ASAYİŞ - 20 Mart 2025 Perşembe 18:46

Kiracı dehşeti: Markette cinayet işledi, 2 iş yeri ve 1 evi kurşunladı

A
A
A
00:00
00:00
HD

Sakarya’nın Serdivan ilçesinde 45 yaşındaki kiracı, uzun zamandır işlettiği marketin sahibi ile kira sebebi ile tartıştı. Markette işlediği cinayetin ardından, 2 iş yeri ve 1 eve de pompalı tüfekle ateş açan şahıs, planladığı diğer adreslere saldırıyı gerçekleştiremeden polis ekiplerince yakalandı. Şahsın motosiklet ile kaçtığı ve ardından yakalandığı anlar ise saniye saniye kaydedildi.

Serdivan ilçesinde 4 farklı konumda hareketli dakikalar yaşandı. Medeniyet Bulvarı üzerinde market işleten Doğan G. (45), kira sebebiyle tartıştığı mülk sahibi Mehmet Bal’ı (46) pompalı tüfekle vurarak öldürdü. Ardından Cadde 54 AVM’e giden Doğan G., öncesinde iş yaptığı bir gayrimenkul ofisinin camına tüfekle ateş açtı. Bölgeden motosiklet ile ayrılan şahıs buradan ise Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı’ndaki toptan satış yapan bir marketi hedef aldı. Şahsın toptan marketten mal aldığı öğrenildi. Yaklaşık yarım saat içerisinde şehri adeta birbirine katan şahıs, Erenler ilçesinde de bir emlakçının evine kurşun yağdırdı.

Hedeflerini tamamlayamadan polise yakalandı: O anlar kamerada

İddiaya göre, şahsın daha öncesinde iş yaptığı aralarında alacak-verecek meselesi bulunduğu kişilerin iş yerlerini hedef aldığı öğrenildi. Toplam 7-8 kişi için plan yaptığı öğrenilen şahıs 5’inci adrese giderken Adapazarı ilçesinde polis ekiplerince olaylarda kullandığı pompalı tüfek ve motosiklet ile yakalandı. O anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı. Üzerinde çok sayıda fişek bulunan saldırganın Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki işlemleri devam ediyor.

