ASAYİŞ - 14 Nisan 2025 Pazartesi 18:56

Ordu’da hafif ticari araca çarpan motosikletin sürücüsü yaralandı

A
A
A
Ordu’da hafif ticari araca çarpan motosikletin sürücüsü yaralandı

Ordu’nun Ünye ilçesinde motosiklet ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı.


Kaza, Kaledere Mahallesi Öznur Kartal Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, cadde üzerinde ilerlemekte olan Umut A. idaresindeki plakası öğrenilemeyen motosiklet, Anadolu Öğretmen Lisesi Caddesi’nden gelmekte olan Recep B.’nin kullandığı 34 GMB 575 plakalı hafif ticari araçla çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü Umut A. yaralanarak yere savruldu. 112 Acil Çağrı Merkezine haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı motosiklet sürücüsü, ilk müdahalesinin ardından Ünye Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı.



Ordu’da hafif ticari araca çarpan motosikletin sürücüsü yaralandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara AFAD: "Artçı sarsıntıların azalarak önümüzdeki birkaç hafta içerisinde sona ermesi beklenmektedir" Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan açıklamada, "Son 28 saat içinde artçı sarsıntıların dağılımı dörder saatlik aralıklarla incelendiğinde, son 16 saat içerisinde azalma eğiliminde olduğu görülmektedir. Artçı sarsıntıların azalarak önümüzdeki birkaç hafta içerisinde sona ermesi beklenmektedir" denildi. AFAD’dan yapılan açıklamada, "23 Nisan Çarşamba günü saat 12.49’da Silivri açıklarında Marmara Denizi içerisinde 6.2 büyüklüğünde bir deprem olmuştur. Deprem, dış merkezinden 300 kilometre yarıçaplı bir alan içerisindeki illerimizde hafif şiddetle hissedilmiştir. Depremin dış merkezi en yakın yerleşim yeri olan Silivri’ye yaklaşık 24 kilometre uzaklıktadır. Deprem sırasında, İstanbul’un güney kıyılarındaki yerleşimler 5 şiddetine karşılık gelen düşük ivmeler ile sarsılmıştır. Uzun süredir devam eden riski azaltma çalışmalarının da katkısıyla, deprem yapısal bir hasara neden olmamış ve can kaybı yaşanmamıştır" ifadelerine yer verildi. Depremde ana şoktan itibaren toplamda 291 artçı sarsıntı kaydedildiği söylenen açıklamada, "Ana şoktan sonra şu ana kadar toplam 291 artçı sarsıntı kaydedilmiştir. 3.9 ve altı büyüklükteki artçı sarsıntıların toplamı 283 olup bunların çoğunluğu 3’ün altındadır. 4 ve üzeri büyüklükteki artçı deprem sayısı ise 8’dir. Son 28 saat içinde artçı sarsıntıların dağılımı dörder saatlik aralıklarla incelendiğinde, son 16 saat içerisinde azalma eğiliminde olduğu görülmektedir. Artçı sarsıntıların azalarak önümüzdeki birkaç hafta içerisinde sona ermesi beklenmektedir. 23 Nisan 2025 tarihinde meydana gelen Mw 6.2 büyüklüğündeki depremin açığa çıkardığı enerji 30 kTon TNT’nin üzerinde olup, söz konusu enerji 26 Eylül 2019 tarihinde aynı bölgede meydana gelen Mw 5.8 depreminin yaklaşık 4 katına karşılık gelmektedir" denildi.