ÇEVRE - 24 Ekim 2024 Perşembe 18:05

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nden şehrin kuzeyine asfalt hamlesi

A
A
A
Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nden şehrin kuzeyine asfalt hamlesi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehrin dört bir yanında yürüttüğü asfalt mesaisi çerçevesinde kuzey bölgesinin en önemli güzergahlarından biri olan Kocaali Şehit Yılmaz Caddesi’ni yenileme çalışmalarına başladı.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı (YOLBAK) ekipleri, 16 ilçe merkezi ve kırsal bölgelerde program dahilinde grup yollarını ve şehrin en önemli caddelerini sıcak asfaltla buluşturuyor. 16 ilçenin ulaşımını konforlu hale getirmek için çalışmalarını hızlandıran Sakarya Büyükşehir Belediyesi, son olarak şehrin kuzeyindeki bölge ulaşımının en önemli güzergahlarından Kocaali Şehit Yılmaz Caddesi’ni sil baştan yeniliyor. Kısa süre önce Kocaali’nin sahile ulaşımını sağlayan iki caddeyi yenileyen YOLBAK ekipleri, ilçenin önemli ulaşım akslarından biri olan Şehit Yılmaz Caddesi’nde yoğun bir mesai harcıyor.


YOLBAK ekipleri güzergahtaki altyapı işlemleri, kazı, dolgu, bordür ve kaldırım çalışmalarını tamamladı. 6 metre genişliğe sahip yol genişletme çalışmaları yaparak 13 metre genişliğe çıkarıldı. Orta refüj çalışmasının da yapıldığı 750 metrelik güzergah toplamda 3 bin ton sıcak asfaltın serimiyle yeniden hizmete açılacak. YOLBAK’tan yapılan açıklamada, “Şehir genelinde başlattığımız asfalt seferberliğini yoğun bir tempo ve özveriyle sürdürüyoruz. Çalışmalarımıza şehrimizin kuzey ilçesi Kocaali’nin Şehit Yılmaz Caddesi’nde devam ediyoruz. 750 metrelik güzergahta kazı, dolgu, bordür, kaldırım, orta refüj ve yol genişletme çalışmalarımızı tamamlayarak sıcak asfalt çalışmalarına başladık. 3 bin ton sıcak asfalt kullanarak yenileyeceğimiz güzergahı ekiplerimizin hummalı çalışmasıyla kısa süre içerisinde bölge halkımızın ulaşımına açacağız” ifadelerine yer verildi.



Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nden şehrin kuzeyine asfalt hamlesi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul merkezli 3 ildeki FETÖ operasyonunda 4 tutuklama İstanbul merkezli 3 ilde Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 15 şüpheliden 4’ü tutuklandı. Örgüt üyelerinin 2’si itirafçı oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY terör örgütünün askeri yapılanma içerisinde eylem ve faaliyetlerine devam ettikleri saptanan sivil uzantılarına mensup 17 şüpheli hakkında yakalama kararı verilmiş, İstanbul, Bursa ve Manisa’da düzenlenen operasyonlarda 13 şüpheli yakalanmıştı. İstanbul Terörle Mücadele Şubesince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan aralarında örgütün gizli haberleşme yöntemi olan ankesör ve büfelerdeki telefonlardan aranmak suretiyle örgüt mensuplarıyla iletişime geçtikleri tespit edilen, FETÖ’ye ait hücre evlerinde kalarak buralarda örgütsel toplantılara katılan, sözde “büyük talebe mesulü” ile kripto mesajlaşma programı Bylock’u kullanan ve örgütün güncel yapılanmasında yer alan 13 zanlının emniyetteki sorgusu tamamlandı. Gözaltına alınan 13 şüpheliden 2’si, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itirafçı oldu ve soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısının talimatıyla emniyetten salıverildi. Diğer şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 9 FETÖ üyesi “adli kontrol” şartıyla mahkemeden serbest bırakıldı, örgütün güncel yapılanmasında yer alan, gizli haberleşme programı Bylock’ta çok sayıda yazışmaları tespit edilen ve FETÖ’nün güncel yapılanmasında aktif olarak faaliyet gösteren 4 zanlı tutuklandı.