EĞİTİM - 10 Ekim 2024 Perşembe 09:27

Varto’daki üniversite öğrencileri için ‘Çarşamba Semineri’ başladı

A
A
A
Varto’daki üniversite öğrencileri için ‘Çarşamba Semineri’ başladı

Muş’un Varto ilçesindeki üniversite öğrencilerine yönelik ‘Çarşamba Semineri’ düzenlendi.


Seminerde üniversite öğrencilerine Varto Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün tanıtımı yapılarak, yürütülen faaliyetler, kurslar ve gençlik merkeziyle ilgili bilgiler verildi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Varto Gençlik ve Spor Müdürü Murat Aktaş, “Öğrenci kardeşlerimizin spor branşlarına ilgisi bizleri mutlu etti. Üniversite öğrencilerimizle ‘Çarşamba Semineri’nde buluşmamızı sağlayan herkese teşekkür ederim” dedi.



Varto’daki üniversite öğrencileri için ‘Çarşamba Semineri’ başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli 3 kütüphanede 42 binden fazla kitap okuyucusuyla buluşuyor Çayırova’da 3 farklı kütüphanede 42 binden fazla basılı kitap okuyucusuyla buluşuyor. Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’nin ilçeye kazandırdığı Akse Kitap Kahve ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kitap Kahve, 7’den 70’e tüm Çayırovalıların uğrak noktası olurken, bugüne kadar 70 binden fazla kitap bu iki kütüphanede ödünç verilmişti. Düzenlediği kitap günleriyle sadece ilçede değil bölgede bir ilki yaşatan ve bugüne kadar 4 kez gerçekleşen kitap günleriyle, yüzbinlerce kitabın ve birbirinden önemli yazarın vatandaşlarla buluşmasını sağlayan Çayırova Belediyesi, 2 kitap kahve ve halk kütüphanesini de hizmete açmıştı. Bununla beraber Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını tamamladığı ve geçtiğimiz günlerde tanıtımı gerçekleştirilen Çayırova Millet Bahçesi’nin içerisinde yer alan Ahmet Haluk Dursun Kütüphanesi’yle birlikte Çayırova’daki kütüphane sayısı 3 yükselmiş oldu. Eşsiz manzarasıyla açıldığı günden bu yana Çayırovalıların uğrak noktası olan Akse Kitap Kahve ve İlçe Halk Kütüphanesi, binlerce üyesiyle birlikte 9 bin 331 kitaba ev sahipliği yapıyor. Yaklaşık 2 bin metrekarelik alanıyla özellikle ders çalışmak isteyen gençlerin ilk tercihlerinden olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kitap Kahve ve İlçe Halk Kütüphanesi ise 26 bin 215 kitabı Çayırovalılarla buluşturuyor. Çayırova’nın üçüncü kütüphanesi olan ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Çayırova Millet Bahçesi’nde hizmete açılan Ahmet Haluk Dursun Kütüphanesi de 7 bin 200’den fazla basılı, 29 bin e-kitapla birlikte sadece Çayırovalıların değil, bölge halkının hizmetinde. Böylelikle Çayırova’da yer alan 3 kütüphanede 42 binden fazla basılı kitap ile 29 bin e-kitap, Çayırovalı kitapseverleri kütüphanelerde bekliyor.
