ASAYİŞ - 30 Temmuz 2024 Salı 10:09

Niğde’de 103 motosiklet trafikten men edildi

A
A
A
Niğde’de 103 motosiklet trafikten men edildi

Niğde İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 6 ay içerisinde 3 bin 122 motosiklet ve sürücüsü denetlenirken 103 motosiklet trafikten men edildi.


Taşıt ve yaya trafiğinin şehir hayatı üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirmek sürücüler ve yayalar tarafından yapılan kural ihlallerinin önüne geçmek amacıyla Niğde İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerince yapılan uygulamalarda motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerinin kırmızı ışıkta geçme, yaya yolu üzerine çıkma, ters yönde araç kullanma gibi trafik kural ihlalleri ile sürücü belgesiz ve kasksız olarak araç kullanımları denetlendi. Emniyet Müdürlüğü birimlerince, kazaları önlemek, sürücü ve yolcuların mevcut trafik güvenliğini artırmak amacıyla 2024 yılının ilk altı ayında motosiklet ve motorlu bisiklet kullanımına yönelik Niğde genelinde yapılan denetimlerde 3 bin 122 motosiklet ve motorlu bisiklet kontrol edildi. Yapılan denetimlerde 582 kask takmamak, 155 sürücü belgesiz araç kullanmak, 153 yaya kaldırımı ve geçitlerini kullanmak, 571 diğer maddelerden olmak üzere toplamda bin 461 araç ve sürücüsüne 5.519.343 TL trafik idari para cezası uygulandı, 103 motosiklet ise trafikten men edildi.


Yapılan açıklamada; il genelinde motosiklet ve motorlu bisiklet denetimlerinin artarak devam edeceği, vatandaşların mağdur olmamaları, kendi can ve mal güvenlikleri açısından azami derecede özen göstermeleri, trafik ortamında seyir halinde kullanacakları kask ve koruma ekipmanları ile trafik kurallarına uyarak diğer sürücülere de örnek olmaları trafik güvenliğinin sağlanması açısından son derece önemli olduğu vurgulandı.



Niğde’de 103 motosiklet trafikten men edildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Ağrı’da bin 200 kişiye siber suçlar eğitimi verildi Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, toplumda siber suçlara karşı farkındalık oluşturmak ve bilinçlendirme faaliyetlerini artırmak amacıyla SİBERAY programı çerçevesinde üniversite öğrencileri ve yetişkinlere yönelik eğitim programları düzenledi. Ağrı İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, siber suçların henüz gerçekleşmeden önlenmesi, bireylerin maddi ve manevi zararlarının en aza indirilmesi ve dijital okuryazarlık seviyesinin artırılması amacıyla düzenlenen SİBERAY programı kapsamında geniş çaplı eğitimlerin gerçekleştirildiği belirtildi. Bu kapsamda, 18 Kasım 2024-22 Kasım 2024 tarihleri arasında İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin çeşitli fakültelerinde eğitim alan yaklaşık bin öğrenciye, "Güvenli ve Bilinçli İnternet Kullanımı, Siber Zorbalık, Teknoloji Bağımlılığı ve Dijital Okuryazarlık" konularında seminerler düzenlendi. Eğitim programları, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Tıp/Eczacılık Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Yabancı Diller Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Meslek Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu bünyesindeki öğrencilere yönelik olarak gerçekleştirildi. Açıklamada, 20 Kasım 2024 tarihinde ise saat 15.00 ile 16.00 arasında Tutak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmenevi’nde yetişkinlere yönelik bir eğitim semineri düzenlendiği ifade edildi. Seminere yaklaşık 200 yetişkinin katıldığı ve "Güvenli ve Bilinçli İnternet Kullanımı, Siber Risk ve Tehditler, Siber Zorbalık, Teknoloji Bağımlılığı ve Dijital Okuryazarlık" konularında farkındalık oluşturulduğu kaydedildi. Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, SİBERAY programı kapsamında toplumun her kesimine ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. İpar, “Siber suçlar, günümüz dünyasında bireylerin ve kurumların en çok karşı karşıya kaldığı tehditlerden biri haline gelmiştir. Amacımız, hem bireylerin hem de toplumun dijital dünyada güvenli bir şekilde yer almasını sağlamak ve karşılaşılabilecek tehditleri en aza indirmektir. Bu kapsamda, ilimiz genelinde öğrencilere ve yetişkinlere yönelik farkındalık eğitimlerimiz artarak devam edecektir” dedi. Eğitimlere katılan öğrenciler ve yetişkinler, internet kullanımında farkındalıklarını artıran bu etkinliklerden memnuniyetlerini dile getirdi. Üniversite öğrencileri, bu tür eğitimlerin kendilerine hem kişisel hem de akademik hayatlarında faydalı olduğunu ifade ederken, yetişkinler de dijital tehditler hakkında bilinçlenmenin önemine vurgu yaptı.