ASAYİŞ - 07 Aralık 2023 Perşembe 10:04

Osmaniye’de 3 kaçak göçmen yakalandı

A
A
A
Osmaniye’de 3 kaçak göçmen yakalandı

Osmaniye’de polis ekiplerince durdurulan ticari araçta, Afganistan uyruklu 3 kaçak göçmen yakalandı.


İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerince göçmen kaçakçılığının önlenmesi ve düzensiz göçmenlerin yakalanmasına yönelik çalışma yapıldı. Bu çerçevede, Tarsus Adana Gaziantep (TAG) Otoyolunda polis uygulama noktasında, şüphe üzerine ticari araç durduruldu. Yapılan incelemede, illegal yollarla ülkeye giriş yapan Afganistan uyruklu 3 düzensiz göçmen yakalandı.


Göçmenleri batı illerine taşıyan araç sürücüsü S.Y. göçmen kaçakçılığı suçundan gözaltına alınıp, çıkarıldığı adliye de serbest bırakıldı. Olayda kullanılan araca el konuldu.


Yakalanan 3 göçmen, Osmaniye İl Göç İdaresi Müdürlüğündeki işlemleri sonrası sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine teslim edildi.



Osmaniye’de 3 kaçak göçmen yakalandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir ’Meslek Lisesi Gelecek Vizyonu’ ve ’İş Hayatına Hazırlama’ toplantısı gerçekleşti İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum İlişkiler Genel Müdürlüğü ile Balıkesir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BASİAD) iş birliğiyle düzenlenen "2. Meslek Lisesi Gelecek Vizyonu ve İş Hayatına Hazırlama Toplantısı" başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Toplantıya Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Yönetim Kurulu Üyesi Metin Baykan ve Meclis Üyesi Buse Tellioğlu Altındiş katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Rahmi Kula, meslek liselerinin önemine vurgu yaptı. Kula, "Meslek liseleri, gençlerimizin iş hayatına hazırlanmalarında kritik bir rol oynuyor. Bugünün öğrenci ve gençleri, yarının iş gücünü oluşturacak. Onların yeteneklerini geliştirmek ve ihtiyaç duyulan alanlarda eğitim almalarını sağlamak, toplumumuzun kalkınması için hayati bir öneme sahip," dedi. Ayrıca, Kula, toplantının amacı olan iş dünyası ile eğitim sektörü arasındaki bağların güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, "İşverenler olarak, meslek liselerinden mezun olan gençlerin ihtiyaç duyduğu becerileri anlamalı ve bu doğrultuda onlara fırsatlar sunmalıyız. Eğitim kurumlarımızın bizlerle iş birliği yaparak, sektörel ihtiyaçlara uygun programlar geliştirmeleri gerektiğini düşünüyorum," şeklinde konuştu. Başkan Kula, gençlerin iş hayatına atılmalarında karşılaştıkları zorluklara da değinerek, "Kendilerine güvenen, donanımlı ve yenilikçi bireyler yetiştirmek, yalnızca eğitimcilerin değil, hepimizin ortak sorumluluğudur. Bizler, iş dünyası olarak, gençlerimizi desteklemek ve onlara rehberlik etmek için buradayız," ifadelerini kullandı. Toplantıda, iş hayatında başarılı olmanın yolları ve meslek liselerinin sağladığı avantajlar üzerine çeşitli görüş alışverişinde bulunuldu. Eğitim ve iş dünyası temsilcileri, gençlerin geleceğine yön vermek amacıyla iş birliği yapma konusunda kararlılıklarını dile getirdiler.
Sinop Sinop’ta 532 kırsal kalkınma projesi Tarım ve Orman İl Müdürü Fatih Önlem, Sinop’ta 2020-2023 yılları arasında uygulanan 532 proje ile 2 bin 800 erkek, bin kadın ve 510 genç çiftçiye ulaşıldığını açıkladı. Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü uhdesinde yürütülen "Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP)" çerçevesinde, Etüt ve Projeler Daire Başkanlığında görevli Grup Sorumlusu Muharrem Satar, Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü KTV Şube Mustafa Ateş, Çamlıyayla İlçe Müdürü Fatih Umut Şahin, İl Proje Yürütme Birimi ekibi ile ÇPP ve çiftçilerden oluşan heyet Sinop’u ziyaret etti. Gerçekleştirilen projelerin ziyaretinde Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Erhan Güçlü, Boyabat Müdürü Murat Usta tarafından Sinop’ta KDAKP Kamu Altyapı projelerinden Boyabat Canlı Hayvan Pazarı, Durağan İlçesinde gerçekleştirilen GES projesi ile Erfelek ilçesinde bireysel hibeler yerinde incelendi. Ayrıca Durağan ilçesinde faaliyet gösteren Kadın Kooperatifi de ziyaret edildi. Proje saha ziyaretleri yanında, 2020-2024 yılları arasında Sinop’ta uygulanan ve devam eden projeler hakkında Tarım ve Orman İl Müdürlüğü İnceburun Toplantı Salonunda katılımcılara Sinop İl Proje Yönetim Biriminde görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Melek Öztürk tarafından sunum yapılarak, proje uygulamaları hakkında soru-cevap şeklinde bilgi alışverişinde bulunuldu. Sunum öncesinde ziyaret ile ilgili görüşlerini belirten Tarım ve Orman İl Müdürü Fatih Önlem, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek uygulanan ve uygulaması devam eden altyapı ve bireysel hibe projelerinin üretici ve yetiştiriciler tarafından büyük ilgi ve faydasını gördüğünü, Sinop’ta 2020-2023 yıllarında bireysel olarak üreticilere 42 dekar alanda ceviz bahçesi kurulumu, 2,5 dekar alanda sera kurulumu, 18 dekar alanda mavi yemiş bahçesi kurulumu, 13 adet 100 m2 çadır ahır kurulumu ve 2 adet genç girişimci paketinin faaliyete geçirildiğini, 2020-2023 yılları arasında uygulanan 532 proje ile 2 bin 800 erkek, bin kadın ve 510 genç çiftçiye ulaşıldığını ifade etti. Öte yandan Önlem, 2024 yılında Hassas Hanelerin Desteklenmesi proje uygulamasının tamamlandığını, Altyapı Yatırımında Boyalı Su İletim Hattı projesinin UNDP tarafından ihaleye çıkıldığını, sera, çilek bahçesi, mavi yemiş bahçesi, lavanta bahçesi kurulumu, ahır modernizasyonu ve besi ahırı yapımı projelerini içeren Genç Girişimci Kurulum projelerinin devam ettiğini sözlerine ekledi.
Çankırı Bakan Yardımcısı Gizligider: "5 yıl sonra kişi başına 975 metreküp su düşecek, bu su fakiri dediğimiz sınırın altı oluyor" Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, su tasarrufunun önemine değinerek, "15 yıl sonra ülkenin nüfusu yüzde 10 artarsa 93 milyon oluyor ama tedbir almazsak 5 yıl sonra su kaynakları yüzde 20 düşüyor; kişi başına 975 metreküp su düşecek. Bu, su fakiri dediğimiz sınırın altı oluyor" dedi. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, bir dizi programa katılmak üzere Çankırı’ya geldi. Bakan Gizligider’in Çankırı’daki ilk durağı Çankırı Valiliği oldu. Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar’ı ziyaret eden Bakan Gizligider, daha sonra İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen Üretim Planlaması Sunumu programına katıldı. Düzenlenen programda su tasarrufunun önemine değinen Bakan Yardımcısı Gizligider, geleceği planlarken kaynakların dikkate alınması gerektiğini belirtti. “Su varsa hayat var, su yoksa hiçbir şey yok” Geleceğinin kaynaklarının harcanmaması gerektiğini vurgulayan Gizligider, “Türkiye, bu gidişle 2050 yılında 105 milyon olacak. 2023 itibariyle bizim 112 milyar metreküp suyumuz var. Kişi başına bin 313 metreküp su düşüyor. 5 yıl sonra ülkenin nüfusu yüzde 10 artarsa 93 milyon oluyor ama tedbir almazsak 5 yıl sonra su kaynakları yüzde 20 düşüyor, kişi başına 975 metreküp su düşecek. Bu su fakiri dediğimiz sınırın altı oluyor. Sürdürülebilirlik de dünyanın gündeminde. Sürdürülebilirlik kelimesini önümüzdeki yıllarda çok daha fazla duyacağız. Sürdürülebilirlik, bugünün kaynaklarıyla bugünü ve yarını planlamaktır, yarının kaynaklarıyla bugünü kullanmak, harcamak değil. Su varsa hayat var, su yoksa hiçbir şey yok. Sulu tarım ya da kuru tarımda da en az 4 kat fark ediyor. Temele suyu koyduk, yönlendirici olmak istiyoruz, cezalandırıcı değil. Kolumuza girin, beraber kazanalım" dedi.