GÜNDEM - 06 Temmuz 2024 Cumartesi 15:28

Başkan Doğan: “İnsanı merkeze alarak hareket ediyoruz”

A
A
A
Başkan Doğan: “İnsanı merkeze alarak hareket ediyoruz”

Çölyak hastaları ile bir araya gelen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, insanı merkeze bir yaklaşımla hareket etmeye devam ettiklerini söyledi.


Büyükşehir Belediye başkan adaylığı sürecinde çölyak hastalarının hayatını kolaylaştırmaya yönelik hizmetleri hayata geçireceklerinin sözünü veren Başkan Halit Doğan, göreve başlar başlamaz Glütensiz Kafe talimatını vermişti. Başkan Doğan, çölyak hastaları ile Glütensiz Kafe’de buluştu.


Başkan Halit Doğan, çölyak hastaları ve glütensiz beslenmeyi tercih eden herkes için özel olarak tasarlanan Çölyak Kafe’de; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsun Çölyak ve Glütensiz Beslenme Derneği Başkanı Sara Kosif, çölyak hastaları ve aileleriyle kahvaltı programında bir araya geldi. Tamamen glütensiz ürünlerden oluşan kafe İlkadım ilçesinde eski Balık Evi’nin hizmet vermeye başladı. Kısa bir sürede balık evini revize ederek Glütensiz Kafe’ye dönüştüren Büyükşehir Belediyesi, son rötuşların ardından kafeyi vatandaşların hizmetine sundu. Glütensiz Kafenin açılmasıyla birlikte çölyak hastaları güvenle ve rahatlıkla yemek yiyebileceği bir mekana kavuştu.



“İnsanımızı merkeze alıyoruz”


İnsanı merkeze alan hizmet anlayışıyla hareket ettiklerini vurgulayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Seçim döneminde hemşerilerimizle sık sık bir araya gelirken çölyak hastalarımızı da dinleme fırsatı bulduk. Her zaman dile getiriyorum, biz önce dinleyen sonra anlayan ve harekete geçen bir anlayışla yola koyulduk. Seçim dönemimizde de küçük bir kızıma çikolata ikram etmemizle başlamıştı biraz da süreç. Duyduğumuz bir hastalıktı çölyak fakat farkında olduğumuz bir hastalık değildi. Ceylin kızımız esasında benim farkında olmamı sağlamış oldu. Sonrasında küçük kızımız ve ailesi bizleri makamımızda da ziyaret ettiler, sağ olsunlar. Adaylığımız döneminde çölyak hastalarımızın yanında olacağımızın sözünü vermiştik. Sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnsanı merkeze alan, insan odaklı yaklaşımımızla hareket etmeye devam ediyoruz” dedi.



“Türkiye’de bu anlamda restoran hizmeti veren Glütensiz Kafe burası olacak"


Glütensiz Kafe’nin tüm Samsun için bir gurur olduğunu belirten Başkan Doğan, “Çölyak hastaları ve glütensiz beslenmeyi tercih eden herkes için özel olarak tasarladığımız Glütensiz Kafemizde; Genel Başkan Yardımcımız ve Milletvekilimiz Çiğdem Karaaslan, İlkadım Belediye Başkanımız İhsan Kurnaz, Samsun Çölyak ve Glütensiz Beslenme Derneği Başkanımız Sara Kosif, çölyak hastalarımız ve aileleriyle bir araya geldik. Türkiye’de bu anlamda restoran hizmeti veren Glütensiz Kafe burası olacak. O açıdan da Samsun yine ilklerin şehri olmayı başarmış oldu. Burayı sadece çölyak hastalığı olanlar için değil, glütensiz gıda ile beslenme ihtiyacı olanların beslenme noktası haline getireceğiz. Bir gönle dahi dokunabilmek bizim için çok değerli. Glütensiz Kafemiz de bu anlamda çok kıymetli. Şehrimize hayırlı olsun, hep birlikte gururla kullanalım” diye konuştu.



