ÇEVRE - 06 Eylül 2024 Cuma 18:08

Atakum’da tüm okullar eğitim-öğretime hazır

A
A
A
Atakum’da tüm okullar eğitim-öğretime hazır

öğretim yılı öncesi kentteki tüm okulları yıkayarak, hijyenik hale getirdi.


Atakum Belediyesi, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı öncesi kent genelindeki okullarda temizlik çalışması yürütüyor. Rutin çalışmalarını artıran Belediye ekipleri, ders zili çalmadan Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilkokul ve lise düzeydeki okulların bahçelerinde bakım ve temizlik çalışmaları gerçekleştirdi. Okul bahçelerindeki çöpleri toplayan ekipler, ardından yıkama işlemine geçti. Çöp konteynerlerini de temizleyen Atakum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde okul bahçelerini hijyenik hale getirdi.


Çalışmalar hakkında bilgi veren Atakum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Serkan İren, “Başkanımız Serhat Türkel’in talimatları doğrultusunda tüm öğrencilerimizin daha temiz ve hijyenik ortamlarda eğitim görmeleri için Atakum ilçemizde bulunan tüm okullarımızın bahçelerini yıkıyoruz, temizliyoruz. Atakum Belediyesi olarak tüm öğretmenlerimize, velilerimize ve öğrencilerimize başarılı, sağlıklı, huzurlu ve mutlu eğitim öğretim yılı diliyoruz” dedi.



