POLİTİKA
27 Nisan 2024 Cumartesi - 23:07 CHP Genel Başkanı Özel’den Dervişoğlu’na tebrik CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ederek, "Bundan sonra İYİ Parti de, Müsavat beyle beraber yol yürüyeceğine göre kendisine hayırlısı olsun diyoruz" dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa’da 484. UNESCO Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında düzenlenen fener alayına katıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen ve çok sayıda vatandaşla birlikte yürüyen Özel, vatandaşları selamladı. Fener alayının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu ile ilgili, “Hayırlı, uğurlu olsun. Bir siyasi partide parti içi demokratik yarış hem o partiye katkı sağlar hem de ülkenin demokrasisine katkı sağlar. Çok kıymetli adaylar yarıştı. Dikkatle takip ettik. Müsavat Dervişoğlu benimle birlikte grup başkanvekilliği yaptı. İYİ Parti’de çok emeği olan çok kıymetli bir isimdir. Bundan sonra İYİ Parti de Müsavat beyle beraber yol yürüyeceğine göre kendisine hayırlısı olsun diyoruz. En kısa zamanda kendisini tebrik etmek için ziyaret edeceğim. İYİ Parti iyi insanlardan oluşan bir partidir. Son seçimlerde de çok sayıda iyi insan Türkiye İttifakıyla birlikte olarak Adalet ve Kalkınma Partisi ile MHP’den Cumhur İttifakı’na geçit vermedi. Bu iyi insanlar kendilerine yeni bir yol çiziyor. Müsavat beye hayırlısı olsun” dedi. “Akşener Türk siyasi tarihinde önemli izi olan bir insan” Meral Akşener’in Türk siyaseti açısından önemli bir siyasetçi olduğunu söyleyen Özel, “Ayrıca Meral Akşener çok değerli bir insan. Türk siyasi tarihinde önemli kilometre taşlarında izi olan bir insandır. Millet İttifakı’nın Kılıçdaroğlu ile mimarlarından biridir. Onun bugün veda konuşması çok anlamlıdır. Kendisine de bundan sonraki yaşamında sağlık ve başarılar diliyoruz. Geçmiş süreçler bir yana biz kendisine hakkımızı helal ediyoruz. O da hakkını helal etsin. İYİ Parti ve İYİ Partililer için de hayırlısı olsun” ifadelerini kullandı.
İYİ Parti Genel Başkan Adayı Dervişoğlu: "Başarısızlığı henüz değerlendirmeden, özeleştirimizi yapamadan bu kongreyle karşı karşıya kaldık"
27 Nisan 2024 Cumartesi - 18:58 İYİ Parti Genel Başkan Adayı Dervişoğlu: "Başarısızlığı henüz değerlendirmeden, özeleştirimizi yapamadan bu kongreyle karşı karşıya kaldık" İYİ Parti Genel Başkan Adayı Müsavat Dervişoğlu, "Yerel seçimlerde maalesef başarılı olamadık ve bu başarısızlığı henüz değerlendirmeden, özeleştirimizi yapamadan bu kongreyle karşı karşıya kaldık" dedi. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin ardından olağanüstü kurultay kararı alan İYİ Parti’de yeni genel başkan belli oluyor. 5. Olağanüstü Kurultay’da Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu, Tolga Akalın ve Günay Kodaz genel başkanlık için yarışıyor. Kura sonucu ilk konuşma hakkı kazanan İYİ Parti Genel Başkan Adayı Müsavat Dervişoğlu, "Çıktığımız yolculuk kolay değildi. Önümüzde ceberut bir iktidar ve ne olduğu belli olmayan ucube bir sistem vardı. İyi’lerin mücadelesi de zaten bu ceberut iktidarla ve ucube sistemle mücadeleydi. Sistemin dayatmaları vardı. O dayatmalardan bir tanesi de ittifakla siyasi arenada yer edinebilme imkanı aramaktı. Bunun müsebbibi ve sorumlusu İYİ Parti değil. Bunun sorumlusu esas itibarıyla Türkiye’ye dayatılan sistemdi" ifadelerini kullandı. "Yerel seçimlerde maalesef başarılı olamadık" 2018’de başlayarak, son yerel seçime kadar çeşitli ittifakların içinde bulunduklarını ifade eden Dervişoğlu, şöyle konuştu: "2019 yerel seçim ittifakının asıl amacı ve hedefi, hepinizin bildiği gibi, bu iktidarın seçim yoluyla yenilebileceği ve AKP iktidarına son verilebilme arzusuydu. 