GENEL - 10 Mart 2012 Cumartesi 15:59

BAKAN EKER SAKARYA`DA

A
A
A
BAKAN EKER SAKARYA`DA

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Sakarya Valisi Mustafa Büyük’ü ziyaretinde yaptığı açıklamada, il genelinde tarım alanında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Sakarya Valiliğini ziyaret etti. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Marmara Bölge Toplantısı öncesinde gerçekleşen ziyarette basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Eker, Sakarya’da tarım sektörünün daha etkin hale getirilmesi için çalışmalar yürüttüklerini kaydederek, "Bunları 3 ana başlık halinde toplayabiliriz. Bunlardan ilki, dış mekan süs bitkiciliğinin geliştirilmesidir. Organize üretim bölgesinin Sakarya’da tesis edilmesi projelerimiz arasında yer alıyor.
Sakarya’da dış mekan süs bitkisi yetiştiriciliğiyle ilgili bir organize bölge oluşturmayı düşünüyoruz. İkinci bir husus, hayvancılıkla ilgili de organize bölge oluşturulması üzerinde çalışıyoruz. Sakarya’da tarıma dayalı sanayi, özellikle işleme ve gıda sanayisinin geliştirilmesi yönünde önemli bir potansiyel var. Kırsal kalkınma destekleri kapsamında Sakarya’da yüzde 50 hibe desteğiyle kurulmuş olan 26 tesis bulunuyor" dedi.
Karasu’da bulunan TİGEM işletmesi ile ilgili konuşan Eker, "Bu işletmemiz 3 bin 600 dönüm araziye sahip. Burası daha önce bir proje ihalesine çıktı. Bir firma aldı fakat yürütemedi. Şimdi orası tekrar ihaleye çıkıyor. Burada en güzel proje ile başvuran ihaleyi kazanacak. Önemli olan bu arazinin nasıl kullanılacağı. Yani ne kadar istihdam oluşturacak, nasıl bir üretim olacak, hepsini dikkate alıyoruz" diye konuştu.
Sapanca Gölü’nün korunması ile ilgili de konuşan Eker, şunları kaydetti: Sapanca Gölü civarındaki yerleşim yerlerinin sulama sularının sızıntılarının göle akmaması için alınacak tedbirler çerçevesinde, Tarım Reformu Genel Müdürlüğümüzün etüt çalışmaları var. Burası büyük merkezlere yakın olması hasebiyle sanayinin muhtemel olumsuz etkileriyle karşı karşıya kalabilecek bir bölge. Şimdiden etkin tedbirlerinin alınması, üretimin modernleştirilmesi ve daha verimli hale gelmesi lazım."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Mimar Sinan tarafından inşa edilen 450 yıllık camide ney dersleri veriliyor Hatay’da Mimar Sinan tarafından inşa edilen 450 yıllık 2. Selim Camii’nde çocuklara ney dersi veriliyor. Hatay’ın Payas ilçesinde 1574 yılında Mimar Sinan tarafından inşa edilen Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’ndeki 2. Selim Camii’nde 450 yıldır vatandaşlar ibadet etmeye devam ediyor. Tarihi camide ney dersleri de veriliyor. 10 yıldır ney üfleyen ve 5 yıldır da kendi neyini yapan caminin 37 yaşındaki imam hatibi İbrahim Gülcü, camiye gelen çocuklara ücretsiz ney kursu veriyor. İmam hatip İbrahim Gülcü, “Yaklaşık 15 yıl önce bir arkadaşım vesilesiyle ney üflemeye merak saldım ve 10 yıldır da ney üflerim. Daha sonrasında üretime merak saldım. Kendi neyimi üretmeyle ilgili bir hayalim vardı. Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi camimizin bahçesindeki imam odasında üretime başladım. Üretip üflediğim sırada yanıma gelen öğrencilerim merak ettiler ve onlara da ney yapımını ücretsiz olarak öğretiyorum. Cami cemaati, yerli ve yabancı turistler de merak ettiler. Cami cemaatindeki 15 çocuğa hem üfleme hem de açmayla ilgili dersler vermeye başladık. Onlar da kendi neylerini açabiliyorlar. Cami içerisinde vakit namazlarında mikrofon kullanmasak da çok doğal bir akustiği var ve neyi üflerken de bunu hissediyoruz. Camide ses her yere eşit şekilde yayılıyor. Üflediğimiz eserler ve ilahiler cemaatin hoşuna gidiyor. Yaklaşık 5 yıl önce kendi neylerimi üretmeye başladım. Herkesin hayali aslında kendi neyini açmaktır. Kendi hocalarım ve ustalarımla istişare ve gerekli malzemeleri de tedarik ederek neyin yolculuğuna biz de şahit olduk. Camimiz 1574 yılında ibadete hazır hale gelerek, Osmanlı’nın baş mimarı Mimar Sinan tarafından yapıldı” ifadelerini kullandı. "Neyin akustiği insanı farklı diyarlara götürüyor" 13 yaşındaki Kadir Efe Ocak, “Ney çok önemli bir sanat eseri ve İbrahim hocamız da bizlere en güzel şekilde öğretiyor. İbrahim hocamız bize ney açmayı ve üflemeyi öğretiyor. Neyin akustiği insanı farklı diyarlara götürüyor. Ney yapmak ve üflemek farklı bir duygu” dedi.
Ankara Ankara’da “TikTok” davasında görüntülere erişim yasağı getirildi Ankara’da iki sosyal medya fenomeninin canlı yayında kavga etmesine ilişkin soruşturmada, olaya dair görüntülere erişim yasağı getirildi. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “16.11.2024 günü saat 20.00 sıralarında Sincan ilçesi Plevne Mahallesi Bosna Caddesi üzerinde Ç.Y., C.Ş. ve M.H. isimli şahıslar arasında meydana gelen silahla yaralama olayı ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturmada, şüpheliler C.Ş. ve M.H. Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile 16.11.2024 tarihinde, şüpheli Ç.Y. ise hastaneden taburcu olmasına müteakip 17.11.2024 tarihinde gözaltına alınmıştır. Soruşturma aşamasında ’TikTok’ isimli sosyal paylaşım sitesinde yayımlanan şiddet içerikli görüntüler ve haberlerle ilgili olarak kamu düzeninin korunması ve suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla Cumhuriyet Başsavcılığımızın talebi doğrultusunda Ankara Batı Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği tarafından 5651 sayılı Kanun’un 8/A maddesi uyarınca bahse konu olay anına ilişkin internet ortamında yapılan yayınlara erişimin engellenmesi kararı verilmiştir. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden ifade ve sair adli işlemleri biten şüpheli C.Ş. sevk edildiği Ankara Batı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından kasten öldürmeye teşebbüs suçundan tutuklanmış, şüpheliler M.H. ve Ç.Y. hakkında ise konutunu terk etmemek ve yurt dışı çıkış yasağı adli kontrol tedbirlerine hükmedilmiştir. Olaya ilişkin soruşturmanın Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından titizlikle sürdürüldüğü kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.