GÜNDEM - 02 Ağustos 2024 Cuma 09:24

Düziçi deprem konutlarının yüzde 95’i tamamlandı

A
A
A
Düziçi deprem konutlarının yüzde 95’i tamamlandı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımı devam eden deprem konutlarının yüzde 95’i tamamlandı.


Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde yapımı devam eden 65 blok 1222 3+1 dairelerden oluşan deprem konutları inşaatında çalışmalar devam ediyor. Vali Erdinç Yılmaz, ilçede yapımı devam eden kalıcı deprem konutları inşaatında incelemelerde bulundu.


Depremzede vatandaşları, bir an evvel konutlarını teslim etmek istediklerini söyleyen Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, “Düziçi İlçemizde Toplu Konut İdaremiz tarafından yapılan deprem konutlarımızın inşaat alanındayız. Konutlarımız yüzde 95 oranında tamamlanmış durumda. Burada 65 blok 1222 konut hamdolsun tamamlanmak üzere. Az önce de örnek dairemizi gezdik, 3+1, perde beton, radya temel üzerine yapılmış, depreme dayanıklı, modern, kullanışlı. Hamdolsun bu konutlarımızın etkin ve verimli bir koordinasyon içinde, hızlı bir şekilde bitirilmesini sağlıyoruz. Amacımız depremzede vatandaşlarımıza, hak sahiplerimize bir an evvel konutlarını teslim etmek, konutlarına kavuşmalarını sağlamak. Bu konutların hızlı ve çok güzel bir şekilde yapılmasında emeği geçen TOKİ’mize, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüze, Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, işi yürüten müteahhit firmaya çok teşekkür ediyorum. Emeği geçen bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. İnşallah en kısa zamanda da konutlarımızı hak sahiplerine kavuşturacağız” dedi.



Düziçi deprem konutlarının yüzde 95’i tamamlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Bayraklı’da çocuklar mahalle şenliğinde doyasıya eğlendi Bayraklı Belediyesi tarafından, Gümüşpala Mahallesi’ndeki pazar yeri halı sahasında gerçekleştirilen mahalle şenliği, çocuklar ve ailelerine keyifli anlar yaşattı. Renkli gösteriler, eğitici atölyeler ve sportif oyunlarla dolu şenlikte katılımcılar, kukla gösterileri, palyaço performansları ve çeşitli aktivitelerle gönüllerince eğlendi. Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen mahalle şenliği, Gümüşpala Mahallesi’nde çocuklar ve aileleri için keyifli anlara sahne oldu. Etkinlikte Belediye Başkanı İrfan Önal, mahalle sakinleriyle sohbet ederek, çocukların coşkusuna ortak oldu. Kukla gösterisi, bubble show ve palyaço performansları çocukların büyük ilgisini çekerken, sahne şovları hem çocukları hem de ailelerini eğlendirdi. Eğitici atölyelerde astronomi, zeka oyunları, arkeoloji, robotik kodlama ve bilim gibi alanlarda eğitim alarak eğlenme fırsatı bulan çocuklar, sportif oyunlarda da kıyasıya mücadele etti. Spor işleri müdürlüğünün organize ettiği Survivor parkuru, çuval yarışı, halat çekme ve penaltı atışı gibi aktiviteler de büyük heyecan yaşattı. Etkinliğe Başkan İrfan Önal’ın yanı sıra; muhtarlar, meclis üyeleri, yüzlerce çocuk ve aileleri katıldı. Başkan Önal, “Soğukkuyu Mahallesi’nde gerçekleştirdiğimiz sokak şenliğimizi şimdi Gümüşpala Mahallesi’ne taşıdık. Bu şenliklerle çocuklarımızı bir araya getiriyor, mahalle kültürünü ve dayanışma ruhunu pekiştiriyoruz. Bilim, sanat ve spor dolu bu etkinlikte çocuklarımızın ve ailelerinin mutluluğunu görmek bizim için en büyük ödül. Katılım gösteren tüm ilçe sakinlerimize teşekkür ediyorum. Her yaş grubundan vatandaşımızla buluşmaya devam edeceğiz” dedi.
