EĞİTİM - 10 Eylül 2024 Salı 16:18

4-6 Yaş Kur’an Kursları Başladı

A
A
A
4-6 Yaş Kur’an Kursları Başladı

Samsun’un Çarşamba ilçesinde 4-6 yaş Kur’an kurslarında 2024-2025 eğitim öğretim yılı başladı


Samsun’un Çarşamba ilçesinde 4-6 yaş Kur’an kurslarında 2024-2025 eğitim öğretim yılı düzenlenen tören ile başladı. Hacı Aydınoğlu 4-6 yaş Kur-an Kursunda gerçekleştirilen açılışta, kurdele kesimi Çarşamba Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam ve İlçe Müftüsü Cemal Uzun tarafından gerçekleştirildi.


Kurslarda çocuklar, öğreticilerin nezaretinde Kur’an Kerim ve kendi yaş gruplarına uygun dini bilgiler öğrenecek. Çarşamba İlçe Müftüsü Cemal Uzun, 4-6 yaş Kur’an Kursu’nun yeni eğitim öğretim yılına büyük bir heyecanla başladığını belirterek, Kur’an kursu öğreticilerine, öğrencilere ve velilere hayırlı olmasını diledi. Açılış töreninin ardından Kaymakam Sağlam ve Müftü Uzun, Kur’an kursu sınıflarını ziyaret etti.



