ASAYİŞ - 07 Ekim 2024 Pazartesi 13:55

Ordu’nun 9 aylık asayiş raporu: 18 bin 756 olay meydana geldi

A
A
A
Ordu’nun 9 aylık asayiş raporu: 18 bin 756 olay meydana geldi

Ordu Valiliği’nde düzenlenen toplantı ile emniyet ve jandarmanın 2024 yılı 9 aylık faaliyetleri açıklandı. 2024 yılının ilk 9 ayında meydana gelen 18 bin 756 asayiş olayında 21 bin 103 şüpheli şahsa işlem yapıldı.


Valilik toplantı salonunda, Eylül Ayı İl Güvenlik, Asayiş ve Koordinasyon Toplantısı düzenlendi. Vali Muammer Erol başkanlığında düzenlenen toplantıda, İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı’nın, il genelinde 2024 yılının ilk 9 ayında gerçekleştirdiği asayiş, narkotik ve siber suçlar, terör, kaçakçılıkla mücadele ve göçmen kaçakçılığı başta olmak üzere asayiş ve güvenliğin sağlanması noktasında yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler paylaşıldı.



Suç oranları azaldı, aranması bulunan 2 bin 355 şahıs yakalandı


Ordu Valisi Muammer Erol, toplantıda yaptığı açıklamada, 2023 yılının ilk 9 ayı ile 2024 yılının ilk 9 ayı kıyaslandığında, kişilere ve mal varlığına karşı işlenen suçlarda azalma olduğunu ifade ederek, “2024 yılı ilk 9 ayında asayiş olayları ile ilgili ilimiz genelinde kişilere karşı işlenmiş 10 önemli suç kategorisinde, 2023 ilk 9 ayı ile 2024 yılı ilk 9 aylık dönemi kıyaslandığında olay sayılarında yüzde 7,91 azalma meydana gelmiş, ayrıca 2024 yılının ilk dokuz ayında yüzde 99,83 aydınlatma oranına ulaşılmıştır. Mal varlığına karşı işlenen 9 önemli suç kategorisinde ilimiz genelinde 2023 ilk dokuz ayı ile 2024 yılı ilk dokuz aylık dönemi kıyaslandığında olay sayılarında yüzde 39,31 azalma meydana gelmiş, ayrıca 2024 yılının ilk dokuz ayında yüzde 95,68 aydınlatma oranına ulaşılmıştır. Yapılan çalışmalarda, hapis cezasına göre aranan bin 387 şahıs, ifade için aranan 968 şahıs olmak üzere toplamda 2 bin 355 aranan şahıs yakalanmıştır” dedi.



İlde meydana gelen toplam 18 bin 756 asayiş olayında 21 bin 103 şahsa işlem yapıldı


Vali Erol, 2024 yılının ilk dokuz ayında il genelinde meydana gelen toplam 18 bin 756 asayiş olayında 21 bin 103 şüpheli şahsa işlem yapıldığını, 242 şahsın tutuklandığına dikkat çekerek, meydana gelen asayiş olaylarında ve yapılan çalışmalarda 322 adet tabanca, 170 adet av tüfeği, 4 bin 675 adet tabanca fişeği, 140 adet kurusıkı tabanca ve 164 adet delici kesici aletin ele geçirildiğini söyledi.



Kaçakçılık ile mücadele çalışmaları


Vali Muammer Erol, polis ve jandarma ekipleri tarafından 2024 yılının ilk 9 ayında gerçekleştirilen kaçakçılık olaylarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:


“Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele kapsamında 2024 yılı ilk 9 ayında yapılan 439 operasyonda 804 şahıs yakalanmış, 39 şahıs tutuklanmış, 31 şahıs hakkında adli kontrol kararı verilmiştir. Yapılan operasyonlar sonucu 1.817 litre alkollü içki, 18 milyon 27 bin 60 dal makaron, 727 bin 830 dal içi doldurulmuş makaron, 5 bin 870 kilogram açık kıyılmış tütün, 73 adet tabanca, 3 bin 464 adet fişek, 72 adet sahte belge, 115 adet kaçak cep telefonu, 4 bin 429 adet cinsel içerikli ürün, 38 av tüfeği, 49 gaz-kuru sıkı tabanca, 799 adet sahte para, 52 adet çek-senet, 366 adet elektronik sigara, 86 adet sikke, 29 adet tarihi obje-eser, 73 adet muhtelif kazı malzemesi ele geçirilmiştir.”



