ÇEVRE - 02 Temmuz 2024 Salı 09:44

Atakum’da yoğun mesai

A
A
A
Atakum’da yoğun mesai

Atakum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri yol bakım ve onarım çalışmaları için yoğun mesai harcarken, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, cadde ve sokakları temizliyor.


Samsun’un Atakum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kentin kırsal ve merkez mahallelerindeki yollarda onarım ve yenileme çalışmalarına devam ediyor. Kilit taş parke döşeme, malzeme serme (reglaj) ve yol açma çalışmalarıyla, kentin ulaşım ağı daha konforlu ve güvenli hale getiriliyor. Personel, iş makinelerini ihtiyaç duyulan noktalara en kısa sürede ulaştırıyor.


Belediyenin Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, cadde ve sokakları temizliyor. Görevliler, yere atılan çöpleri toplamanın yanı sıra yanı sıra kentin birçok noktasında bulunan yerüstü konteynerlerini detaylı bir şekilde temizliyor. Ortak kullanım alanları ve ibadethaneler hijyenik hale getirilerek, vatandaşların kullanımına hazır hale getiriliyor.


Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de park, bahçe ve diğer yeşil alanlarda rutin çalışmalarını artırdı. Ekipler tarafından yabani ot, çim biçme, bitkilerin bakımının yanı sıra arsa temizliği yapılıyor. Vatandaşların uğrak yerlerinden park ve yeşil alanlar, mevsimsel bakım ve peyzaj çalışmalarıyla estetik bir görünüme kavuşturuluyor.



Atakum’da yoğun mesai

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Fekeli lavanta üreticileri sahte ürünlere karşı tüketiciyi uyardı Adana’nın Feke ilçesindeki lavanta tarlalarında hasat yaklaşırken, üreticiler sahte lavanta yağlarına karşı uyarıda bulundu. Adana’nın Feke ilçesinde Tapanlı kadınların devlet desteği kurdukları lavanta tarlalarında hasat için geri sayım başladı. Bu yıl verimli bir sezon geçirdiklerini ve ilçe tarım desteği ile kurduğu tarlada kırlangıç, kuyruk kelebek ve bon bon arılarının mor lavantalar üzerinde görsel bir şölene imza attığını kaydeden Pınar Özsoy, kendi elleri ile ürettikleri ürünlerin taklit ve dışarıdan getirilen lavanta ürünleri ile karıştırılmaması için tüketicinin de ürünleri tarlalardan ve Feke’de kurdukları kadın kooperatifinden temin edebileceklerini kaydetti. Daha önce buğday ve mısır ekimi yaptıkları ata yadigarı topraklarını 5 yıl önce devlet desteği ile lavanta üretimiyle ve turizme kazandırdıklarını kaydeden Özsoy, "Bu yıl çok verimli bir sezon geçirdik ve bayram tatili ile birlikte çok sayıda ziyaretçi ağırladık. Mor tarlalarımızda adeta düğün havası yaşadık" diye konuştu. Özsoy, Tapanlı kadınların bölgede üretime başlamasıyla turizm sahası oluştuğunu belirterek, "Paşalı köyünde ikamet ediyorum. Buraya daha önce buğday mısır ekiyorduk. 4 kişi olarak ilçe tarım desteği ile kurs aldıktan sonra tarlalara lavanta etmeye başladık. Lavantadan mum, yağ, sabun yapıyoruz. Dışarıdan bizim ürünlerin sahtesini getiriyorlar. Bizzat tüketicinin Tapaneli Kadın Kooperatifi’nden yada tarlalardan ürünleri temin etmesi lazım. Aksi takdirde bizim ürettiğimiz ürünleri değil sahtesini almış olurlar" dedi. Tarla sahibi kadınlar ata yadigarı toprakları turizme kazandırırken lavanta tarlalarına astıkları dev Türk Bayrağı ile de dikkat çekti.
Eskişehir 40 yıl önce ayrıldığı yetiştirme yurdunu hala bırakmıyor Eskişehir’de çocukluğunu yetiştirme yurdunda geçiren 57 yaşındaki Fahrettin Türkan, meslek edinip Bursa’da hayatını kurmasına ve aradan 40 yıl geçmesine rağmen büyüdüğü yeri unutmayarak hala sık sık ziyaret ediyor. Yetiştirme yurduna 1980 yılında girip 1987’de ayrılan Fahrettin Türkan, şu anda yaşamını Bursa’da tekstil sektörü üzerinde çalışarak geçiriyor. Mesleğini edinen ve yaşam düzenini kuran Türkan, aradan yıllar geçmesine rağmen büyüdüğü yeri hala bırakmıyor. Yurtta kaldığına hiç pişman olmadığını ifade eden Fahrettin Türkan, başka şehirde yaşamasına rağmen çocukluğunu geçirdiği arkadaşları tarafından Eskişehir’de düzenlenen etkinliklerin hepsine katılmaya çalışıyor. Bunun yanı sıra Eskişehir’e yolu düştüğünde de yetiştirme yurdunu mutlaka ziyaret eden Türkan, küçük kardeşleriyle görüşüp vakit geçirmeyi ihmal etmiyor. "Küçüklüğüm yurtta geçtiği için araya 40 yıl girmesine rağmen ben hala buradayım" Çocukken yetiştirme yurdunda büyütülen Fahrettin Türkan, yurttan arkadaşları ile katıldığı pilav günü etkinliğinde yaptığı açıklamada, "Yurtta kaldığıma hiç pişman değilim. Aksine çok memnunum. Mesela bazı arkadaşlar var, sevmiyorlar. Buraya gelmek istemiyorlar. Gelsinler, burayı görsünler. Yani niye çekiniyorlar? Kendim sürekli olarak geliyorum. Buradaki abilerimiz çağırıyorlar, duyduğum an geliyorum. Yaklaşık 40 yıl önce yurttan çıktım, o zamandan beri her yıl etkinlikler yapılıyor. Eski dostlarımızla görüşüyoruz. Ama sayımız azaldı, eskiden daha çoktuk. Şimdi 1 masa olduk çünkü onlar gelmemeye başladı. Niye gelmiyorlar? Ben 40 yıldır buraya bağlıyım. Şahsen sevinçliyim, keşke herkes gelse. İlk olarak ilkokul 4’üncü sınıfta girdim, 4 ve 5’inci sınıfı burada okudum. Sonra çalışma hayatına başladık. Gittik geldik, 18 yaşımızı doldurduk. Şu anda da tekstil işime devam ediyorum. Yine aynı mesleği sürdürüyorum. Bazı arkadaşlarımızı devlet yerleştirdi. Herkes bir meslek sahibi oldu. Eskişehir’de olduğum zaman gelirim, yemeğimi dahi yurtta yerim. Ardından küçük kardeşlerimizle selamlaşıp geri gidiyorum. Küçüklüğüm yurtta geçtiği için araya 40 yıl girmesine rağmen ben hala buradayım" dedi.