POLİTİKA - 07 Temmuz 2024 Pazar 13:36

Başkan Sandıkçı: “Çiftçimize destek olmaya devam edeceğiz”

A
A
A
Başkan Sandıkçı: “Çiftçimize destek olmaya devam edeceğiz”

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, tarımsal üretime katkı sunmaya devam edeceklerini belirterek, hayata geçirdikleri projelerle ilçedeki çiftçilere 35 ton sertifikalı buğday tohumu ve 25,5 ton gübre desteğinde bulunduklarını kaydetti.


Samsun’un Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçedeki çiftçilere yönelik yeni destek programlarını hayata geçirmeye devam edeceklerini ifade etti. Canik’in tarımsal üretimdeki potansiyelini arttırarak çiftçilerin, ürün verimliliği yüksek mahsuller yetiştirmelerine katkı sağlamaya devam edeceklerini belirten Başkan Sandıkçı, “Çiftçilerimizin yanındayız” dedi.


İlçede gerçekleştirdikleri Toprak Analizi Projesi’yle ilçenin toprak yapısını koruduklarını ve bilinçsiz gübrelemenin önüne geçtiklerini ifade eden Sandıkçı, “Sürdürülebilir tarım anlayışını merkezine alan projelerle çiftçilerimize destek olduk. Bilinçsiz gübrelemenin önüne geçtiğimiz Toprak Analizi Projemizle, Canik’imizin toprak yapısını koruduk. Çiftçi kardeşlerimizin verimli bir şekilde tarımsal üretim gerçekleştirmelerini sağladık. Bugüne kadar geldiğimiz süreçte, ilçemizdeki çiftçi kardeşlerimize 35 bin kilogram sertifikalı buğday tohumu ve 25 bin 500 kilogram gübre desteğinde bulunduk. Çiftçi kardeşlerimizi, ilçemiz toprak yapısına uygun yeni ürünler üretmelerini teşvik ettik. Tarıma yönelik yeni projelerimizle çiftçimize destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.



Başkan Sandıkçı: “Çiftçimize destek olmaya devam edeceğiz”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Alper Kelkitli: “Bundan sonra daha iyi olacağımızın garantisini veriyoruz” Kayserispor Teknik Sorumlusu Alper Kelkitli, Başakşehir maçının ardından yaptığı açıklamada, karşılaşmadan önce amaçlarının puan ya da puanlar almak olduğunu söyleyerek, “Bundan sonra daha iyi olacağımızın garantisini veriyoruz” dedi. Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında Kayserispor, deplasmanda karşılaştığı Başakşehir ile 1-1 berabere kaldı. Müsabakanın ardından Kayserispor Teknik Sorumlusu Alper Kelkitli, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Bu maçta amaçlarının puan ya da puanlar almak olduğundan bahseden Kelkitli, “Biz salı günü göreve başladık. Kulübün içerisinde olan antrenörleriz. Kulübün içerisindeki oyuncu performansını biliyoruz. Onlar bizi, biz de onları tanıyoruz. Bize görev verildiği zaman bunu ispatlamak istedik. Çağdaş Hoca bizim kurs arkadaşımız. Futbolda analizin önemini görüyoruz. Pozisyon değişikliklerinin üzerinde durduk. Amacımız rakibi 2. bölgede karşılayıp, geçiş hücumlarıyla etkili olmaya çalıştık. İlk yarıyı 1-0 önde kapattık. İkinci yarı yediğimiz gol bizi kötü etkiledi. Ceza sahamıza yaslandık. Bizlerin amacı Türk futboluna oyuncu kazandırmak. 3 tane pırıl pırıl genç oyuncuyu oyuna soktuk. Burada amacımız puan ya da puanlar almaktı. Milli araya ümitli girdik. Bundan sonra daha iyi olacağımızın garantisini veriyoruz” ifadelerini kullandı.
Bartın Örtü yangını ormana sıçramadan söndürüldü Bartın’ın Ulus ilçesinde çıkan örtü yangını ormana sıçramadan söndürüldü. İtfaiye ekipleri alevlere müdahale ederken, köylüler ise ekiplere içme suyu taşıdı. Edinilen bilgiye göre, Buğurlar köyü Kurziren Mahallesi sınırlarında bulunan dikenlik bir arazide yangın çıktı. Arazideki otlara da sıçrayan yangın hızla yayılırken, ihbar üzerine bölgeye sevk edilen arazöz ve itfaiye ekipleri tarafından yangına müdahale edildi. Yangına müdahale eden orman işletmesi yangınla mücadele ve itfaiye ekiplerin, jandarma ve köylüler de destek verdi. Ekiplerin yoğun mücadelesi ile alevler 2 saat içerisinde kontrol altına alınırken, ormana sıçramadan söndürüldü. Ekipler alevlere su sıktı, köylüler ekiplere içme suyu taşıdı Yangın esnasında alevlerle mücadele eden itfaiye ve orman işletmesi personeli, yangının ormana sıçramaması için yoğun mücadele verdi. Rüzgar ve zorlu arazi şartlarına rağmen hortumları alevlerin bulunduğu bölgeye kadar getiren ekipler, yangını söndürmeye çalıştı. Zorlu anlarda ekiplerin yardımına ise köylüler yetişti. Hava sıcaklığı ve yangın nedeniyle yükselen ısıya rağmen mücadele eden ekiplere, köylüler içme suyu taşıdı. 3 dönüm arazide hasar meydana geldi Arazide yapılan temizlik çalışmasında, dikenlerin yakılması sonucu alevlerin örtü yangına dönüştüğü öğrenildi. Yangında yaklaşık 3 dönüm alanda hasar meydana geldiği belirtildi. Yangının kesin sebebi araştırılırken, olayın sorumlularının da tespiti için soruşturma başlatıldı..