Uyuşturucu ile mücadele çalışmaları


Uyuşturucu madde satışı yapan ve kullanan şahıslara yönelik olarak 2024 yılı ilk 9 ayında yapılan 1.067 operasyonda 1.205 şahıs yakalandığını, 115 şahsın ise tutuklandığını vurgulayan Vali Erol, gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda 571 gram kokain, 72 gram bonzai hammaddesi, 3 kilo 345 gram metamfetamin, 2 bin 327 adet ecstasy, 15 bin 400 adet sentetik ecza, 3 kilo 659 gram skunk, 9 gram eroin, 18 kilo 371 gram esrar, 367 kök kenevir bitkisi, 8 kilo 169 gram sentetik kannabinoid, 1 gram amfetamin maddesi ele geçirildiğini aktardı.



9 ayda 864 bin 123 araç ve sürücüsü kontrol edildi, 112 bin 888 sürücüye işlem yapıldı


Toplantıda, il genelinde polis ve jandarma ekiplerince yürütülen trafik çalışmalarından da bilgiler paylaşan Vali Muammer Erol, şu ifadelere yer verdi:


“Trafikte sıfır can kaybı hedefiyle, vatandaşlarımızın trafik güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan trafik denetimlerinde de 2024 yılı ilk dokuz ayında toplam 864 bin 123 araç kontrol edildi, 112 bin 888 araç sürücüsüne muhtelif maddelerden işlem yapıldı, 3 bin 762 araç trafikten men edildi, 2 bin 63 araç sürücüsünün ise sürücü belgesi geri alındı. 2024 yılı ilk 9 ayında, kaza yerinde 9 ölümlü trafik kazası meydana gelmiş, bu kazalarda 11 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. İlimiz genelinde alınan tüm tedbirlere rağmen 1.920 yaralamalı trafik kazası meydana gelmiş, bu kazalarda 2 bin 946 vatandaşımız yaralanmıştır.”


Toplantıya, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Sadi Akman, ilçe kaymakamları ve ilgililer katıldı.