Manisa Kula’da geleceğin astronotları Uzay ve Havacılık Atölyesi’nde yetişecek Kula’da eğitim faaliyetlerini sürdüren Bekir Sacide Filiz Keleşoğlu Bilim ve Sanat Merkezinde, Uzay Havacılık Haftası kapsamında hizmete hazırlanan Astronomi Uzay ve Havacılık Atölyesi ile müzik sınıfının açılışı, Kaymakam Ömer Ahmet Özdemir ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Geçtiğimiz yıllarda Kula’da eğitim öğretim faaliyetine başlayan ve önceki öğrenim yılında onlarca başarılı projeye imza atan Bekir Sacide Filiz Keleşoğlu Bilim ve Sanat Merkezi, bünyesine kazandırdığı yeni bir atölye ve bir sınıfla kalitesini bir kat daha artırdı. Özel yetenekli öğrencilerin yeteneklerini fark ettirmek ve bu özel yeteneklerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamayı hedefleyen BİLSEM’de, merkez yönetiminin büyük çabalarıyla hazırlanan Astronomi Uzay ve Havacılık Atölyesi ile müzik sınıfının açılışı gerçekleştirildi. Uzay Havacılık Haftası’nda açılışı yapılan her iki sınıfın açılış kurdelesini Kaymakam Ömer Ahmet Özdemir ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Zakir Okulmuş kesti. Bekir Sacide Filiz Keleşoğlu Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Suphi Aksoy’un önderliğinde açılışını yaptıkları Astronomi Uzay ve Havacılık Atölyesi’ni inceleyen Kaymakam Ömer Ahmet Özdemir, öğrencilerin uzay ve havacılığa olan ilgisinin yüksek olduğunu dile getirerek atölyenin hayırlı olmasını temenni etti. Merkez bünyesinde eğitim gören özel yetenekli öğrencilere farklı ufuklar çizmek ve uçma tasarısını gerçekleştirdiği ve geniş bilgisinden ötürü halk arasında Hezarfen olarak anıldığı bilinen Hazerfen Ahmet Çelebi’leri gibi geleceğin uzay ve havacılık liderlerini yetiştirmeyi hedeflediklerini dile getiren merkez müdürü Suphi Aksoy; “ Bilim ve Sanat Merkezleri, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Özel Yetenekleri Geliştirme Daire Başkanlığı bünyesinde özel yetenekli öğrencilerin özel yeteneklerini fark ettirmek ve bu özel yeteneği en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacı ile kurulmuş destek eğitim kurumlarıdır. Uzay Havacılık Haftası’nda açılışını yaptığımız Astronomi Uzay ve Havacılık Atölyesi ile Mustafa Kemal Atatürk’ün “İstikbal göklerdedir.” vecizesinden yola çıkarak öğrencilerimize farklı deneyimler kazandırmak, farklı ufuklar çizmek ve geleceğin Hazerfen Ahmet Çelebi’lerini, Vecihi Hürkuş’larını, Nuri Demirağ’larını, Selçuk Bayraktar’larını ve Alper Gezeravcı’larını yetiştirmek en büyük amacımızdır.”
Elazığ Bu mağazada etler yarı fiyatına Elazığ Belediyesi tarafından hizmete sunulan et mağazasındaki ürünler piyasadaki fiyatların neredeyse yarısına satılıyor. Et ve Süt Kurumunun ürünlerinin satıldığı mağazaya vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver’in destekleri ile Elazığ Belediyesi tarafından açılan ‘et mağazası’ hizmete girdi. Kültür Parkta açılan mağazada vatandaşların et ve et ürünlerini normal piyasa fiyatlarının neredeyse yarı fiyatına alabilmesi amacıyla satış yapılmaya başlandı. Mağazada satılan Et ve Süt Kurumu ürünlerinin fiyatlarının uygunluğu, vatandaşların yoğun ilgisini çekti. Dana kuşbaşı 359 lira, dana kavurma 690 lira, dana acılı sucuk 375 lira, dana kıyma 339 liradan satılırken, beyaz et ürünlerinin fiyatları ise 70 ile 149 lira arasında değişiyor. Alışverişe gelen birçok kişi, hem fiyatlardan hem de mağazanın temizliğinden memnun kaldıklarını belirtti. ’’Temizliğinden şüphemiz yok o yüzden burayı tercih ediyoruz’’ Fiyatların piyasaya göre uygun olduğunu dile getiren vatandaşlardan Faruk Karahan, ’’Dışarı ile burası arasında çok fark var. Dışarıya göre burası çok uygun. Temizliğinden şüphemiz yok o yüzden burayı tercih ediyoruz. Ben kıyma ve tavuk aldım. Fiyatları piyasaya göre çok uygun’’ dedi. Mağazada alışveriş yapan vatandaşlardan Emrah Demir ise "Fiyatlar çok uygun. Kuşbaşı ile kıyma aldım. Dışarıdaki piyasaya göre fiyatlar yarı yarıya. Tavsiye ediyorum” diye konuştu.
