ASAYİŞ - 18 Ekim 2024 Cuma 21:19

Nevşehir’de zincirleme trafik kazası: 5’i turist 7 yaralı

A
A
A
Nevşehir’de zincirleme trafik kazası: 5’i turist 7 yaralı

Nevşehir’de 3 aracın karıştığı trafik kazasında 5’i turist 7 kişi yaralandı.


Kaza, akşam saatlerinde Nevşehir Aksaray karayolu, Acıgöl kavşağında meydana geldi. İddiaya göre, ismi öğrenilemeyen 50 AEC 815 plakalı otomobil sürücüsü, Acıgöl Kavşağında yol yapım çalışması nedeniyle bölünmüş yolda Nevşehir İstikametine dönmek istedi. Yola kontrolsüz çıkan otomobil, Nevşehir istikametinden gelen ve sürücüsü öğrenilemeyen 33 BBY 77 plakalı otomobil ile çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle savrulan otomobil daha sonra Aksaray istikametinden gelen ve içinde yabancı uyruklu turistlerin olduğu 34 GMN 469 plakalı otomobil ile çarpıştı. Kazaya neden olan 50 AEC 815 plakalı otomobil sürücüsü kaza yaptıktan sonra olay yerinden kaçtı.


Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine, kaza yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan ve Kapadokya’yı gezmeye 5 turist ile 1 otomobil sürücüsü ve otomobilde yolcu olarak bulunan 1 kişi yaralandı. Kazada yaralanan turistlerin 4’ünün Alman, 1’inin de İngiliz uyruklu olduğu öğrenildi.


Yaralılar kentteki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.