2019 yerel seçimlerinde biz bunu başardık. Muhalefetin de kazanabileceğini ve hatta bu iktidarın gidebileceğini büyük milletimize gösterdik. Biz, o seçimdeki ittifakı 2023 yılındaki genel seçim için yapmıştık. İktidarın yenilebileceğini gösterip, ondan sonra da 2023 seçimlerinde iş başında bulunan iktidarın artık siyasi ömrünün tamamlanmasını sağlamaya çalışacaktık. Ama süreç öyle akmadı. Hepinizin bildiği gibi, İYİ Parti’nin tüm çabalarına rağmen, maalesef birtakım stratejik hatalar yüzünden 2023 seçimleri kaybedildi ve Türkiye bu seçimin akabinde bir yerel seçime gitti. Bu seçime partimiz, özgün kimliğini muhafaza edebilmek ve 2028 genel seçimlerine layıkıyla hazırlanabilmek adına, tüm yetkili organlarını toplayarak, müstakilen girme kararı aldı. Bu kararın alınmasıyla birlikte yine İYİ Parti, çeşitli saldırıların muhatabı kılınmaya çalışıldı. Onun sonucudur ki, o sürecin akabinde, girmiş olduğumuz yerel seçimlerde maalesef başarılı olamadık ve bu başarısızlığı henüz değerlendirmeden, özeleştirimizi yapamadan bu kongreyle karşı karşıya kaldık."
İYİ Parti Genel Başkan Adayı Aydın: "Toplumun sesine, parti teşkilatlarımıza ve tabanımızın taleplerine kulak tıkayarak asla ve asla siyaset yapılmaz"
27 Nisan 2024 Cumartesi - 18:33 İYİ Parti Genel Başkan Adayı Aydın: "Toplumun sesine, parti teşkilatlarımıza ve tabanımızın taleplerine kulak tıkayarak asla ve asla siyaset yapılmaz" İYİ Parti Genel Başkan Adayı Koray Aydın, "Toplumun sesine, parti teşkilatlarımıza ve tabanımızın taleplerine kulak tıkayarak asla ve asla siyaset yapılmaz" dedi. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin ardından olağanüstü kurultay kararı alan İYİ Parti’de yeni genel başkan belli oluyor. 5. Olağanüstü Kurultay’da Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu, Tolga Akalın ve Günay Kodaz genel başkanlık için yarışıyor. Kura sonucu üçüncü konuşmacı olan İYİ Parti Genel Başkan Adayı Koray Aydın, partilerinin sarsıldığını belirterek, "Bu sarsıntıyı en az hasarla atlatabilmek için bir durum muhasebesi yapmamız elzemdir, kaçınılmazdır. Ne oldu? Partimizin oyları yüzde 4’lere geriledi. Elbette yerel seçimlerin dinamikleri farklı, elbette İYİ Parti’nin asıl oyu bu değil. Doğru bir değerlendirme yapmaz, acil bir müdahalede bulunmazsak, bu kötü tablo sürekli hale gelecek. Toplumun sesine, parti teşkilatlarımıza ve tabanımızın taleplerine kulak tıkayarak asla ve asla siyaset yapılmaz" diye konuştu. "Cumhuriyetin ikinci yüzyılına yön verecek olan kadrolar olarak görüyorum" Millete rağmen siyaset yapılamayacağını söyleyen Aydın, "Seçim sonuçlarından çıkarmamız gereken ilk ders budur. Sayın Genel Başkanımız, bu olumsuz tablonun farkındadır. Genel Başkanımızın olağanüstü kurultay yolunu açmış olması ve kendisinin de aday olmaması, demokratik bir olgunluktur, örnek bir tavırdır. Şimdi sıra bizdedir, sizlerdedir, şimdi sıra iyilerdedir. Sizleri sadece İYİ Parti’nin genel başkanını belirleyecek delegeler olarak değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundaki ruhu temsil eden, cumhuriyetin ikinci yüzyılına yön verecek olan kadrolar olarak görüyorum" ifadelerini kullandı. "Tüzüğümüzde antidemokratik olarak nitelenen tüm maddeler gözden geçirilecek ve tadil edilecektir" "İyiler ve cesurlar hareketi olarak hürriyete aşık insanlarız ve demokrasiden yanayız" diye konuşan Aydın, şunları aktardı: "Bizler, hürriyetlerin kısıtlanmasına, antidemokratik düzenlemelere tahammül edemeyiz. Bu inançla ne partimizde ne de ülke yönetiminde antidemokratik düzenlemeleri onaylayamayız. Buradan ilan ediyorum ki; parti tüzüğümüzde antidemokratik olarak nitelenen tüm maddeler gözden geçirilecek ve tadil edilecektir. Ülkede demokrasi talep ediyorsak, bunu önce kendi içimizde sağlamamız gerekmektedir."