Antalya Antalya Film Forum’da ödüller sahiplerini buldu Altın Portakal Film Festivali’nin ortak yapım imkanı oluşturan programı Antalya Film Forum’da ödüller sahiplerini buldu. İki gün süren Forum’daki sunumlardaysa dünya çapında alanında uzman isimler, tecrübelerini paylaştı. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ortak yapım ve proje geliştirme platformu olan Antalya Film Forum (AFF) iki günlük dopdolu bir programın ardından ödül töreniyle sona erdi. Bütün dünyadan sektör profesyonelleri sinema yapmaya gönül verenlerle bir araya getiren Forum, bu yıl 119 başvuru arasından seçtiği 19 projeyi değerlendirip en iyilerini ödüllerle destekledi. Su Hotel’deki ödül töreninde konuşan AFF Direktörü Betül Günay, foruma destek veren; WOM Stüdyo, GAİN, BKM Mutfak, The TAMTAM, Chantier Films, Antalya Film Ekibi, Varyete Bros, Adam Canavar Design House, Rollart Film, E-Ofis, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve festival idari direktörü Av. Cansel Tuncer ve sanat direktörü Deniz Yavuz’a teşekkür etti. AFF 2024 ödülleri Uzun Metraj Kurmaca Film Pitching Platformu Ödülleri “Ölü Arının İğnesi” ile “Kırk Gün Kırk Gece”, WOM Studio - Stüdyo Kullanım Desteği’nde, “Üç Kızın Hikayesi”, Rollart - Teknik Ekipman “Ölü Arının İğnesi”, Uzun Metraj Kurmaca Film Work In Progress Platformu Ödülü, “Memento Non Mori”, AFF Jüri Özel Ödülü, “Günyüzü”, Chantier Dağıtım Ödülü, “Memento Non Mori”, The TAMTAM - Color Suit ve Finishing Destek Ödülü, “Memento Non Mori”, Belgesel Film Work In Progress Platformu Ödülü: “32 Metre”, Dizi / Kısa Dizi Pitching Platformu Gain - Proje Geliştirme Desteği Ödülü:“Keko”, BKM Mutfak - Senaryo ve Oyun Yazma Atölyesi Ödülü: “Keko”, Sümer Tilmaç Antalya Senaryo Destek Fonu Pitching Platformu Ödülü: “Mutlu Bir Yuva” Antalya Film Ekibi - Yapım Danışmanlığı Desteği Ödülü: “Mutlu Bir Yuva” 7-9 Ekim tarihleri arasındaki Forum’da iki gün boyunca yeni projeler değerlendirildi, usta oyuncu Mehmet Aslantuğ bir ustalık dersi gerçekleştirdi ve alanında uzman isimler de özel sunumlarla tecrübelerini ve fikirlerini paylaştı.
Sivas Taha Akgül: "Herkesin federasyon başkanı olacağız" Türkiye Güreş Federasyonu Başkan Adayı Taha Akgül, birleştirici bir dille herkesin federasyon başkanı olacağını söyledi. Türkiye Güreş Federasyonu Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda başkanlık için yarışacak milli güreşçi Taha Akgül’ün şehir ziyaretleri devam ediyor. Bu kapsamda Sivas’a gelen Taha Akgül, İhlas Haber Ajansı’na (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu. Seçim çalışmaları kapsamında kulüpleri ziyaret ettiklerini söyleyen Akgül, "Tüm illerimizi, kulüplerimizi ziyaret ediyoruz, onların eksiklerini dinliyoruz. Rıza Kayaalp şampiyonumuzla beraber kulüplerimizi geziyoruz. Sağ olsunlar büyük bir ilgi ve teveccüh var. İnşallah önce milletimize daha sonra kulüplerimizi hocalarımızı, milletimizi kandırmayacağız. Öncelikle biz hep şunu söylüyoruz. Biz bu sporun içerisinden geldik. Seçim atmosferi belki siyasi bir süreç gibi gözükebilir ama biz herkesin şampiyonu olduk, herkesin federasyon başkanı olacağız, kucaklayıcı bir dille, birleştirici bir dille. Kulüplerimizle beraber oluyoruz, yöneticilerimizle beraber oluyoruz. Sağ olsunlar çok sıcak bir şekilde bizleri karşılıyorlar. Samimi bir şekilde bizleri karşılıyorlar. Bizlere cesaret veren bir Cumhurbaşkanımız var. Sağ olsunlar onun cesaretlendirmesiyle biz bu yola çıktık. Nasip olursa da inşallah bu süreç bittiğinde de Cumhurbaşkanımızın destekleri bize de çok önemli olacak" dedi. "Çocuklarımız malzeme sıkıntısı çekmeyecekler" Akgül, seçildiği