Atakum’da tüm okullar eğitim-öğretime hazır

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Patlamada yaralanan işçiler korkunç anları anlattı: "Namaz kılıyordum, cam üzerime düştü" Sakarya’nın Hendek ilçesindeki Oba Makarna fabrikasında meydana gelen patlamada yaralanan işçilerin hastanedeki tedavileri sürüyor. Yaşanan korku dolu anları anlatan işçilerden Fatma Kanmaz, "Ben namaz kılıyordum. Cam koptu ve üzerime düştü" dedi. Ahmet Dedecan ise "Ateşin basıncı bizi masanın altına fırlattı. Kendi imkanlarımızla aşağıya inmeye çalıştık" diye konuştu. Hendek gişeleri mevkisinde faaliyet gösteren Oba Makarna fabrikasındaki siloların yanındaki bölümde dün meydana gelen patlamanın ardından yangın çıkmış, olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye, AFAD ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edilmişti. Patlama anında ve ardından çıkan yangına müdahale sırasında yaralanan 30 kişi, sağlık ekiplerince hastanelere kaldırılmıştı. Dün soğutma çalışmaları sırasında işçilerden Mesut Şimay’ın cansız bedenine ulaşılmıştı. Yaralı işçilerin hastanelerdeki tedavileri ise sürüyor. Hendek Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Ahmet Dedecan ile Fatma Kanmaz, yaşanan korku dolu anları anlattı. Bölümde tek çalıştığı sırada olayın meydana geldiğini söyleyen Ahmet Dedecan, "Bir anda ateş geldi. Arkamızda bir ateş oldu. Arkası komple açıldı. Ateşin basıncı diye tahmin ediyorum, bizi masanın altına fırlattı. Kendi imkanlarımızla aşağıya inmeye çalıştık. Bayağı zorlandık ama Allah’a şükürler olsun iyiyiz. Durumu kötü olan çok arkadaş var sanırım. Allah acil ifalar versin" dedi Fatma Kanmaz ise "Ben namaz kılıyordum. Cam koptu ve üzerime düştü. O anda ben tektim, her taraf uçuşuyordu. Dışarıya çıktım. Çatılar aşağıya düşmüş, arkadaşlar yaralıydı. Anlatılır gibi değildi" diye konuştu.
Kayseri “TAREM çok kıymetli” AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, Talas Belediyesi ve Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) işbirliği ile hayata geçirilen Talas Restorasyon Eğitim Merkezi’nin (TAREM) çok kıymetli olduğunu açıkladı. Milletvekili Böhürler, Talas’ın Zincidere Mahallesi’ndeki tarihi Kız Yetimhanesi müştemilatında bulunan ve mimari restorasyon ahşap, mimari restorasyon taş ve mimari restorasyon demir atölyelerini ziyaret etti. Başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin de bulunduğu ziyarette Böhürler, verilen eğitimler hakkında yetkililerden bilgiler alıp kursiyerlerle sohbet etti. “TALAS BELEDİYE BAŞKANIMIZI KUTLUYORUM” Ziyaretin sonunda açıklamalarda bulunan Böhürler, TAREM’in önemine dikkat çekerek, “Tarihi eserlerin onarılması gibi bu eserlerde kullanılan ahşap, demir ve taş tekniklerinin gelecek kuşaklara aktırılması da bir kültür mirasının yaşatılması anlamında büyük önem taşıyor. Talas Belediyemizin TAREM’ini bu anlamda çok kıymetli buluyorum. Bir defa bulunduğu ortam köy okullarının bulunduğu eski cezaevinin olduğu, Kayseri Üniversitemizin işbirliğiyle geleneksel sanatları yaşatan, gelecek nesillere miras bırakan bilgilerin nakledilmesini çok kıymetli bir çaba olarak gördüm. Bu güzel merkez için Talas Belediye Başkanımızı kutluyorum. Bütün Kayserilileri burada eğitim almaya davet ediyorum. Daha çok usta çırak yöntemiyle gelişen bu öğrenme sürecine katkı sağlayın diyerek teşekkür ediyorum.” dedi. Her yaştan katılımcıya teorik ve uygulamalı eğitimlerin verilerek herhangi bir ön sınava girmeksizin isteyen herkes kayıt yaptırabildiği merkezden mezun olan kursiyerler uluslararası geçerliliği olan ve edevletten sorgulanabilen sertifikaya sahip olabiliyor. ULUSLARARASI İŞ İMKANI Bu belgeyle kursiyerler uluslararası restorasyon çalışmalarında yüksel maaşla iş imkanına sahip olabiliyor.
Çankırı Teknolojiye meydan okuyor: Meşhur Çankırı tuzunu taş değirmende öğütüyor Çankırı’da tuz satışı yapan İlyas Ak, teknolojiye meydan okuyarak meşhur Çankırı tuzunu kendi yaptığı taş değirmende öğütüyor. Çankırı’da tuz imalatı ve satışı yapan İlyas Ak, Çankırı’daki mağaralardan çıkartılan kaya tuzunu eski yöntemle öğütüyor. Kendi yaptığı taş değirmende kristal kaya tuzunu öğüten Ak, teknolojiye meydan okuyor. Tuzun makinede öğütülmesinin barındırdığı mineralleri kaybetmesine sebep olduğunu belirten Ak, bu sebeple eski usulleri kullanarak tuzu müşterilerine ulaştırdığını belirtti. Taş değirmende öğütülen tuza vatandaşların daha çok ilgi gösterdiğini belirten Ak, tuzun doğallığını korumasını önemsediği için taş değirmeni kullanmaya devam ettiğini ifade etti. “Burada teknolojiye ayak uydurmadan eski usül taş değirmende öğüterek insanların hayatına eski bir güzellik katıyoruz” Tuzu metal ile temas ettirmediklerini belirten İlyas Ak, “Çankırı’nın meşhur kristal tuzlarını eski usül taş değirmende hiçbir mineral kaybına sebebiyet vermeden ve metale değdirmeden öğütüyoruz. Tansiyon hastalıkları, kalp rahatsızlıkları gibi hastalıklara da şifa oluyor. Taş değirmeni tercih etme sebebimiz, tuzun içerisinde hiçbir mineral kaybetmemesi ve doğal olması. Burada teknolojiye ayak uydurmadan eski usül taş değirmende öğüterek insanların hayatına eski bir güzellik katıyoruz. Tuzu yeni teknolojide çektiğimiz zaman metal makineler, minerallerin bazılarını kendine çekmek zorunda kalıyor. Tuzun içerisinde bulunan minerallerde kayıplar meydana geliyor. Makine ile çekimde metal parçacıklarda tuza karışıyor. Taş değirmende ise ayarlamalarını yapınca iki taş birbirine değmeden sağlıklı bir şekilde öğütülüyor. Müşterilerimiz doğal ürünler istiyorlar. Taş değirmende öğütüldüğü içinde daha çok seviniyorlar, çok memnunlar. Ticaret hayatım bitene kadar taş değirmende öğütmeye devam edeceğim” dedi.
Sinop Güzelkent, Türkeli’ye bağlanma kararını halk oylamasıyla verecek Sinop’un Türkeli ilçesine bağlı Güzelkent köyünün ’mahalle’ olarak ilçeye bağlanması için yapılacak halk oylaması öncesinde bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Güzelkent köyündeki bir kahvehane önünde düzenlenen halk toplantısına, Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, İlçe Kaymakamı Safa Kahraman, Belediye Başkanı Veysel Şahin, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Dursun Demirel, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Toplantıda, Güzelkent köyünün mahalle olarak Türkeli’ye bağlanması durumunda belediyenin sunacağı hizmetlerin hızla sağlanacağı ifade edildi. Vatandaşların istek, talep ve önerileri dinlenerek, taleplerin hızla karşılanması için ilgili kurum müdürlerine talimat verildi. Konuyla ilgili Güzelkent Köyü Muhtarı Hayri Gürleyen, yaptığı açıklamada, Güzelkent için umut vaat eden çok anlamlı ve olumlu konuşmaların yetkililer tarafından köy halkına duyurulduğunu söyledi. Muhtar Gürleyen, açıklamasında şunları söyledi: “Ben, şahsım ve ekibimle size 8 yıldır hizmet etmeye çalışıyoruz. Elimizdeki imkanlar ile bundan fazlasını yapamıyoruz. Biz istiyoruz ki köyümüz daha fazlasını hak ediyor, daha iyisi olsun. Şahsi hiçbir beklentimiz yok. Niçin ilçe olmak istediğimizi, muhtarlıkla yapamadığımız, ilçe olduğu zaman yapılmasını beklediğimiz tüm hizmetleri bugün yetkililerimize şahsım ve vatandaşlarımız tarafından söylendi. Sayın Valimiz ve siyasetçilerimiz, tüm il müdürlerimizle beraber en kısa zamanda köyümüze bir ziyaret daha yapıp, bütün bu konuları enine boyuna değerlendirerek planlama yapılacağını bizlere bildirdi." Bu süreçte, Güzelkent halkı yapılacak halk oylaması ile mahalle statüsüne geçip geçmemesi konusunda son kararı verecek. Halk oylamasının önümüzdeki Ekim-Kasım ayları içerisinde belirlenmesi bekleniyor.