SPOR - 26 Ekim 2024 Cumartesi 17:46

101 dağcı Cumhuriyetin 101. yılı etkinlikleri için Niğde’de

A
A
A
101 dağcı Cumhuriyetin 101. yılı etkinlikleri için Niğde’de

Cumhuriyetin 101. yılı etkinlikleri çerçevesinde 101 lisanslı dağcı Aladağlar’da zirve faaliyeti yapmak için Niğde’ye geldi.


Niğde Valiliği ve Niğde Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen etkinliğe katılan ulusal ve uluslararası lisanslı sporcular, ilk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen bayrak törenine katıldı. Cumhuriyetin 101. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen bayrak töreninde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Niğde Valisi Cahit Çelik burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Özellikle Aladağlar, dağcılık açısından Türkiye’nin başkenti. Zorlu zirveleriyle dağcıları sürekli cezbeden inanılmaz bir potansiyele sahip. Niğde’nin marka yüzü olarak da Aladağlar ön plana çıktı. Görev yaptığımız süre içerisinde Aladağlar’ı hem Türkiye’de hem de dünyada tanıtmak için birçok etkinlik yapacağız. Özellikle kurumların, belediyenin paydaş olması, federasyonun destek vermesi çok önemli. TUSAŞ’a yönelik terör saldırısında 5 vatandaşımızı şehit verdik, onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Makamları ali mekanları cennet olsun. Bu etkinlikte de yarın çıkacağımız zirvede de o şehitlerimizin ruhlarına da Fatiha okuyacağız. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet birliğimiz beraberliğimiz olduktan sonra hem içten hem dıştan gelen müdahalelere karşı dimdik ayakta duracak."


Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir de bu etkinliği sadece sportif bir faaliyet olarak görmemek gerektiğini, Atatürk’ün izinde cumhuriyetin ilke ve değerlerini zirveye taşıyacaklarını ifade etti. Katılan dağcılara teşekkür eden Özdemir; "Dağcılarımızın zirveye atacağı her adım, Türkiye Cumhuriyeti’nin zirveye ulaşmak için sonuca dek azim ve kararlılıkla atacağı bir adım. Her adım Cumhuriyetimize duyulan bir saygı duruşu" dedi. Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ise Niğde’nin dağcılığın başkenti olduğunu vurguladı. Şenkaynağı, "Bu anlamda Niğde bizim için hem önemli hem vazgeçilmez. Valimiz de bu konuda çok hassas olduğu için biz de federasyon olarak camia olarak elimizden gelen dağcılık camiası için bütün imkanlarımızı buraya seferber edeceğiz. Burada bir dağ evimiz var. Sürekli tırmanışların olduğu Aladağlar bizim için çok önemli. Bu anlamda biz hem yerel yönetim olarak hem federasyon olarak dağcılık sporunun gelişimi açısından burada imkanlarımızı seferber edeceğiz." diye konuştu. Bayrak töreninin ardından sporcular Aladağlar’a hareket etti.


Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kamp Eğitim Merkezindeki öğle yemeğinin ardından Sokulupınar Kamp alanına hareket edecek olan dağcılar, 27 Ekim Pazar günü saat 04: 00’da ise 3 bin 723 metredeki Emler (Engin Tepe) zirvesine hareket edecek. ’101. Yılda 101 Dağcı İle Zirve Faaliyeti’, Niğde Valiliği’nin yayınladığı doğa sporları, doğa turizmi ve doğada yapılan yarış organizasyonlarının güvenli hale getirilmesiyle ilgili yayınladığı genel emre uyularak yapılacak. Organizasyon ekibi tarafından EBS, sosyal medya profilleri, basın bültenleri aracılığıyla iletilen talimatlara uyması zorunlu olan katılımcılar, organizatörler tarafından belirtilen özel şartları ve bunları yerine getirme taahhüdünü kabul etmiş olacaklar.