Burak Can Tokyürek - Orkun Kaya - Batuhan Saçar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Down sendromlu çocuklar bir günlüğüne itfaiyeci oldu Mersin Büyükşehir Belediyesi, ’Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’ kapsamında ATA Eğitim Merkezi’nde down sendromlu çocuklar ile ailelerinin katıldığı etkinlik düzenledi. Bir günlüğüne itfaiyeci olan down sendromlu çocuklar, itfaiyeci kıyafetlerini giyip halatla kayarken, bahçede yanan bir aracı söndürdü. Büyükşehir Belediyesi ’Yok Birbirimizden Farkımız Farkındaysak +1 Aradayız’ mottosuyla ’21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’ dolayısıyla keyifli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı Engelsiz Yaşam Merkezi, Engelsiz Yaşam Parkı ve Mola Evleri’nden faydalanan Down Sendromlu çocuklar, ATA Eğitim Merkezi’nde bir günlüğüne itfaiyeci oldu. Etkinliğe çocukların yanı sıra aileleri de katıldı. İlk olarak ATA Eğitim Merkezi bünyesindeki görevli personel tarafından çocuklara yangın eğitimi verilirken, ardından kısa bir yangın tatbikatı yapıldı. İtfaiyeci kıyafetlerini giyip, halatla kayan çocuklar, bahçede yanan bir aracı söndürdü. Hep birlikte pasta kesen ve günü eğlenerek geçiren çocuklara görevlerini başarıyla tamamlamaları dolayısıyla İtfaiye Dairesi Başkanlığı personeli tarafından sertifikaları ve hediyeler verildi. "Çocuklar, kıyafetleri giyip itfaiyeci oldular" Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı Engelliler Şube Müdürü Abdullah Gerboğa, İtfaiye teşkilatı ile iş birliğinde düzenledikleri etkinlikte down sendromlu çocuklar ve aileleri ile bir araya geldiklerini belirtti. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman down sendromlu bireylere hizmet verdiklerini ifade eden Gerboğa, farkındalık gününde daha farklı bir etkinlik yaptıklarını dile getirerek, "Önce itfaiye teşkilatımız çocukların ailelerine yangın ve yangın anında yapılması gerekenler hakkında bilgilendirmeler yaptı. Daha sonra uygulamalı aktiviteler gerçekleştirdik. Kuleden zipline ile çocukları kurtardık. Yanan bir araba söndürdük. Çocuklar, itfaiyeci kıyafetlerini giyip itfaiyeci oldular. Vatandaşlarımızın down sendromu ile ilgili farkındalığını artırıcı güzel bir etkinlik oldu" dedi. Etkinlikte çocuklarıyla birlikte eğlenen aileler de organizasyon için teşekkür etti.
Balıkesir Ayvalık’ta Büyükşehir’in iftarına yoğun katılım Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen iftara ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ayvalık’ta Kapalı Pazaryerinde binlerce kişiyi iftar sofrasında buluşturdu. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Emir Arcan’ın öncülüğünde, Ayvalık Belediye Başkan Vekili Dilek Saraçoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen iftar programında, akşam ezanının okunmasıyla vatandaşlar hep birlikte oruçlarını açtı. Ayvalık Belediye Meclis Üyeleri’nin de hazır bulunduğu programda konuşan Ayvalık Belediye Başkan Vekili Dilek Saraçoğlu, Belediye Başkanı Mesut Ergin’in İstanbul’da Saraçhane’de düzenlenen demokrasi nöbetinde olduğu için iftar programına katılamadığını söyledi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın öncülüğünde düzenlenen iftar programında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Saraçoğlu, böylesi kapsamlı bir organizasyon için Ahmet Akın başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. İftar programından konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve Ayvalık Belediye Meclis Üyesi Emir Arcan ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın, demokrasi ve özgürlük adına kent merkezinde düzenlenen yürüyüşte bulunduğu için çok istemesine rağmen iftarda bulunamadığını vurguladı. Ramazan etkinliklerine ilgi yoğun oldu İftarın ardından Kapalı Pazaryeri’nde Ramazan etkinlikleri düzenlendi. Her yaştan binlerce vatandaşın katıldığı etkinliklerde çocuk etkinlikleri, Hacivat-Karagöz ve semazen gösterimlerinin yanı sıra tasavvuf müziği ile Ayvalıklılarla Ramazan ayının manevi huzuru paylaşıldı. Ramazan etkinliklerinde en çok eğlenen çocuklar ise renkli görüntüleri beraberinde getirdi.
Amasya Amasyalı çiftçi, çiçek açan 300 ağacı yağmurlama yapıp dondurarak aşırı soğuktan korudu Amasya’da bir çiftçi, Mart ayında havaların mevsim normalinin üstünde ısınması nedeniyle erkenden çiçek açan 300 meyve ağacını aniden bastıran aşırı soğuğa karşı yağmurlama ve dondurma sistemi sayesinde korudu. Çiftçi İhsan İnce, yüzde 100 başarı sağlayan yağmurlama sistemini ağaçların gübrelenmesinde de kullanıyor. Birkaç gündür beklenmedik şekilde etkili olan kar ve aşırı soğuklar, çiftçileri meyve ağaçlarını korumak için farklı yöntemler kullanmaya yönlendirdi. Çiğdemlik köyünde yaşayan 45 yaşındaki İhsan İnce, gece hava sıcaklığının sıfırın altında 5 dereceyi bulması üzerine bir tanesinin bile dayanamayacağını düşündüğü çiçek açan meyve ağaçlarının üstüne yer altından 4 derecedeki suyu yağmurlama yöntemiyle püskürttü. Dallardaki meyve çiçekleri ile yeni çıkan yapraklar buzla kaplandı. Böylece ayva ve cennet hurması ağaçlarının olumsuz etkilenmemesi sağlandı. Doğup büyüdüğü köyde ata yadigarı topraklarda çiftçilik yaptığını anlatan İnce, "Meyve çiçeklerini yağmurlama yapıp buz tutturarak koruyoruz. Buzlanma olmasaydı bahçede büyük hasar olurdu. Ürün kaybı yaşardık. Soğuklar geçene kadar sistemi çalıştıracağız" dedi. Yağmurlama sistemini ağaçların gübrelenmesinde de kullanan evli ve 3 çocuk babası İnce, gübrenin suyun temasıyla kısa sürede çözünerek toprağa karıştığını vurguladı. Yörede başka bir çiftçinin daha başarıyla uyguladığı sistemi daha da yaygınlaştırmak istediklerini anlatan Amasya Ziraat Odası Başkanı Mustafa Cebeci ise, "Çok basit bir sistem. Çok maliyetli değil. Büyük getirisi olan bir sistem" diye konuştu. Son 2 aydır yağışların etkili olduğu ilde Nisan ve Mayıs aylarında da yağış umut ettiklerine değinen Cebeci, böylece geçen yılı kuraklığın etkisiyle geçiren çiftçilerin yüzlerinin güleceğini söyledi.
