Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muammer Başer, ölümünün 10. yıldönümünde Gazeteci Nihat Saçan`ı rahmetle andıklarını söyledi.
Nevşehir`de uzun bir süre çeşitli gazetelerde muhabirlik, Kapadokya TV Genel Müdür Yardımcılığı ve Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeliği yapan ve 07 Kasım 2002 tarihinde yakalandığı kanser hastalığına yenik düşerek hayatını kaybeden Nihat Saçan, ölümünün 10. yıldönümünde anıldı. 37 yaşında yaşamını yitiren Saçan`ın ölüm yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muammer Başer, Saçan`ın 1990`lı yıllarda Nevşehir`de çalışmaya başladığını ve Nevşehir basınına önemli hizmetler verdiğini söyledi. Nevşehir2de basının gelişmesinde Saçan2ın büyük katkılarının olduğunu kaydeden Başer, ``Nihat Saçan kardeşimizi rahmetle anıyoruz. Kendisi tüm gazeteci arkadaşlarımızın kalbinde yaşıyor.`` dedi.
``˜NİHAT SAÇAN KİMDİR?`
Fotospor Gazetesi`nde meslek hayatına başlayan Nihat Saçan, daha sonra Nevşehir`de uzun yıllar Hürriyet Gazetesi Muhabirliği görevinde bulundu. Bir dönem Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı da yapan Saçan, Kapadokya TV Genel Müdür Yardımcısı ve Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaparken 07 Kasım 2002 tarihinde, 37 yaşında kansere yenik düştü. Nihat Saçan, evli ve 1 çocuk babasıydı.