Manisa Öykü Gürman söyledi vatandaşlar eşlik etti Manisa’nın Alaşehir ilçesine bağlı Yeşilyurt Mahallesinde bu sene ilki gerçekleştirilen ’Yeşilyurt Çeşitli Üzüm Festivali’ Öykü Gürman konseriyle tamamlandı. Öykü Gürman sahnedeyken seyircilerin arasından bir vatandaşın ’Oy beni vurun’ türküsünü seslendirmeye başlaması üzerine sanatçı mikrofonu vatandaşa ulaştırarak türküyü tamamlamasını sağladı. Alaşehir’de bu sene ilk kez gerçekleştirilen ’Yeşilyurt Çeşitli Üzüm Festivali’ tamamlandı. Alaşehir’in üzüm çeşidi yönünden en zengin mahallesi olan Yeşilyurt Mahallesinde tanıtım amacıyla ilk kez Çeşitli Üzüm Festivali düzenlendi. Üç gün süren festivalde Yeşilyurt Pazaryerine esnaflar stantlar kurarak, satışlar yaptı. Festival, dün gece ünlü sanatçı Öykü Gürman’ın konseri ile tamamlandı. Coşkulu kalabalığa seslenen Öykü Gürman yaklaşık iki saat kaldığı sahnede birbirinden güzel 24 eser seslendirdi. Öykü Gürman şarkılarını seslendirirken, coşkulu kalabalık da şarkıcıya eşlik etti. Öykü Gürman’a çiçek veren ve ’Hoş geldin’ diyen Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, "Manisa Büyükşehir Belediyemiz ile işbirliği yaparak, Mehmet Doğan sponsorluğunda etkinlik düzenledik. Amacımız dünyaca ünlü Sultaniye üzümün tanıtımının yanı sıra Sultaniye üzümüne alternatif çeşit üzümlerimizi de tanıtmak. Alaşehir’deki festivalimizden daha fazla kalabalık oluşturdunuz. Demek ki bu sadece bizden kaynaklı değil, sanatçımız Öykü Hanım’dan kaynaklı bir olay. Ben bu festivalde emeği geçen tüm sponsorlarımıza ve meclis üyemiz Mehmet Doğan’a teşekkür ederim. Bu akşam hep birlikte eğleneceğiz. Karşımızda bir cumhuriyet kadını var. Cumhuriyet demek kadın demektir. Kadın–erkek birlikte eğlenmek demektir. Sizlere cumhuriyet tadında eğlenceler diliyorum” dedi. Vatandaştan muhteşem performans Havai fişek gösterilerinin yapıldığı gecede seyirciler arasından Pevrul Avşar isimli vatandaş bir anda çıplak sesle ’Oy beni vurun’ isimli türküyü seslendirmeye başlayınca Öykü Gürman mikrofonu vatandaşa ulaştırarak türküyü tamamlamasını sağladı. Pevrul Avşar’ın sesini çok beğendiğini söyleyen Öykü Gürman aynı eseri kendisi de seslendirdi. Bir izleyenin pankarta yazdığı ’Oy Asiye, Vazgeçmedim Sevmekten, korkmam inan ölmekten’ yazılı dövizini de sahneye alan Gürman, sempatik tavırları ve sesiyle vatandaşları adeta büyüledi. Festivalin son gecesinde Kula Belediye Başkanlığı görevine kısa bir süre sonra dönmesi beklenen Hikmet Dönmez, Eşme Yeleğen Belediye Başkanı Ecevit Emir, Gölmarmara Belediye Başkanı Cem Aykan, Gördes Belediye Başkanı İbrahim Büke, Köprübaşı Belediye Başkanı Fatih Taşlı da Alaşehir Belediyesini yalnız bırakmadı.
