SAĞLIK - 14 Kasım 2024 Perşembe 12:30

NÖHÜ Diş Hastanesi kalite standartlarıyla sağlık turizmine yeterli görüldü

A
A
A
NÖHÜ Diş Hastanesi kalite standartlarıyla sağlık turizmine yeterli görüldü

2022 yılında hizmete giren ve geçtiğimiz yıl kalıcı ruhsatı verilen Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi; T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye Sağlıkta Kalite Sistemi (SKS) kapsamında yapılan denetlemelerde kalite standartlarını sağlamak bakımından üstün bir performans sergileyerek 88.12 puan aldı.


Niğde ve bölgesine üçüncü basamak ağız ve diş sağlığı tedavi hizmetleri sunan hastane, denetlemeden 85 üstü puan alarak sağlık turizmi yeterliklerini sahip bir merkez oldu. T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye Sağlıkta Kalite Sistemi (SKS) kapsamında sağlık kurum ve kuruluşlarında kaliteli hizmet sunumunun sağlanmasına yönelik hasta ve çalışan güvenliği ile hasta ve çalışan memnuniyetini esas alan sağlıkta kalite standartlarıyla bu standartların uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar doğrultusunda; teşhis, tedavi ve rehabilitasyon hizmeti ile koruyucu sağlık hizmeti sunan kamu ve özel tüm sağlık kurumlarında denetimler yapılmakta. Bu çerçevede Ömer Halisdemir Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde (Merkezi) akademik ve idari personelin katkılarıyla gerçekleşen ilk denetlemede 88.12 puan alan hastane, kurulalı henüz iki yıl olmasına rağmen kalite standartlarını büyük oranda karşılayan sağlık merkezleri arasında yer aldı. Hastane ayrıca denetlemelerde 85 ve üzeri puan alarak sağlık turizmi belgesi almak için başvuru yapmaya hak kazandı.



"Niğde’mize ve bölgeye sağlık alanında daha kaliteli katkılar sunmayı sürdüreceğiz"


Konuyla ilgili yaptığı açıklamada hizmete gireli henüz 2 yıl olmasına rağmen hastanenin ilk denetlemede kalite standartlarını yüksek oranda sağlayarak sağlık turizmi yeterliliklerini karşılaşmasının gurur verici olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu; "Bölgesel kalkınma odaklı bir yükseköğretim kurumu olarak Niğde’mize ve bölgeye birçok alanda olduğu gibi sağlık alanında da daha kaliteli katkılar sunmayı sürdüreceğiz. Sağlık turizmi belgesini resmi olarak almak için başvurumuzu da en kısa zamanda yapacağız. Gerekli çalışmaları tamamladık. Şehrimize ve bölgeye üçüncü basamak ağız ve diş sağlığı tedavi hizmetleri sunduğumuz Ağız ve Diş Sağlığı Hastanes’inde, alt yapı ve insan kaynağını geliştirmeye dönük çalışmaların aralıksız sürüyor. T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen bu denetlemedeki üstün performan bir tesadüf değil, aksine ciddi çalışmaların bir sonucu.” dedi.


Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin Anadolu’nun yükseköğretim ve bilimde parlayan yıldızı olmayı sürdüreceğini ifade eden Rektör Uslu, son olarak üstün gayret ve fedakarlıklarından ötürü akademik ve idari personeline teşekkür etti.



