EĞİTİM - 21 Haziran 2023 Çarşamba 16:48

Osmaniye’de sporda dereceye giren öğrencilere başarı belgesi verildi

A
A
A
Osmaniye’de sporda dereceye giren öğrencilere başarı belgesi verildi

Osmaniye’de tamamlanan eğitim-öğretim yılında okul sporları çerçevesinde kent genelinde ulusal ve uluslararası düzeyde dereceye giren 46 sporcu ve öğretmene başarı belgeleri verildi.

Osmaniye’de tamamlanan eğitim-öğretim yılında okul sporları çerçevesinde kent genelinde ulusal ve uluslararası düzeyde dereceye giren 46 sporcu ve öğretmene başarı belgeleri verildi.


Samet Aybaba Spor Lisesi’nde düzenlenen programa Vali Erdinç Yılmaz’ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Sedat Acar, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, yarışmalara katılan okulların beden eğitimi öğretmenleri ve okul müdürleri katıldı.


Açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, "Yaşanılan 6 Şubat deprem felaketine rağmen 2022-2023 eğitim öğretim yılında kent genelinde tüm okullarımızdan ülke geneline müsabakalara katılan öğrencilerimizle okul sporları çerçevesinde 48 öğrenci ile 53 derece elde edilmiştir. Bu derecelerden ulusal düzeyde 21 birincilik, 12 ikincilik, 7 üçüncülük, uluslararası düzeyde ise 1 birincilik, 1 ikincilik ve 2 üçüncülük derecemiz bulunmaktadır. Branş bazında atletizmde 9, bowlingde 12, curlingte 2, güreşte 6, serbest güreşte 1, halterde 1, kickboksta 8, krosta 6, oryantiringte 5, point fightingte 1 ve tekvandoda 2 olmak üzere 10 branşta başarı elde edilmiştir" dedi.


