GÜNDEM - 15 Aralık 2023 Cuma 09:46

Anne sevgisiyle dikilen kıyafetler Gazze’deki çocukları ısıtacak

A
A
A
Anne sevgisiyle dikilen kıyafetler Gazze’deki çocukları ısıtacak

Osmaniye Halk Eğitim Merkezi’nin Giyim Üretim Teknolojisi alanında düzenlediği kurslarda üretilen el emeği ürünler, Gazze’ye gönderiliyor.


Osmaniye’de kadın kursiyerler, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce hazırlanan proje çerçevesinde, İsrail’in saldırıları altında yaşam mücadelesi veren kadın ve çocuklara insani yardım ulaştırılması amacıyla hazırlanan projede ülke genelinde halk eğitimi merkezi kursiyerleri, Gazze’de bulunan kadın ve çocuklara mont ve eşofman takımı üretiyor.


Osmaniye Halk Eğitim Merkezi, Giyim Üretim Teknolojisi kursu usta öğreticilerinin tasarımlarını yaptığı ürünler, 23 kadın kursiyer tarafından dikildikten sonra paketleme işlemlerinin ardından Gazze’ye gönderilecek. Usta Öğretici Esma Doğan, "Hayat Boyu Öğrenme Projesi çerçevesinde, Osmaniye Halk Eğitim Merkezi destekli Rahime Hatun merkezinde bulunan kursumuz ve kursiyerlerimizle birlikte Gazze’ye yapılan yardım projesinde bütün arkadaşlarımızla birlikte kesim, dikim ve paketleme şeklinde ürünlerimizi üretiyor, halk eğitim merkezlerine teslim ediyor, üretmeye de devam ediyoruz. Bu projenin sonlanma aşamasına kadar biz de bu şekilde destekte bulunmak istedik. Halk eğitime bize bu imkanı verdiği için ayrıca teşekkür ediyoruz. Kursiyerlerimizle birlikte onların da fikirlerini alarak eşofman, takımlar, montlar, orayı düşünerek oranın daha çok neye ihtiyacı olabilir düşüncesiyle kumaşlar alıp kesimlerimizi yapıp elimizden geleni, elimizden gelen desteği bu şekilde yapmaya çalışıyoruz. Kayıtlı olarak 33 kursiyer var bu projeye katılan 23 kursiyerimiz var diğerleri mazeret olarak izinli olan kursiyerlerimiz var. Arkadaşlarımızın da bize söylediği duyguları ileteyim size duadan başka hiçbir şey gelmiyor elimizden en azından devlet aracılığıyla bizim halk eğitim kurslarımızın belli kurumlarla ne gönderebileceksek onları düşünüp yapmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken manevi olarak da çok mutlu oluyoruz inşallah ulaşıyordur, diktiğimiz ürünlerle ısındıklarını biraz olsun kendilerini güvende hissettiklerini bildiğimizde biz daha mutlu olacağız inşallah. Projelerin daha büyümesini bizlerin daha çok katkıda bulunabilmemizi temenni ediyoruz. Biz bir ay boyunca böyle devam ediyoruz ama bize söylerlerse devam edin diye biz sonuna kadar varız yani sadece dikimde değil elimizden ne geliyorsa hanımlar olarak da kursumuz olarak da elimizden gelen desteği yapmaya hazırız" dedi.



"Anne sevgisiyle diktiğimiz kıyafetlerin onlara daha iyi geleceğini düşünüyoruz"


Kursiyer Nurhan Kurt, maneviyat olarak çok güçlü hissettiklerini belirterek, "Öncelikle tabi devletimizin açtığı hayat boyu öğrenme kursu çerçevesinde, Osmaniye Halk Eğitim Merkezinin de büyük desteğiyle, sevgili öğretmenlerimizin de kurs hocalarımızın da yardımıyla gerçekten bu kadar mutlu olmadık. onların acısını bu şekilde biraz olsun paylaşmaya çalışıyoruz. Giyim üzerine çocukların işine yarayacak ürünler genelde onları koruyacak aynı çocuklarımızda ne hissediyorsak onların üzerine gidiyoruz. Kendi çocuklarımız gibi onlara ne gerekse onlara da onu yapmaya çalışıyoruz. Bizim elimizden gelen buydu bunu yaptık ev hanımı olarak evde otursaydık bir sosyal medyada uğraşıyorduk, televizyon izliyorduk ama şu an biz gerçekten onların yanında gibi hissediyorum kendimi" şeklinde konuştu.