Başkan Doğan: “İnsanı merkeze alarak hareket ediyoruz”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Mudanya’da servisçilere trafik polisinden seminer Mudanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği’nce, Mudanya’daki servis sürücülerine eğitim semineri verildi. Mudanya ilçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği görevlileri, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrenci servislerine yönelik çalışmalarını sıklaştırdı. Bir yandan denetimlerini sürdüren trafik polisleri, diğer yandan da sürücülerde kurallarla ilgili farkındalık düzeyini artırmak gayesiyle eğitim semineri düzenledi. S.S. 182 Nolu Mudanya Servisçiler Kooperatifi şoförlerine yönelik, kooperatif toplantı salonunda toplam 48 servis şoförü ve rehber personele eğitim verilmiş olup "Okul Servis Araçları Yönetmeliği, Güvenli Sürüş İlkeleri, Genel Trafik Kuralları, Trafikte Çocuk, Okul Servis Araçları Denetimi, Trafikte Saygı" konularına yer verildi. Polis Kubilay Tercanlı, 10 servis ablası görevlisi, 38 şoför katılım gösterirken, seminere Mudanya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hikmet İlhan, Dernek Başkanı Ersin Mecit ve servis sürücüleri katıldı. Seminerde servis sürücülerinin trafik kurallarına azami şekilde riayet göstermesini isteyen trafik polisleri öğrenciler ile çocukların güvenli şekilde servis aracına binip inmelerini ve karşıdan karşıya geçişlerini sağlayıp güvenli bir şekilde evlerine gitmelerinin sorumluluğunun sürücülerde olduğunun altını çizdi. Seminerde, emniyet kemerinin önemi ve her koltukta emniyet kemerini bulunması, şoförün direksiyon başındayken cep telefonu kullanılmasının sakıncaları, hız kurallarına uymadan araç kullanmanın kaza oluşumuna etkisi ve diğer trafik kural ihlallerinden kaynaklanan trafik kazalarının önlenmesi ve bu kazaların en aza indirilmesi konularının üzerinde duruldu. Okul öğrencilerinin ve okul taşıtlarının karşılaşabileceği trafik kazalarını önlemek ve çocukların sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim öğretimlerini sağlamak amacıyla bu tür seminer ve programların ilerleyen dönemde de yapılacağı belirtildi.
Bursa (Özel) Kendi ürettikleri meyve kasasından 3 milyon lira tasarruf ettiler Bursa’daki Ağaköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, kurduğu tesisle her yıl çöpe giden ve doğayı kirleten milyonlarca liralık hurdayı geri kazanıyor. Daha önce dışarıdan satın aldığı meyve kasalarını da kendi üretmeye başlayan kooperatif, yıllık 3 milyon lira tasarruf etmeyi başardı. Bursa’nın Gürsu ilçesinde 1958 yılında kurulan Ağaköy Tarımsal Kalkınma Kooperatif’i kendi ürettiği plastik meyve kasası ile yıllık 3 milyon lira tasarruf etmeyi başardı. Avrupa Birliği (AB) hibesiyle aldıkları makine sayesinde her 15 saniyede 2 adet meyve kasası üreten kooperatif, her yıl çöpe giden ve doğayı kirleten 300 bin liralık hurdayı da geri kazandırdı. Bölgede bulunan çiftçi ve tüccarların meyve kasasını karşılayan kooperatif günde yaklaşık 9 bin kasa üretimiyle çiftçiye destek olup 3 milyon lira tasarruf etti. Proje ile kooperatifin girdi gelirlerinden yıllık 3 milyon lira tasarruf ettiklerini belirten Ağaköy Tarımsal Kalkınma Kooperatif’i Başkanı Hakan Şener, "Daha önce her yıl çöpe giden ve doğayı kirleten 300 bin liralık hurdayı geri kazandırılması, mevcut kapasitenin genişletilmesi, verimlilik artışı ve pazar genişlemesi gibi temel hedeflerimize ulaşmış olmaktan dolayı mutluyuz. Proje çerçevesinde Bursa’da istihdam edilen çalışanlarımız oldu. Aslında hem Bursa’mızda hem de proje tabanlı iş fikirlerinde bir kooperatif olarak örnek olmaktan mutluluk duyuyoruz. Ağaköy mevcut armut üretim potansiyeli ve kapasitesi ile ünü sınırlarını çoktan aşmış bir köy. Dolasıyla bu proje aslında bize ekonomik ve sosyal anlamda birçok kazanım da sağlamış oldu. Bizim gibi çalışan birçok kurum ve kişilere böyle iş fikirleri varsa neler yapabileceğinin en iyi örneğiyiz" diye konuştu. Armudun en iyi şekilde pazarlanması gerektiğini ifade eden Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ise, "Yaklaşık 10 yıl önce başladığımız bu projelerde hem BEBKA hem Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu hem de diğer kurumlara bir köprü olduk. Her köy ve kooperatif başkanı bu projelere ne kadar inanır ve takip ederse böyle güzel sonuçlandığını görüyoruz. İnşallah diğer köylerimize örnek olur. Çünkü biz dünyanın en lezzetli armudunu yetiştiriyoruz. En iyisini yetiştirmeniz bir şeyi değiştirmiyor, bunları en iyi şekilde pazarlamamız gerekiyor. Biz bugün burada kurduğumuz tesiste daha uygun maliyetle üretebileceğimiz kasalar ile soframıza gelecek olan ürünlerin daha uyguna gelmesine vesile olacağız. Bugün burada çocukların emanetini kullanıyoruz. Emanet olarak kullandığımız toprakları bizden sonraki nesle bırakmak zorundayız" şeklinde konuştu.