takdirde güreşe modern ve yeni tesisler kazandıracaklarını vurgulayarak, "Cumhurbaşkanımızın destekleriyle inşallah güreşe, yeni tesisler, modern tesisler kazandıracağız. Altyapıda biraz sıkıntılarımız var, inşallah onları halledeceğiz. Kulüplerimizin sayısı yeterli durumda değil, inşallah nasip olursa kulüplerimizin sayısını arttırma anlamında, kulüplerimize ricacı olacağız. Biz şampiyonlar olarak, ekip olarak inşallah beraber hareket edeceğiz. Kurumlarımıza, belediyelere de ricacı olacağız. Kulüplerin açılması noktasında. Güreş ata sporumuz, manevi spor maneviyatı olan bir spor, peygamber sporu. Burada hizmet ehli olunması gerekiyor. Belediyelerimizin kurumlarımızın böyle düşünmesi gerekiyor. Biz bu bilinçteyiz. Nasip olursa kulüplerimize de, belediyelerimize de hep bunu anlatacağız. Biz gerçekten hizmet ehli olacağız. Biz de o yoldan geçtik. Naçizane giderken kulüplerimize 3 bin civarında eşofman takımı yaptırdık. Kendi imkanlarımızla yaptırdık. Çocuklarımıza da onlara hediye ediyoruz. Onların heyecanını görüyoruz. O eşofmanı giymek onlar için çok büyük bir gurur. Biz bunu biliyoruz. Çünkü biz yaşadık küçükken. O malzemeye ulaşamıyorduk. Şimdi onlara ulaştırıyoruz. Çocuklarımız malzeme sıkıntısı çekmeyecek. Ayakkabı sıkıntısı çekmeyecekler. Bunlar temel zaten federasyonumuzun yapması gereken şeyler. Bunlar ben büyük proje olarak söylemiyorum. Bunlar bizim temel görevlerimiz olacak. Rabbim bizleri utandırmasın. Milletimizden de dua bekliyoruz. Seçildiğimiz takdirde tüm illerimizi tekrardan gezeceğiz. Bunları sadece seçim süreci olmadığını inşallah göstereceğiz. Bir daha teşekkür mahiyetinde Türkiye turu atacağız" ifadelerini kullandı. "Çok büyük başarılar elde ettik" Türk güreş sporunu da değerlendiren Taha Akgül, "Şu an zaten Türkiye Cumhuriyet tarihinin en başarılı branşı güreş. 15 senedir de Rıza, Yasemin ve ben Türk güreşini sırtladık. Çok büyük başarılar elde ettik. Serbest güreşte ben tarihi rekorlar kırdım. Grekoromen güreşte de Rıza Kayaalp rekorlar kırdı. İnşallah seçildiğimiz takdirde 2028 değil, 2032 planları yapacağız. Master planı yapacağız. 2032 yılında altyapıdaki çocuklarımızı Avustralya Olimpiyatları’na hazırlamak için elimizden geleni yapacağız. Sivas Zara’ya geldik. Zara bizler için çok önemli. Benim memleketime geldik. Hamza müdürümüzün de çok emeği var. Sivas güreşin bana göre Türkiye’deki en önemli kentlerinden bir tanesi. Buranın toprağında, havasında, suyunda var. İnşallah Zara’dan da çok iyi şampiyonlar çıkacaktır. Bizlerin de destekleriyle" dedi. "Ben minikler, yıldızlar ve gençlerde hiç madalya alamadım" Akgül son olarak gençlere güreşte pes etmemeleri gerektiğini söyleyerek, "Gençlere diyorum ki güreşi severek yapın. Hobi olarak yapılabilir mi? Yapılabilir ama bana göre hobi olarak biraz ağır spor. Başladığımızda da sonuna kadar gitmemiz gerekiyor. Eğer 12 yaşında bu işe başladıysak sonuna kadar nasibimizi aramamız lazım. Gençlere onu söyledim. Ben yıldızlarda miniklerde ve gençler hiç madalya alamadım ama büyüklerde tarihi rekorlar kırdım. Onlara onu söylüyorum. Sabırla çalışacağız, çalışma ve beslenmeye dikkat edeceğiz. Allah’ın neyi, ne zaman takdir edeceği belli olmuyor. Küçük yaşlardaki madalyaları önemseyeceğiz ama çok fazla kafaya takmayacağız. Çalışmaya devam edeceğiz. ’Önemli olan A takım, olimpiyat. Hep olimpiyatı düşünün’ dedim. Çocuklara bunu aşılamamız lazım. Yeteneği belki sonradan çıkacak. Ergenlik çağına girecek, gelişim bir anda başlayacak ve kişisel yetenekler ortaya çıkacak. Küstürmeden onları kazanmalıyız. Onlarla bugün beraber olduk. İnşallah çok da faydalı oldu" diye konuştu.