GÜNDEM - 24 Aralık 2024 Salı 22:21

THY’den İstanbul Havalimanı’na "Pet Lounge"

A
A
A
THY’den İstanbul Havalimanı’na "Pet Lounge"

Türk Hava Yolları (THY) tarafından İstanbul Havalimanı’nda yapımı tamamlanan ’Pet Lounge’ hizmete açıldı. Türk Hava Yolları’nın yeni açtığı Pet Lounge yapılırken hayvanların rahat edebilmesi için her şey düşünüldü.

Uçuşlarda yolcuların beraberinde bulunan evcil hayvanların ağırlığı kafesiyle birlikte 8 kilogramı geçmiyorsa ve kafes ebatları 23 cm yükseklik, 30 cm genişlik ve 40 cm uzunluk boyutlarını aşmıyorsa, uçağın kabin bölümünde seyahat edebiliyor. Bu kriterler üzerinde olan evcil hayvanlar ise uçakların kargo bölümünde taşınabiliyordu. Türk Hava Yolları, kabin bölümünde taşınması mümkün olmayan evcil hayvanların uçuş öncesi zamanlarını iyi değerlendirmek adına İstanbul Havalimanı’nda Pet Lounge hizmete sundu.

Pet Lounge yapılırken hayvanların tüm ihtiyaçları düşünüldü

Hizmete açılan Pet Lounge ile ilgili açıklamalarda bulunan Türk Hava Yolları İnsan Kaynaklarından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay, “Sevimli dostlarımız için İstanbul Havalimanı’nda yapımını tamamladığımız Pet Lounge alanımızı değerli yolcularımızın kullanımına sunmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Açık terası da bulunan, Tamamen bağımsız alanlarda aynı anda 32 köpek, 36 kedi ve 10 kuşa hizmet verecek şekilde tasarlanan 250 metrekare büyüklükteki alanımızda tam zamanlı veteriner hizmeti de verilecek olup minik dostlarımız uçuş öncesi keyifli vakit geçirecektir” dedi.