İYİ Parti Genel Başkan Adayı Akalın: "İYİ Parti’nin kendisini milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı olarak tanımlamasını doğru buluyorum"
27 Nisan 2024 Cumartesi - 18:30 İYİ Parti Genel Başkan Adayı Akalın: "İYİ Parti’nin kendisini milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı olarak tanımlamasını doğru buluyorum" İYİ Parti Genel Başkan Adayı Mehmet Tolga Akalın, "İYİ Parti’nin kendisini milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı olarak tanımlamasını doğru buluyorum" dedi. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin ardından olağanüstü kurultay kararı alan İYİ Parti’de yeni genel başkan belli oluyor. 5. Olağanüstü Kurultay’da Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu, Tolga Akalın ve Günay Kodaz genel başkanlık için yarışıyor. Kura sonucu ikinci konuşmacı olan İYİ Parti Genel Başkan Adayı Mehmet Tolga Akalın, İYİ Parti’nin Türkiye’nin makul merkezinde kurulduğunu söyleyerek, "Kuruluş ilkeleri de fevkalade bir siyasi harekettir. Ben, İYİ Parti’nin kendisini milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı olarak tanımlamasını doğru buluyorum" diye konuştu. "3 konuda mesaj vermeniz gerekiyor" diyen Akalın, şunları söyledi: "Güvenlik, özgürlükler ve hukuk, üçüncü olarak da refah alanında mesaj vermeniz gerekiyor. İYİ Parti’nin milliyetçiliği siyaset ve seçmen ihtiyaçlarının güvenlik alanına, İYİ Parti’nin demokratlığı siyaset ve seçmen ihtiyaçlarının özgürlükler ve hukuk alanına, İYİ Parti’nin kalkınmacılığı siyaset ve seçmen ihtiyaçlarının refah alanına tekabül ediyor. Milliyetçilik ve demokrasi, birbirinin olmazsa olmazıdır. Güvenlik ve demokrasi de birbirinin çelişeni değil, tamamlayanıdır. Milliyetçilikle demokrasiyi birbiriyle içselleştirip, demokratik milliyetçiliği inşa etmemiz lazım."
AK Partili Ölmeztoprak: "Kalıcı konutlar için kuralar devam edecek”
27 Nisan 2024 Cumartesi - 17:53 AK Partili Ölmeztoprak: "Kalıcı konutlar için kuralar devam edecek” AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, yapımı tamamlanan kalıcı konutların peyderpey çekilecek kuralarla hak sahiplerine tesliminin süreceğini kaydetti. AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, beraberinde AK Parti İl Başkan Yardımcı Çiğdem Karaaslan, İl Yönetim Kurulu Üyesi Suat Karlı ile birlikte Battalgazi ilçesi Tandoğan Mahallesi’nde bulunan MEDICANA Konteyner Kenti ziyaret ederek vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi. Vatandaşların taleplerini karşılamak üzere ilgili kurum yetkilileri ile anlık görüşmeler de yapan Ölmeztoprak, kalıcı konut ve işyerleri için çalışmaların ise hız kesmeden devam ettiğini belirtti. “Hemşerilerimizle tek tek görüşüyoruz” Kent geleninde bulunan 74 ayrı konteyner kentte kalan vatandaşların kalıcı konutlarına kavuşuncaya kadar çalışmaların aralıksız süreceğini ifade eden Ölmeztoprak, ”Medicana Konteyner kentimizdeyiz. Hemşerilerimizle elimizden geldiğince tek tek görüşüp talepleri, sorunları, varsa sıkıntıları ve istekleri ile alakalı görüşmeleri gerçekleştirip anında bürokrasimizle görüşüyor ve anlık yönlendirmeleri yapıyoruz. Kalıcı konutlar ile iş yerleri konusunda ise gerekli adımlar atıldığını ve 2024 yılı sonlarına doğru çok büyük oranda bir memnuniyetin sağlayabileceğimiz ölçekte yürüttüğümüzü de ifade diyoruz" dedi. “Konteynerlerde kalan bin 604 kişiye anahtar teslimi yapıldı” Malatya’da konteyner kentlerde kalan toplam kişi sayısının 117 bin 667 olduğunu belirten Ölmeztoprak, “Malatya’mızda 74 ayrı konteyner kentlerimizde kalan kişi sayısı 117 bin 667. Bu sayıda kalıcı konut teslimi yapılan bin 604 kişi. İnşallah devam eden süreçte bu sayı yıl sonunda çok daha yüksek rakamlara ulaşacaktır. Diğer taraftan konteyner kentlerde kalan vatandaşlarımıza toplamda 10 bin 903 Esen kart dağıtımı da yapılmıştır. Kalıcı konutlardaki kuralar ise konutlar tamamlandıkça peyderpey sürecektir. Vatandaşlarımızın sabırları için teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu
CHP Genel Başkanı Özel’den müzakere mesajı
27 Nisan 2024 Cumartesi - 17:17 CHP Genel Başkanı Özel’den müzakere mesajı Memleketi Manisa’da Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban ve Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’ı ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, seçimde gösterdikleri başarılardan dolayı her iki başkanı da tebrik etti. İsrafı önleyecek bir belediyecilik politikası izleyeceklerini belirten Özel, “Biz seçmenin bize verdiği gücü müzakere masasında da kullanmak durumundayız. Yoksa ’Ben kimseyle görüşmüyorum’ dersen seçimden seçime seçmenin verdiği oya sevinir ya da üzülürsün” dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, memleketi Manisa’da belediye başkanlarına yönelik ziyaretlerine devam etti. Manisa’nın merkez Yunusemre Belediyesini ziyaret eden Özel, Başkan Semih Balaban’la bir araya geldi. Özel’i makamında ağırlayan Başkan Balaban, “Genel Başkanımız Özgür Özel’in bizi makamımızda ziyaret etmesinden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Kendisinin demokrat tavrı sayesinde bu makamlardayız. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi. Siyasi nezaketin önemli olduğunu aktaran CHP Genel Başkanı Özel, “Manisa’da yıllardır biz seçim kaybettik. Yıllar oldu bayramlaşmaya iki kişi gitmiştik. Hep yalnızdık, hep zorluklar çektik. Bizi arayıp da partinin milletvekili olarak, partinin grup başkan vekili olarak, ülkenin ana muhalefet partisi olarak arayıp da bir ‘İsteğiniz, yapabileceğimiz bir şey var mı?’ diye soran olmadı. İl başkanıma talimatım o yönde oldu. Bundan sonraki her resmi günde, her resmi bayramda birinci partinin ve Manisa’daki iktidarın sahibi olarak bütün partileri arayıp onları da buralara dahil etmek olacak” dedi. “Manisa’yı ayağa kaldırmanın yolu geçmişte olan biten her şeyi geride bırakmaktır” Seçimi sandıkta bıraktıklarını söyleyen Özel, “Burada Manisa’daki bize oy veren, vermeyen herkese sesleniyoruz. Seçimi sandıkta bıraktık. Bizim Manisa’daki yüzde 60’lık başarımızın sebebi geçmişte olan her şeyi bir yana bırakıp Manisa’da parti içinde büyük bir birlikteliği, büyük bir barışı sağlamış olmamızdır. Şimdi Manisa’yı ayağa kaldırmanın yolu geçmişte olan biten her şeyi geride bırakmaktır. AK Partiye oy atan, MHP’ye oy atan kimse kendini dışarıda hissetmesin. Bu belediyeler onlara da hizmet etmek için var. Ve onlar ‘Efendim CHP var. Bundan sonra bize yaşam şansı tanımazlar’ diye bir şey yok. Ne esnafı, ne müteahhidi, ne bir başkası, kurallar neyse herkese eşit uygulanacak. Bunu herkes böyle bilsin. Tabii ki geçmiş dönemlerde yapılan bir takım hatalar, bir takım eksiklikler, birtakım kasıtlar, birtakım kusurlar var. Küçük hataları, kusurları görmeyiz. Ama kasıtları ve özellikle kamu kaynak Bu yandaşlara peşkeş çekilmesini, 150 bin liraya yapılacak işin 350 bin liraya yapılmasını, bunların hiçbirini affetmeyiz. Sorumlusu kamu görevlisiyse, kamu görevlisi, siyasetçiyse, siyasetçi verecek. Ama onu asla ve asla ve asla bir hesaplaşma, hesap görme şeklinde değil, kanun neyi gerektiriyorsa bilgileri, belgeleri savcılara teslim etme şeklinde objektif bir şekilde yapacağız” ifadelerini