GÜNDEM - 11 Ağustos 2024 Pazar 13:51

Milyonluk arabanın üstünden ATV ile atladı, Yusuf Dikeç pozu verdi

A
A
A

Kullandığı araçlarla gündemden düşmeyen Kenan Sofuoğlu’nun 5 yaşındaki oğlu Zayn, bu kez ATV ile milyonluk Lamborghini’nin üzerinden atlayarak akrobasi gösterisi yaptı. Minik Zayn’ın zafer pozu ise Yusuf Dikeç’in olimpiyatlardaki atıcılık hareketi oldu.

Yaptıklarıyla dikkatleri üzerine çekmeye devam eden Kenan Sofuoğlu’nun 5 yaşındaki oğlu Zayn, bu kez Kırantepe’de ATV ile milyonluk Lamborghini Revuelto’nun üzerinden atlayarak akrobasi gösterisi yaptı. Adeta nefes kesen gösteri sonrasında minik Zayn’ın zafer pozu ise Yusuf Dikeç’in olimpiyatlardaki atıcılık hareketi oldu. "Zaynn arabalar uçmaz!" notuyla paylaşılan sosyal medya görüntüsü milyonlar tarafından izlenirken beğeni yağmuruna tutuldu.

Orkun Kaya

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Şehit Polis Memuru Yakup Sürücü’ye vefa 15 Temmuz darbe girişiminde Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit düşen polis memuru Yakup Sürücü için memleketi Erzurum’da Mevlid-i Şerif okutuldu, dualar edildi. Erzurum Valiliği himayesinde, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Erzurum İl Müftülüğü’nün katkılarıyla, 15 Temmuz 2016’da vatanı için canını feda eden kahraman Polis Memuru Yakup Sürücü anısına düzenlenen mevlit programı büyük bir katılımla gerçekleşti. Mevlit programı, Erzurum Pasinler Yiğit Pınar Mahallesi’nde yapıldı. Programa Erzurum Valisi Sayın Mustafa Çiftçi başta olmak üzere protokol üyeleri, şehidin ailesi, arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcılar şehidin mübarek ruhuna dualar okudu, milletimizin bağımsızlığı uğruna canlarını veren tüm kahramanlar rahmetle anıldı. Şehit yakınları ile şehit ve gazi derneklerinin de katıldığı programda, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün koruma ve bakımı altında bulunan 285 çocuk ve Kur’an Kursu öğrencileri de yer aldı. Program kapsamında, şehidin hatırası yâd edilerek, Erzurum halkının bir araya geldiği anlamlı buluşmada birlik ve beraberlik mesajları verildi. Polis Memuru Yakup Sürücü İbrahim Sürücü, şehit babası olmaktan her zaman gurur duyduğunu ifade ederek, “Ülkemiz bir 15 Temmuz geçirdi. Rabbim benden belki bir Yakup aldı ama on binlerce Yakup verdi. Vatan sağ olsun. Devletimiz her zaman yanımızda oldu. Allah o günleri bir daha yaşatmasın. Canımla, malıma, her şeyimle vatanımın yanındayım" dedi. Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Akarsu, Pasinler Kaymakamı Yunus Emre Temel, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Doç. Dr. Engin Avcı, Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu ve kurum amirlerinin katıldığı programda Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, yaptığı konuşmada, “Şehitlerimiz, bu milletin özgürlüğü ve bağımsızlığı için en değerli varlıkları olan canlarını feda ettiler. Aziz şehidimiz Yakup Sürücü’yü ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, milletimizin birliğine ve beraberliğine katkı sağlayan bu tür etkinliklerin önemini vurgulamak istiyorum,” dedi. Program, İl Müftü Vekili Sebahattin Erdoğdu tarafından yapılan dua ve okunan mevlit ile son buldu. Şehit Polis Memuru Yakup Sürücü ve tüm şehitler için Allah’tan rahmet dilenerek, milletimizin aziz şehitlerine olan minneti bir kez daha ifade edildi. Erzurum Valiliği, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve İl Müftülüğü ’nün organizasyonunda gerçekleşen programda, katılımcılara çeşitli ikramlar sunuldu.