Tuncer Cengiz



 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Başkan Şadi Özdemir’den öğrencilere çorba ikramı Nilüfer Belediyesi, soğuk kış günlerinde Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencilerine, ücretsiz sıcak çorba ikramında bulunuyor. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir de üniversitedeki çorba ikram noktalarına giderek, öğrenci ve vatandaşlarla sohbet edip, çorba dağıttı. Nilüfer Belediyesi, öğrencilere yönelik uyguladığı sosyal projeler kapsamında Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) kampüsünde iki farklı noktada, hafta içi her gün sabahları ücretsiz çorba dağıtımı yapıyor. Çorba ikramı esnasında öğrencilerle bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, “Öğrencilerin taleplerine yanıt vermek ve yaşam kalitelerini artırmak için çalışıyoruz. Kış aylarında onlara destek olmaktan mutluluk duyuyoruz. Nilüfer Kent Lokantası ve Nilbel Kafe gibi girişimlerle de öğrencilerin bütçesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi. Başkan Şadi Özdemir ayrıca, ücretsiz çorba hizmetinin metro girişinde ve KYK yurtlarının bulunduğu bölgede yapıldığını belirterek, tüm öğrencilerin bu hizmetten faydalanabilmesini hedeflediklerini söyledi. Öğrencilerle sohbet eden Başkan Şadi Özdemir, belediyenin gençlere yönelik eğitim, barınma ve sosyal destek çalışmalarını anlatarak onların da önerilerini dinledi. Üniversite öğrencileri ise ücretsiz çorba uygulamasını beğeniyle karşıladıklarını, kendilerine yönelik projelerin artmasını dilediklerini belirtti.
Eskişehir Eskişehir Sanat Derneği’nden Başkan Dökmeci’ye ödül Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci, Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali ile Eskişehir Sanat Derneği tarafından ’2024 Yılı Festival Ödülü’ne layık görüldü. Eskişehir Sanat Ödülleri töreninin bu yıl 22’ncisi düzenlendi. Törende, Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci, düzenlemiş olduğu Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali ile ödül sahibi oldu. Aldığı ödülle ilgili açıklama yapan Başkan Dökmeci, "Sivrihisar’ımız adına büyük bir mutluluk ve gurur içerisindeyim. Düzenlemiş olduğumuz Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali’ni ödüle layık gören Eskişehir Sanat Derneği ve emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum" dedi. "Sivrihisar halkına ve festivalimizi zenginleştiren tüm sanatçılara teşekkür ediyorum" Nasreddin Hoca’nın mizahın, bilgelik ve hoşgörünün evrensel bir simgesi olduğunu vurgulayarak sözlerini sürdüren Başkan Dökmeci, "Onun adını taşıyan bu festival, kültür ve sanatın birleştirici gücünü dünya ile buluşturan önemli bir organizasyondur. Nasreddin Hoca ve kızının mezar sandukalarının okunmasında büyük emekleri bulunan, doğum ve ölüm yerinin Sivrihisar olduğunu ispatlayan Prof. Dr. Mehmet Mahur Tulum ve Prof. Dr. Erol Altınsapan hocalarımıza da teşekkürlerimi sunarım. Bu yıl ilk defa festivalimizde, 21 farklı ülkeden 40 değerli ressamı Sivrihisar’da ağırladık ve bu sanatçılar Nasreddin Hoca’nın eşsiz mirasını tuvallere taşıyan eserler ortaya koydular. Ayrıca, festivalimizin CIOFF Türkiye’den tam not alması, bu çabaların uluslararası düzeyde de takdir edildiğinin en somut göstergesidir. Festivalimizin başarısında emeği geçen çalışma arkadaşlarıma, Sivrihisar halkına ve festivalimizi zenginleştiren tüm sanatçılara teşekkür ediyorum. Bu ödül, yalnızca şahsıma değil, kültür ve sanata gönül vermiş herkesin ortak başarısıdır. Kültür ve sanatın birleştirici gücüne olan inancımla, bu tür organizasyonların sayısını artırmaya devam edeceğiz. Bu anlamlı ödülü bize layık gören Eskişehir Sanat Derneği’ne teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Diyarbakır 2 yılda 200 kez denenip üretilen "soğuk baklava" 6 bin kişiye iş kapısı açtı Diyarbakır’ın tescilli tatlısı olan "soğuk baklava", 2 yılda 200 kez denendikten sonra kıvamı yakalandığı ve 6 bin kişiye iş kapısı oldu. Türkiye’de en çok tüketilen tatlı çeşidi olan soğuk baklava, hikayesiyle dikkat çekti. Diyarbakır’da Hacıbaba Pastaneleri Ar-ge ekibi tarafından üstünde 2 yıl çalışılan soğuk baklava, 200 denemenin sonunda kıvamı tutturuldu. Tescilli bu tatlı birçok kişinin damak tadına hitap ederken, oluşturduğu alanla 6 bin kişiye iş kapısı açtı. Hacıbaba Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Elaldı, Ar-Ge birimlerinin yaklaşık 7-8 yıl önce kurulduğunu söyledi. Elaldı, Ar-Ge’ye önem veren bir firma olarak soğuk baklavayı 4-5 yıldır çıkarmalarına rağmen bugün Türkiye’de ve dünyada kabul edilen bir ürün olduğunu belirterek, "Türkiye’de soğuk baklava sayesinde 5-6 bin kişi istihdam edildi. Bunun yanında Hasan Paşamız var. Soğuk baklavanın içinin değiştiği ürünlerimiz var. Pastayla ilgili değişikliklerimiz var. 54 çeşit künefemiz var, dünyada yok. 60 çeşit baklavamız var. 2 yıl çalıştıktan sonra üretilen soğuk baklava dünyada kabul oldu" dedi. Soğuk baklavayı 200 sefer denediklerini ifade eden Elaldı, "200 defa dediğiniz zaman hemen hemen 2 yıla yakın oluyor. Önce Ar-Ge ekibimiz beğeniyor, daha sonra insanlara sunuyoruz. Yeni Ar-Ge çalışmamız sonucunda çok güzel bir ürünümüz var. Cumartesi bütün şubelerimizde olacak. Pazar günü de bunu deneyenlerden geri dönüş alacağız. Ona göre üstünde durarak daha iyisini üretmeye çalışacağız. Soğuk baklavayı Türkiye’ye kabul ettirdiğimiz gibi çıkaracağımız üründe tahmin edersem Türkiye’nin kabul edeceği bir ürün olacak. İnşallah o da binlerce insana istihdam alanı olur" diye konuştu. (ZG-RK-E)