Manisa Öykü Gürman söyledi, vatandaşlar eşlik etti Manisa’nın Alaşehir ilçesine bağlı Yeşilyurt Mahallesinde bu sene ilki gerçekleştirilen ’Yeşilyurt Çeşitli Üzüm Festivali’ Öykü Gürman konseriyle tamamlandı. Öykü Gürman sahnedeyken seyircilerin arasından bir vatandaşın ’Oy beni vurun’ türküsünü seslendirmeye başlaması üzerine sanatçı mikrofonu vatandaşa ulaştırarak türküyü tamamlamasını sağladı. Alaşehir’de bu sene ilk kez gerçekleştirilen ’Yeşilyurt Çeşitli Üzüm Festivali’ tamamlandı. Alaşehir’in üzüm çeşidi yönünden en zengin mahallesi olan Yeşilyurt Mahallesinde tanıtım amacıyla ilk kez Çeşitli Üzüm Festivali düzenlendi. Üç gün süren festivalde Yeşilyurt Pazaryerine esnaflar stantlar kurarak, satışlar yaptı. Festival, dün gece ünlü sanatçı Öykü Gürman’ın konseri ile tamamlandı. Coşkulu kalabalığa seslenen Öykü Gürman yaklaşık iki saat kaldığı sahnede birbirinden güzel 24 eser seslendirdi. Öykü Gürman şarkılarını seslendirirken, coşkulu kalabalık da şarkıcıya eşlik etti. Öykü Gürman’a çiçek veren ve ’Hoş geldin’ diyen Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, "Manisa Büyükşehir Belediyemiz ile işbirliği yaparak, Mehmet Doğan sponsorluğunda etkinlik düzenledik. Amacımız dünyaca ünlü Sultaniye üzümün tanıtımının yanı sıra Sultaniye üzümüne alternatif çeşit üzümlerimizi de tanıtmak. Alaşehir’deki festivalimizden daha fazla kalabalık oluşturdunuz. Demek ki bu sadece bizden kaynaklı değil, sanatçımız Öykü Hanım’dan kaynaklı bir olay. Ben bu festivalde emeği geçen tüm sponsorlarımıza ve meclis üyemiz Mehmet Doğan’a teşekkür ederim. Bu akşam hep birlikte eğleneceğiz. Karşımızda bir cumhuriyet kadını var. Cumhuriyet demek kadın demektir. Kadın -erkek birlikte dans edip eğlenmek demektir. Sizlere cumhuriyet tadında eğlenceler diliyorum” dedi. Vatandaştan muhteşem performans Havai fişek gösterilerinin yapıldığı gecede seyirciler arasından Pevrul Avşar isimli vatandaş bir anda çıplak sesle ’Oy beni vurun’ isimli türküyü seslendirmeye başlayınca Öykü Gürman mikrofonu vatandaşa ulaştırarak türküyü tamamlamasını sağladı. Pevrul Avşar’ın sesini çok beğendiğini söyleyen Öykü Gürman aynı eseri kendisi de seslendirdi. Bir izleyenin pankarta yazdığı ’Oy Asiye, Vazgeçmedim Sevmekten, korkmam inan ölmekten’ yazılı dövizini de sahneye alan Gürman, sempatik tavırları ve sesiyle vatandaşları adeta büyüledi. Festivalin son gecesinde Kula Belediye Başkanlığı görevine kısa bir süre sonra dönmesi beklenen Hikmet Dönmez, Eşme Yeleğen Belediye Başkanı Ecevit Emir, Gölmarmara Belediye Başkanı Cem Aykan, Gördes Belediye Başkanı İbrahim Büke, Köprübaşı Belediye Başkanı Fatih Taşlı da Alaşehir Belediyesini yalnız bırakmadı.