Adıyaman Kahta’da sabit araç muayene istasyonunun yapım süreci başlatıldı Adıyaman Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, ilçede sabit araç muayene istasyonunun yapım sürecinin başlatıldığını söyledi. Küçük Sanayi Sitesi yakınlarında kurulacak olan istasyon, bölge halkı ve sanayi esnafı için büyük bir kolaylık sağlayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahta’da düzenlediği mitingde ilçeye araç muayene istasyonu yapılacağı müjdesini vermişti. Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç’ın girişimleri, yapılan istişareler ve toplantılar sonucunda projeye start verildi. İstasyon, Küçük Sanayi Sitesi yanındaki 5 bin metrekarelik bir alanda hizmet verecek. Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, sabit araç muayene istasyonunun ilçeye kazandırılmasının çok önemli olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, seçim öncesinde ilçemizde bir sabit araç muayene istasyonunun kurulması için söz vermişti. Kahta’da böyle bir istasyonun olmaması büyük bir sorun teşkil ediyordu. İlçemizde çok sayıda traktör, kamyon ve hususi araç bulunuyor. Ancak araç sahipleri, muayene için genellikle Adıyaman merkez ve çevre ilçelere gitmek zorunda kalıyordu. Bu durum, sanayi esnafımız için de ekonomik kayıplara yol açıyordu. Kurulacak olan bu istasyon, hem araç sahiplerine hem de sanayi esnafımıza büyük fayda sağlayacaktır" dedi. Kahta’ya kazandırılacak olan Araç Muayene İstasyonu, kısa süre içinde halkın hizmetine sunulacak. Yer tahsisi tamamlandı ve proje yapım süreci başladı. Başkan Hallaç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve emeği geçen herkese teşekkür ederek, ilçeye hayırlı olması temennisinde bulundu.
İstanbul Türk Telekom’dan ’Yerli ve Milli Haberleşme Cihazı’ projesi Türk Telekom, kamu ve özel sektörden yerli paydaşlarıyla beraber milli teknolojiler geliştirme vizyonu kapsamında; yerli akıllı telefon, cihaz ve işletim sistemleri ile yerli haberleşme ekipmanları, donanım ve yazılımları geliştirmek ve üretmek üzere bir iş birliğine imza attı. Türkiye’nin dijital dönüşümünün öncülerinden Türk Telekom, haberleşme teknolojilerinde yerli ve milli üretimin payını arttırmak, haberleşme teknolojileri için yapılacak yatırımlarda yerli ekosistemle birlikte yenilikçi çözümler üretmek amacıyla projeler üretmeyi sürdürüyor. Şirket, ’Yerli ve Milli Haberleşme Cihazı’ projesiyle; yerli akıllı telefon, cihaz ve işletim sistemleri ile yerli haberleşme ekipmanları, donanım ve yazılımları geliştirecek ve üretecek. Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, "Teknolojiyi üretme ve ihraç etme hedefiyle geleceğin stratejilerini belirliyor; sadece ülkemizin değil bölgemizin teknoloji taşıyıcısı olma misyonunu üstleniyoruz. Her zaman olduğu gibi bugün de milli sorumluluk bilinciyle dijital dönüşümde liderliği üstleniyor, yerli ve milli ürün ve projeler geliştiriyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dijitalleşme ve teknolojide dışa bağımlılığı azaltma yönündeki vizyonu kapsamında, ülke ekonomisine katma değer katacak öncü çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Yenilikçi teknolojiler geliştirme hedefiyle, geleceğin stratejilerini belirleyecek çalışmalara imza atıyoruz. İştirak şirketlerimiz Argela ve Netsia’nın ileri teknolojiler alanında 70’in üzerinde uluslararası patente sahip olması da inovasyondaki gücümüzün bir göstergesi. Geliştirdiğimiz bu teknolojileri ürünleştirmek adına, dünyanın sayılı teknoloji şirketleriyle önemli anlaşmalarımız bulunuyor. Net Insight ile geliştirdiğimiz senkronizasyon ürünümüz ticarileşti. Open Ran çözümlerimiz, RIC ve SEBA dünyanın dört bir yanında kullanılıyor. Mühendislerimizin titiz çalışmalarıyla hayata geçirdiğimiz SEBA’nın Türk Telekom bünyesinde kullanım sayısı her geçen gün artıyor. Tüm bu gelişmeler, yalnızca bir telekom operatörü değil, Türkiye’nin geleceğini şekillendiren bir teknoloji şirketi olduğumuzu gösteriyor. Sektörümüzün en yüksek yatırım yapan şirketi olarak yatırımlarımızın tamamını yıllardır 5G ile uyumlu olacak şekilde gerçekleştiriyor, yerli 5G teknolojilerini hayata geçirme konusunda aktif rol oynuyoruz. Her zaman olduğu gibi bugün de milli sorumluluk bilinciyle dijital dönüşümde liderliği üstleniyor ve bölgemizin teknoloji sağlayıcısı olmayı hedefliyoruz. Kamu ve özel sektörden yerli paydaşlarımızla gerçekleştirdiğimiz iş birliği; milli teknolojiler üretmedeki kararlı adımlarımızdan biri olduğu gibi 5G ekosistemindeki cihazlardaki yerlilik oranını da artıracaktır. Ülkemizin küresel teknoloji alanındaki rekabet gücünü artırmasını hedeflediğimiz bu stratejik iş birliğini, Türkiye’nin teknolojiye dayalı geleceğini şekillendirecek önemli bir adım olarak görüyoruz" dedi.