kullandı. Irak’ın kuzeyinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Manisalı Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak’ın cenazesinde kendisine yönelik olan tepkileri hatırlatan Özel, bunun provakatif bir eylem olduğunu daha net anladıklarını belirterek, “Şuracıkta Manisa’nın evladı Özgür Özel, sanki kendi şehrinde şehit cenazesine gidemiyormuş bir algı oluşturmaya çalışanlar oldu. Şehidimizi karşıladık. ‘Gelmezseniz orada bir provokasyon var’ diye uyardılar. Dedim ki ‘Özgür Özel Manisa’da şehit cenazesine gitmedi dedirteceğime ölmeyi göze alıyorum’ dedim ve o cenazeye geldim. Şimdi o görüntülerin içinden görüyoruz ki büyükşehir belediyesi personelleri var, Yunusemre Belediyesi’nin personelleri var. Teker teker hepsi ortaya çıkacak. Biz ‘Özgür Özel’den şehit cenazesine gidemez’ dedikleri yere gittik. Cenazeye katıldık. Şehrimizden ayrıldık. Ve ilk bayramda 800 kişi ile birlikte Hatuniye Camii’nde bayramlaştık. Manisalılar evladına sahip çıkmıştır” dedi. “Belediyelerde tasarruf tedbirleri yayınlayacak, diğer partilerden de destek isteyeceğiz” Belediyelere yönelik tasarruf tedbirleri yayınlayacaklarını söyleyen Özel, “Buradan kendi oturduğum ilçeden ve kendi şehrimden şunun müjdesini vermek isterim. Önümüzdeki hafta bütün Cumhuriyet Halk Partili belediyelere bir hafta sonra bir tasarruf genelgesi yollayacağız. Geçmişin şatafatından arınacağız. Dün Denizli’deydik. 45 tane makam arabası iade edildi. Daire başkanlarını bırakın, daire başkanlarının özel kalemlerine kadar makam arabalarının tahsis edildiği bir süreç var. Herkes belediyeye kendi arabasıyla gelecek. Havuzdaki arabadan kamu görevi çerçevesinde ihtiyacını karşılayacak. Ondan sonra kendi arabasıyla evine dönecek. Türkiye’de yeni bir çağ, yeni bir çığır açacağız. Sonra da herkesten bu tasarrufa ve bu israfı sonlandırmaya katkı sağlamasını isteyeceğiz. Diğer partilere de örnek olmasını isteyeceğiz” diye konuştu. AK Parti Manisa Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç’ın CHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’e yönelik ziyaretini değerlendiren Özel, “Bu tip işlerin yapılması siyasetin normalleşmesi. Vatandaşın da arzusudur. Belediyelerimiz kamu binalarıdır. Nasıl vergi dairesine her parti gidebilirse belediyelere de gider. Hem büyükşehir hem de diğer belediyelerimize buraya hangi partiden bir milletvekili gelirse başımızın gözümüzün üstündedir. Doğrusu budur” dedi. “Kimseyle görüşmem’ dersen seçimden seçime sevinir yada üzülürsün” Müzakereyi önemsediklerini ifade eden Özel, “Bunun yanında ben geçmiş dönemde grup başkan vekiliydim ve işimiz bizim meclisteki partimize kötü bir söz söylese cevabını vermek ve oradaki müzakereyi münakaşayı yönetmek. Tabii kamuoyu bir buçuk dakikalık en yüksek tansiyonlu yerlerini görüyordu. Ama normal şartlarda siyasette münakaşayla müzakere birlikte yürür. Önemli olan nezaketi terk etmemek Ayrıca partilerin genel başkanlarının en doğru ilişki biçimini yönetmek gibi bir sorumlulukları var. Biz 31 Mart’a kadar ikinci partiydik. Ve o zaman birinci partiye düşen sorumlulukları yerine getirmiyorlardı. Bayramda telefon açmak bize düşer, ilk ziyareti yapmak bize düşer, gerilimi düşürmek bize düşer, el uzatmak bize düşer. Müzakere etmek, mücadele etmeye mani bir iş değildir. Hatta en etkin mücadele yöntemi, müzakereye dayalı mücadele yöntemidir. Kurtuluş Savaşı yaşandı bitti. Düşman kovuldu. Ama en önemli başarı Lozan’da sağlandı. Lozan mağlup devletlere dünyanın en büyük devletlerine Osmanlı’nın tapu senedini imzalatmaktı. Önce güçlü olacaksınız sonra