Malatya 19.Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri tamamlandı Yeşilyurt Belediyesinin ev sahipliğinde, Türkiye’nin 26 kentinden gelen 300 güreşçinin katılımıyla düzenlenen 19.Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri, büyük bir heyecana sahne olan final maçlarıyla sona ererken, başpehlivanlığı Tokat’tan katılan Samet Özaslan elde etti. Yeşilyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından organize edilip, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Yeşilyurt Kaymakamlığı ve Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Malatya Temsilciliğinin paydaş olarak katkı sunduğu 19.Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri, büyük bir çekişmeye sahne olan final maçlarıyla tamamlandı. Başpehlivan Tokat’tan Samet Özaslan oldu Türkiye’nin dört bir yanından katılan güreşçiler yaş, kuvvet ve ustalıklarına göre kategorilere ayrılarak kıyasıya mücadele etme fırsatı bulurken, dereceye giren güreşçilerin zafer sevinci ise görülmeye değerdi. Güreş alanını dolduran vatandaşlar ise izledikleri güreş müsabakalarında heyecan dolu dakikalar yaşadı. Her boydan güreşçinin yarıştığı müsabakaların sonunda oynanan başpehlivanlık müsabakaları ise büyük ilgi gördü. Tokat’tan katılan Samet Özaslan ile Bekir Demirtaş arasında gerçekleşen müsabakayı kazanan Samet Özaslan, başpehlivanlığı elde etti. 12 yıl aradan sonra Yeşilyurt Belediyesi tarafından Çilesiz Mahallesi’ndeki Aksa Cami’nin yan tarafındaki alanda gerçekleşen karakucak güreşlerinde kendi kategorilerinde dereceye giren sporcuların ödülleri düzenlenen törenle takdim edildi. 19.Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşlerine katılım gösteren tüm güreşçilere teşekkürlerini sunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, “Ecdadımızdan bize miras olarak bırakılan karakucak güreşlerinin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması adına çok güzel bir organizasyona ev sahipliği yaptık. Büyük bir çekişmeye sahne olan güreşlere katılan tüm sporcularımıza teşekkür ederken, dereceye giren güreşçilerimizi ayrıca tebrik ediyorum. Vatandaşlarımızın ata sporumuza gösterdikleri ilgi bizleri mutlu etti. Bu sadece bir güreş değil var olan kültürün korunması, gelecek kuşaklara aktarılmasıdır. Vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak birçok alanda kaliteli ve güzel hizmetler sunuyoruz ancak bu hizmetlerden daha önemlisi geçmişimize sahip çıkacak, kültürümüzün korunmasını sağlayacak bu tür organizasyonlardır. Ata sporumuza sahip çıkmak adına üzerimize ne düşüyorsa yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Bu meydanlardan, bu sahalardan yeni milli pehlivanların çıkmasını arzu ediyoruz. Ev sahipliği yapmaktan büyük bir onur duyduğumuz 19.Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşlerinin düzenlenmesinde emek sarf eden, destek veren, katılım gösteren herkese şahsım ve tüm hemşerilerim adına teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.
Balıkesir Erdek’te zeytin hırsızlıklarına karşı önlemler görüşüldü Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy önderliğinde, zeytin hasadı öncesi yaşanabilecek hırsızlık olaylarına karşı alınacak tedbirlerin masaya yatırıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. İlçede önemli bir ekonomik değer olan zeytinin korunması amacıyla yapılan toplantıya, ilgili kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, zeytin alımı yapan işletmelerin sahipleri ve bölgedeki üreticiler katıldı. Zeytin hırsızlıklarına karşı ortak mücadele Kaymakam Atasoy toplantıda yaptığı konuşmada, zeytin hasadı öncesinde yaşanan hırsızlık vakalarının bölge ekonomisine zarar verdiğini vurguladı. Bu duruma karşı topyekûn bir mücadele başlatılması gerektiğini belirten Atasoy, "Zeytin, bölgemizin en önemli tarım ürünlerinden biri. Üreticilerimizin alın terini korumak için tüm kurumlarla iş birliği içinde hareket ederek gerekli tedbirleri alacağız" dedi. Alınacak tedbirler belirlendi Toplantıda, zeytinlik alanlarının güvenliğini artırmak için alınacak önlemler detaylı bir şekilde ele alındı. Özellikle güvenlik güçlerinin zeytin hasadı döneminde bölgede daha etkin devriye görevleri yapacağı, zeytinliklerde gece aydınlatmasının artırılması ve üreticilerin daha bilinçli hale getirilmesi gibi konular üzerinde duruldu. Ayrıca zeytin alımı yapan işletmelerin, çalıntı zeytin ticaretinin önlenmesi için daha sıkı kontroller yapacağı ifade edildi. Toplumun desteği önemli Toplantıda, zeytin hırsızlıklarına karşı sadece resmi makamların değil, halkın da dikkatli ve bilinçli olması gerektiği vurgulandı. Kaymakam Atasoy, üreticilerin ve bölge sakinlerinin şüpheli durumları güvenlik güçlerine bildirmeleri gerektiğinin altını çizdi. Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, toplantının sonunda, zeytin üreticilerinin huzur ve güven içinde bir hasat dönemi geçirmesi için her türlü önlemin alınacağını belirtti ve tüm katılımcılara destekleri için teşekkür etti.