ÇEVRE - 24 Ekim 2024 Perşembe 14:06

Atakum’daki okullarda meyve ağaçları yetiştirilecek

A
A
A
Atakum’daki okullarda meyve ağaçları yetiştirilecek

Samsun’un Atakum ilçesinde bulunan okulların bahçelerinde meyve ağaçları yetiştirilecek.


Atakum Belediyesi ve Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Atakum sınırları içerisinde eğitim veren anaokulu, ilk ve orta dereceli okulların bahçelerinde meyve ağacı yetiştirme projesi başlatıldı. Atakum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, proje kapsamında meyve fidanlarını ilk olarak, yeni hizmete açılan Atakum Özel Eğitim Anaokulu bahçesinde toprakla buluşturdu. Belediye ekipleri daha önce peyzaj çalışması gerçekleştirdikleri okul bahçesinde, bu kez farklı türde meyve fidanları dikti. Çocuklara doğa bilinci oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen etkinliğe Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yıldız, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Aydın, Atakum Özel Eğitim Anaokulu Müdürü Mustafa Köksal ve Atakum Belediyesi ekipleri katıldı. Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullardan gelen talep doğrultusunda oluşturduğu liste kapsamında, ilk etapta 38 okulda meyve fidanı dikimi gerçekleştirilecek.



“Özel ve anlamlı bir proje”


Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, proje hakkında yaptığı açıklamada, “Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’yle beraber Atakum sınırları içerisinde bulunan okullarımızın bahçelerine meyve ağaçları yetiştirme çalışması başlattık. Ekiplerimiz, proje kapsamında Atakum Özel Eğitim Anaokulu bahçesinde farklı türlerde meyve ağacı fidanları dikti. Son derece özel ve anlamlı bir proje. Atakum Belediyesi olarak, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği okullara fidan desteğimiz sürecek. Çocuklarımız, fidanların büyüme aşamalarını ve meyve ağacına dönüşmesini yaşayarak öğrenecekler. Meyve ağaçları arasında, doğayla kopmadan eğitim görecekler. Çalışmalarımızı, daha çok okulu kapsayacak şekilde devam ettireceğiz” dedi.



Atakum’daki okullarda meyve ağaçları yetiştirilecek

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Avukata koltuk değnekleri ile saldıran kadına 9 yıl 7 ay hapis cezası Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) haciz işlemleri için bir fabrikaya giden avukatı koltuk değnekleri ile darp eden iş yeri sahibi kadın 9 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırılırken, avukata hakarette bulunan 2 sanığa ise 4 yıl 2 ay ve 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Kayseri Adalet Sarayı 27. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar S.Y., A.S. ve F.Ş. katılmazken, taraf avukatları duruşmada yer aldı. Duruşmada sanıkların avukatı, sanık S.Y.’nin akli melekelerinin yerinde olmadığını belirterek, ceza verilmemesini talep etti. Mahkeme heyeti, sanık avukatının bu beyanlarına itibar etmeyerek, S.Y.’nin cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme heyeti tutuksuz sanıklardan S.Y.’ye ‘görev yaptırmamak için direnme’ ve ‘hakaret’ suçlarından toplam 9 yıl 7 ay hapis cezası verilirken, sanık A.S.’ye ‘görevi yaptırmamak için direnme’ ve ‘hakaret’ suçlarından 4 yıl 2 ay, F.Ş.’ye ise ‘hakaret’ suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. İfadesinde ’Sinirlerime hakim olamayarak saldırdım’ demişti Kayseri OSB’de haciz işlemleri için bir fabrikaya giden Avukat Coşkun Özbek, işlemler sırasında fabrika sahibi S.Y.’nin saldırısına uğramıştı. Coşkun Özbek ve yanında bulunan kadın avukata hakaret ve tehditler savuran S.Y., ayağından yaralı olan ve koltuk değneğinin desteği ile yürüyebilen Özbek’e kendi koltuk değnekleri ile saldırmıştı. Fabrika sahibi kadının hakaret, tehdit ve koltuk değnekli saldırısı cep telefonu kamerası ile kaydedilmişti. Avukat Coşkun Özbek’in suç duyurusu sonrası S.Y., polis ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. S.Y., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından denetimli olarak serbest bırakılmıştı. Olay günü ile alakalı savcılıkta ifadesi alınan S.Y. şunları söylemişti: “Kızımla birlikte iş yerine gittim. İş yeri bahçesinde daha önceden tartışmamız olan Avukat Coşkun Özbek’i gördüm. Bir anda sinirlerime hakim olamayarak, elindeki bastonu aldım ve kendime hakim olamayarak bastonla birkaç kez vurdum. Bu sırada avukat olduğunu öğrendiğim bayan elindeki telefonla görüntümüzü çektiği için elindeki telefonu almaya çalıştım. Bir anlık sinirle bu olay meydana geldi. Bu olaydan dolayı pişmanlık duyuyorum. Kızım olaya dahil olmadı. Olay boyunca beni tutup sakinleştirmeye çalıştı.”
Samsun Vücuduna 4 kurşun isabet eden TUSAŞ gazisi: “Böyle hain saldırılarla bizleri yıldıramazlar" Dün Ankara’da gerçekleşen Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’ye (TUSAŞ) yapılan hain terör saldırısı sonucu vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden 4 kurşunla yaralan İlker Şahin, “Böyle hain saldırılarla bizleri yıldıramazlar. Buradan çıkar çıkmaz işimin başına dönüp vatanım için çalışmaya devam edeceğim” dedi. Ankara’da gerçekleşen Türkiye Havacılık ve Uzay Sanayisine yapılan terör saldırısı sonucu vücudunun çeşitli yerlerine, isabet eden 4 kurşunla yaralan 25 yaşındaki Samsun Termeli İlker Şahin’i, Samsun’un Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, kaldırıldığı Sincan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaret etti. Hastane yetkilileri tarafından tedavi ile ilgili bilgiler alan Başkan Kul, gazinin babası Mustafa Şahin ve ailesi ile de sohbet ederek, herhangi bir ihtiyaçlarının olup olmadığını sordu. “Böyle hain saldırılarla bizleri yıldıramazlar" Yaşanan hain saldırı anlarını Başkan Kul’a anlatan Gazi Şahin, “TUSAŞ’ta tekniker olarak çalışıyorum. Vardiya değişim saatimizdi işten çıkarken birden saldırmaya başladılar. Silah sesleri ile önümde bulunanlar yere düştü. O esnada ayağımdan vurulmuşun ama olayın sıcaklığı ile hissetmedim. Daha sonra ambulansla hastaneye kaldırdılar. Vücuduma 4 kurşun isabet etmiş 3’ünü çıkardılar, biri ayağımda sinirlere çok yakın olduğu için bıraktılar. Böyle hain saldırılarla bizleri yıldıramazlar. Bizler vatanımız için üretmeye devam edeceğiz. Buradan çıkar çıkmaz işimin başına dönüp vatanım için çalışmaya devam edeceğim” diye konuştu. Gaziye geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Kul ise “Geçtiğimiz haftalarda gazimiz ile ilçemizde bir araya gelmiştik. Yaralandığını öğrenir öğrenmez hastanede ziyaretine geldim. Gazimiz çok metanetli ve Terme’ye selamı var. Ülkemizin yetiştirdiği kıymetli evlatlarımızın çalıştığı gözbebeğimiz TUSAŞ Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik hain terör saldırısında hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza Rabb’imden acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun” şeklinde konuştu. Kahramankazan ilçesinde bulunan TUSAŞ’a yapılan hain terör saldırısı sonucu 5 kişi şehit olmuş, 22 kişi de yaralanmıştı.