GÜNDEM - 24 Eylül 2024 Salı 15:44

Çocuk Şenliği’nin ilk etabı tamam

A
A
A
Çocuk Şenliği’nin ilk etabı tamam

Çocukların sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefleyen Samsun Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde düzenlediği “Çocuk Şenliği"nin ilk etabını tamamladı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Bu etkinlikler sayesinde çocuklarımız hem neşeli anlar yaşıyor hem de kalplerinde güzel anılar biriktiriyor” dedi.


Samsun Büyükşehir Belediyesi okula dönüş hediyesi niteliğinde ilçelerde düzenlediği çocuk şenliğinin ilk etabını Ayvacık’ta düzenlediği çocuk şenliği ile tamamladı. Süreç içerisinde tüm ilçelerde düzenlenmesi planlanan şenliğin ilk etabı; Yakakent, Bafra, Ladik, Alaçam ve Asarcık ilçelerinde gerçekleştirilirken, serinin son etkinliği ise Ayvacık ilçesinde gerçekleştirildi.


Çocukların yüzlerini güldüren şenlikte, palyaçolardan geleneksel oyun gruplarına kadar birçok eğlenceli etkinlik yer aldı. Çocuklar, aileleriyle birlikte katıldıkları etkinliklerde hem eğlendi hem de yeni arkadaşlıklar kurma fırsatı buldu. Atölyeler ve çeşitli oyun alanları katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Şenlikte çocuklara patlamış mısır, pamuk şeker ve çeşitli ikramlar da sunuldu.



“Kalplerinde güzel anılar biriktiriyorlar”


Geleceğe yapılan en kıymetli yatırımın çocuklara yapılan yatırım olduğunu vurgulayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Çocuklarımızın mutluluğuna tanık olmak ve güzel anılarına ortak olmak amacıyla bu tür etkinlikler düzenliyoruz. Şehrimizin dört bir yanındaki evlatlarımızın yüzlerindeki o içten gülümsemeleri görmek bizler için en büyük mutluluk kaynağı. Bu etkinlikler sayesinde çocuklarımız hem neşeli anlar yaşıyor hem de kalplerinde güzel anılar biriktiriyor. Oynamanın, keşfetmenin ve eğlenmenin hayatın en değerli parçaları olduğunu biliyoruz. Her bir gülüş geleceğimizin umut verici tohumudur ve bizler bu tohumları yeşertmek için buradayız. Şenliklerimiz bir yandan da çocuklarımıza okula dönüş hediyesi niteliği taşıdı. Bu yönden de bizler için kıymetli. Çocuklarımız yeni döneme neşe ve mutluluk ile başlamış oldular” diye konuştu.



Çocuk Şenliği’nin ilk etabı tamam

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Haşlanmış ve közlenmiş mısırın ‘Mutluluk hormonu’ salgıladığı belirtildi Merkezi Aydın’da bulunan ve Ege Bölgesi’ndeki endemik bitkilerin yanı sıra çeşitli sebze ve meyveler üzerinde bilimsel çalışmalar yürüten Karya Farma HBX Ar-Ge, genellikle haşlama ve közleme şeklinde tüketilen süt mısırın besin değerlerinin yanında mutluluk hormonu olarak bilinen dopamin ve serotonin salgıladığını açıkladı. Çalışmaların sonuçları hakkında açıklama yapan Karya Farma HBX Ar-Ge Bilim Kurulu Üyesi Kimyager Aslı Aktaş, “Mısırı sadece beslenmek ve damak tadı için değil mutluluğunuz için de tüketebilirsiniz” dedi. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Teknokent’te spesifik ve stratejik faaliyetlerini sürdüren ve yaklaşık 20 yıldır devam eden çalışmalarında 17 ayrı patente sahip olan Karya Farma HBX Ar-Ge ekibi, bu haftaki çalışmalarında başta Ege ve Karadeniz olmak üzere ülkenin dört bir yanında tüketilen süt mısırı laboratuvara aldı. Közlenmiş ve haşlanmış mısırın lezzetli bir atıştırmalık olmanın ötesinde, vücudun mutluluk hormonlarını artırabilen bir besin kaynağı olduğunu belirten Kimyager Aslı Aktaş, özellikle közlenmiş ve haşlanmış mısır, serotonin ve dopamin gibi nörotransmitterlerin seviyelerini artırarak insanların daha mutlu, motive ve zinde hissetmelerine katkı sağlayan özelliğe sahip” diyerek insanların hiç değilse ara sıra böyle bir gıdayı tüketmesini önerdi. Serotonin, mutluluğun yanı sıra ruh hali dengesi için önemli bir hormon olduğunu kaydeden Aktaş, “ Mısır, triptofan adlı bir amino asit içerir ve bu amino asit, serotonin üretimini destekler. Közlenmiş ve haşlanmış mısırdaki karbonhidratlar, triptofanın beyne ulaşmasına yardımcı olarak serotonin üretimini hızlandırır. Dengeli bir serotonin seviyesi zihinsel ve duygusal dengeyi sağlar. Mısır, bu özellikleri ile kişilerin kendilerini daha iyi hissetmelerine katkıda bulunabilir” dedi.