Kütahya DPÜ’nün TEKNOFEST başarısı Dünyanın en büyük teknoloji festivalinde son iki yılda üç Türkiye şampiyonluğu kazanan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, TEKNOFEST 2024’ün farklı illerde düzenlenen final yarışmalarında başarılar elde etmeyi sürdürüyor. Kategorilerine göre farklı illerde düzenlenen TEKNOFEST final yarışmalarına 9 ayrı kategoride 9 takımla katılma başarısı gösteren DPÜ’nün finallerdeki ilk başarı haberi Gebze’den geldi. Geçen sene İvmelenme kategorisinde şampiyon olduğu Efficieny Challange Elektrikli Araç Yarışları’nda yer alan DUSCART Elektromobil, bu yılki finallerden Görsel Tasarım Ödülü ile dönmeyi başardı. Üniversite, Robotaksi-Binek Otonom Araç Yarışları’nda temsil eden DUSCART Otonom Takımı ise başarılı geçen yarışların ardından sonuçları beklemeye başladı. TEKNOFEST Antalya’da finale kalan iki takımından Eğitim Teknolojileri kategorisinde yarışan LEARNSCOPE ile Sağlık ve İlk Yardım kategorisinde ise SRG Nanotech, 8 Eylül’de tamamlanan yarışların ardından yarışmayı değerlendiren kuruldan gelecek sonuçları beklemeye başladı. 23 Eylül’e kadar farklı yerlerde final karşılaşmalarına çıkacak DPÜ takımlarından OKTANT, Adana’da düzenlenecek yarışmalarda derece elde etmek için gün sayıyor. Aksaray’da düzenlenecek yarışmalarda Orta İrtifa Roket Yarışması’nda Dumlupınar Şahin Roket ve Model Uydu Yarışması’nda ise Dumlupınar Uraz ödül elde etmek için yarışacak. İstanbul’da TravelX Ideathon kategorisinde yarışacak ASPIRE ve Kahramanmaraş’taki Uluslararası İHA Yarışmaları’na katılacak Kızıl Kuasar takımımız da üniversitemize yeni TEKNOFEST başarıları kazandırmak için yarışacak. Yarışmalar hakkında bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, “DPÜ son yıllarda TEKNOFEST’te elde ettiği şampiyonluklarla başarıya alışkın bir üniversite. Öğrencilerimiz, Rektörlüğümüz bünyesindeki Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğümüzün eş güdümünde çalışmalarını büyük bir özveriyle sürdürüyor. 9 farklı kategoride yarışan takımlarımızın dördü yarışmalarını tamamladı ve açıklanan ilk sonuçta DUSCART Elektromobil Takımımız ödül kazandı. Hem yarışmaları tamamlanan hem de finallerde yarışmak için gün sayan takımlarımızın en iyi dereceyi elde edeceğine yürekten inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
Adıyaman Trump’ın seçim şapkası Adıyaman’dan Deprem bölgesi Adıyaman’dan Amerika’daki seçimlerde kullanılmak üzere Başkan Adayı Donald Trump için 100 bin adet şapka yaptırılarak ABD’ye gönderildi. Türkiye’deki seçimlerde siyasi partilerin şapka siparişlerini karşılayan Adıyamanlı firma, gözünü kasımdaki ABD seçimlerine çevirdi. Adıyaman’ın Gölbaşı Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Zirve Şapka Promosyon fabrikasında işçiler yaklaşık 1 haftalık çalışma ile Kasım ayında ABD başkanlık seçimlerine aday olan Donald Trump için 100 bin adet şapka üretimi yaptı. ‘Made in Türkiye’ imzasını taşıyan ve üzerinde ‘Amerika’yı tekrar harika yapın’ yazılı şapkalar tamamlanarak karayoluyla yaklaşık 10 bin 700 kilometre mesafede bulunan ABD’ye gönderildi. ABD seçimleri için Donald Trump’a şapka üreten firmanın aynı zamanda daha önceden de Ukrayna gibi ülkeler için de askeri şapka üretimi gerçekleştirdiği belirtildi. Gergerli Yücetürk ailesinin kurup işlettiği firmanın Fabrika Müdürü ve üretim sorumlusu olan İsmail Samsama, yaptıkları üretimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Sadece Türkiye’den değil dünyanın her ülkesinden siparişler aldıklarını ve üretimler gerçekleştirdiklerini vurgulayan İsmail Samsama, “Trump’ın 100 bin şapkası burada üretildi. Bu üretim, Türkiye ekonomisine, Adıyaman’ın Gölbaşı halkına katkı oldu. Burada üretilen şapkaları yurt dışına gönderdik. Bu şapkaları Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesindeki Zirve Şapkanın personelleri bu üretimi yaptı. Türkiye insanları her zaman Çin ve Mısır’ı örnek alıyorlardı, bizim onlardan neyimiz eksik diyerekten bizlerde fabrikamızı burada kurduk. Çin ve Mısır’ın yaptığını bizler şimdi burada kendimiz üretiyoruz. Ülke ekonomisine faydalı olduğumuzu düşünüyorum. Kurumsal olsun, promosyon olsun, bütün şapkaları üretiyoruz. Yurt dışına da üretip gönderiyoruz. Üretimlerimiz hız kesmeden devam ediyor, dünyanın her bir ülkesine ürün gönderiyoruz. İyi ki Türkiye’miz var” diye konuştu.