EĞİTİM - 22 Aralık 2021 Çarşamba 15:00

SAÜ’de ‘Mezheplerin Doğuşunda Siyaset ve Yönetim’ semineri

A
A
A
SAÜ’de ‘Mezheplerin Doğuşunda Siyaset ve Yönetim’ semineri

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi’nde Dr.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi’nde Dr. Öğr. Üyesi Mücahid Dündar tarafından ‘Mezheplerin Doğuşunda Siyaset ve Yönetim’ başlıklı seminer düzenlendi.


SAÜ İlahiyat Fakültesi’nde Temel İslam Bilimleri Bölüm Seminerleri kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Mücahid Dündar tarafından ‘Mezheplerin Doğuşunda Siyaset ve Yönetim’ başlıklı seminer gerçekleştirildi. İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda pandemi tedbirlerine uygun olarak gerçekleştirilen seminere, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Temel İslam Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Süleyman Akkuş, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.


Sunuculuğunu Arş. Gör. Furkan Ramazan Öğe’nin yaptığı seminerin açılış konuşması, Temel İslam Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Süleyman Akkuş tarafından gerçekleştirildi. Prof. Dr. Akkuş, İslam dünyasında ve Orta Doğu’da mezhepler arasındaki farklı görüş ve kanaatlerin günümüzde bazı sorunlara yol açabildiğini belirterek, seminerde ele alınan konunun öneminden bahsetti. Dr. Öğr. Üyesi Mücahid Dündar, ‘Mezhepleri siyaset ve yönetimin ortaya çıkardığı’ şeklindeki yaygın kabulü paylaşmadığını ifade etti. Bunun bir müsteşrik kabulü olduğunu ve tartışmaya açık olduğunu kaydeden Dr. Dündar, bu yaklaşımın bir inanç ya da mezhebin ortaya çıkışında pragmatik bir sebep arayan determinist düşünce yapısından kaynaklandığını söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya’da kazanın önüne geçen tesadüf Antalya’nın Manavgat ilçesinde kavşağa geldiği sırada seyir halindeki polis aracına çarpmaktan son anda kurtulan araç sürücüsünün 15 yaşında olduğu, ehliyetinin olmadığı belirlendi. Hafif ticari araç sürücüsü ve sahibine 12 bin 977’şer TL para cezası uygulanırken sigortası olmadığı için bağlanan hafif ticari araç içerisinde de küçük yaşta kız çocuklarının olduğu gözlendi. O anlar ise güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Edinilen bilgiye göre; Örnek Mahallesi Atatürk Caddesi’nde Alparslan Türkeş Bulvarı istikametinden gelip İbrahim Sözen Caddesi istikametine seyir halindeki polis ekip otosu 1058 Sokak kesişimine geldiğinde, İ.K.’nin (15) kullandığı 07 APM 842 plakalı hafif ticari aracın çarpmasından kıl payı kurtuldu. Araç sahibine ve sürücüye ceza Ekip otosunda bulunan polisler, araç sürücüsünün küçük yaşta çocuk olması ve ehliyetinin olmaması nedeniyle olay yerine Trafik Denetleme Büro Amirliği ekiplerini çağırdı. Olay yerine gelen trafik ekibi sürücü belgesi olmayan araç sürücüsü ve araç sahibine ayrı ayrı 12 bin 977’şer TL para cezası uygularken, sigortası olmadığı belirlenen araç sahibinin gelmemesi üzerine aracı trafikten men ederek yediemin otoparkına çektirdi. O anlar kamerada O anlar ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde geçiş üstünlüğü olan polis ekiplerinin kavşağa birden giren hafif ticari aracı görünce manevra yaptığı görüldü.