ASAYİŞ - 05 Ekim 2024 Cumartesi 15:33

Ordu’da iş yerine silahlı saldırı: İş yeri sahipleri de karşılık verdi

A
A
A
Ordu’da iş yerine silahlı saldırı: İş yeri sahipleri de karşılık verdi

Ordu’nun Ünye ilçesinde bir iş yerine peş peşe silahlarla ateş açıldı. Olayda yaralanan veya can kaybı olmazken, polis kaçan şahıslar için arama çalışması başlattı.


Olay, Kaledere Mahallesi Arzanoğlu Caddesi üzerinde bir gıda firması önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, motosikletleriyle gelen 2 şahıs, gıda firmasına peş peşe ateş etmeye başladı. Bu sırada firma içerisinde bulunan iş yeri sahipleri de kaçan şahısların arkasından koşarak silahla karşılık verdi.



“Şarjör ve boş kovan bulundu”


Gerçekleşen silahlı olayın ardından Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler olay yerini şeritle kapattı. Kaçan şahısların düşürdüğü öğrenilen alanda bir içerisinde 5 mermi bulunan şarjör, 2 adet mermi ve bir adet boş kovan bulundu.



“Motosikletle kaçtılar”


Olay sonrası saldırıyı gerçekleştiren şahıslar motosikletle hızlı olay yerinden kaçtı. Polis ekipleri olay yerinde yapılan incelemelerinin ardından ilçe genelinde ekipler kaçan şahıslara yönelik arama çalışmaları başlattı.