Öğretmen ve sporcuları tebrik ederek başarı belgelerini veren Vali Erdinç Yılmaz ise, "Gösterdiğiniz başarı bizim için gerçekten önemli, gurur verici. Allah başarılarınızı daim etsin. Çok önemli başarılar elde ediyorsunuz, inşallah daha da ileriye gidelim, başarının sınırı yok. Türkiye’de hep siz birinci olun, hep başarılı olun, dileğimiz o. Osmaniye’mize bu yakışır. Hem İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzü hem Gençlik ve Spor Müdürlüğümüzü çok başarılı buluyorum, her iki Müdürümüzü, yönetimi, arkadaşları kutluyorum. Allah yolunuzu açık etsin, başarınız daim olsun" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Otoyolda tıra arkadan çarpan otomobil hurdaya döndü: 4 yaralı DÜZCE (İHA) – Anadolu Otoyolu Düzce kesiminde meydana gelen trafik kazasında seyir halindeki tıra arkadan çarpan otomobil hurdaya döndü. Kazada otomobilde bulunan 4 kişi yaralanırken sıkışan bir yolcu için itfaiye ekipleri uzun süre kurtarma çalışması yaptı. Kaza gece saatlerinde Anadolu Otoyolu Kaynaşlı mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere İstanbul istikametinden Ankara istikametine gitmekte olan B.K. idaresindeki 35 ARZ 198 plakalı tıra aynı istikamete gitmekten olan İ.D.’nin kullandığı 06 BT 5389 plakalı Hyundai marka otomobil Anadolu Otoyolu Kaynaşlı mevkii 1. viyadüklerde arkadan çarptı. Çarpışmanın etkisiyle otomobil hurdaya döndü. Kazayı gören diğer sürücülerin 112 acil çağrı merkezine ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Otomobilde bulunan yaralılar sürücü İ.D. ile yolcular G.D., T.U.D. ve F.E.’ye sağlık ekipleri olay yerinde ilk müdahalelerini yaparak ambulanslarla Atatürk Devlet Hastanesine ve Düzce Üniversitesi Hastanesine sevk etti. Uzun süre kurtarılmayı bekledi Hurdaya dönen otomobilde sıkışan yolcu F.E. için Düzce Belediyesi ve Kaynaşlı Belediyesi itfaiye ekipleri seferber oldu. İtfaiye ekipleri otomobilde sıkışan F.E.’yi kurtarmak için çalışma başlattı. İtfaiye ekiplerinin kurtarma çalışmasını ise F.E. korku dolu gözlerle izledi. İtfaiye ekiplerinin uzun süren çalışmasının ardından otomobilde sıkışan F.E. kurtarılarak ambulans ile Atatürk Devlet Hastanesine kaldırıldı. Otoyolda kaza nedeniyle trafik uzun süre tek şeritten verilirken kaza yapan araçların yoldan kaldırılmasıyla trafik yeniden normale döndü. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
Niğde Son 13 yılın en parlak kuyruklu yıldızı Niğde semalarında görüntülendi Türkiye Uzay Ajansı (TUA) tarafından yapılan açıklamada son 13 yılın en parlak kuyruklu yıldızı olan C/2023 A3 Tsuchinshan-Atlas’ın ekim ayında gökyüzünde çıplak gözle görülebileceği açıklamasının ardından fotoğrafçılar bu özel anı kaydetmek için gökyüzünü gözlemledi. Gökyüzü olaylarına ilgi duyanların merakla beklediği, sadece parlaklığıyla değil, 21 derece uzunluğundaki etkileyici kuyruğuyla da dikkat çeken yıldızı Niğde’de yaşayan fotoğraf sanatçısı Ömer Kilit kaydetti. 11 Ekim’den itibaren, Kuzey Yarımküre’den çıplak gözle görülebileceği, 12 Ekim civarında ise dünyaya en yakın mesafede geçişini yapacak ve gözle görülebilecek en yüksek parlaklığa ulaşacağı açıklanan kuyruklu yıldız 14 Ekim tarihinde Niğde semalarında görüntülendi. Tarihteki en etkileyici kuyruklu yıldız geçişine tanık olduğu ve fotoğraflama şansına sahip olduğu için mutlu olduğunu dile getiren fotoğrafçı Ömer Kilit, astrofotoğrafçıların hayatları boyunca bir kez şahit olacakları bu doğa olayını görüntüleyebilmek nöbet tuttuğunu söyledi. Kilit, “Bu özel anı gözlemleyebilmek ve kayıt altına alabilmek için ilk olarak ışık kirliliği olmayan Aladağlar bölgesine gittim ancak orada parlak kuyruklu yıldızı göremedim. Akşam saatlerinde evimin balkonunda otururken gözlem yapmaya devam ettim yarım saat kadar gökyüzünü izledikten sonra bu özel anı gördüm ve hemen fotoğrafladım. Bu özel gökyüzü olayına şahit olduğum ve kayıt altına aldığım için mutluyum.” dedi.
Bursa Mudanya Triatlonu sona erdi Mudanya Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen “2024 Mudanya Triatlonu Türkiye Kupası Finali” iki gün süren zorlu yarışların ardından sona erdi. Parkurları tamamlayabilen her yarışmacının madalya ile ödüllendirildiği Triatlon Finali’ne Mudanya’nın mavi suları, eşsiz manzarası ve tarihi sokakları damga vurdu. Mudanya Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu işbirliği ile Mudanya’da ilk kez düzenlenen 2024 Mudanya Triatlonu Türkiye Kupası Finalleri büyük heyecan ve mücadeleye sahne oldu. Yüzme, bisiklet ve koşu sporunu ardı ardına yaptıkları için “demir adam” tanımıyla bilinen triatletlerin final parkuru, Mudanya’nın havası, denizi ve tarihi eşliğinde tamamlandı. Mudanya Mütarekesi’nin 102. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde yapılan finallerde, 13 ile 70 yaş arası 485 triatlet, Elit, Genç, Yıldız, Yaş Grupları, M3 ve PTS olmak üzere 17 ayrı yaş kategoride yarıştı. Mudanya’nın sert poyrazında zorlu hava şartlarında gerçekleşen finallerde, Mudanya halkı ve sporseverler yarışmacıları yalnız bırakmadı. Bazı sporcuların yarışı erken bıraktıkları görülürken 20,6 derece su sıcaklığı triatleri zorladı. Dereceye girenlere ödülleri Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Mudanya Gençlik ve Spor Müdürü Çağlar Yeni, Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, federasyon yöneticileri ve ilçe protokolünün katıldığı törenle verildi. “Triatlon sporunun kaybedeni olmaz” Mütareke etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Mudanya Triatlanu Türkiye Finali’nin bir ilk olduğunu ancak son olmayacağını söyleyen Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, “Olağanüstü bir organizasyon gerçekleştirdik. Bu alandaki organizasyonları uluslararası olarak yapmak istiyoruz” dedi. Dalgıç, “Triatlon gibi multidisipliner bir sporun kaybedeni olmaz, katılmak yeterlidir. Her bitiren şampiyondur. Yarışlara katılım ve ilgide çok yüksekti. Sporcularımız, antrenörleri ve aileleri ile birlikte bin 500 kişilik misafirimiz vardı. Onları Mudanya’da ağırlamaktan büyük keyif aldık. Mudanya hem Bursa’nın hem de Türkiye’nin dışa açılan kapısıdır. Her zaman da öyle olmuştur. Bu nedenle de triatlonu çok önemsiyoruz. Gece gündüz emek veren herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya ise Mudanya Belediyesi’ne yaptıkları ev sahipliği için teşekkür etti. Mudanya’da başlayan iş birliğini uzun yıllar devam ettirmek istediklerini belirten Yalçınkaya, “Mudanya’da muhteşem bir uyum yakaladık. Sizlerin de desteğiyle her geçen gün triatlon sporunu büyütmeye çalışıyoruz” diye konuştu.