Kursiyer Neslihan Kırbaş ise, "Umudumuz savaşın bitmesi yönünde her gün dualar ediyoruz, savaş bitsin diye ama dua etmekten başka elimizden bir şey gelmiyordu. Halk eğitim merkezimiz de bize bu projeden bahsetti çok mutlu olduk bir anne olarak, yani evlatlarımıza nasıl kol kanat geliyorsak bunları dikerken de sanki onları da koruyormuşuz gibi hissediyorum, onları ısıtacak, onları hani yuvasındaymış gibi en azından 15 saniyeliğine de olsa bir anne sıcaklığını hissettirecek ürünler dikmeye çalıştık, sevgimizi verdik, yüreğimizi verdik. Bu konuda çok teşekkür ediyorum. Halk eğitim merkezimize yani en azından kendim bir şeyler yapmış gibi hissediyorum, para vermek kolay, maddi yönden yardım edebiliriz. 3 lira, 5 lira, 100 lira her neyse ama bizim kendi emeğimizle anne sevgisiyle diktiğimiz kıyafetler onlara daha iyi gelecektir. Bir nebze olsun savaştan hani onları uzaklaştıracaktır, umudumuz o yönde inşallah savaş da bir an önce biter, dualarımız kabul olur, onları sevdiğimizi, onları düşündüğümüzü hissettirebiliriz" diye konuştu.


Kursiyer Nazan Savaş da, "Hocalarımız bunu söylediğinde çok sevindim. Orada bir an önce savaşın bitmesini istiyoruz. Biz de bir deprem yaşadık çok acılar yaşadık kıyafetleri dikerken hep o acıları düşünerek onların da yaşadığı çok büyük acı bir olunca dua ediyoruz. Bizim acılarımız sarıldığı gibi onların da acılarının sarılmasını istiyoruz. Savaşın da bir an önce bitmesini istiyoruz. Bizim elimizden ev hanımı olarak ancak bunlar geliyor. Bu kıyafetleri dikerken onların acılarına ortak olmayı düşündük, onların acılarını hissederek diktik üzüldük ama bir yandan da mutlu olduk belki birazcık ısınırlar bir anne olarak bizim de çocuklarınız var, bunları dikerken hem acı hem mutluluk çok farklı şeyler hissettik" dedi.