101 dağcı Cumhuriyetin 101. yılı etkinlikleri için Niğde’de

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Başkan Güngör; "Yangın şu an itibari ile yerleşim yerleri açısından herhangi bir tehdit oluşturmamaktadır" Denizli’nin Karcı Dağında çıkan yangının üçüncü gününde, ekipler tarafından kontrol altına alınmak için yoğun çabaları devam ediyor. AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, Orman Müdürlüğünden aldığı bilgileri paylaşırken geçmiş olsun dileklerini iletti. Denizli’nin Merkezefendi ilçesi ve Babadağ ilçesi sınırlarında kalan Karcı Dağı’nda ormanlık alanda 24 Ekim 2024 Perşembe günü 14.20 sularında orman yangını çıktı. İhbar üzerine harekete geçen Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangına müdahaleye devam ediyor. AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör’ün Orman Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiler doğrultusunda, yangın bölgesinde, 6 helikopter, 25 arazöz, 8 iş makinası ve toplamda 715 personel ile müdahale edildiğini aktardı. En kısa sürede kontrol altına alınması için ekiplerin çalıştığını belirten Başkan Güngör, “Bilindiği gibi arazinin çok sarp ve kayalık olması arazide yol olmaması sebebiyle arazözlerle müdahale edilememiş, yer ekipleri ile el aletleri kullanılarak yangının önünde şerit açmak suretiyle mücadele edilebilmiştir.Hava araçlarıyla gün boyu çalışılmış olmasına rağmen yerden arazözle ulaşıp su sıkılamadığı için hava araçlarının müdahalesi yangının söndürülmesine yeterli olmamıştır. Şu an için iki ayrı noktada sekiz iş makinasıyla yol yapılması çalışmaları devam etmektedir. Yol yapılmak suretiyle ateşe arazözlerle müdahale edilebildiği taktirde inşallah kısa sürede kontrol altına alınmış olacaktır. Şu an için hava araçları gün batımı sebebiyle sahadan ayrıldı. Yarın gün doğumu ile birlikte tekrar çalışmaya başlayacaklar. Yangın şu an itibari ile yerleşim yerleri açısından herhangi bir tehdit oluşturmamaktadır. Hepimiz için geçmiş olsun” açıklamalarında bulundu.
İzmir Trendyol Süper Lig: Göztepe: 0 - Trabzonspor: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında Göztepe, evinde Trabzonspor ile karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısı 0-0’lık eşitlikle tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 8. dakikada gelişen Göztepe atağında Djalma’nın sol kanattan kullandığı uzun taç atışında Trabzonspor kalecisi Uğurcan topu kontrol etmek isterken Solet’nin müdahalesiyle topu elinden kaçırdı. Solet’nin şutu ağlarla buluşurken hakem Cihan Aydın faul kararı verdi. 28. dakikada Göztepe yarı sahası sol iç kısmında topla buluşan Trabzonsporlu Banza, Dennis’in sert müdahalesiyle yerde kaldı. Maçın hakemi Dennis’e doğrudan kırmızı kart gösterdi ve Göztepe 10 kişi kaldı. 34. dakikada Göztepe savunmasında Koray’ın gönderdiği uzun pasta topla buluşan Fofana, hızla ilerleyerek ceza alanına girdi. Uygun pozisyonda şut çekeceği esnada Trabzonspor savunmasında Eren’in kritik müdahalesi, Fofana’ya gol şansı vermedi. 39. dakikada Trabzonspor atağında topu kapan Göztepeli oyuncuların kontra atağında Juan’ın pasında Fofana topu Tijanic’e aktardı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Tijanic’in vurduğu şutu Trabzonspor kalecisi Uğurcan çıkardı. Hakemler: Cihan Aydın, Bilal Gölen, Uğur Sarı Göztepe: Mateusz Lis, Heliton, Koray Günter, Malcom Bokele Mputu, Djalma Silva, Ogün Bayrak, Anthony Junior Dennis, David Tijanic, Isaac Solet, Juan, Datro Fofana Yedekler: Arda Özçimen, Emircan Seçgin, Taha Altıkardeş, İsmail Köybaşı, Lasse Nielsen, Nazım Sangare, Victor Hugo Gomes Silva, Kuryu Matsuki, Ahmed Ildız, İzzet Malak Teknik Direktör: Stanimir Stoilov Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Batista Mendy, Eren Elmalı, John Lundstram, Edin Visca, Enis Bardhi, Ozan Tufan, Okay Yokuşlu, Pedro Malheiro, Simon Banza, Denis Draguş Yedekler: Muhammet Taha Tepe, Borna Barisic, Hüseyin Türkmen, Stefano Denswil, Serdar Saatçı, Muhammed Cham, Anthony Nwakaeme, Umut Bozok, Cihan Çanak, Poyraz Yıldırım Teknik Direktör: Şenol Güneş Kırmızı kartlar: Dennis (dk. 28) (Göztepe) Sarı kartlar: Stoilov (Göztepe), Pedro Malheiro (Trabzonspor)