da müzakereyle o gücünüz tescil edeceksiniz. Biz seçmenin bize verdiği gücü müzakere masasında da kullanmak durumundayız. Yoksa ‘Ben kimseyle görüşmüyorum’ dersen seçimden seçime seçmenin verdiği oya sevinir ya da üzülürsün. Ama biz bu kadar çok hizmet etmemiz gereken belediye lehimizdeyken müzakereyi sürdüreceğiz. Ama sonuç alamadığımız yerde siyasetin diğer mücadele enstrümanlarını kullanmaktan da hiç geri kalmayacağız” diye konuştu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, basın açıklaması sonrası Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban ve meclis üyeleriyle yaptığı özel toplantının ardından CHP’li Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’a tebrik ziyaretinde bulundu. Şehzadeler Belediyesine geçen Özel belediye binası önünde Manisa’nın ilk kadın belediye Başkanı seçilen Gülşah Durbay ve belediye çalışanları tarafından karşılandı. Karşılamanın ardından makama geçildi. Makamda CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ağırlayan Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, “Uzun zamandır genel başkanımla siyaset yapmama rağmen bugün ayrı bir heyecan yaşıyorum. Belediyemizde Genel Başkanımızı ağırlıyor olmaktan büyük bir onur duyuyorum. Yıllar sonra Manisa’da hem büyükşehirde hem de bütün ilçelerde büyük başarı elde ettiğimiz gibi tüm Türkiye’de büyük bir başarı yaşadık. Öncelikle bu başarının mimarı Genel Başkanımız Özgür Özel’e teşekkür ediyorum” dedi. “Bu koltuğa oturmayı istedim” Şehzadeler Belediyesinin kendisi için ayrı bir önemi olduğunu vurgulayan Özel, “Bu ziyaretin benim için başka bir anlamı var. Biraz önce Gülşah Başkanım bana nezaketle dedi ki ‘Buyurun makama geçin’ dedi. Ben de oraya ancak sen geçebilirsin dedim. Ben ilçe başkanımın il başkanımın makamına oturabilirim onlar benim koltuğum ama bu koltuk Gülşah’ın koltuğu. Ben bu koltuğa oturmayı istedim 2019 yılında. Bu bina Manisa Belediyesi binasıydı. BU makam bu koltuk Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar’ın koltuğuydu. Ben o yarışta 3’üncü oldum. O günden bugünlere geldik. Benim açımdan çok anlamlı bir gün. Şehzadeler Belediyesini almış olmak tarihte hiç almadığımız Manisa Belediyesini de almak anlamına geliyor. Hatta şöyle espriler yapıyoruz. Beni hafta sonu baka bir etkinliğe davet ettiler. Dedim ki Manisa’da Mesir Şenliklerinde olacağım. 477 yıldır ilk kez Cumhuriyet Halk Partisi Mesir Şenliklerini yapıyor dedik. Tabii ki cumhuriyetin ilk yıllarında seçimlerin olmadığı dönemde CHP kimlikli belediye başkanları vardı ama çoklu yarışta ilk kez Manisa Büyükşehir Belediyesini Manisa’nın kadim merkez belediyesini hem de Yunusemre Belediyesini kazandık. Bu açıdan çok mutluyuz. Bize bunu yaşatan Manisalılara çok teşekkür ederiz” dedi. “Şehzadeler’in borcu Yunusemre’den çok daha az” Şehzadeler Belediyesinin 160 milyon civarında bir borcu olduğu kaydeden Özel, “Yunusemre Belediyesine göre burada borcun daha az olduğunu ifade edelim. Geçmişteki israfın, şatafatın Yunusemre Belediyesiyle karşılaştırılamayacak oranda olduğunu söyleyelim. Çok daha iyisini yapacağız. Özellikle burada bir devri sabık oluşturma niyetimiz yok. Önceki belediye başkanımızla Gülşah Başkanımız mutlaka temasta bulanacaktır. Önceki dönemde AK Parti’nin yönetim anlayışının zorladığı ne kadar israf, fazladan harcama varsa hepsine engel olacağız.” diye konuştu. Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay ziyaretin anısına Kurşunluhan’da belediyenin kursiyerleri tarafından yapılan Atatürk Portresini CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e hediye etti.