Ordu’nun 9 aylık asayiş raporu: 18 bin 756 olay meydana geldi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Dikey tarım: Sürdürülebilir tarımda yeni adım Tekirdağ Çorlu’da dikey sera teknolojisi ile üretim yapan bir işletmede ilk hasat heyecanı yaşandı. Gelişmiş teknolojilerle donatılan tesis, sürdürülebilir tarım uygulamalarıyla dikkat çekiyor. Çorlu’da iki dekar alanda kurulu olan ve 600 metrekarelik steril ve kapalı hidroponik ortamıyla Türkiye’nin ilk dikey tarım tesislerinden biri olan işletmede, 40 farklı türde yenilebilir bitki yetiştiriliyor. Tesiste, yağmur kanallı mekanik aktarım ve açısal sulama sistemleri gibi ileri teknolojiler kullanılarak, fidelerin kök sulama havuzlarında doğal içerikli saf gübreyle beslenmesi sağlanıyor. Deneme üretim kapasitesinin aylık 2000 kıvırcık marul ile 1000 kombine kök ürün (roka ve kırmızı yapraklı salata çeşitleri) olduğu belirtildi. Sürdürülebilir tarımda yeni bir adım İşletmede sürdürülebilir tarım teknikleri ve Ar-Ge çalışmalarıyla üretim yapılırken, dikey tarımın avantajları ön plana çıkıyor. Bu yöntemle düşük su tüketimi, enerji verimliliği, zararlı ve hastalık bulaş riskinin azalması gibi avantajlar sağlanıyor. Ayrıca, kapalı ve steril alanlarda yapılan üretim sayesinde, yıl boyu kesintisiz hasat imkânı sunuluyor. Ancak dikey tarımın yüksek yatırım maliyetleri, bu üretim modelinin zorluklarından biri olarak gösteriliyor. İl Tarım Müdürlüğünden ziyaret İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, İl Müdür Yardımcısı ve Çorlu İlçe Tarım ve Orman Müdürü ile teknik personelden oluşan bir heyet, tesisi ziyaret etti. İşletmedeki üretim tekniklerini yerinde inceleyen Öcal ve ekibi, üretim süreçleri hakkında bilgi aldı. Tesisin, modern tarımın ülkemizdeki yaygınlaşmasına katkı sağlaması hedefleniyor.
İstanbul Gaziosmanpaşa’da “Kadına Şiddete Karşı” mücadele çağrısı Gaziosmanpaşa Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde nedeniyle anlamlı bir farkındalık etkinliği düzenledi. Gaziosmanpaşa Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde nedeniyle anlamlı bir farkındalık etkinliği düzenledi. Belediye binası önünde gerçekleştirilen etkinliğe, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe’nin eşi Gözde Bahçetepe, belediye başkan yardımcıları, müdürler ve çok sayıda kadın katıldı. Programda, kadın cinayetlerinde hayatını kaybeden kadınların isimleri okunarak her biri gökyüzüne bir balon bırakıldı. Ardından kadınlar kol kola girerek, “şiddete karşı hep birlikte mücadeleye devam edeceğiz” mesajı verdi. “Şiddetle mücadele eden tarafta olmaktan gurur duyuyorum” Etkinlikte konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe’nin eşi Gözde Bahçetepe, “Bugün burada kadına şiddetle mücadele eden tarafta olmaktan gurur duyuyorum. Ne yazık ki kadına yönelik şiddet her geçen gün artarak devam ediyor. Bu durum şiddetin bir kadın sorunu olduğunu değil toplum sorunu olduğunu da göstermekte. Çocuklarımızın, kadınlarımızın, gençlerimizin sokaklarda, işyerlerinde ve okullarda güvenli hissedebilecek noktaya geldiklerinde kendimizi rahat hissetmeye başlayacağız. Bu büyük mücadeleyi kadınlarımız için tek başına değil toplumun her ferdi olarak bir arada yürütmek zorundayız. Bu gücü hep birlikte kazanabiliriz. Dayanışma içerisinde tükenmeden bu mücadeleyi sonuna kadar yürütmek zorundayız” dedi.
Ankara Keçiören’de “Cumhuriyete Giden Yolda Bizim Kadınlarımız” tiyatro oyunu sahnelendi Keçiören Belediyesi, “Cumhuriyete Giden Yolda Bizim Kadınlarımız” adlı tiyatro oyununa ev sahipliği yaptı. Keçiören Belediyesi, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, Ankara Büyükşehir Belediyesi Dikmen Kadınlar Lokali tiyatro ekibinin “Cumhuriyete Giden Yolda Bizim Kadınlarımız” adlı tiyatro oyununa ev sahipliği yaptı. Milli Mücadele yıllarında kadınların zafere giden yolda gösterdikleri mücadeleyi konu alan tek perdelik oyun, Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonu`nda sahnelendi. Büyük beğeni toplayan ve duygusal anların yaşandığı oyunu Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan’ın eşi Filiz Özarslan, Ankara Barosu Gelincik Merkezi Başkan Yardımcısı Avukat Gözde Nur Üçler, Keçiören Belediye Başkan Yardımcıları Emir Can Tunç ve Selçuk Karadağ vatandaşlarla beraber izledi. Kadının toplumdaki gücüne dair mesajlar verildi Anadolu’nun dört bir yanındaki Türk kadınının fedakarlık, umut ve bağımsızlık mücadelesinin sergilendiği, türkülerin yer aldığı müzikal tiyatro oyunu katılımcıları tarihi bir yolculuğa çıkardı. Yazarlığını ve yönetmenliğini Elif Özer’in yaptığı oyunda, cumhuriyete giden yolda kadınların karşılaştıkları zorluklar karşısında gösterdikleri büyük mücadele işlenerek, kadının toplumdaki gücüne dair önemli mesajlar verildi. Hep birlikte, şiddetten arınmış bir dünya inşa edeceğiz Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan’ın eşi Filiz Özarslan, kadına yönelik şiddete karşı mücadelede kararlılıklarını göstermek için bir araya geldiklerini belirterek, "Kadına yönelik şiddet, bireysel değil toplumsal bir sorundur. Bu sorunu çözmek için yasalar kadar; eğitim, farkındalık ve toplumsal dayanışma da önemlidir. Kadınlarımızın yaşam hakkını ve özgürlüğünü savunmak hepimizin görevidir. Çünkü güçlü bir toplum ancak eşit bireylerin varlığıyla mümkündür" ifadelerini kullandı.