EĞİTİM - 04 Kasım 2024 Pazartesi 22:49

Varto’da yapımı tamamlanan meslek yüksekokulu törenle açıldı

A
A
A
Varto’da yapımı tamamlanan meslek yüksekokulu törenle açıldı

Muş’un Varto ilçesinde Vartolu bir iş adamı tarafından yapılan Gıyasettin Bingöl Meslek Yüksekokulu düzenlenen törenle açıldı.


Muş’un Varto ilçesi nüfusuna kayıtlı olan ve Bursa’da ikamet eden iş adamı Gıyasettin Bingöl tarafından 2021 senesinde 3 bin metrekarelik alanda temeli atılan 3 katlı, 15 derslikli meslek yüksekokulunun açılışı gerçekleştirildi. 9 idarecisi, 17 akademik personeli ve 657 öğrencisi bulunan okulda, ilk acil yardım, eczane hizmetleri, optisyenlik, özel güvenlik, koruma ve spor yönetimi bölümleri, 4 laboratuvar ve bir konferans salonu yer alıyor. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende, Muş il Müftüsü Halil İbrahim Demir tarafından okunan dualar eşliğinde açılış gerçekleştirildi.



“Allah’ıma çok şükür 51 yıl sonra bir değirmencinin evinin yerine yüksekokul yaptım"


Programda konuşan Gıyasettin Bingöl, yaşanan Varto depreminde 2 saat enkaz altında kaldığını belirterek, "İlkokulu zor şartlarda okuduk. Resmi rakamlara göre 2 bin 850 kişi ölmüş, kalan çocukları ise devlet okuttu. Biz de onlardan biriyiz. Yıl 1973, okulun yerinde bir değirmen vardı. Ben de köyden ilk gelmişim, ömrümde ilk elektriği görüyorum. Direği gördüğüm zaman bir saat direğe baktım. Ertesi gün yatılı okul sınavlarına gireceğiz. Amcamın oğlu da değirmencinin evinde kalıyor. Çok zor bir ortam, ben de o gece ona misafir oldum. Biz o gece geç yattığımız için sabah sınava geç kaldık. Yatılı okula kadar koşarak gittik. Rahmetli amcam kapıda bekliyor. Yatılı okul sınavına girdim ve kazandım. Biz 13 kişi girmiştik, hiçbiri kazanamadı. 51 yıl sonra Allah’ım ne kadar büyüksün ya değirmencinin evinin yerinde ilçemize okul yapmayı nasip etti. Allah’a yüz bin kere şükürler olsun. Okuyan çocuklar gerçek hayallerini burada gerçekleştirecekler. Varto’nun ekonomisine, eğitimine, geleceğine çok önemli bir katkı olur" diye konuştu.



“Varto Meslek Yüksekokulu kendi yuvasına döndü“


Varto Meslek Yüksekokulu’nun kendi yuvasına döndüğünü ifade eden Muş Valisi Avni Çakır, “Bugün üniversitemizin akademik açılış yılını gerçekleştirdik. Öğleden sonrada hep beraber çok güzel bir ana şahitlik ediyoruz. Tabiri caizse Varto Meslek Yüksekokulu yuvasına döndü diyoruz. Rektör yanlış anlamasın. Okulun adı Varto Meslek Yüksek Okulu ama fiziki şartlardan dolayı Muş’ta eğitim ve öğretim hayatına devam ediyordu. Âmâ haklı bir şekilde Vartolular eğitim ve öğretimin Varto’da devam etmesini istiyorlardı. Böylesi öğütlere mazhar olmak her kula nasip olmaz. Hele hele Varto’nun bağrından olan ve hayat hikayesi Varto’da başlayan ve Türkiye’nin saygın iş adamları arasında yükselmiş, hemşehrilerinin gurur kaynağı olmuş, şu an hayatını devam ettiren, memleketinde de insanların gönlüne girmiş. Allah herkese para pul verebilir ama gönüllere girmek bambaşka bir şeydir. Emeği geçen herkese, özellikle okulu yaptıran Gıyasettin Bingöl ve ailesine huzurlarınızda teşekkür ederim ”dedi.


Program yapılan konuşmaların ardından sınıflar ve bölümlerin gezilmesi ve öğrencilerle sohbet edilmesiyle sona erdi.