Uşak Belediyesi’nin borçları açıklandı
27 Nisan 2024 Cumartesi - 16:08 Uşak Belediyesi’nin borçları açıklandı 31 Mart yerel seçimlerinde rekor farkla başkanlığı kazanan ve AK Parti yönetiminden koltuğu devralan CHP’li Belediye Başkanı Özkan Yalım; belediye binasına astırdığı afişle Uşak Belediyesi’nin borçlarını açıkladı. Başkan Yalım, "Uşak Belediyesi’nin eski dönemden kalan toplam 1 milyar 276 milyon 816 bin 921 TL borcu bulunuyor. Borçların bir kısmı Uşak Belediyesi’ne aitken bir kısmının belediye iştiraklerine ait olduğu görülüyor" dedi. Mali konularla ilgili ekibin çalışmalarını tamamladığını ve net listenin kendilerine ulaştığını söyleyen Başkan Özkan Yalım; mevcut borçların listesini asarak tüm Uşak halkına şeffaf bir şekilde sunduklarını dile getirdi. Adeta bir enkaz devraldıklarının altını çizen Başkan Yalım, bunun kendilerini yıldırmayacağını ve durumu en kısa sürede toparlayarak hizmet etmekten vazgeçmeyeceklerini vurguladı. Başkan Yalım; “Yaptığımız araştırmaya göre Uşak Belediyesinin 01 Nisan 2024 tarihi itibariyle 994 milyon 4 bin 712 TL, UB Maden ve Yatırım İşletmeciliği’nin 24 Nisan 2024 tarihi itibariyle 6 milyon 783 bin 71 TL, Uşak Belediyesi Personel Limitet Şirketinin 01 Nisan 2024 tarihi itibariyle 109 milyon 552 bin 280 TL, UTAŞ İnşaat Anonim Şirketinin 180 milyon TL ve Uşak Spor Anonim Şirketinin 43 bin TL borcu bulunuyor. Toplamda 1 milyar 276 milyon 816 bin 921 lira olan bu borç maalesef Uşak halkının sırtına yüklenmiş bir yüktür ve biz var gücümüzle üretimi ve gelirlerimizi artırarak bu durumu düzelteceğiz” dedi. Şeffaf ve Halkçı yaklaşım Yoğun bir tempodan çıktıklarını ve tüm borçlara rağmen yoğun bir şekilde belediyedeki çalışmaların devam ettiğini söyleyen Başkan Yalım; “Vatandaşın belediye başkanına temas etmesi konusunda yıllardır büyük bir sıkıntı vardı. Biz belediye başkanlığı makamının kapısını vatandaşa açtık. Vatandaşımız hem bizimle temas edip istişare edebiliyor, hem de her türlü konuyu konuşup danışabiliyor. Bundan sonra da bu böyle devam edecek. Vatandaşlarımız artık belediyemizin ekonomik durumunu da öğrenmiş oldu” diye konuştu. Öte yandan vatandaşların ve basın mensuplarının görebilmesi için belediyenin binasına asılan büyük afiş birçok kişinin ilgi odağı oldu. Özellikle belediye çevresinde bulunan vatandaşlar merakla afişi incelerken, birçok kişinin fotoğraf çekmesi de dikkatlerden kaçmadı.