NÖHÜ Diş Hastanesi kalite standartlarıyla sağlık turizmine yeterli görüldü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bakırköy’de sıfır atık seferberliği Bakırköy Belediyesi, atıkları ilçe genelinde bulunan kumbaraların yanı sıra vatandaşların evlerinden alarak ayrıştırılmak ve geri dönüştürülmek üzere atık toplamak merkezine götürüyor. Bakırköy Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekiplerinin periyodik olarak topladığı atıklar ayrıştırılmak ve geri dönüştürülmek üzere atık toplama merkezine götürülüyor. İlçe genelinde atık kategorilerine göre bulunan kumbaraların yanı sıra kağıt, plastik, metal ve elektronik atıklar da işletmelere vatandaşların adreslerine gidilerek ekipler tarafından alınıyor. Mahallelileri çevre sağlığı konusunda bilinçlendirmek ve geri dönüşüm sürecine teşvik etmek için artırılan çalışmalar ile 3 kilograma kadar olan atık yağlar mahalle muhtarlıklarında toplanırken 3 kilogram ve üstü atık yağlar yine vatandaşların evlerinden toplanıyor. “Geleceğimizi çöpe atmayalım, atıkları doğaya geri kazandıralım” Bakırköy Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nde Çevre Mühendisi olarak görev yapan Tuğba Güleryüz, “Belediyemizce ambalaj atıklarını düzenli bir şekilde evlerden toplama sistemine geçtik. Bununla alakalı belirli günler belirleyip web sitemizde duyurusunu yaptık. Vatandaşlarımız evlerinde kağıt, karton, plastik ve metal gibi geri dönüşüm atıklarını biriktirerek belediyemizi aradıkları takdirde, ekiplerimiz evlerinden atıkları teslim almakta. Vatandaşlar ayrıca cam atıklarını mahallelerimizde bulunan cam kumbaralarına atabilirler. Tekstil atıklarını yine aynı şekilde mahallelerimizdeki tekstil kumbaralarına atabilirler. Bitkisel atıkları ise 3 kilogramın üstünde olduğu takdirde evlerden alabiliyoruz. 3 kilogramın altında ise mahalle muhtarlıklarına teslim edebilirler. Herkese atıklarını biriktirerek bize teslim etmesini tavsiye ediyoruz. Geleceğimizi çöpe atmayalım, atıkları doğaya geri kazandıralım” dedi. “Elimizden geldiğince geri dönüşüme destek olmaya çalışıyoruz” Bakırköy Belediyesinin geri dönüşüm konusunda yapmış olduğu çalışmaları desteklediklerini vurgulayan Yusuf Yağmur, “Belediyemizin geri dönüşüm konusunda yapmış olduğu çalışmaları memnuiyetle karşılıyoruz. Biz de çalıştığımız firmadaki kartonları ve naylon poşetleri ayrı bir yerde biriktirerek geri dönüşüm aracı geldiğinde teslim ediyoruz. Vatandaş olarak elimizden geldiğince geri dönüşüme destek olmaya çalışıyoruz. Güzel bir uygulama, her yerde olmasını tavsiye ederim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
Gaziantep Gaziantepli Erol usta yarım asırdır demir dövüyor Gaziantep’te 66 yaşındaki Erol Gürban, babasından aldığı demircilik mesleğini yarım asırdır sürdürüyor. Erol usta, ömrü yettiğince ata yadigarı mesleğini sürdürmeyi istiyor. Gaziantep’in Tarihi Bakırcılar Çarşısı’nda 50 yıldır demir döverek geçimini sağlayan 66 yaşındaki Erol Gürban, unutulmaya yüz tutmuş mesleğini 15 metrekarelik dükkan içerisinde yaşatmaya çalışıyor. Ateşte ısıtılan demiri çekiçle işleyerek yaz kış demeden çalışmaya devam eden Gürban, el emeği ve bilek gücü ile kebaplık şiş, bıçak gibi aletler imal ediyor. Üretime ara vermeden devam eden Gürban, teknolojiye direnmek yerine teknolojiye ayak uydurduğunu da ifade ediyor. “Baba mesleğimizi ömrümüzün gittiği yere kadar devam ettirmek istiyoruz” Baba mesleğini ömrünün gittiği yere kadar devam ettirmek istediğini söyleyen Erol Gürban, “Bizim burada kışın etkisi olmaz. Kışın her şey yolunda oluyor. Isınıyoruz fakat yazın çok fazla mesai harcadığımız için sıcak oluyor, terliyoruz. Biz işimizi çok severek yapıyoruz. Baba mesleğimizi ömrümüzün gittiği yere kadar devam ettirmek istiyoruz. Eleman yetiştirmek yönünde sıkıntı yaşıyoruz. Meslek ölmez ama hep aynı olduğu yerde kalır” dedi. “Zanaatkarlar olarak teknolojiden faydalanıyoruz” Teknolojiye direnmek yerine teknolojiden yararlanmayı seçen Gürban, “Teknoloji geliştikçe her şey otomatikleşiyor. Bazen biz de teknolojiye ayak uydurmaya çalışıyoruz. Zanaatkarlar olarak teknolojiden biz de faydalanıyoruz diyebilirim. Ne kadar tecrübeli olursak olalım onların da bize katkısı oluyor” ifadelerini kullandı. “Günlük 300 şiş üretebiliyorum” Gaziantep’in gastronomi kenti olduğunu ve şişlere olan talebin çok olduğunu belirten Gürban, “Ben 66 yaşında olmama rağmen günlük 300 şiş üretebiliyorum ve Gaziantep gastronomi kenti olduğu için vatandaşların ve restoranların talebi yüksek oluyor” diye konuştu.
Balıkesir Balıkesir Büyükşehir İtfaiyesi 2024 yılında 9 bin 945 olaya müdahale etti Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı 2024 yılı istatistiki bilgileri belli oldu. Balıkesir Büyükşehir İtfaiyesi 2024 yılında 9 bin 945 olaya müdahale ederken, bu olaylarda bin 959 insan ve bin 622 canlı dostun kurtarılmasını sağladı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı 2024 yılı istatistik bilgilerini yayınladı. 44 istasyon, 174 araç ve 662 personelle hizmet veren Balıkesir İtfaiyesi; 2024 yılında Müdahale ve Arama-Kurtarma Şube Müdürlüğü sorumluluğunda 6 bin 121 yangın, 844 trafik kazası, 2 bin 402 kurtarma vakası, 401 su baskını, 177 suda arama kurtarma olayına müdahil olurken bu olaylarda bin 959 insan ve bin 622 canlı dostu hayvanların kurtarılmasını sağladı. Balıkesir Büyükşehir İtfaiyesi Eğitim Şube Müdürlüğü, 2024 yılında 79 bin 755 vatandaşa ve kişiye ulaşıp Temel Yangın Eğitimi ve Yangın Anında Yapılması Gerekenler konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Yangın Önleme ve Denetim Şube Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl içerisinde 2 bin 60 özel işletme ve kamu binasında “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” hükümleri çerçevesinde denetim ve inceleme yaptı. Halkın can ve mal güvenliğini sağlamak için 7/24 görev başında olduklarını söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Nazım Ergelen “2025 yılında da İtfaiye Daire Başkanlığı olarak 44 istasyon 652 personel, 174 araç ile çalışmalarımıza 7/24 kesintisiz olarak devam etmekteyiz. Biz itfaiyeciler yangın söndürmek, doğal afetlerle mücadele etmek, trafik kazaları, su baskınları gibi geniş bir faaliyet alanına sahibiz. Tehlikeye düşmüş olan her canlının imdadına koşmaya, çalışmalarımızı aralıksız sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.