Varto’da yapımı tamamlanan meslek yüksekokulu törenle açıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kapıçam’ı Türkiye Off-Road Şampiyonası’na hazırlıyor Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 7-8 Aralık tarihlerinde Kapıçam Tabiat Parkı’nda gerçekleştirilecek 2024 Türkiye Off-Road Şampiyonası öncesi alanda hazırlıklarını hummalı bir şekilde sürdürüyor. Türkiye’nin en heyecan verici motor sporları etkinliklerinden biri olan 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası’nın 7. ayağı için Kahramanmaraş’ta hazırlıklar büyük bir hızla sürüyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, ICRYPEX, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ve Kahramanlar Off-Road Spor Kulübü’nün ortak çalışmalarıyla 7-8 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek olan şampiyona, Kapıçam Tabiat Parkı’nda sporseverleri ağırlayacak. Yarış parkurunun hazırlanması sürecinde, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri alanda hummalı bir çalışma yürütüyor. Parkurun, katılımcıların becerilerini ve araçlarının dayanıklılığını test edecek şekilde inşa edilmesi için çeşitli zorlu engeller özenle tasarlanıyor. Bu süreçte arazinin engebeli yapısından yararlanılarak doğal engeller öne çıkarılırken, yarış heyecanını artıracak özel yapay engeller de inşa ediliyor. Bu engeller arasında dik rampalar, çukurlar, su geçişleri ve kayalık alanlar yer alırken, yarış sırasında hem sürücülere hem de seyircilere unutulmaz anlar yaşatacak çeşitli teknik düzenlemeler yapılıyor. 2024 Türkiye Off-Road Şampiyonası’nın Kahramanmaraş ayağı, bölgedeki motor sporları hayranları tarafından heyecanla bekleniyor. Geçmiş yıllarda Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen ve büyük ilgi gören organizasyon, bu yıl da hem Kahramanmaraş’tan hem de şehir dışından yoğun bir katılımla gerçekleşecek. Şampiyonaya katılacak Off-Road sporcuları, zorlu parkurda araçlarının sınırlarını zorlayarak becerilerini sergileyecek. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada etkinliğin Kahramanmaraş turizmine önemli katkı sağlayacağı ve bölgenin doğal güzelliklerini tanıtacağına dikkat çekilerek, tüm hazırlıkların yarış günü öncesinde tamamlanacağı vurgulandı.
Bilecik Bilecik’te sokak hayvanları için ücretsiz mama üretiliyor Bilecik Belediyesi tarafından başlatılan proje ile ev, lokanta, fabrika ve benzeri alanlardan toplanan atık yiyecek ve ekmeklerden sokak hayvanları için mama üretiliyor. Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Merkezde yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Subaşı, Belediye Başkanlığı olarak tesiste yapılacak projeler hakkında bilgi verdi. Can dostların bakım ve tedavisine yönelik teknik bilgi de alan Başkan Subaşı ayrıca kedi ve köpekler için üretim yapılacak mama üretim merkezindeki çalışmaları kontrol etti. Mama üretim tesisinin bölgede örnek bir proje olduğuna dikkat çeken Başkan Subaşı, çalışmaların tamamlanması ile can dostları için güvenli ve sağlıklı mama üretileceğini belirterek, "Bilecik Belediyemizin mama üretim tesisindeyiz. Geçen yıl Denizli Merkezefendi Belediyemiz işbirliğiyle ortak bir projeye imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kardeş belediye olan Merkezefendi Belediyesi’nden almış olduğumuz mama üretim makineleriyle 1 yıldır can dostlarımız sokak hayvanları için mama üretiyoruz" dedi. İlaçlama çalışmaları hakkında bilgi aldı Yaz aylarında şehrimizde haşere oluşumuna önlem almak amacıyla gerçekleştirecek rögar ilaçlama çalışmaları hakkında da bilgi alan Başkan Subaşı, "Can dostlarımız burada emin ellerde sağlıklı ve güvenli şekilde yaşamlarını sürdürüyor. Bizler de buradaki çalışmaları aralıksız takip ediyoruz. Tüm hayvan severlerimiz Rehabilitasyon Merkezimizde yer alan can dostlarımızı sahiplenerek yaşamlarını kolaylaştırabilir, onlara sıcak bir yuva sunabilir" ifadelerini kullandı.