaynaklarımızı israf etmemeli, gereksiz kullanımının önüne geçmeliyiz’ uyarısı yapılırken, doluluk oranları da açıklandı. Bursa’nın içme suyunu sağlayan Doğancı Barajının yüzde 52, Nilüfer Barajının ise yüzde 12 dolu olduğunu ifade edildi.


Geçtiğimiz Nisan ve Mayıs aylarına bakıldığında ise, Doğancı Barajında doluluk oranı yüzde 99, Nilüfer Barajı’nda ise yüzde 100 seviyesine ulaştığı gözlenmişti.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Fitch Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kredi notunu yükseltti Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kredi notunu yükseltti. Açıklanan kredi notuyla Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin güçlü bir finansal yapıya ve yeni yatırımlar için kredi alıp ödeyebilme gücüne sahip olduğu tescillendi. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin finansal başarısı Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings tarafından not artışıyla tescillendi. Fitch, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin uzun vadeli yabancı ve yerel para cinsinden tahvil temerrüt notları (IDR) "B+"dan "BB-"ye yükseltti. Fitch raporuna göre; Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin borç sürdürebilirliği puanı AAA düzeyinde olup güçlü bir geri ödeme potansiyeline sahip olduğu vurgulandı. "Yatırımlar için kredi alıp ödeyebilme gücü arttı" Raporda, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bağımsız kredi profili BBB- düzeyine yükselerek, yatırım yapılabilir seviyeye ulaştığı, turizm faaliyetlerindeki büyümenin devam ettiği ve vergi tahsilatlarında beklenenin üzerinde artış gerçekleştiği belirtildi. Fitch Ratings raporuyla açıklanan kredi notunun, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yurtiçi ve yurtdışı finans kuruluşları ile yapacağı anlaşmalar için büyük önem arz ettiği kaydedilerek, Büyükşehir Belediyesi’nin güçlü bir finansal yapıya sahip olmasının ve yatırımlar için kredi alıp, ödeyebilme gücünün bir göstergesi olduğu belirtildi. “Kredi notumuz yükseldi” Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “2024 yılına geldiğimizde SGK dahil hiçbir kurum, kuruluşa günü geçmiş borcu bulunmayan bir Antalya Büyükşehir Belediyesi haline geldik. Tasarruf ettik, sosyal belediyecilik anlayışımızla halkın parasını halk için kullandık. Finansal başarımız üzerine Fitch, kredi notumuzu da negatiften pozitife dönüştürdü. Vatandaşlarımızın mutluluğu için azimle gururla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Erzurum Erzurum Valiliği TS-EN-ISO 9001 kalite yönetim sistem belgesi sahibi oldu Erzurum Valiliği vatandaşa yönelik yürütmüş olduğu hizmetler, çalışanlarına sağladığı kaliteli çalışma ortamından ötürü TS-EN-ISO 9001 Kalite Yönetim Sistem Belgesi’ni aldı. TSE Bölge Müdürlüğü tarafından Erzurum Valiliği’nde yapılan iç işleyiş denetimleri ve tetkiklerin tamamlanmasının ardından, ISO 9001 standartları çerçevesinde 31 Temmuz 2024 tarihinde yapılan denetimler sonucunda belgeyi almaya hak kazandı. TS-EN-ISO 9001 Kalite Yönetim Sistem Belgesi, TSE Bölge Müdürü İbrahim Seyhan tarafından Vali Mustafa Çiftçi’ye takdim edildi. Türkiye’de bu belgeye sahip 4’üncü il olan Erzurum Valiliği, bu vesileyle kamu hizmetlerini uluslararası bir standartla sunduğunu belgelemiş oldu. Vali Mustafa Çiftçi, belgenin hak edilmesinde katkısı olan ekibe teşekkür ederek, yürütülen çalışmaların hayırlara vesile olmasını diledi. ISO 9001 Kalite Yönetim Sistem Belgesi’nin takdiminde, Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, TSE Bölge Müdürü İbrahim Seyhan, TSE Baş Denetçisi Kayhan Gözgeç, Denetçi Dilara Erkayman, İl Yazı İşleri Müdür V. Cihat Sarıgül, Özel Kalem Müdür Yardımcısı Hacer Türk hazır bulundu. ISO 9001 Nedir? ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, bir kuruluşun ürün veya hizmetlerini oluşturup sunması için gerekli politikaları, iş süreçlerini ve prosedürleri belgeleyen ve dolayısıyla yüksek ürün kalitesi aracılığıyla müşteri, vatandaş memnuniyetini artıran bir sistemdir. Dünyanın en bilinen kalite yönetim standardı olan ISO 9001, kuruluşların hizmet ve performans yönetimi konusunda, ihtiyaçları ve mevzuat şartlarını karşılama yolu ile kalitelerini arttırmaya ve devamlılık sağlanmasına olanak sağlayan bir kalite yönetim sistemidir.