Nevşehir’de zincirleme trafik kazası: 5’i turist 7 yaralı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Isparta’da Akdeniz Game Ideathon açılış toplantısı yapıldı Isparta’da gençlerin dijital becerilerini geliştirmek ve bölgenin dijital ekonomisine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen "Akdeniz Game Ideathon" Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliğinde açılış toplantısıyla başladı. Isparta’da lise ve dengi okul öğrencileri ile üniversite öğrencilerinin oyun ve oyunlaştırma yöntemleriyle takımlarını kurarak etkili çözümler üretmelerini ve takım çalışması becerilerini geliştirmelerini amaçlayan programda toplamda 17 takım 5 gün boyunca dijital oyun geliştirme süreçlerine dair eğitimler alacak. Programın açılış konuşmasında söz alan BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler, “Bugün oyun pazarına baktığımızda 2024 yılında 250 milyar doları aşan bir ekonomiden bahsediyoruz. 2030’lu yıllar içerisinde bu rakamın 500 milyar doları aşacağı düşünülüyor. Çok ciddi bir şekilde eksponansiyel büyüyen bir sektörden bahsediyoruz. Katma değeri düşük üretimlerde değil daha yüksek katma değerli üretimlere yönelmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı. Isparta KOSGEB Müdürü Yurdun Yıldırım, girişimciliğe vurgu yaptığı konuşmasında, "Girişimciler hem kendileri için iş üretirken hem de başkalarına da iş imkanı sağlamış oluyor. Ülkelerin de girişimcilik endeksi ne kadar yüksek olursa o kadar gelişmişlik seviyesine etki ediyor. Gelişmiş ülkeler girişimci sayısı ve oranı bakımından da ön planda olan ülkeler. Ülkemizin de gelişmiş ülkelerle rekabet edebilmesi için bu oranı artırması gerekiyor. Ülkemizde girişimci oranı %6 civarında seyrediyor fakat gelişmiş ülkelerde bu oran %10’un üzerinde. Bizim de bu oranı artırmamız gerekiyor" dedi. Isparta Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal ise gençlere yönelik olarak, “Küçük bir AR-GE ve inovasyon bütçesi ile yapacağınız yatırım yüzlerce tonluk elmanın katma değerinden fazla olabilir. Bakanlığımız da özellikle Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu ile verdiği destekler ile sizlerin yanında olmaya devam edecek” dedi. Göller Bölgesi Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Serdal Terzi girişimci adaylarının fikirleri ile birlikte ön kuluçka merkezine başvurabileceklerinden ve ortak alanlardaki atölyelerden ücretsiz yararlanabileceklerinden bahsetti. Terzi, “Tübitak BİGG programının Türkiye’deki 22 uygulayıcı kuruluşundan bir tanesi de biziz. Hedefimiz sizin iş fikrinizi Tübitak’a sunmak. Başarılı olan girişimcilere Tübitak 900 bin TL veriyor” dedi. Çevre ve Sürdürülebilirlik, Kültür ve Sanat, Eğitim, Akıllı Turizm alanlarında fikirlerin yarışacağı programın sonunda birinci olan ekibe 8 bin TL ikinci olan ekibe 5 bin TL üçüncü olacak ekibe de 3 bin TL ödül verilecek. Toplantıya Göller Bölgesi Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Serdal Terzi, Isparta KOSGEB Müdürü Yurdun Yıldırım, Isparta Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal, BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler, WeFi Games Kurucusu Dr. Afra Çalık ve yarışmacı öğrenciler katıldı.
Eskişehir 3 milyon TL değerindeki altın ve dövizle yakalanan 3 dolandırıcı tutuklandı Eskişehir’de kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak parmak izi incelemesi bahanesiyle 2 evden aldıkları 3 milyon TL değerindeki altın ve döviz ile Gaziantep’te yakalanan 3 şüpheli tutuklandı. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından, kendisini polis ve savcı olarak tanıtma suretiyle dolandırıcılık yapan şahısların yakalanması amacıyla çalışma başlatıldı. Telefonda kendilerini polis ve savcı olarak tanıttıktan sonra Eskişehir’de bulunan 2 evden parmak izi incelemesi bahanesiyle altın ve döviz aldığı belirlenen şüphelilerin kullandığı aracı tespit eden ekipler, Plaka Tanıma Sistemleri (PTS) ile inceleme başlattı. Gaziantep’e gittiği belirlenen şüpheliler, Nurdağı ilçesi girişinde kolluk kuvvetleri tarafından yol kontrol noktasında yakalanarak gözaltına alındı. Cumhuriyet Savcılığı’ndan alınan izinlerin ardından araçta yapılan aramada, salça kovasının içine poşetlenerek saklanmış vaziyette çok miktarda altın ve döviz ele geçirildi. Mağdurlardan elde edildiği belirlenen altınların ve dövizlerin güncel değerinin yaklaşık 3 milyon 91 bin TL olduğu belirlendi. Gaziantep’te yakalanarak gözaltına alınan Zekeriya T. (27), Gündeş T. (23) ve İ.A. (17), Eskişehir Emniyet Müdürlüğü personeli tarafından teslim alınarak Eskişehir’e getirildi. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği’nde işlemleri tamamlanan şüpheliler, Zekeriya T. ve eşi Gündeş T. adliyeye sevk edildi. Diğer şüpheli İ.A., yaşı küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Savcılığı’na ifade veren şüpheliler, sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Tekirdağ Bakan Yerlikaya’dan "yenidoğan çetesi" açıklaması: "22’si tutuklu bulunan şüphelilerle ilgili yargılama süreci başlamış ve devam etmektedir" İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "yenidoğan çetesi" soruşturmasıyla ilgili, "Haksız kazanç elde etmek için cennet kokulu bebeklerimizin hayatını hiçe sayan bu vicdansızlardan 47 şüpheli hakkında 16 Ekim 2024 tarihinde iddianame hazırlanmış ve 22’si tutuklu bulunan bu şüphelilerle ilgili yargılama süreci başlamış ve devam etmektedir. Soruşturma çok yönlü ve titizlikle devam etmektedir" dedi. Tekirdağ’da Türkiye’nin Huzuru toplantısına katılan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’daki "yenidoğan çetesi" soruşturmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "CİMER’e yapılan başvuru ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün ihbarı üzerine Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinasyonunda 21 Mayıs 2023 tarihinde soruşturma başlatılmış, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Şube Müdürlüğümüz 20 Haziran 2023 tarihinden itibaren kapsamlı proje çalışmalarını yürütmüş tamamlamıştır. Adalet Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığımız açıklama yaptı. Ve İçişleri Bakanlığımızla birlikte üç bakanlığımız, haksız kazanç elde etmek için cennet kokulu bebeklerimizin hayatını hiçe sayan bu vicdansızlardan 47 şüpheli hakkında 16 Ekim 2024 tarihinde iddianame hazırlanmış ve 22’si tutuklu bulunan bu şüphelilerle ilgili yargılama süreci başlamış ve devam etmektedir. Soruşturma çok yönlü ve titizlikle devam etmektedir. Artık konu yargıdadır. Biz hep birlikte yüce milletimiz adına oradan nasıl bir karar çıkacağını göreceğiz. Temennimiz odur ki, vicdanlarımızı yaralayan, bizleri üzen olayların, suçların hiç olmamasıdır. Mayıs ayından itibaren bir annenin CİMER’e yaptığı ihbarla birlikte Sağlık Bakanlığımız, Adalet Bakanlığımız, savcılarımız ve İstanbul Mali Şube ekipleri sabırla titizlikle bu olayı aydınlatmış ve yargılama süreci devam etmektedir” ifadelerine yer verdi.
Ankara Trendyol 1. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - MKE Ankaragücü: 3 Trendyol 1. Lig’in 9. haftasında Yeni Malatyaspor, sahasında ağırladığı MKE Ankaragücü’ne 3-0 mağlup oldu. Maçtan dakikalar 10. dakikada Ankaragücü’nün sol kanattan başlattığı atakta topu ceza yayının gerisinde bekleyen Tolga Ciğerci’ye aktarıldı. Ciğerci’nin ceza yayı önünde çektiği şutu kaleci Abdulsamed çeldi. Kaleciden dönen topa Efkan’ın şutunda yine kaleciden seken meşin yuvarlağı önünde bulan Bajic’in vuruşu filelere gitti. 1-0 39. dakikada kendi yarı sahasından atağa kalkan Ankaragücü’nde Bajic pasını son çizgide duran Efkan’a aktardı. Kale önünde sağına çektiği topu yakın direğe gönderdiği meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 2-0 90+2. dakikada Saponara’ya ceza sahası içinde savunmayla girdiği pozisyonda MKE Ankaragücü penaltı kazandı. Penaltı noktasında topun başına geçen Tolga Ciğerci sağ ayağının içi ile soluna gönderdiği meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 3-0 Hakemler: Feridun Daldaş, Hsünü Emre Çelimli, Muhammet Ali Doğan Yeni Malatyaspor: Abdulsamed Damlu, Yiğit Ulaş, Cengizhan Akgün, Alperen Arslan, Erşan Yaşa, Emircan Bayrakdar, Berat Yaman (Burak Yaz dk. 73), Atakan Müjde, Ferhat Canlı, Mehmet Güneş, Mert Altıntaş Yedekler: Eray Şişman, Mehmet Taştan, Nuri Aydın, Kerem Altunışık, Enes Salik, Ömer Çağrı Ataş, Umut Tanış, Metehan Ünal, Osman Katipoğlu Teknik Direktör: Derviş Deniz MKE Ankaragücü: Ertaç Özbir, Mert Çetin, Kitsiou, Osman Çelik, Tolga Ciğerci, Efkan Bekiroğlu, Alper Uludağ (Schulz dk. 52), Rotariu (Hayrullah Bilazer dk. 81), Ali Kaan Güneren (Saponara dk. 70), Bajic (Dadaşov dk. 82), Varga (Mesut Kesik dk. 70) Yedekler: Cem Türkmen, İsmail Çokçalış, Astanakulov, Arda Ünyay, Görkem Cihan Teknik Sorumlu: Kenan Koçak Gol: Bajic (dk. 10), Efkan Bekiroğlu (dk. 39), Tolga Ciğerci (dk. 90+2 pen.) (MKE Ankaragücü) Sarı kartlar: Ferhat Canlı, Nuri Aydın (Yeni Malatyaspor), Ali Kaan Güneren, Alper Uludağ (MKE Ankaragücü)