ASAYİŞ - 02 Ekim 2023 Pazartesi 12:45

Osmaniye’de durdurulan yolcu otobüsünde 8 kilo skunk ele geçirildi

A
A
A
Osmaniye’de durdurulan yolcu otobüsünde 8 kilo skunk ele geçirildi

Osmaniye’de durdurulan yolcu otobüsünde 8 kilo skunk ele geçirildi.


Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, yolcu otobüsü ile seyahat eden bir şüphelinin uyuşturucu madde taşıdığı bilgisi üzerine harekete geçti. Uygulama noktasında durdurulan otobüste yapılan aramada şüpheli E.A.’nın valizinde streçe sarılı paket halinde 8 kilo skunk maddesi ele geçirildi. Gözaltına alınan E.A.’nın emniyetteki işlemlerinin ardından, ’uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti’ suçundan adli makamlara sevk edileceği kaydedildi.



Osmaniye’de durdurulan yolcu otobüsünde 8 kilo skunk ele geçirildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Üniversiteden 29 çeşit temizlik malzemesi Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Fakültesi bünyesinde pandemi zamanında dezenfektan ihtiyacını karşılamak için kurulan tesiste 29 çeşit temizlik ve hijyen malzemesi üretiliyor. 2020 yılında pandemi döneminde dezenfektan ihtiyacını karşılamak için OMÜ Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde "Kampüs Kimya" markasıyla bir tesis kuruldu. Her geçen yıl kendini geliştiren tesis, hijyen malzemesi satışını da hızlandırdı. Öğretim üyeleri, öğrenciler ve diğer çalışanlar tarafından üretilen kolonya, dezenfektan, deterjan, çamaşır suyu, yüzey temizleyici gibi 29 farklı çeşitte temizlik ürünü kurumlara satılıyor. Ürünlerin satışından elde edilen gelir, üniversitenin ihtiyacında kullanılıyor. "Öğrencilerimiz hem bilgilerini artıyorlar hem de gelir elde edebiliyorlar" Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Yalçın, "OMÜ Kampüs Kimya 2020 yılında pandemi şartlarında kurulmuş bir yapıdır. O zaman ortaya çıkan dezenfektan sorununu çözmek amacıyla fakültemiz dekanlığı tarafından kurulmuş ve hala faaliyetlerine devam eden bir kuruluşumuzdur. Döner sermaye çerçevesinde çalışıyor. Döner sermaye çerçevesinde hiçbir yönetici, çalışan burada aylık gelir almıyor. Buradan elde edilen gelirler fakültelerimizin kırtasiye, temizlik ve diğer ihtiyaçları için kullanılıyor. Kampüs Kimyamız hem üniversitelerimizin hijyenik malzeme ihtiyaçlarını karşılıyor hem de belediyelere buradan ihtiyaç duyduklarında ürünlerimizi belli bir ücret karşılığında gönderiyoruz. Belli bir kazancı var. Bu kazanç da fakültemizin ihtiyaçlarını karşılanmasında kullanılacak kadar yeterli bir kazançtır. Ürün yelpazesinde 29 çeşit ürün var. Bunların ulusal akredite laboratuvarlarında hepsinin testi yapıldı. Ruhsatlandırma çalışmaları devam ediyor. Öğrencilerimiz Kampüs Kimya içerisinde staj yapabiliyorlar. Özellik kimya bölümü öğrencilerimiz staj yapıyorlar. Bunun yanı sıra üniversitemizin yarı zamanlı çalıştırdığı öğrencilerimiz var. Hem bilgilerini artıyorlar hem de gelir elde edebiliyorlar" dedi.
Kütahya Tavşanlı’da anlamlı ikram Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde, Öz Sağlık-İş Sendikası Kütahya Şubesi, vefat eden üyelerini ve şehitleri anmak amacıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı. Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi önünde düzenlenen lokma hayrına, sendika başkan ve yöneticileriyle birlikte çok sayıda üye katıldı. Sendika Başkanı Hatice Başçam yaptığı açıklamada, vefat eden üyelerini hiçbir zaman unutmadıklarını ve sosyal sorumluluk bilinciyle bu tür etkinlikleri düzenlemeye devam edeceklerini belirtti. Başkan Başçam, "Daha önce Kütahya Şehir Hastanesinde bir lokma hayrı gerçekleştirmiştik. En büyük ilçemiz Tavşanlı ve ikinci olarak burada lokma hayrı gerçekleştirdik. Burada vefat eden üyelerimiz, meslek şehitlerimiz, aziz şehitlerimizin ruhları için bugün de burada hayrımızı gerçekleştirdik. Biz vefat eden üyelerimizi sosyal sendikacılık anlamında hiçbir zaman unutmuyoruz. Gerek üyelerimizin kendilerini gerek ailelerini, özel günlerde, her türlü desteğe ihtiyaçları olduğunda kendilerini ziyaret ediyoruz. Sosyal sendikacılık anlayışıyla, üyelerimizin her zaman yanında olmaya çalışıyoruz" dedi. Tavşanlı temsilcisi Mehmet Samet Gümüş de etkinliğe gösterilen ilgiden memnuniyet duyarak, "Bu tür etkinlikler, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmenin yanı sıra, vefat edenlere olan saygımızı da göstermemizi sağlıyor. Tüm katılımcılara teşekkür ederim" şeklinde konuştu.
Bursa Nilüfer’de tarım ve kooperatifçilik için yeni bir modele doğru Nilüfer Belediyesi, 3 gün sürecek Tarımsal Kalkınma ve Kooperatifçilik Çalıştayı’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 14-15 ve 16 Ekim tarihlerinde uzman akademisyenler, sivil toplum örgütleri ve ilgili meslek odalarının katılımıyla düzenlenecek çalıştayda ortaya çıkacak veriler, Nilüfer’de sürdürülebilir tarım için yapılacak çalışmalar için yol haritası oluşturacak. Tarım alanlarının giderek azaldığı, yanlış tarım politikaları sonucu çiftçinin toprağa küstüğü bir dönemde, gıdanın önemi daha da artıyor. Bursa Nilüfer Belediyesi de tarım alanlarının korunması, kooperatifçiliğin daha da gelişmesi, temiz gıda, ekolojik tarımının önemine dikkat çekmek ve tarım konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Tarımsal Kalkınma ve Kooperatifçilik Çalıştayı düzenliyor. Nilüfer Belediyesi’nin Nilüfer Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (NİLKOOP) ile birlikte 14 -16 Ekim tarihleri arasında Nilüfer Nikahevi’nde gerçekleştireceği çalıştay, akademisyenler, alanında uzman isimler ve kurum temsilcileri ile çiftçiler ve kooperatifçileri bir araya getirecek. Yeni bir dönemin başlangıcı Çalıştayın Nilüfer’de tarım ve hayvancılık sektörlerinde yeni bir dönemin başlangıcı olacağını dile getiren Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, “Hedefimiz, üretimden gelen gücümüzü ve dayanışmanın ışığını rehber edinerek, tarımda adil, kapsayıcı ve geleceğe umutla bakan bir modeli hayata geçirmek” dedi. Başkan Şadi Özdemir, emeğin ve üretimin birliğini güçlendirerek, toplumsal adaleti sağlamayı, kooperatifçilik anlayışını yaygınlaştırmayı ve toplumun tüm kesimlerini bu sürecin parçası haline getirerek yerel kalkınmayı gerçekleştirmek istediklerinin altını çizdi. “Çalıştay sonunda elde edilecek sonuçlar, Belediyemizin ve NİLKOOP’un tarım ve kooperatifçilik politikalarını şekillendirmede yol gösterici olacak. Amacımız, ilçemizin tarım potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek” diyen Başkan Özdemir, çalıştayın ana başlıkları arasında; yerel üretimi canlandırılacak projelerin geliştirilmesi, çiftçilerin daha güçlü ve dayanışmacı yapılar kurmalarına yönelik modeller ile tarım arazilerinin korunmasına ilişkin politikaların yer aldığını söyledi. Nilüfer Nikahevi’nde 14 Ekim Pazartesi günü açılış konuşmalarıyla başlayacak olan çalıştay, uzman sunumlarıyla devam edecek. Çalıştayın ikinci gününde, katılımcılar ortak akıl masalarında derinlemesine tartışmalar yürütecek. Son gün ise çalışma gruplarının sonuçları sunulacak ve rapor hazırlanacak.