4-6 Yaş Kur’an Kursları Başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Cadde ve sokaklardaki tozlar vatandaşların tepkisine neden oluyor Adıyaman’ın kent merkezinde cadde ve sokaklardan yükselen tozlar vatandaşların tepkisine neden oluyor. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde en çok etkilenen iller arasında bulunan Adıyaman’da da binlerce yapı yıkılmış ve binlerce vatandaş yıkılan yapıların enkazları altında kalarak hayatını kaybetmişti. Yolların da ağır hasar aldığı Adıyaman’da hem enkazlardan geriye kalan tozlar hem de yeniden başlanılan inşaat temellerinden dolayı kentin bir çok cadde ve sokağında toz birikintileri oluşmaya başladı. Yollardaki tozların yolu kullanan araçlarla birlikte yeniden yükselmesi ve göz gözü görmeyecek kadar yoğun olup nefes alınmasında güçlüğe neden olması vatandaşlar tarafından tepkilere neden oluyor. Yaşanılan bu mağduriyete biran önce çözüm getirilmesi gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, “Kentin hemen hemen her noktası tozdan geçilmiyor. Bizler depremden ölmediysek sanırsak tozdan yada pislikten öleceğiz. Biran önce buna bir çözümün sağlanması gerekmektedir. Hangi cadde ve sokaktan araç geçerse geçsin havalanan bu tozlar ciğerimize işliyor. Kapılarımızı, pencerelerimizi açamaz hale geldik. Kaldırımlardan yürürken tozdan nefes alamaz duruma geldik. Bu duruma kalıcı bir çözümün sağlanması gerekmektedir. Bazı zamanlar tozdan dolayı yollarda sis oluşmuş gibi bir manzara ortaya çıkıyor. Bizler bu durumdan dolayı oldukça mağdur ve zor durumdayız. Yetkililerin bu duruma çare bulmasını istiyoruz” diye konuştu.
Muğla Hayırsever Özkan’dan Bodrum’a 3’üncü okul Hayırsever Sudi Özkan tarafından Bodrum ilçesine kazandırılan 12 sınıf Güvercinlik Sudi Özkan İlkokul ve Ortaokulunun açılışı yapıldı. Okulun açılışında konuşan Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, eğitime yapılan katkıların çok kıymetli olduğunu Muğla’ya 3’üncü okul katkısını yapan hayırsever Sudi Özkan’a eğitime yaptığı desteklerden dolayı teşekkür etti. Devletin, eğitim öğretimi en öncelikli gündem maddesi yaptığını belirten Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, sınıf sayılarının artırılmasından öğretmen atamalarına, Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinin geliştirilmesi ve uygulanmasından ücretsiz ders kitaplarına kadar tarihi nitelikte pek çok reformun hayata geçirdiğini söyledi. Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ ile geleceğimiz olan çocukların; dünya ile rekabet edebilecek teknolojik gelişmelere açık, onları kullanabilen, yorumlayabilen, okuma alışkanlığı gelişmiş, aynı zamanda Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, milli ve manevi değerlerimizi özümsemiş, ülkesine, milletine ve insanlığa yararlı bireyler yetiştirme amacında olduğunu ifade etti. Kitap insanı, insan dünyayı değiştirir düşüncesiyle ‘Bir Kitap Bir İnsan’ projesinin ve Muğla’da kitap okuma seferberliğinin başladığını belirten Valimiz Sayın Dr. İdris Akbıyık, Hayırsever Sudi Özkan ve protokol üyeleri öğrencilere kitap dağıttı. Yaptığı konuşmada eğitim ve öğretimin önemine değinen hayırsever Sudi Özkan Muğla’ya Su Ürünleri Üniversitesi kazandırmak için çalışmalara başladığını ifade etti. Kurdela kesiminin ardından Muğla Valisi Sayın Dr. İdris Akbıyık Hayırsever Sudi Özkan’a günün anısına teşekkür plaketi takdim etti. Güvercinlik mahallesindeki açılış törenine Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, hayırsever Sudi Özkan ve kızı Venüs Neslihan Özkan, veliler ve öğrenciler katıldı.
Antalya Antalyalı balıkçılar ‘vira bismillah’ diyerek sezonu açtı Antalya’da Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Antalyalı balıkçıların 2024-2025 av sezonu açılışına katıldı. Kocagöz, balıkçıların “vira bismillah” diyerek tuttukları balıkların mezatına katıldı. Akdeniz’de av yasağının 15 Eylül’de kaldırılmasının ardından ‘vira bismillah’ diyerek denizlere açılan balıkçılar, sezonun ilk balıklarıyla Antalya Balıkçı Barınağı’na döndüler. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Antalyalı balıkçıların yeni sezon heyecanına ortak oldu. Sabaha karşı Antalya-Kemer yolundaki Antalya Balıkçı Barınağı’na giden Başkan Kocagöz, bol ve bereketli bir sezon dileğinde bulundu. Balıkçıları tek tek gezerek, kolaylıklar dileyen Kocagöz, balık mezatına da katıldı. Mezatta, açılış fiyatını 400 liradan başlattığı lokum balığı, 800 liradan alıcı buldu. Kocagöz daha sonra, Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan ile birlikte 2024-2025 Balıkçılık Av Sezonu açılışına katıldı. Açılışta kurban kesildi, dualar okundu. Kocagöz, bereketli bir sezon dileğiyle bir kez daha balık mezatına katılarak, Jumbo karides dolu kasayı bin liradan açtı. İhalede fiyatlar hızla yükseldi ve kasa 2 bin liraya satıldı. “Bol ve bereketli olsun” Balıkçılara hayırlı ve bereketli bir yıl dileğinde bulunan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, “Sezon açılıyor. Emeği geçen herkese hayırlı uğurlu olsun. Bereketli olsun. Balık en vitaminli gıdamız. İnsanlarımızın daha çok yiyebilmesi için bereketli olsun, çok olsun ki ucuz olsun diyoruz. Buradaki mezatlar çok keyifli. Antalyalıları davet ediyoruz” dedi. Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan ise “Sezonumuz açıldı. Biz de sabahın erken saatlerinde Kepez Belediye Başkanımız ile birlikte balıkçılarımızı ziyaret ettik, hayır dualarına katıldık. Hem de mezata katıldık. İnşallah hayırlı ve bereketli geçer. Antalya’mız, Konyaaltı’mız, Kepez’imiz bu sezon bol bol balık yerler” diye konuştu.