ÇEVRE - 01 Ekim 2024 Salı 16:17

Rize’de ağaca yıldırım düştü, yanındaki ev hasar gördü

A
A
A
Rize’de ağaca yıldırım düştü, yanındaki ev hasar gördü

Rize’de yakınında bulunan çam ağacına yıldırım düşen ev hasar gördü.


Olay Rize merkeze bağlı Pazarköy köyü Kartaltepe mahallesinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Ahmet Özsarı’ya ait evin yakınında bulunan mezarlıktaki çam ağacına bugün sabah saatlerinde yıldırım düştü. Büyük gürültü ile sarsılan ev sakinleri çam ağacına düşen yıldırım nedeniyle evin de zarar gördüğünü fark etti. Evlerinin aydınlatmaları patlayan ve kolonları zarar gören aile yaşadıkları korku dolu anları anlattı.



“Tarifi mümkün olmayan bir şeydi”


Çok yüksek bir ses duyduklarını ve kontrol ettiklerinde evin önündeki çamın yıkıldığını fark ettiklerini dile getiren Ahmet Özsarı “Sabah 06.45 gibi çocuğu okula göndermek için uyanmıştık. Yağmur yağıyordu, bir anda şiddetlendi. Bomba gibi bir patlama oldu. Çocuklar korktu. Gerçekten tarifi mümkün olmayan bir şeydi. İlk defa böyle bomba gibi bir patlama duyduk. Evde baya bir sallantı oldu. Yukarıda komşumuz çamın yıkıldığını gördü. Sonra baktık çamdan herhalde eve girmiş. Allah’tan fazla bir hasar oluşmadı. Direkten girmiş, kolonun dibinden çıkmış” ifadelerini kullandı.



Rize’de ağaca yıldırım düştü, yanındaki ev hasar gördü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu’ndan eylem kararı Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda, Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde kitlesel bir basın toplantısı yapılması ve Ankara’da ‘Emek Buluşması Mitingi’ düzenlenmesini kararı alındı. TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, kamu işyerlerinde ücret dengesizliği, vergi adaletsizliği, taşeron işçiliği ve çalışma hayatının gündeminde yer alan diğer konuları ele almak üzere TÜRK-İŞ Genel Merkezi’nde toplandı. Toplantıda, Başkanlar Kurulu tarafından ‘Zordayız Geçinemiyoruz’ sloganı ile başlatılan eylem programında, gerçekleştirilen eylem ve mitinglerin sonuçları değerlendirildi. Toplantı çerçevesinde 2 Ekim’de Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu üyelerinin ve sendika yöneticilerinin de yer alacağı bir kitlesel basın açıklaması yapılmasına kararı verildi. Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda alınan kararların yer aldığı bildiride şu ifadelere yer verildi: “TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, çalışma hayatında yaşanan sıkıntıların ağırlaşarak devam ettiği tespitini yapmış; hayat pahalılığı, satın alma gücündeki gerileme, adaletsiz vergi sistemi, kamu işyerlerindeki ücret dengesizliği, güvencesiz çalıştırma, işsizlik, kayıt dışı istihdam ve mülteci sorunu, emeklilik şartları gibi birçok alandaki gelişmeleri değerlendirmiştir. TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, devam etmekte olan eylem programı çerçevesinde; 02 Ekim Çarşamba Günü Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde, uygulanan iktisat politikası ve özellikle vergideki adaletsizliğe yönelik kitlesel bir basın toplantısı yapılmasını, Yönetim Kurulu tarafından tarihi belirlenmek üzere, ağırlaşan geçim ve çalışma şartlarını protesto etmek için Ankara’da ‘Emek Buluşması Mitingi’ düzenlenmesini kararlaştırmıştır. TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, üye sendikalarımızda örgütlü işçilerin başta örgütlenme ve işten çıkarmalara karşı olmak üzere sürdürdükleri bütün meşru ve haklı mücadelesini, grev uygulamalarını desteklemektedir.”
Ankara Sinan Ateş davasında gazetecilere tetik işareti yapan Özyağcı hakkında suç duyurusu Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş öldürülmesiyle ilgili devam eden davada gazetecilere yönelik "tetik" işareti yapan sanık Eray Özyağcı hakkında “tehdit ve hakaret” gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi. Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in 30 Aralık 2022’de Ankara’da silahlı saldırıda hayatını kaybetmesiyle ilgili davada, 22 sanığın yargılanmasına devam edildi. Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki salonda görülen duruşmaya Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ve yakınları, sanıklar, taraf avukatları katıldı. Öte yandan, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise duruşmayı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ile beraber duruşma salonunda takip etti. Mahkeme başkanı, dün gerçekleştirilen duruşma bitiminde sanık Eray Özyağcı’nın duruşmayı takip eden gazetecilere yönelik yaptığı “tetik” işaretin jandarma tarafından tutanak tutulmasıyla dava dosyasına eklendiğini ifade etti. Daha sonra ise duruşma, savcının mütalaasına karşı sanık ve avukatların beyanlarıyla devam edildi. Sanık avukatları müvekkillerinin suçsuz olduğu savunmasını yaparak beraatlarını talep etti. Beyanların dinlenmesinin ardından mahkeme başkanı, sanık Eray Özyağcı’nın dün duruşmayı takip eden gazetecilere yönelik yaptığı “tetik” işaretini gerekçe göstererek, sanık Özyağcı hakkında tehdit ve hakaret gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılandığı davanın görülmesine yarın saat 09.00’da devam edilecek.