Anne sevgisiyle dikilen kıyafetler Gazze’deki çocukları ısıtacak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Toplum ruh sağlığı merkezi hastalarından sergi Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri’nde (TRSM) tedavi gören hastalar tarafından yapılan el sanatları ve resim sergisi Hüdavendigar Kent Parkı’nda açıldı. 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü çerçevesinde düzenlenen etkinliğe; Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Mustafa Çetin, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Doç. Dr. Salih Metin, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Tayfun Alperen Esgin, Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı Dr. Sevgi Harorlu, Çekirge Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Kemal Kaya, Osmangazi ve Yıldırım Belediyesinden TRSM kurul üyeleri, Bursa Teknik Üniversitesi ve Mudanya Üniversitesinden öğretim görevlisi ve öğrenciler ile sağlık çalışanları, TRSM hastaları ve aileleri katıldı. Etkinlikte konuşan Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Mustafa Çetin, ruh sağlığı olmadan fiziksel sağlığın dolayısıyla bütün bir sağlığın olmayacağını söyledi. Psikolojik destek almaya yönelik ön yargı ve etiketlemelerin, ekonomik nedenlerin psikolojik desteğe erişimi kısıtladığını dile getiren Uzm. Dr. Çetin, “Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri sosyal işlevin istikrarlı hale getirilmesi ve bireyin toplum hayatı içerisinde geçirdiği sürenin artırılması ruhsal problem yaşayan hastalara, toplum temelli ruh sağlığı modeli çerçevesinde psiko-sosyal destek hizmeti veren, hastaların takip ve tedavilerin yapılmasını sağlayan, gerektiğinde evde takip, tedavi ve hasta-aile eğitimi yapan, etkin ve ulaşılabilir bir hizmeti sunan merkezlerdir. Bursa’ da 7 merkezimizde bir çok hastamıza hizmet vermekteyiz. Hastanelerden ve aile hekimliği birimlerinden yönlendirme veya tanı almış hastalar bizzat başvurarak merkezlerimizden hizmet alabilir” dedi. TRSM ekiplerinde psikiyatri uzmanları, hemşireler, sosyal hizmet uzmanları, psikologlar ve ergoterapistler görev yaptığını ifade eden Uzm. Dr. Çetin, “Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü ile de yakın işbirliği halindeyiz. Hastalarımız Halk Eğitim Merkezlerinden görevlendirilen öğretmenlerimizle el işi, resim, spor, yemek gibi konularda eğitim aldığında tedavilerine büyük katkı sağlamaktadır. Bu eğitimler hastaların merkeze gelmelerinde büyük motivasyon kaynağı oluyor ve sergimizde de gördüğümüz gibi çok güzel eserler ortaya çıkıyor. Bu güzel serginin oluşmasında emeği geçen herkese, tüm eğitmenlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu. Etkinlikte gün boyu TRSM hastaları tarafından yapılan ebru, ahşap boyama, yağlı boya, el sanatları gibi birçok eser sergilenirken, TRSM hastalarının da katılımıyla söyleşiler, atölyeler yapıldı, çeşitli yarışmalar düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Bandosu ise katılımcılara keyifli anlar yaşattı.
Bilecik Bilecik’te bir ay içinde 960 olay meydana gelirken, 649 şüpheli yakalandı Bilecik Valisi Şefik Aygöl, son bir ay da Bilecik ilinde halkın güvenliği ve huzuru adı kapsamında gerçekleşen operasyonlar ve uygulamaların sonucunu kamuoyuyla paylaşarak, "960 olay meydana gelmiş, 649 şüpheli yakalanmış" dedi. Vali Şefik Aygöl, il genelinde son 1 ayda asayiş, narkotik, kaçakçılık, göçmen kaçakçılığı, trafik konularında yapılan çalışmalar hakkında verileri açıkladı. Aygöl, eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla birlikte okul çevrelerinde sürücülerin daha dikkatli olması konusunda uyarılarda bulunarak, "Her daim önceliğimiz olan okul güvenliği konusu okulların açılmış olmasıyla bizleri daha da hassas hale getirmiştir. Çocuklarımızın güven içerisinde eğitimlerini sürdürmeleri her şeyden daha önemlidir. Bu yüzden okul güvenliğini tehdit edecek olan en ufak unsura karşı tavrımızdan asla taviz vermeyeceğiz. Yapılan asayiş uygulamaları kapsamında; 146 bin 871 şahıs kontrol edilmiş, 164 aranan şahıs yakalanmıştır. 761 işyeri, 332 okul, 499 metruk bina, 605 park bahçe kontrol edilmiştir. 960 olay meydana gelmiş, 649 şüpheli yakalanmış 19 şüpheli gözaltına alınmıştır; 21 hırsızlık-dolandırıcılık olayı meydana gelmiştir. Kabahatler kanununa istinaden 15 şahsa toplam 46 bin 200 TL idari yaptırım uygulanmıştır" dedi. "Milletimizin huzurunun kaçmasına asla müsaade etmeyeceğiz" Vali Aygöl açıklamasının devamında, "Milletimizin huzurunun kaçmasına asla müsaade etmeyeceğiz, asayiş uygulamalarını ilimizin her noktasında yaygınlaştırmaya devam edeceğiz. Narkotik suçlarına karşı yapılan çalışmalar kapsamında, toplam 30 adet operasyon gerçekleştirilmiş, 33 şüpheli şahsa narkotik suçlardan yasal işlem yapılmış, 4 şüpheli şahıs tutuklanarak Bilecik M Tipi Kapalı Cezaevine teslim edilmiştir. Ayrıca narkotik suçlardan aranması bulunan 3 şüpheli şahıs yakalanmış, bu şahıslar işlemleri akabinde tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. Uyuşturucunun ismine dahi tahammülümüz yoktur. Uyuşturucuyla mücadelemiz son zehir taciri de yakalanana kadar kararlı bir şekilde devam edecektir. Kaçakçılık suçlarına karşı yapılan çalışmalar kapsamında; 9 operasyon icra edilmiş toplam 22 şüpheli yakalanmıştır. Yapılan operasyonlarda; 204 bin 440 adet tütün doldurulmuş makaron, 70 bin boş makaron ele geçirilmiştir. Göçmen kaçakçılığına karşı yapılan çalışmalar kapsamında; 3 Afganistan uyruklu yabancı şahıs hakkında sınır dışı işlemleri yapılmış, 3 yabancı uyruklu şahsa toplamda 68 bin 502 TL idari para cezası kesilmiş, 2 aranması olan şahıs yakalanmıştır. Umut tacirliğine ülkemizde olduğu gibi Bilecik’te de geçit vermeyeceğiz" dedi. "43 bin 844 motorlu araç kontrol edilmiş" Vali Aygöl trafik denetimleri hakkında verdiğini bilgide, "İl geneli gerçekleştirilen trafik kontrolleri kapsamında; 635 ayrı noktada 3 bin 111 adet trafik uygulaması icra edilmiştir. 43 bin 844 motorlu araç kontrol edilmiş, 11 bin 482 sürücüye toplam 22 bin 964 bin 333 idari para cezası uygulanmış, 626 araç trafikten men edilmiştir. 231 ehliyetsiz sürücü, 56 alkollü araç kullanan sürücü, 6 bin 717 hız limitine uymayan sürücü tespit edilmiştir. Kıymetli basın mensupları, sizler aracılığınızla bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Özellikle okul çevrelerinde sürücülerin daha dikkatli davranmaları, hız limitlerine ve trafik levhalarına uymaları hayati önem taşımaktadır. Yaya kazalarının önlenmesi için “trafikte yaya önceliği” konusunda tüm vatandaşlarımızı kurallara uymaya davet ediyorum. Okul çevresindeki tüm güvenlik tedbirlerimizi almış durumdayız. En ufak bir olaya meydan vermemek ve çocuklarımızın huzur içerisinde eğitim hayatlarını sürdürmeleri için var gücümüzle okul çevrelerinde olmaya devam edeceğiz. Bilecik’te huzur ve güvenlik için gece gündüz demeden ekiplerimiz çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Tüm güvenlik güçlerimiz milletimizin emrindedir. Türkiye’nin huzuru, Bilecik’in huzuru diyoruz” dedi.