Ordu’da iş yerine silahlı saldırı: İş yeri sahipleri de karşılık verdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Barış Kanbak: "Uzun zamandır bu kadar kötü bir oyun oynamamıştık" Kasımpaşa Teknik Sorumlusu Barış Kanbak, Bodrum FK karşısındaki oyundan memnun olmadığını söyledi. Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında Kasımpaşa sahasında karşılaştığı Bodrum FK ile golsüz berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kasımpaşa Teknik Sorumlusu Barış Kanbak, "Bugün öncelikle kendimizi eleştirmek istiyorum. Özellikle oyuncularımı ve teknik ekibimizi. Bize yakışmayan bir oyun oynandı. Evet, rakip eksik oynamış olabilir. Rakip eksik kaldığında da iyi oynayamadık. Maçın her anında bizim savunmada ve hücumda oynadığımız oyun kabul edilemez. Uzun zamandır bu kadar kötü bir oyun oynamamıştık. Öte yandan sahada futbol oynamak dışında çaba sarf eden bir Bodrum FK vardı. Bunu bugün özelinde söylüyorum. Bunu maçı izleyenler de gördü. Oyunun her bölümünde vakit geçirmeye çalışan bir takım vardı. Bugün oyunu bence protesto ettiler. Tabii puan kazanmak istemek önemli ama oyun anlamında olumsuz etkiledi. Hakem grubumuz da bu duruma müsaade etti. İptal edilen golümüzün öncesinde yaşanan pozisyon önümüzde oldu. Hakemlerin hepsi gördü. Topu kaptık ve gol attık. İtirazlar bu süreçten sonra devreye girdi. Sezon başında VAR’ın, hakemlerin görmediği pozisyonlarda devreye girmesi gerektiği kararı alınmıştı. Bugün çok fazla sorumluluk almaya çalıştılar. Pozisyon eğer basketbol da olsaydı evet faul ama biz futbol oynuyoruz. Hakem grubuna da kızıyoruz. Kendimize de kızıyoruz. Bugün canımız yandı ve üzüldük. Maçı izleyenlerden de özür diliyorum” diye konuştu.
Gümüşhane Gümüşhane’nin yöresel lezzetleri jürinin karşısında kıyasıya yarıştı Gümüşhane’de ev hanımlarının ve üreticilerin özenle hazırladı kentin kendine has yöresel lezzetleri jüri karşısında kıyasıya yarıştı. Gümüşhane’de Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivali kapsamında ‘Yöresel Lezzetler Yarışması’ düzenlendi. Gümüş Otel’in bahçesinde gerçekleştirilen yarışma kapsamında kente has yöresel lezzetleri pestil, dut pekmezi, kuşburnu marmelatı, kuru fasulye, un helvası ve Gendime çorbası jüri tarafından değerlendirildi. Toplam 6 jüri üyesi tarafından ev hanımları ve üreticiler tarafından özenle hazırlanan lezzetler en ince kriterlere kadar değerlendirilip puanlandırıldı. Puanlama sonunda kazananlara altın ve plaket ödülü takdim edildi. “Kendime özel tarifimle yarıştım” Gümüşhane’nin yöresel lezzetlerinin unutturulmaması gerektiğini ifade eden kuru fasulye yemeği kategorisinde birinci olan Ayşe Çildoğan, “Ben yarışmaya kuru fasulye ile katıldım, tabi ki jüri olunca biraz daha dikkat etmemiz gerekiyordu. Bu nedenle özenle yaptım. Ben kendime özel tarifimle hazırladım yemeği. Ben çok heyecanlı birisi değilim ama kazanmak mutluluk veriyor. Bu tür yarışmaların Gümüşhane’de olması çok güzel mutlu oluyoruz, arkadaşlarımız kazanınca da mutlu oluyoruz” dedi. “Gümüşhane’nin tatları çok sade ve çok lezzetli” Yöresel ürünlerin çok detaylı bir inceleme sonunda puanlandırıldığının altını çizen yarışma jürisi Mehmet Dede, “Yemeklerin görselliği, tadı ve kokusu gibi kriterlere bakıyoruz. Geçmişten gelen de bir lezzet arşivimiz var bunu kullanarak puan veriyoruz. Fasulyeler gerçekten çok güzeldi ama tat farkları vardı. Un helvaları da öyleydi biraz zorlandık, numaralara göre değerlendirme yaptığımız için biz de yarışmacılar kadar heyecanlandık acaba kim kazandı diye. Bu tür etkinliklerin daha geniş kapsamlı yapılması gerektiğini düşünüyorum. Gümüşhane’nin tatları çok sade ve çok lezzetli. Siron dediğimiz yiyecek un, yağ ve yoğurt yada çökelekten meydana geliyor. Kuru fasulye de aynı şekilde etle lezzetlendirmeye gerek yok, kendinden gelen orijinal bir lezzeti var. Gümüşhane’nin lezzetlerinin gerçekten duyurulmaya ihtiyacı var” ifadelerini kullandı. “Emek gerektiren ürünlerle katıldık” Yarışmaya kuşburnu marmelatıyla katılan Serpil Ulutaş da, “Pekmez çok zorlu bir süreçle yapılıyor. Dutlar sallanıyor, toplanıyor, pişiriliyor, süzülüyor ve pekmez haline gelene kadar uğraşılıyor. Gümüşhane’nin yöresel ürünlerinin tanıtımı için böyle etkinliklerin düzenlenmesi çok önemli. Bütün vatandaşlarımızın katılması gerekiyor. Ben de yarışmaya kuşburnu marmelatıyla katıldım onun sonucunu bekliyorum. 2 sene birinci olmuştum, bu sene de birinci olmak istiyorum inşallah kazanacağım” diye konuştu.
İstanbul Mustafa Gürsel: "1 puanla dönmek moral puanı oldu" Bandırmaspor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel, son dakikalarda attıkları golle berabere kaldıkları Ümraniyespor maçının ardından yaptığı açıklamada, "1 puanla dönmek moral puanı oldu" dedi. Trendyol 1. Lig’in 8. hafta maçında Bandırmaspor deplasmanda karşılaştığı Ümraniyespor ile 1-1 berabere kaldı. Müsabakanın ardından basın toplantısında konuşan Bandırmaspor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel, "Her iki takımı da bu sıcak havada verdikleri mücadeleden dolayı tebrik ederim. Bu maçın bence daha iyi bir saatte olması maçın kalitesini de artıracaktı ama bu sıcağa rağmen iyi mücadele oldu. Bu maça atanan hakemin geçen sezon da burada Tuzla maçı vardı. Herhalde bunlar hiç incelenmiyor. Hakemin tekrar Ümraniye’deki bir iç saha maçına verilmesi ona da bir baskı oluşturdu. Uzun süre maç almamıştı. Son dakikadaki gol pozisyonunda önce golü vermedi, sonra verdi derken ortam gereksiz yere gerildi. Bunlara biraz daha dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Pozisyon vermediğimiz bir maç oldu aslında. Bir ofsayt pozisyonu sonrası hızlı başladılar, orada biraz uyuduk. Biraz da önden başladılar, golü yememize sebep oldu. İşin güzel tarafı 1-0 geriye düştükten sonra iyi tepki verdik. Son dakikalarda da olsa buradan 1 puanla dönmek moral puanı oldu. Burada istemediğimiz şekilde mağlubiyetle ayrılsaydık bunu hak etmediğimizi düşünüyorum. Maçın hakkı beraberlikti. Her iki takıma da bundan sonraki süreçte başarılar diliyorum" diye konuştu.
Karabük Genç Başkan hız kesmeden kentin sorunlarını tek tek gidermek için çabalıyor Türkiye’nin en genç İl Belediye Başkanı olan 36 yaşındaki Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, seçim döneminde ortaya koyduğu sorunları gidermek için 7/24 esaslı çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Kentin bir çok noktasında tespit edilen kangren haline gelen sorunları çözmek için kolları sıvayan Başkan Çetinkaya, Kayabaşı Mahallesi’nde yer alan merdivenlerde 50 yıl aradan sonra ilk kez kapsamlı bir yenileme çalışması başlattı. Toplam bütçesi 10 milyon TL olarak belirlenen proje sayesinde mahalle sakinlerinin uzun süredir yaşadığı toprak kayması ve benzeri sorunlarında son bulması hedefleniyor. Kayabaşı Mahallesi’ndeki merdivenlerin eskimiş yapısı, özellikle yağışlı dönemlerde oluşan toprak kaymaları nedeniyle mahalle sakinlerinin güvenliğini tehdit ederden , diğer taraftan da günlük yaşamı da zorlaştırıyordu. Karabük Belediyesi, bu sorunları ortadan kaldırmak ve daha güvenli bir ulaşım sağlamak amacıyla yenileme projesine hız verdi. Proje kapsamında, merdivenlerin zemin yapısı güçlendirilirken çevre düzenlemeleri de yapılacak. Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Kayabaşı Mahallesi merdivenlerinde başlatılan yenileme çalışmalarını yerinde inceleyerek, “Kayabaşı Mahallesi’ndeki merdivenler, halkımız için ciddi güvenlik sorunları oluşturuyordu. Özellikle yağışlı günlerde toprak kaymaları ve kaygan zeminler büyük risk teşkil ediyordu. Belediye olarak bu sorunu çözmek için kapsamlı bir çalışma başlattık. Proje için 10 milyon TL’lik bütçe ayırdık ve bu yatırımla sadece merdivenleri yenilemekle kalmayacak, Kayabaşı merdivenlerinin kullanımını daha güvenli, rahat ve estetik bir hale getireceğiz.” dedi. Yenileme projesinin kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.