Başkan Köksal;  “Mahallelerimize ortak akılla eşit, adil hizmet ulaştıracağız”
27 Nisan 2024 Cumartesi - 14:19 Başkan Köksal; “Mahallelerimize ortak akılla eşit, adil hizmet ulaştıracağız” Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muhtarlar Federasyonu Başkanı ve Kiramettin Mahallesi Muhtarı Hayrettin Akay ile birlikte Menteşe Mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Toplantıda yeni bir dönemin başladığını belirten Başkan Köksal, “Her bir mahallemize eşit, adil bir anlayışıyla hizmet ulaştıracağız. Talepleriniz Ahmet Başkanımla benim yol haritamızı oluşturacaktır. Sizlerden ricamız ihtiyaçlarınızı, taleplerinizi öncelik sırasına göre bize ulaştırmanız. Birlik, beraberlik ve uyum içinde hizmet üreteceğiz.” dedi. Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde gerçekleştirilen muhtarlar buluşması Muhtarlar Federasyonu Başkanı ve Kiramettin Mahallesi Muhtarı Hayrettin Akay’ın konuşmasıyla başladı. Akay, “Yeni dönemde birlik ve beraberlik içinde Ahmet Aras Başkanımızla, Gonca Köksal Başkanımızla vatandaşlarımıza güzel hizmetler yapacağımıza inanıyorum.” dedi. Başkan Köksal, “Muhtarlar, mahalllerimizdeki gözümüz kulağımız” Menteşe Belediye Başkanı Şehir Plancısı Gonca Köksal, muhtarlardan mahallelerdeki ihtiyaçların aciliyet ve önceliğine göre bildirmelerini istedi. Başkan Köksal, “Çok değerli muhtarlarımız, hepiniz hoş geldiniz. Seçim dönemi bitti. Hizmet dönemine başladık. Mahalle ziyaretlerimizde hep söyledik; ‘Mahallelerimizi ziyaret edecek, tüm ihtiyaçları, eksikleri yerinde tespit edeceğiz’ dedik. Bunu göreve gelir gelmez hızlıca planladık. İlişki ve iletişimi her daim canlı tutacağız. Sizler mahallelerimizdeki gözümüz, kulağımızsınız. Bizim birlikte uyum içinde çalışmalarımızı yürütmemiz gerekiyoruz. Bunun için bütün taleplerinizi en acil olanlardan başlayarak, Muhtarlık İşleri Müdürlüğümüze bildirmenizi istiyoruz. Organizasyonu Muhtarlık İşleri Müdürlüğümüz üzerinden yürüteceğiz. Bütün talepler bize gelecek, aciliyetine göre sıraya koyup ilgili birimlere ileteceğiz. Muhtarlık İşleri Müdürlüğümüz bu süreçte daha aktif bir rol oynayacak. Belediye bütçemiz şu aşamada biraz kısıtlı. O yüzden muhtarlarımızdan ricam en acil ihtiyaçları öncelikli olarak bildirmeniz olacaktır. Bizler artık parti rozetlerimizi çıkardık. Bir kamu kurumunun yöneticileriyiz. Sizler de tabi siyasi figürler değilsiniz. Her bir mahallemize eşit, adil hizmet anlayışıyla çalışacağız. Bu süreçte sizlerin talepleri de Ahmet Başkanımla benim yol haritamızı oluşturacak. Bir koordinasyon içinde hep birlikte hizmetlerimizi üreteceğiz.” diye konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Aras, “Menteşe bizim kalbimiz” Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, sözlerine muhtarlara teşekkür ederek başlayarak, “Güzel bir seçim dönemi geçirdik. Misafirperverliğiniz için muhtarlarımıza ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bize güvendiniz, bize inandınız ve bize bir kredi verdiniz. Biz de bu krediyi en iyi şekilde kullanmak için çalışmalara başladık. Tüm ilçelerimizde, Menteşe tabi bizim kalbimiz sayılır, iyi ilişkiler içinde süreci başlattık. Muhtarlarımızla da ilişkimizi hep sıcak tutacağız, birbirimizden uzaklaşmayacağız. Muğla’da iki muhtarlar federasyonu var. Ayrılık olsun istemiyoruz. Bu konuyu Sayın Valimizle de konuştuk. Hizmetlerin doğru ve eksiksiz bir şekilde ulaştırılması bakımından muhtarlarımızın tek bir çatı altında toplanması çok önemli” dedi. Başkan Aras, konuşmasını şöyle sürdürdü; “İlçe belediyelerin genel anlam da bir sıkıntısı var. Bununda nedeni son dönemlerde artan maliyetler. Büyükşehir Belediyesi olarak Gonca Başkanımızın yetişemediği yerlerde biz olacağız. Yapılacak hizmet protokolleri ile biz bunları çözeriz. Sonuçta bu halkımız için yapılacak ortak bir hizmet. Birlikte yapacak, destek vereceğiz. Telefonlarımız her zaman açık. Bundan sonraki süreçte her zaman iç içe olalım.” Başkan Köksal, toplantının sonunda Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’nün Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tahça’ya bağlı olduğunu belirterek muhtarları bilgilendirdi.